Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Skleník easyridera 2010 - Klikni zde pro originální téma
easyrider
Zdarec..

Tak kromě rozjetého indooru mám kytičku i ve skleníku.
Jedná se o řízek z řízku, odrůda buď Big Bud nebo Pure Power Plant - viz. II. indoor. Roste v Plagronu Light mix s 20% příměsí čistého kokosu, zatím 6,5 litru, později co největší květináč.

Ve skleníku už jedu potřetí, a tak přibližně vím, co můžu očekavát. Mimo všechny poletující hajzle je největší problém s vlhkostí a následnou plísní. Minulý rok jsem musel jednu kytku vyhodit, celou. Takže tentokrát plánuji po cca 2-4 týdnech květu přestěhovat tuto jednu kytku do skříně a dojet na 400W. Myslím, že by to tak mohlo fungovat.

Ještě můžu dodat, že do skleníku pere Slunce od cca 9-10hod do 16hod. Takže asi 6 hodin, ale zato to nejsilnější. Z minulých let vím, že to bohatě postačuje, kytky rostou jako z vody... Jo a novinka - budu poprvé na outdooru měřit pH a když bude potřeba tak i EC zálivky.

Výživa stejná jako v indooru:
Advanced Hydroponics Dutch Formula
Hesi - Powerenzym
Advanced Hydroponics - Final Solution
Canna - Rhizotonic
Plagron - Phyt-amin
General Hydroponics – Dry PH Down
Jedlá soda - PH PLUS

Na ukázku pár fotek...
easyrider
Pár dní je za námi, kytce už jsem dal rhizotonic a enzymy, pokud si dobře vzpomínám. Jelikož jsou v předhnojené půdě na 14 dní, tak ještě nebylo potřeba hnojit - tak se stane až příští zálivku. Mimochodem už jsem ji stříkal jak Phytaminem, tak Kuprikolem - jako prevenci před plísněmi..

Jak teď bylo 2 dny hezky, tak docela povyrostla, viz. foto.
easyrider
Tak dneska přesazeno do cca 18l primalexu. Naspod 2cm keramzitu, pak 2cm kokosu a pak Plagron light mix a 10% čistého kokosu. Kořenový systém úplně krásný, věřím, že se jí bude dařit i nadále. Jak je teď slunečno, tak to jde poznat, kytka vyvalila... Minulý rok mi začala kytka kvést cca 1. července, tak snad to tak bude i letos, aby mi nepřerostla - jak už jsem zmiňoval, chci ji pak dojet ve skříni.

K výživě můžu ještě dodat, že v den přesazení dostali jen Rhizotonic a Phytamin. Příští zálivky už budu přidávat hnojiva, přece jen si myslím, že tak "velká" kytka spotřebuje víc živin již teď, než co je obsaženou v hlíně. To je možná tak na prvních 14 dní 20cm kytky... Jo a dnes jsem naposledy zastřihoval, asi dvě přerostlé větve...

1. Navrtaná drenáž a keramzit
2. Prorostlé
3. Krásné kořínky
4. Rhizotonic pH nahodil na 11, tady už po úpravě
5. Asi tolik bude vrcholovek:)
easyrider
Nějaké nové fotky...
Kytce se daří, možná bych měl přidat, přeci jen EC 0,4 + (předhnojená hlína) na tak velkou kytku je málo.

Jo ještě dotaz - nevíte, kdy začíná outdoor kvést? Podle fotek z minuléhých let to vidím na začátek července - můžete mi to potvrdit?
spíš začátek srpna:)
G.M.O.
No řekl bych že geneticky pozměněné a šlechtěné odrůdy začínají kvést koncem srpna až začátkem září. Jiank pěkný keřík. Ať se daří! = : o )
easyrider
No takže ji hodím buď na verandu, kde nesvítí vůbec Slunce, aby se zasekla a držela požadované výšky, nebo ji hodím do skříně a nechám ji vykvést celou ve skříni. Počítal jsem si, že může být od květináče po vrcholky maximálně metr velká. Tak snad se mi to podaří udržet....
killtroll
to je autoflower?
easyrider
Není
easyrider
EC 1,0 - nově
PH 6,5

Za týden fotky, teď jedu na dovolenou:)
fananek7
Počátek květu je běžně v polovině srpna a většinou končí v polovině října.
Autokvetoucí kvetou 2 měsíce od vyklíčení
a v některých případech kvetou předčasně-buď ze stresu,nebo z nedostatku slunka-12/12,tak jako po přepnutí na květ.
Mám jednoho Durbana a ten mi kvete už 14 dní,ale nechápu to,protože kytky kolem něho ještě ani neukázali pohlaví za stejných podmínek.
Tak ho hnojím už na květ.
Jinak si myslím,že je zbytečné,abys ji dával ze skleníku do skříně když ji můžeš hodit na 3 dny do tmy a jak ti nakvete,tak ji dej zase do skleníku.
Tak pěstu zdar!
easyrider
Tak nějaký ten UP fotek.....
Jinak EC 1,0; pH 6,5....
easyrider
Tak nějaký ten UP fotek.....
Jinak EC 1,0; pH 6,5....
easyrider
Dnes jsem důkladně zkoumal listy a všiml jsem si nějaké sračky... Jojo, zespodu svilušky. Takže jsem koupil Omite 570 EW a dal jim 200ml a 0,1ml - nejnižší dávkování - http://www.agromanual.cz/cz/priprav...ite-570-ew.html 0,05% . Tak snad to přežije a bude ji fajn. Jinak má odhadem 35°C a to sviluškám plně vyhovuje...
easyrider
To není ani možné. Dal jsem teploměr do skleníku a nestačil jsem se divit - přes 50°C!!!!! - dál už není odcejchovaný... Takže totální peklo a ideální podmínky pro svilušky. Takže kytku jsem přestěhoval mimo skleník, beztak má být hezky... A jak se naskytne možnost, tak ji hodím do baráku za okno, aby mi začala kvést:)
fananek7
Tak,dobře jsi udělal,protože by se jinak upekla.
V těchto vedrech musí být skleník plně větraný a přehazuje se přes něho stínění-třeba rákos,nebo se zatře válečkem a vápnem,na podzim smeješ,odstíníš.
Jinak do prvních lijáků ji nech venku ať si cucne přírody a pak ji dej spátky,nebo ji dej na týden do tmy,aby nakvetla a pak bych ji dal zase ven.
killtroll
já je mam ve skleníku pořád a zatim v klidu xD
easyrider
Mám zde nové fotky, kytka mě potěšila (narozdíl od indooru). Byla týden za oknem, aby mi nakvetla, ale nedala se, rostla dál. Takže dnes přestěhována do místnosti bez světla, nechám jí tam tak dva dny a uvidím, fakt bych potřeboval, aby už nakvetla z důvodu nedostatku prostoru. Už nyní má skoro metr a to ohýbám a lámu kde se dá:),

Jo a na fotkách si můžete všimnout housenky, která mi během mé týdenní dovolené udělala malou paseku.. Jinak svilušky už nepoletují, ale jsou tam ještě nějaké larvy, takže až se vylíhnou, tak zase stříknu Omite...
easyrider
Kytička dostala šok z teplotní změny ( za oknem +-30°C, nyní druhý den ve sklepě - 22°C), takže zežloutly vrcholky přesně jak ve faqu.... Dnes ji už dám ven a nemyslím si, že by začala kvést, asi ji jenom stresuji:( Jediná šance je zakrývání nějakou plachtou, ale jako každý den to dělat je oprus..
easyrider
Přes prázdniny nebyl vůbec čas, takže fotky až dnes.

Jinak poslední 2 týdny kombinuju Omitec s Kuprikolem na postřik - celkem 3x zatím. Proti sviluškám a plísni - kdyby chtěla zaútočit...
easyrider
Po 7 dnech ve skříni se tam kytce začalo líbit. Teplota nepřekročí 27°C a vlhkost nejde přes 60%, takže super... Jinak dávám EC 1,7 - 1,8 a mezitím vodu s enzymy. Přidávám i PK 13-14. Vypadá to už tak na max měsíc květu, ale nechám se překvapit...

Přikladám fotky...
easyrider
Krystalky se pomalu dostávají dál a dál, objem šišek se moc nezvětšuje. Mám pocit, že když dávám "jenom" obden hnojky, tak že to kytce nestačí - žádný náznak spálení, ba naopak, některé listy žloutnou. Tak nevím, jestli valit do hlíny každý den EC přes 1,5 ?!?!... Jinak vypije 2 litry denně.
Vlhkost: 45% stále
Teplota v noci 20°C, přes den 26-27°C
Už se těším na výsledek")))"
easyrider
Total tuning:) Total využití světla :sun:

Kytka roste jako z vody, krásně voní a dělá mi radost :banana:.
easyrider
Po 17 ti dnech ve skříni:
Teplota noc: 18-19°C; den: 26-30°C
Vlhkost: 40-55%

Tak se nám to hezky rýsuje:) Vůně nádherná, lepidlo jako sekundové, akorát objem musí ještě něco dohnat....
Jinak EC 2,0 :death:, PH 6,3-6,8

No a nějaké černé mrchy jsou zespodu listů, moc se nehýbou, ani nelétají. Nemají larvy, teda myslím a dělají černé fleky na listech... Naštěstí je jich tam jen pár, takže by to měla kytka přežít v pohodě:) Ale pokud někdo víte, co je to za škůdce, napiště..


1. Takto to mám poštelované
2. - 4. Paličky
5. Použito pár metrů provázků k maximalnímu využití světla...
easyrider
Nepochopím:

Zálivka s pH 6,6 a EC 2,0.
Výstupní hodnoty? Ph 6,1 a EC 1,1 !! - to EC nechápu.

Jinak hodnota 6,1 není na květ ideální - vstřebatelnost fosforu se lepší hodnotou 6,5 a výše...

Ještě nějaké fotky....

EDIT: No, ale doufám, že ty žluté listy jsou jen malý nedostatek, který prý tak nevadí. Takže budu zvyšovat PH pomalu, až dojdu tak k 6,5 výstupní...

EDIT2: Ale podle faqu mám fosforu dost, akorát se mi zmenšují zásoby dusíku, což je v květu normální a jenom dobře....

Takže nic nebudu řešit, budu to tam lít dál a kytka, která má k dispozici 18 litrů půdy, si s tím už poradí sama :flick:
easyrider
Tak dnes jsem pořídil nějaké makra, tak mrkněte:

2. fotka nejhezčí
easyrider
A ještě nějaké zvýřátka :help:
easyrider
Zdar lidi. Dnes jsem zkoušel vzorek a je to super, úplně high...
Otázka, kolikrát musím dát final solution / vodu, aby se pročistily kořeny a kytka? Chuť byla už teď v pohodě, ale nebudu hulit hnojky... Zítra začnu s Finalem. Nechci to totiž přehnat, za dva týdny už by bylo stoned....
Pete
Proč ty kytky tak krmíš bobulema? Občas pohnoj a zalej, se pak nediv že máš nažloutlé listy když ta kytka je plná sraček. Ani jeden jediný lístek se mi na tvých kytkách nezdá přirozený.
easyrider
Jakýma bobulema??
easyrider
Vstup: poprvé Final Solution 1ml/litr = EC 0, pH 6,4
Výstup: EC 0,8, pH 6,4

Prostě super, kytka dostává to, co si zaslouží, a za týden mám pročištěno.
Nechápu, co valíš...
depending
citace:
Původní příspěvek od Pete
Proč ty kytky tak krmíš bobulema? Občas pohnoj a zalej, se pak nediv že máš nažloutlé listy když ta kytka je plná sraček. Ani jeden jediný lístek se mi na tvých kytkách nezdá přirozený.


vidis easy, nie som sam, co nerad huli postriekane zeliny, a zase tam kydas tu hnusobu chemicku preventivne.
easyrider
Dokud nejsi na květu, tak žádný postřik nehulíš. No comment
kalimist
Krásná holka... listy se zbarvují do žluta protože kytka dozrává a dostávala hnojek tak akorát co jí chybí si tahá z listů a u takto proflushované rostlinky je zaručená chut bez hnusné pachutě hnojiv ... GJ
easyrider
Kalimist: Přesně tak! Po druhé zálivce s Final Solutionem EC skoro nulové.
Jsem rád, že někdo ocenil moji práci:)
el Magicooo
2 easy: taky myslim že to hnojíš tak akorát. máš to moc pěkný
easyrider
Díky za pochvalu.

35. den ve skříni.
Už liju snad po 6 té Final Solution a do 5 dnů to s kytičkou skončím. Jeslti máte námitky, tak je předneste... Posledních pár lístku už taky ztrácí dusík => barvu. Jinak je to připraveno a ošmikáno na sklizeň...

2. velikost nejdelší palice
3. pro představu velikost kytky
easyrider
Ještě nějaké detaily pro potěšení oka...
Ráno poslední zálivka a za dva dny konec:)
easyrider
Tak zase nějaké fota, tentokrát z posledního dne... Po 40ti dnech ve skříni a 2 dnech tmy to má za sebou....
Nahazuji fotky celé kytky a kořenového systému..
easyrider
Ještě nějaké detailní fotky.

Kdo chce, může si typnout jaká z toho bude gramáž (samozřejmě za K+) - já nemám představu, ale typnu si 100g...
krasna prace! grow se ti povedl na 100% :D jen, vidim to tady povicero...... proc tak strihas ty listy pred susenim?? jasny, lepe se to smika nez kdyz jsou suche, rychleji jsou paly suche ale taky jde dolu chut......
jinac.... jak se ti libi FS?? me to moc nenadchlo!! K+ voe!
easyrider
Kus hoven: Diky za pochvalu:) Už bylo na čase, aby se povedl na "100%"... Listy stříhám přesně z důvodu jak píšeš! O chuť se určitě nepřipravuji - nebo?... FS? Final Solution? Jako vůně jde díky němu nahoru, to stopro! Palice se asi díky FS nijak nenafukují. Hlavní důvod, proč FS používám je kvůli čištění, AH to vyrobilo, tak mi to příjde lepší, než lít tam jen čistou vodu, která stačí na konci jednou pořádně před seknutím kytky... Co tvůj tip?:wink:
mikael
Tipnul bych si 111g
Krásně ti to dojelo asi taky FS vyzkouším, přeji dobrý kouř !
Pěstu zdar!
G.M.O.
pěkně moc pěkně to dojelo tipuji 98g :D
easyrider
No tak jsem trošku podcenil pootevřené okýnko... Výsledek? 60% vlhkost a 13°C, asi ne zrovna ideální podmínky:faq:. Začal jsem tedy naplno topit, za pár hodin se to zpraví. Jinak kytka už je seschlá na polovinu, a to je stále "mokrá", takže uvidíme, na jakou hranici se dostanu...
easyrider
Sušení mi moc nejde.. Mám 18°C, 40% vlhkost, a ze 2 metrů větráček, aby se hýbal vzduch. No ale po 4 dnech jsou šišky hodně křehké, ale přitom stonky mokré... Takže jsem je našmikal, viz foto, a dal do těchto krabic, kde snad pomaličku vyschnou... Uvidíme...
easyrider
Tak už jsem to radši oddělil od stonků, které stále nebyly suché.. Šišky už jsou suché, teď budu akorát větrat, už jsou ve sklenicích...

Tyto fotky vám můžou pomoci s tipem:) a přičtěte 10g, které jsou v tubusech od vitamínů:)
MojeMalickost
Hele výsledek vypadá moc pěkně. Nicméně dovol mi ti dát pár rad.

Tvoje dilema se suchostí a vůbec sušením. Jednak nechápu proč přitápíš. Ideál je sucho, CHLADNO a tma. 13 stupnu je fajn, klidne i min. Hlavně nespěchat. Ukazatelem suchosti je přávě stonek. Musí se dát jednoduše lámat. Musí praskat, pokud to je guma, neni to dosušené.

Čím dele a pomaleji budeš sušit tím chutnější a lepší bude výsledek. Já beru jako minimum měsíc.

Ty jsi to susil tusim 9 dni a uz mas hotovo? Uz jsi to kouril? Rek bych ze to musi byt sila pro krk. Zkusil bych nejakou formu curingu...
easyrider
MojeMalickost: Tak já nevím, sušil jsem to 6 dní, již ve 4. dni jsem hulil malé uschlé paličky a žádné škrábání v krku atp jsem nezaznamenal. Fakt, materiál už suchý. Dnes už všechny paličky, akorát stonky mokré. Mně vždy to sušení trvá tak 4-7 dnů, ať jsou kytky jakkoliv veliké. Rozhodně si myslím, že je lepší to mít už teď pod kontrolou, než to nechat přesušit, to mi pak nevyhovuje..
Měsíc sušit? To slyším poprvé :eek: to už musí být materiál na prach, ne??
MojeMalickost
Tak paklize to mas v 18 stupnich s vetrakem tak to kazdopadne po mesici zkonci jako prach. Ja to susim pri desiti mozna ani to ne. Presusene to urcite nemivam...

Priste zkus dlouho v chladu a rychle v teple. Porovnej. Jen tak namatkou sem nasel jeden thread kde je par nazoru.
ahoj prosimte koukam ze pouzivas advance hydro of holand mohl by jsi my poradit jaky je davkovani na dva litry vody v kvetu predem dik ..jestli dobre pocitam tak na hlinu by to melo byt 1,6 ml a to se my zda hrozne malo na tu litrovou flasku to bych ji mel asi do smrti....
easyrider
mr.yoda: Dívej, na dva litry vody dej 3,2ml bloom. Micro 1,6 ml. Z toho ti výjde EC tak 1,3. To je na květ celkem málo, takže přidej 1 ml bloom a dostaneš se na EC 1,6 cca. A jestli i tak se ti zdá, že ti ta flaša vydrží dlouho, tak to musíš brát tak, že je to chemka, která je vysoce koncentrovaná. Ten litr ti do hlíny na 9 kytek vydrží na 3 sklizně;)
easyrider
Nebudu zdržovat, vzhledem k malé účasti tipujícíh... Navážil jsem 120,6g, což je super. Za elektřinu jsem dal 1500kč...
K+ mikael

Možná časem dodám fotky sušiny... :)
easyrider
Ještě nějaké to makro..
mikael
Opravdu krásně obsypané, přeji dobrou chuť kolego!
easyrider
Díky! I když jsem měl Big Buda 3x, tak tento je naprosto nejlepší. Šíleným způsobem voní, každý to cítí přes uzaviratelný sáček na 10 metrů. Stavy 70% high, což je na indicu super. Parádní model:) K+ ti pošlu až mi to grower povolí:) Měj se
jo kamo tohle je Big Bud hned sem ho poznal jak sem ho videl na kvetu:-) pekny


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma