Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Prosím o radu - Biool poškodil listy? - Klikni zde pro originální téma
Fenyl
Zdravím, drazí kolegové.

Rád trávím čas pročítáním a studiem informacích na tomto fóru, ale na mých rostlinách se vyskytl problém, který se mi nepodařilo identifikovat. K mé smůle je tento problém velmi závažný.

Jak je vidět na fotodokumentaci listy odumírají mezi žilkami. jiné zas odumírají od špiček a okrajů, ale uschlé části zůstavají zelenožluté (ne hnědé).

Medium je hlína, konkrétně zahradnický substrát s přídavkem perlitu, vápence, vermikompostu a kostní moučky. Hnojím jednou za 10-14 dní Kristalonem Start a enzymy. V tom ale problém nejspíš není, protože listy začaly odumírat po delší bezproblémové vegetaci.

Nepříjemnosti začaly, když se na listech objevily malé černé mušky (ne smutnice, než jim narostou křídla, vypadají spíš na svilušky, ale doteď nevím, co to vlastně bylo) každopádně, aplikoval jsem nejdřív mospilan, ten celkem zabral, ale potvory se objevily znovu asi po týdnu. Použil jsem tedy Biool - na bázi oleje, 100% bio. Den na to se začala vyskytovat nekróza a dnes se vše ještě zdramatizovalo.. Jedna kytka je už skoro na odpis...

Je to tedy důsledek aplikace Bioolu? Je možné, že je spálilo silné slunce? (protože příznaky tomu napovídají...) Nebo to je problém s výživou? Mockrát děkuji za pomoc... Kytičky jsou moje potěšení, doufám, že mi někdo poradíte, jak jim pomoct.

Díky Fenyl
Fenyl
ještě jedna fotka
tomas2pet
svilušky, jestli se nepletu můžou být i tmavé.
Přesaď to do většího, ostříhej poškozené listy, a použij svilustop, na dálku se to špatně radí. :D
V případě že je to nedohnojený, řeší to přesazení..
Fenyl
Ten hmyz dělal jiný příznaky, to je jiná otázka, jde o tu nekrózu... Kýbl je velký dostatečně,loni jsem v nich pěstoval taky. Možná to přesazení... přemýšlím, jestli bych neměl nějak sundat ten biool z listů... Jarovou vodou? A možná je schovat dovnitř, aby je to nespálilo...
KOSMEJ
Hele, ty listy máš spálený. Vypadají podobně, jako když zapomenu ve skříni vytáhnout výš výbojku. Kdys´na ně prsknul ten Biool? Nebylo to náhodou v době, kdyby na ně pařilo slunce a nebo bylo vedro? Zdá se, že se narušila vrchní ochraná vrstva listů. To je jedna možnost.

Druhá možnost by mohla být od kořenů. Nemáš náhodou ty kytky v malých květináčích (nejlépe černých), na které svítí, a které jsou přes den nažhavené na obrovskou teplotu?
Hlava
Vyfot spiš ty mušky , mohli by to bejt třasnenky ale podle fotek to okousany od nich není , nechavaj zespoda listu černy tečky ?

Ale je dost možné jestli jsi to strikal za ostryho slunce ve skleniku , mohlo se to stat jak řika kolega KOSMEJ , zdravím :) ..smíchal jsi s tim BIoolem par kapek jaru než jsi to postřikal ?

Cau Hlava



Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma