Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Pomoc se světlem - Klikni zde pro originální téma
Beginer
Zdravim Vas. Ja vim, ze jsem tu novej a hned se ptam a to stali navstevnici nemivaj radi. Puvodne jsem chtel jen brousit kolem a zbirat informace, ale nejak se mi to doma vymklo z ruky....... Takze potrebuju fofrem dat dohromady skrin, osvetleni, a vse potrebne.

A prave s tim svetlem mam problem. Byly mi v obchode nabidnuty vysokotlake vybojky, ktere nepotrebuji starter(pravdepodobne rtutovky) s vykonem 160w a cenou asi 200kc/kus. Ale nikde tady se mi nepodarilo sehnat kloudne informace o tomto druhu svetla...... Mate tedy nekdo nejakou zkusenost?

A co se tice barvy svetla-zkousel jste nekdy nekdo zmenit barvu fyzikalni cestou? -->mam na mysli barevny filtr- pro rust nechat jen zdroj, pripadne slaby modry filtr a pro rust pak slaby cerveny filtr.

No, diky za rady, snad mi nekdo pomuzete. S pozdravem a pranim at to roste....
dadanek
Sodík, sodík, sodík. Třeba v Malešicích v Erece si koupíš starter, tlumivku , objímku a HPS výbojku, nejlépe s označením son-t plus. Na nějaký experimenty s filtrama se vykašli - zbytečně bys pouštěl waty do filtru, místo na kytky.
chobot
Myslim, ze rtutovky tady uz par lidi zkouselo (myslim treba viridis), pry jsou docela dobre pouzitelne na rust, ale na kvet jsou dost nevhodne. Navic maji (podle mne) spektrum omezene jen na nekolik uzkych pasem vlnovych delek. Takze bez sodiku se stejne neobejdes, na rtutovky se vybodni.

Pouzivat filtr je uplne na nic, napr. modry filtr ti akorat odstrani cervenou slozku spektra ale modrou nezesili. Takze nakonec kytky dostanou v te uzitecne casti spektra uplne stejne svetla (nebo spis trochu min).

chobot
viridis
Stejne si nakonec poridis sodik (nebo zarivky). Bez nej se skutecne neobejdes - jestli mas krome toho i moznost sehnat velmi levne ( treba zdarma) rtut, budiz - ale spise jako nahradu za sodik, kdyz Ti tento odejde do vecnych lovist. Maly kytky rtut nesnaseji.
Beginer
2Viridis: Jak to myslis, ze rtut nesnaseji?


2All: A co je lepsi? Jedna 300w, nebo 2*150w, pomineme-li potrebu kupovat celou bizuterii k sodiku dvakrat!

[Edited by Beginer on 01-11-2002 at 06:57 PM]
Galendor
Nebo treba jestli se s tim nechces delat a nelitujes prachu navic, tak se mrkni na http://www.hydroponie.cz, ale ty stranky urcite znas, ja jen jestli nahodou...
Beginer
tak co je teda lepsi? jedna 300w, nebo 2*150w???
Al-Ban
Záleží, jakej máš (budeš mít) tvar pěstírny. Pokud to bude čtverec, tak ta jedna 300W a pokud obdelník, tak tam můžeš dát ty dvě 150W. Líp se pak rozloží světlo. A na ten indoor.aktuálně se určitě mrkni.
Lemarc
... 300Watů, o čem je řeč?
Někdo z vás snad viděl 300Watovou výbojku?
Al-Ban
Hm, to je pravda, taky jsem jí ještě neviděl, tak v případě, že neexistuje, bych na čtvercovou pěstírnu s rozlohou kolem 1m2 doporučil těch Wattů 400 :).
Beginer
No dobra, jeste to nemam ve voku..... takze 400w:--) no, ale jelikoz mam skrin 120*60, pouziju dve 150w. Ovsem ted uz se mi doma valej dve rtutovky, tak zkusim, co to udela. na kvet dam 2* 150w sodik a uz u nej zustanu...... stejne tam budu mit ze zacatku nejakej noname(na zacatek a odladeni pestirny to musis stacit! ani se necekal, ze by to naklicilo!)
chobot
2x150W je na tu pestirnu v pohode, pokud chces jet SCROG.
Lepe se ti totiz rozlozi svetlo, ale slabsi vybojky maji mensi ucinny dosvit, takze poradne ti osviti jen vrsky kytek. Bez SCROGu bych ti rozhodne na tvoji skrin doporucil spis 1x400w. Zalezi taky na tom jak vysokou mas tu skrin, slabsi vybojky muzes dat bliz ke kytkam.

Urcite pak napis, jak ti to roste pod tem rtutovkama.

chobot



Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma