Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
suchá voda/ vodní absorbery - Klikni zde pro originální téma
nobody4
Tak mně zajímá, máte-li někdo zkušenosti ze suchou vodou? V německu jsem viděl něco podobnýho pod názvem watter absorber (tak nevim jestli se to přesně takhle píše).
Mmyslim, že by to řešilo hodně problémů. Takový ty vejlety na vejkend či snad využití při pěstění na stromech apod. lokalitách. Jinak tady je něco o tom matroši:

WATER ABSORBERS
Growers who grow in soil have discovered the advantages of using these water absorbers. The crystals absorb 300 - 400 times their own weight in water. The result: less frequent watering and a fantastic medium for roots. 100 gram is enough for mixing with 100 litres of soil.

Můj ubohý překlad:

WODNÍ POHLCOVAČ
Pěstitelé jenž pěswtují v hlíně zjistí výhody používání těchto pohlcovačů. Ve vodě krystaly pohlcují 300 - 400 násobek své hmotnosti. Výsledek: menší freqence zalévání a fantastické medium pro kořeny. 100gramů je přiměřené množství pro smíchání se 100 litry zeminy

Jinak podobný ekvivalent, jsem viděl využívat na africkém kontinentě pro pěstování rostlin ve vyprahlých naprosto vody zbavených afrických pláních. Vyrábí se to pod názvem Dry water (suchá voda), má výše popisované vlastnosti. Ke kořenům rostliny se při zasazování přihrabe umělohmotná trubka s víčkem. ta se naplní suchou vodou a zavíčkuje se. Hrozně dlouho to tam vydrží a kytky přežijou sucho jak nic. Jak moc dlouho to vydrží v těch megapařákách bez vody (H2O) už si nepamatuju, ale je to v týdnech.

Takže by mně zajímaly vaše zkušenosti, názory, popřípadě možnost objednávky. Prozatim nejblíž vim o jednom growsopu uprostřed dojčlandu a v Hulandu u Sensi seeds(maj to i na svejch stránkách).

Všechny názory jsou vítány. Mějte se fajn N4
breeder
nazdar nobody4, nemyslíš náhodou něco jako tohle?
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=429

tak s tím zkušenosti nemám.
nobody4
Akorát, že Rain gel je schopen vstřebat 1/2 - 2/3 vody oproti tomu pohlcovači od sensi seed's, ale myslim, že by to mělo bohatě stačit. I tak je to mnohem víc, jak kterékoliv běžně používané médium.
Takže díky za inspiraci, hned jdu zjistit na kolik takováhle vychytávka příjde. Myslim, že při použití samozavlažovacích květináčů, mi potom vznikne mezičlánek mezi klasickou hlínou a hydroponií. Jenž bude mít dost výhod, nejen obsluha jednou za týden. Ale možnost v závěrečné fázi nezalévat aniž by okamžitě uschly kořeny. No uvidíme...... N4
dalas
http://www.sweb.cz/kovomerinsky/raingel.html

Zkosel to uz nekdo?

Letos si to objednam na OUT
Jahudka!
dalas - Koukal jsem na stranky jak jsi dal link.To hodne stary forum jsem zatim neprocital,takze doufam,ze tam neni to co napisu.

Myslim si,ze to nebude moc dobre fungovat i kdyz teoreticky to vypada jako super vecicka.Nekde tam bylo,ze se davkuje jenom par gramu granuli na litr substratu.Z toho pro me vyplyva,ze to zase tak moc vody aby to kytkam na delsi dobu stacilo zachytit nemuze.Muze to podle me podchytit kratkodoby nedostatky vody,ale treba mesic nebo tyden o tom dost pochybuju.Kdyz by to v sobe bylo schopny udrzet 4 nasobne mnozstvi vody nez je davkovany mnozstvi granuli,stejne to na moc dlouho stacit nemuze.I kdyz bys tam dal 100 gramu granuli a v nich by se dejme tomu udrzelo 500ml vody,tak to proste nestaci.Mam zjisteny,ze kytky (indoor ktery nejsou tak velky jako outdoory) spapaj v klidu 1L vody denne - každá!

No jsem zvedavej.Kup to a vyzkousej.Treba je to fakt nejakej zazrak.Zkusenosti s tim nemam,jsou to jen domenky.Jeste prostuduju ten starej thread.Je to docela zajimava vec.
dalas
Dneska mě to došlo a hned sem to vyzkoušel.
Jedna kávová lžička tj 3gramy pohltí 2dcl vody a to je dobrý ne?
dalas
na poslední fotce sem to obrátil vzhůru nohama.
dalas
Týpek tam píše že je to dobrý i na řízkování takže to taky zkusím.
Jahudka!
3 gramy 2 deci.To je neuveritelny.No jsem zvedavej jak to pofacha dal a jestli to na rizky bude dobry pak bych to taky vyzkousel.Ty 3 gramy jaky je to objemovy mnozstvi?Kolik toho je:
dalas
3gramy=1 kávová lžička. Vypadá to jako něco mezi krupicou a solí.

Na obrázku sou 3g, 100g, sparty(měřítko)
dalas
Takže dneska je to 3 dny od zasadění, řízkám v gelu se daří uvidím jak dlouho to bude kořenit.
Řízek v hlíně je taky ok. Običejnou hlinu v tak malím kelímku musím zalívat každej druhej den, s Raingelem to jsou už 3 dny a substrát krásně vlhký.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma