Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
aero-moc problémů - Klikni zde pro originální téma
BlueMystic
čau, tak jsem se rozhod založit thread pač si přestávám vědět rady.

MOje skříň je homebox 120x120, odtah zajistuje 21W vetrák, přítah pasivní, slunce na růst 250W. Při tomto setupu se v homeboxu drží teplota , vlhkost neměřím.

Systém je homemade aero ze tří malťáků (2x8 kytek a jeden jako zásobník), jsou tam 4 rotační trysky. Používám hnojky Metrop které údajně nejméně mění pH a EC, páč mašinky na zjištění těchhle hodnot nemám.

A teď problém. První problém byl s řezy, kterých jsem objednal 16 od člena groweru nebudu jmenovat, páč mi je dal s peknyma korenama, ktere nicmene uz behem 12ti hodim totalne zhnedly a od te doby byly poradnou dobu nefunkcní, tak jsem poridil jeste 8 řezů Jorge's Passion a přidal i BlackJacka který mi zůstal jako poslední řízek z mé předchozí matkárny. Postupem času to rozdychaly alespoň 3 z původních řezů, takže nyní je ve skříni 12 funkčních kytek, ovšem 2 největší z nich svou životní sílu opět ztrácí a to už je problém, se kterým si nevím rady.

Obr.1 - JP s totálně svěšenýma listama:(
Obr.2 - jiný JP, zdravý (bojím se že jen prozatím:(
BlueMystic
nenapsal jsem tu teplotu, ta je na 34 stupních.

Obr.1-kořeny zdravého JP
Obr.2-kořeny nezdravého JP
čest , na rovinu co chceš vědět? Že jsi magor co se pustil do akce kterou nemá technicky zabezpečenou, nebo že to máš přesadit do hlíny, nebo že máš koupit nový řezy a my se tu budem kochat jak ti jdou zas do piče? :D

1) jet aero bez ph a ec metru je brutal fail s brutal damage !!!!!!! když máš každý den korigovat ph a ec tak to děláš jak?
2) zvlhčovačku máš kde?
3) 34 stupňů máš i roztok?
4) parametry odtahu se měří v m3/h

škoda těch kytek, je tu přeci spousty threadů jak se to dělá, tak co tu nacvičuješ? :D :D
BlueMystic
dobry...
zvlhcovacku mam, ale nezdalo se ze pomaha (nicmene asi ji opet zkusim - dik).
roztok je kryty pred zarenim, takze chladnejsi, ale hledat chybu v teplote roztoku rozhodne je dobry, to me melo napadnout, taky dik.
parametry odtahu jsou samozrejme v m3h, ale ten udaj nevim, jinak mam i 660m3h ufo, ale cekam bohuzel na regulator vykonu, ktery mi uz 2 tydny ne a ne vyreklamovat. nicmene verim ze i soucasny odtah je dostacujici a na ufo dojde s prechodem na 600W.
co se tyce ph ec - tvuj nazor urcite dobrej nijak nelamu, nicmene jsem sklizel asi 6x bubbler a taky tu bylo vzdy plno kecu, jak to bez pH a eC nejde... a slo. OK, rozdil je veliky asi jsem proste tuhle zkusenost potreboval, pac jsem tomu proste neveril zkusenosti hovorily opak, rozhodne dik i za tuhle kritiku. nicmene jeste se budu par dni pokouset bez masinek, pac penize na to nejsou.
tak alespon akvarijní kapky.než se ti to ustálí tak to pár dnů trvá. Teplotu roztoku teď přes léto budeš blbě držet kolem 20 stupňů, řešili to tu pet lahvema s ledem v nějakym threadu. něco na ofuk kytek, ať se trochu hejbou a fouká to na ně od té zvlhčovačky máš?
BlueMystic
super, diky:) akvarijní kapky myslíš na měření pH? ty mám a mám i pH mínus od AH vlastně... ale nic z toho jsem si nedovezl z tama kde jsem pěstil minule, velká chyba, budu tam muset zajet:( ono to v tom bubleru šlo tak samo všechno, že jsem na tyhle věci už uplně zanevřel.... velká VELKÁ chyba dík za připomenutí... hlava prohulená som asi
BlueMystic
jo k tvymu dotazu, ofuk samozrejme je, je tam klipsnak...
carlos
Teplota roztoku (a dokud jsou kytky malé tak i vzduchu) je pro správné provedení aero klíčová (tu musíš bezpodmínečně srazit pod 30°C). Dokud nepořešíš teplotu, zapomeň na 250W natož 600W.

Nejčastější problém při vyšší teplotě je nedostatek vzduchu u kořenů a následné přelití (tvé fotky jsou ukázkové - zvadnutí a uhnití kořenů).

Pokud se na rozumější teploty nedostaneš, vykašli se na aero a jeď v hlíně.
BlueMystic
diky moc, zamerim se na to... na nádrž položím polystyrenovou desku a potáhnu ji ještě černobílou folií+použiju i masterblasterovu taktiku s ledovýma lahvema. ted je tam jenom taková lepenková deska. světlo dám dál, asi tam hodím to UFO a budu doufat že skončí taky ty pařáky venku:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma