Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
autolednička 12V jako chlazení do skříně?? - Klikni zde pro originální téma
svabis
Čau,

slyšel sem, že někdo používá autoledničku jako chlazení do skříně přes léto, mám box v podkroví, jinde mít nemůžu a bohužel tam je vedro jak v prdeli přes léto..
Normálně je zavřená, nahoře díra jako přítah, dole díra s větrákem jako odtah přímo do skříně... zdá se mi to jako dobrá myšlenka, ty boxy udávaj max. 20 stupňů ochlazení proti okolní teplotě, dejme tomu 15 - to by bylo dobré. Jen nevim jakej je real, jestli se ten vzduch v tom malém boxe ( kolem 30L aby to bylo za rozumnou cenu ) stihne ochladit.....?? s příkonem to je paráda, kolem 50W, bejvaj i se zapojením do sítě.......
.:INDI:.
MUsiš to vyskoušet jen tak zistiš jestli tobude fungovat...
čau, zamysli se na tim.Je to blbost. Ten malej chlaďáček ti udělá tu teplotu jen v tom malém boxu té lednice. Vté se vzduh nemění, takže se tam postupně ta teplota může snižovat. Na tvou věc by jsi potřeboval klimatizační jednotku. Je tady o tom spousty threadů.
svabis
myslíš, že to nebude teda stíhat ochladit ten vzduchu co tam bude proudit do skrine?
KOSMEJ
Když se nad tím zamyslíš, tak ti dojde, že je to blbost. Lednička je koncipovaná tak, aby chladila uzavřené izolované prostředí v ledničce. Když do toho píchneš větráky, tak je bez šance, že bys ten průchozí vzduch ochladil natolik, aby to mělo smysl. Ale pokud ti nevadí, že v nejhorším zničíš tu ledničku, tak to zkus.

A ke klimatizaci: Asi je to věc názoru, ale já myslím, že tohle je už za hranou efektivity. Fascinuje mě, kolik pěstitelů konopí má plnou hubu ekologie, ale přitom doma "živí" výbojky i klimošky. Bez té výbojky se indoor neobejde, to je jasné, ale ta řešení klimatizací jde obejít jinými způsoby - např. samostatný větrací okruh pro výbojku. A taky si myslím, že když někdo ví, že v nejparnější létě bez klimatizace tu skříň nedokáže uchladit alespoň na nějakou rozumnou teplotu, tak by prostě neměl v této době pěstovat (a nebo by měl skříň přesunout někam do sklepa).
Grow??!!
Zdárek,připojím se k tomu,že lednička v boxe je nesmysl,už proto že ledničky na 12v mají problém v létě uchladit pár lahváčů,natož,aby pobíraly nárůst teploty o několik stupňů v boxe o mnoho větším.Myslím si že to jen zabere místo a po nezdaru to stejně vyhodíš.Přez léto to chce buď cooltube,nebo volno a jet out.Jsem spíše prvního názoru.Přez léto většinou pomůže nejvíce svítit od půlnoci do poledne,mnoho zdarů
tomas2pet
příkon a výkon, když vezmeš že normální klimatizace pro domácnost má příkon 1200W. Tak s 50ti W, toho moc nenachladíš.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma