Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
auto-čerpadlo - Klikni zde pro originální téma
viridis
jo, jde to - s nekolika vyhradami:
1) operak Ti musi nahodit casak, treba 555, reknema na 20 sec. coz teprve sepne cerpadlo bez ohledu na stav sondy: jinak by se cerpani jiz po nekolika kapkach zastavilo. Behem cerpani musi byt mereni zablokovano.
2) cerpadlo z ostrikovace ma sice slusnejsi vytlak, ale desive jeci a navic dlouho nevydrzi (vlastni zkusenost). Lepe koupit (nebo sehnat) odstredive cerpadlo treba od Conrada - vytlak 6 m, tichy chod, napajeni 12V.
3) elektrody sondy musi byt z inertniho materialu, hnojiva sezerou i nerez. Nejlepsi je pouzit treba uhliky z baterek.


[Edited by viridis on 31-10-2002 at 07:16 AM]
Hive
Jednodušší způsob doplňování vody je v místě nejvyšší hladiny udělat do kýble díru, do té silikonem nebo tavnou pistolí zatěsnit "vývodovou trubičku" vyrobenou ze špičky fixu, na tu nasadit hadičku (čím širší tím lepší, stačí ale hadička k autočerpadlu 10kč/m) a tu odvést do nádoby s níže položenou hladinou. Takže veškerá voda s vyšší hladinou bude odtýkat dírou do té druhé nádoby s hladinou položenou níže (princip gravitace :) .
<br>
V nádobě s níže položenou hladinou může být i slabé čerpadýlko (4w stačí, v akvaristice za 250 kč -může jet nonstop leta..) na nějž s trochou fantazie a tvůrčí představivostí vyrobíš rozvod na kapiláry.
(např. z akvaristických rozdvojek do kterých se kapilára dá narvat)
Ty zavedeš přez závlahové jehly do košíků s kytkami (keramzit, rockwool) a vodička bude kapat po kapilárkách kolem stonku přez kořínky pěkně do kýble. Přebytečná voda z kýble odteče samospádem zpět do nádoby s čerpadýlkem a nikdy nebudeš mít hladinu níž než umístíš ten otvor na odtok.
Výhoda je, že můžeš dát do keramzitu řízky a i když kořínky nejsou prorostlé, jsou i tak zásobovány živným roztokem.....................

<br>
Je to v podstatě jakási kombinace simple bowlu, bubleru, a řeší problém s doplňováním hladiny vody.
<br>
Dal bych obrazovou dokumentaci, ale nejsem blázen antigross rulezz:) Tak sory.

Jo a ta nádoba na roztok se dá vyrobit třeba z umělohmotného truhlíku + víko, nezabírá moc místa a je relativně levný.
<br>
Kapiláry a závlahové jehly do kterých se kapilárky strkají se dají koupit na http://www.hydroponieplus.cz za pár kaček.


kubculka
docela se mi tedlecten napad libi, sel bych do nej ale vic nez na hardware jsem spis na software, takze bych docela jasal kdyby se tady objevil nejakej how-to :)
dikaz
Hive
Autočerpadlo néééééééééééééééééééé......... Pokud Vám záleží na hladině hluku, na autočerpadlo k ostřikovači (alespoň to mám na mysli) v klidu zapomeňte. Navíc nedoporučuji aby jelo víc než 4 sec. po 30 sec. intervalech, protože jinak ho spálíte. Bzzzzzuuuuuummmmmm............... :) Výtlak má ovšem pěkný, 2 - 3 m určitě :)


P.S. Jo a neutáhne ani pořádnou vysokotlakou trysku, takže je nepoužitelné i jako experimentální levné řešení pro aeroponii. Ten hluk.
Wanad
Navíc pokud měříte vlhkost v hlíně, musí hlínou procházet STŘÍDAVÝ proud, jinak bude docházet k elektrolýze -> usazování potřebných prvků na elektrodách. V letošním (nebo loňském)ročníku KTE bylo celkem zajímavé zapojení.

Proudem procházejicím zeminou, bych otvíral tranzistor, ketrý by sloužil jako proměnný odpor. Pak už stačí jen komparátor. časová konstanta se nastaví citlivostí a umístěním elektrod. Jen tak lze dosáhnout kvalitního prolití. Nějaký konstantní čas je příliš riskantní :-)))





Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma