Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Balkon 2/10 - Klikni zde pro originální téma
Krokodýl
Ahoj všichni, nejprve jsem vůbec nechtěl zakládat téma a jen v pohodičce pěstovat. Okolnosti mě však přesvědčily, že založit vlákno a zdokumentovat letošní grow bude přinejmenším vhodné.

Odrůdy

Dodavatel větví bohužel naznal přesně, protože odrůdy údajně neřeší.
Už to mi mělo být podezřelé a řízky jsem si měl řádně prohlédnout.

Skutečnost byla taková, že byly napadeny sviluškou, ale toho jsem si všiml až po několika dnech.

Navíc se nejednalo o pěstitele matek, ale o překupníka a tyhle řízky mu údajně zbyly.

Škoda, že se jiný grower (matkář), kterému jsem kvůli řízkům také psal, neozval dřív, bejval bych vzal genetiku od něj. Jednalo se totiž o velmi zkušeného growera.

great white shark nebo
bubble gum nebo
californian orange bud



První ponaučení:

Kupuj genetiku pouze od zkušených growerů se solidníma referencema a i přesto si řízky pořádně prohlédni. Vyhni se lidem co genetiku neřeší.



Sviluška:

Asi 3 dny jsem přemýšlel co s kytkama dělat. Jestli je vyhodit a začít znova, nebo se se sviluškou poprat. Prošel jsem stovky příspěvků a množství vláken a článků i mimo grower. Došel jsem k závěru, že sviluška je hodně nepříjemný protivník zahrádkáře, ale rozhodně není neporazitelná. Našel jsem dost nápadů a zdokumentovaných zkušeností, jak se pěstitelé se škůdcem vypořádali.
Kytky podle stavby "kmene" vypadaly kvalitně a byly vitální. Navíc nebyly zadarmo a nové by mě stály další peníze a ještě bych ztratil minimálně 14 dní růstu.
Nakonec jsem se rozhodl, že se se sviluškou poperu. Navíc to bude další zkušenost s pěstováním a rozhodně se tím zvýší moje pěstitelské znalosti.
Koupil jsem proto chemku OMITE, napadené listy odstranil, ostatní prohlédl a kde jsem vidět náznak škůdce, přejel jsem list prstem abych ty potvůrky mechanicky zničil. Potom byly kytky ošetřeny zmíněnou chemkou. Tento týden mám naplánován ještě jednu dávku postřiku. Navíc se snažím pravidelně kytky mlžit, vysoká vlhkost a nízká teplota sviluškám nesvědčí. Nicméně s vlhkostí se to nesmí přehnat, hrozí tu nebezpečí plísně.


Zakládám tento thread i s anketou, kde můžete tipovat kdo bude vítězem, jestli pěstitel nebo škůdce.


Nakonec ještě citát od Jacka Londona

Mít nepřátele je úplně zbytečné. Když jde do tuhého, vraz mu jednu, nebo on vrazí jednu tobě, ale nikdy k němu nechovej zášť. Vyřiď si to s ním jednou provždy a odpusť.

Nepřítelem mám na mysli škůdce i když jistým dílem by mohl být nepřítel i ten, co mi napadené řezy prodal. Tomu jsem napsal zprávu o sviluškách, ale nesnažil se ani odpovědět. Nicméně na mojí situaci by to stejně nic nezměnilo, takže jsem mu to odpustil a nechávám ho jít dál. Co si z toho beru je první ponaučení uvedené výše.

Foto 1.

Tvarování

Foto 2.

Půdorys :-)

Foto 3.

Napadený list

Foto 4.

Dospělý jedinec svilušky na listu

Foto 5.

Za pomoci lupy 7x zvětšený škůdce, nažraná je jako prasnice :-/
Krokodýl
Napadlo mě, jestli nemáte někdo dravé roztoče živící se sviluškami, nebo jestli by je třeba někdo (Praha) chtěl koupit napůl. Mě jich totiž stačí cca 10. Na těch 4 kytkách s malým zamořením by neměli co žrát a hladem je trápit nechci.
Krokodýl
Přidávám nové fotky, zatím se mi daří se sviluškou bojovat, včera jsem prošel všechny listy a prsty odstranil dospělce i vajíčka. Celkově jsou kytky napadený poměrně málo, ale místy existují "hnízda" kde je svilušek víc, listy se zvýšeným výskytem jsem odstranil.

Uvažuju jestli mám provést ještě jedno ošetření chemkou OMITE.

Prosil bych o radu ohledně hnojek, mám 3 roky staré hnojivo HESI na růst. Hnojivo je dost zesolnatělé (nevim jak se to přesně nazývá, ale na víčku i v lahvi jsou kousky zkrystalizovaných minerálů). Je rozumné hnojivo dále používat nebo je lepší ho vyhodit a koupit nové, nemže staré hnojivo kytkám ublížit?
Krokodýl
Tento týden jsem kytkám dal to staré hnojivo a zdá se, že jim nijak neublížilo, ale ani nevidím, že by nějak extra prospělo.

Jinak jsem kytky ošetřil OMITE, ale asi ten postřik dělám stále moc slabý. Dneska, dva dny po ošetření, jsem kontroloval listy a místy stále nacházel živé svilušky.

Do půl litru vody jsem dal 10 kapek přípravku. Ono je totiž dost problém naměřit 0,5 ml. Ale řekl bych, že jedna kapka přípravku, hustšího než voda, by mohla mít obsah cca 0,05 ml.

Příště tam dám kapek raději 15. 20 už mi přijde fakt hodně... co myslíte?
mooter
Čus snad se těch svilušek zbavíš,zkoušel si použít BIO OL?je to taky na svilušky na mšice a na všelijakou takovou havěť . A k tomu hnojivu já bejt tebou tak to vyhodím a udělám si normal kopřivy na růst prtže podle mě 3 roky je dost,zaleží taky jestli bylo uzavřeny,kde bylo uskladňovany at.. a na květ si už něco kup(od plagronu,AH,Biobizz) nebo slepičáky :)
manillaPaece
Zdárek kámo, tenhle příspěvek na přání klidně smáznu, ale zkus Perfect Flower Insecticide - Je to přírodní a nemám teď ani jednu mušku ve svém fóliáku. Ať se daří...
Krokodýl
Díky za reakce a rady...

Biool mám, ale taky už je starej víc jak 2 roky. Minulý rok jsem totiž nepěstoval, ale přípravky a hnojky mi zbyly od growu před dvěma lety. Popřemýšlím jestli ho použít, když je starej, navíc práce s ním neni nic moc, všecko je pak zalepeny. Proto jsem taky koupil to OMITE, myslim, že problém je v té koncentraci.
Když jsem projížděl diskuze o sviluškách tak OMITE většině growerů pomohl.
Trochu se bojím udělat postřik silnej aby kytky nespálil i když to asi nehrozí, když je to insekticid, ale nevím...

Hnojky byly uzavřený a skladovaný při pokojové teplotě v temnu. Na květ mám zbytek AB od Plagronu, ale dokoupím ještě něco čerstvýho.

Pokud jde o hnojky vlastní výroby, tak to jde mimo mě, připravovat tyhle smradlavý preparáty na balkóně paneláku by asi sousedi neskousli a i já dávám přednost voňavýmu bytu ;)
Krokodýl
Aktualizované foto zeleného balkonu. Holky už jsou pěkně veliký a košatý, začínám mít dojem, že budu muset jednu někomu darovat, protože za měsíc už se na balkon asi nevejdu. Možná jsem tam neměl dávat ta rajčata...

Mohl bych taky vyhodit ty rajčata, ale nechci se připravit o rajčatové saláty z vlastní produkce. To raději někomu udělám radost zeleným dárkem :-)
Krokodýl
Po delší době se hlásím s aktualizací vlákna.

Boj se sviluškou je prakticky u konce. Na kytkách se tyhle potvůrky skoro vůbec nevyskytují, takže jsem rád.

Na druhou stranu se tu pro změnu objevily třásněnky a vožírají mi listy (viz foto 2.). Sice to není nijak fatální, ale kytky budu asi muset ošetřit biooillem nebo tabákem, nebo nevím čim ještě, něco vyhledám...

Největší problém je, že mě čeká zasklívání balkonu (lodžie) a prostor musí být vyklizen, takže fakt nevím co s kytkama udělám. Asi je budu muset někam odvézt, nebo je schovat a až to udělají, tak je zase vytáhnout... no uvidíme jak to celé bude dlouho trvat.
Krokodýl
Po měsíci a půl dávám update.

Jednak přidávám fotky z 20.8. a samo taky pár nových, čerstvých cca 30. den květu.

Avšak to, že jsem do fora nenapsal za poslední skoro dva měsíce ani řádek, neznamená, že se s kytkama neděly žádné změny.

Když byly nadobro očištěny od svilušek objevily se třásněnky, ty jsem pravidelně odstraňoval mechanickou cestou, mýdlovou vodou, nakonec zabral úplně perfektně tabákový výluh.

Po třásněnkách se objevily zelené housenky cca 2 cm veliké a živily se na listech (asi na kytkách ještě nějaké jsou). Ty jsem prostě sebral rukama, moc jich nebylo, ale i tak jsou protivný, protože za nima zůstávaly sežraný listy a na začínajících palicích malé černé kupičky - nejspíš výkaly. Teď jsou po nich asi na dvou palicích okousaný pestíky, ty těm zelenejm potvůrkám chutnaji asi nejvíc.

Letos musím konstatovat, že byl na škůdce velmi bohatý, doufám, že bude bohatý i na úrodu i když o tom trochu pochybuju, protože počasí zahrádkářům a zemědělcům letos prostě nepřeje.
Krokodýl
Ještě 5 fotek z dneška. První 3 v minulém příspěvku jsou z 20.8.
Krokodýl
Dneska byl čas - dávám obrázky jedné z těch housenek. Nevíte jestli je od motýla (jakýho) nebo čeho?
mentaly
Kdžtak at me nekdo opravy ale myslim ze je to pídalka podzimni
Krokodýl
Kytičky se moc hezky vybarvily.

Bohužel jim opadalo mnoho listů a ty co ještě mají jsou prakticky všechny žlutý, nebo vínový až do fialova. Květy ještě zralé nejsou, ale předpokládám, že už jsem jim dal poslední dávku hnojiva takže max. 14 dní a bude sklizeň. Samo záleží taky na počasí.

Myslím, že listy jsou žlutý a opadaly hlavně kvůli chladnu, které bylo během září.
Krokodýl
Asi už poslední dávka fotek a sice sklizňových.

Fialová ještě zralá není, tak ji ještě nechám. Ale má tu smůlu že se na ni trochu chytla plíseň, ale nic fatálního. Sice jsem musel par paliček "utratit", ale i tak je sklizeň, po všech těch peripetiích, nad očekávání :jumper:

Asi ještě napíšu nějaký ten smokereport. Taky planuji dělat bubble hash, takže možná ještě nějaký ty fotky přidám :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma