Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Dexterovo první políčko [2010] - Klikni zde pro originální téma
Ahoj,

zdravím všechny pěstitele, ať už zkušené, či nezkušené. Tento rok jsem se rozhodl, že se konečně naučím pěstovat svou oblíbenou kytku.

Bohužel jsem nesehnal přesně ty modely, které jsem chtěl pěstovat a které jsem si pečlivě prostudoval, protože po tom, co mě první uživatel na kterého jsem narazil okradl o pár stovek, musel jsem být vybíravější co se členů této komunity týče (dost mě to mrzí). Nějaká semínka přímo ze Seedbanky jsem zavrhl, protože nejsem, minimálně co do prvního pokusu, zas tak optimistický.

Řízky - Koupil jsem osm řezů od člena varete, kterému tím děkuji a kterého mohu jen doporučit.

4x Ed Rosenthal Super Bud
4x Superskunk


Semínka - koupeno 25 semínek (respektive 20, pět jich bylo navíc) od growera kawiho, kterému taky děkuju za rychlé vyřízení a dodržení dohody.

25x Noname

Co se týče plánu, vykopal jsem s kamarádem políčko (1) kdesi, kde ho jak doufám nikdo nenajde a kde to vypadá na velice kvalitní černozem s velkou haldou žížal a kopřiv všude kolem. Pole má něco kolem dvou a půl metru čtverečních a do hloubky asi dvacet centimetrů. Do toho vykopaných třicet děr naplněných zahradním substrátem z Bauhasu za 150 Kč/70 litrů. Semínka jsem se rozhodl zasadit rovnou do země, stejně jako řezy. Následně vše zalito dvěma konvema vody.

Jako základní obrana byly použité vystřihlé kelímky kolem řezů (2) a do spodků kelímků jsem udělal díry a přikryl jimi semínka. Bohužel kelímů nebylo dostatek, čili musím nakoupit další a nechám jenom ty vršky kolem proti slimákům.

Nyní je vše zasazeno (3) a uvidím jak to bude pokračovat. Ještě mám v plánu dál zabezpečovat políčko proti slimákům a případným jiným vetřelcům.

Bohužel počasí mi moc nepřeje, na druhou stranu si alespoň nemusím dělat starost o vláhu. Stříhat, stejně jako hnoji plánuji jen minimálně a pravděpodobně několi kytek zkusím úplně bez toho.

To je zatím vše, děkuji za případné rady, komentáře a podobně.


P.s. omlouvám se za špatné fotky, příště už použiju normální foťák.
xpapousek
Ahoj, s tím superbudem to budeš mít těžké, minulej rok jsem ho měl také, no - začal kvést normálně nějak po prázdninách, ale strašně pomalu - na konci října měl pořád těch pár chloupků. Z toho usuzuju, že vyžaduje extrémní tmu (skříň) takhle nevím nevím.

Jinak proti slimákům nemůžu dopustit na Vanish, trochu nehumální, ale na 100 procent účinné :sun:.

Mno a jaké rozměry má to tvoje políčko? Řekl bych, že tam možná máš moc kytek, ale uvidíš.

A poslední věc: to máč někde venku, nebo u sebe na zahradě, bál bych se čórek, smrt čórce... :death:
MojeMalickost
Hele to policko je dle myho strasne maly. Bude to strasna jungle. Budou se ti spatne selectit samci a pri vytrhnuti muzes poskodit koreny okolnich. Priste bych kopal samostatny diry nebo bych volil vetsi sponu.

A nevim teda jak vypada okoli ale z fotky celkem otevrene. Uvedom si ze metr a pul to bude mit urcite, nebude to moc videt??
Děkuji za opdpovědi a za starost.

Je jasné, že samotné pole jsem hledal hlavně s důrazem na bezpečnost. Až tam půjdu znovu, udělám fotky okolí. Můžete mi věřit, že kdybych tam neměl políčko a nebylo by to tak ideální, nevlezl bych tam ani kvůli sázce. Obklopené stromy neuvěřitelně vysokou travou a všude kolem ze všech stran rostou kopřivy (solidně žahají), které už teď dosahují více jak metru a díky půdě jim věřím na víc. A vůbec je to hodně daleko od lidí a podobně.

S velikstí můžete mít pravdu, velikost jsem odhadoval podle mých vlastních pesimistických výhledů. Jinak veliksto je napsaná výše (2.5m x 2.5m).

Prostě uvidím a možná ještě pokopu a případně přesadím.
MojeMalickost
Tak najit flek co popisujes tak tam mam plantaz ze bych se tam sam ztratil :D

Kazdopadne hodne stesti teda. Este sem si uvedomil ze ne vsechny semena ti vylezou a presadit to muzes skoro vzdy...

A hlavne si tam nevyslap cesticku. Nejhorsi vec co muzes udelat...
cernobyl
cau, vypada to mazane. sem si nasel minulej rok podobny misto -koprivy bolsevniky a takovy kurevstva a rikal sem si ze bych tam taky nevlez, sou tam aji divocaci a hadi. a stejne me to naka kurva vycorovala.ale ted k tomu policku. ja sem mel pole jak ty zhruba 3x3m a mel sem tam devet kytek. 2 klony a 7 ze seminek a vyrval sem jednoho samce . a reknu ti na 8 kytek to bylo tak tak. ale musim podotknot ze meli od 2.5m do 3m.
Díky,

už jsem se rozodl, na základě vašich rad, že počkám až semínka prokáží svojí životaschopnost, respektive až z toho vyroste rostlinka, pole dovykopu na větší rozměry a trošku (víc) to rozsadím.

Je smutný, že každýho napadno to jenom ukrást, asi si tam dám kameru... No tak to zas asi ne. Každopádně budu pozorně sledovat. Je tam hodně vidět, pokud by tam šel někdo mimo mě.

A ještě dotaz: O vanishy jsem slyšel samou chválu (a to nejen z reklamy), akorát nevím kolik a kam. Bojím se o kytičky. Plus nevím jak dlouho něco takového vydrží. Nějaké zkušenosti? Předem díky.
Hašišák
Hola.Myslím, že to máš moc namačkané u sebe.Kytky si budou konkurovat.

Být tebou bych to eče zvážil a opatrně některé vyril a zasadil jinam.

Sou fakt moc blízko u sebe.
A btw: kvůli čorkářům se vyplatí si rači udělat více polí s méně kytkama, než jedno velké.

A´t ti to roste! :punk:
enzym
Mno a jaké rozměry má to tvoje políčko? Řekl bych, že tam možná máš moc kytek, ale uvidíš.

A poslední věc: to máč někde venku, nebo u sebe na zahradě, bál bych se čórek, smrt čórce... :death: [/B][/QUOTE]

....nelze než souhlasit
DooMer
mne to pole prijde ok sice je to trochu bliz u sebe ale bude tam ejste nakej samec. a kdyz to bude dzangl tak co ja tak taky pestoval a mel sem 2 m kytky cca 30 cm od sebe s bylo tam hromada palic viz muj thread rok 2007 :) tam sem mel na zacatku 6 kytek a zbylo mi 3 na 60 cm2 .)
Den druhý - Lokalita

Předně poděkuji všem, ať za komentáře, odpovědi, či karmu, vážím si toho.

Ze zlodějů (a myslivců) mám strach stejně jako všichni. A napsal jsem k tomu již poměrně dost, takže jenom krátký popis plus fotografie.

Poslední měsíc jsem chodil každý den běhat, či jezdit na kole v okolí mého bydliště za účelem vyhledat co nejlepší lokalitu pro pěstování. Výsledek je jasný. Není to ideální, ale je to to nejlepší, co šlo sehnat.

Jde o malý zapadlý sad, do kterého podle artefaktů nikdo nevkročil již léta. Je celý prorostlý kopřivami, lítá zde tisíce komárů, neustále musíte setřásat klíšťata a vůbec je to tam solidně nechutné a nepřístupné. Kolem dokola celý sad chrání další hradba (1) (doslova) křovin a trav vysokých až dva metry. A hned za tím je močál který postupem léta bude stále méně přístupný. . Je to toršku svět sám pro sebe, hodně mi to připomíná Tarkovského Stalkera (2).

Dvě políčka jsou velice dobrý nápad, ale bohužel jiná lukrativní lokalita, kde bych se o kytičky nebál se nenašla. Všude šmějdí bezdomovci.

Velikost

Celopole se nyní zdá skoro jako špatný nápad, ale vzhledem k půdě, porostu a podobně to bylo nejsnadnější. Úplně mě nenapadlo, že by rostlinky mohly vyrůst opravdu hodně, víceménně jsem čekal něco jako tohle . Nyní plánuji počkat až se ukáží životaschopné rostlinky a ty následně přesadit do pořádných děr kolem. Koneckonců, místa je zde dost. (5)

Progress

Co se týká samotných rostlinek, semínka zatím neukazují žádnou aktivitu, což jsem ani nečekal. Řezům se daří dobře (3), jen jeden má nažloutlé okraje, nevím jestli je to nedostatkem živin nebo něčím jiným, ale uvidím později jak se uchytí. Další žeho jsem si všiml je rostlinka, která má v sobě malé dirky (4) . Myslím, že by to mohl udělat nějaký slimák, ale žádné jsem kolem nenašel, plus je rostlina alespoň trošku chráněna, tak nevím co to má znamenat.

Pokračování

Pokud budu ve nějakém alespoň trošku funčním stavu, v neděli bych vykopat další ďuzny. Pak ještě posypat kolem vanishem, zkontrolovat květinky, dotáhnout více zahradního substrátu a ještě se nějak více pojistit proti slimákům.

Toť zatím vše.
Den čtvrtý - krátký update

Ahoj,

opět zdravím všechny pěstitele co tu pobíhají. Malinko jsem přecenil svoje síly a tak jsem přehodil všechny důležité překopávací práce na zítřek.

Ovšem ani dnes jsem nemohl svoje políčko zanedbat. Čili popořadě:

Podmínky pro vstup do oázy jsou čím dál tím horší. Od minule mám bez nadsázky desítky štípanců a z oblasti hrudi jsem si vytrhával klíšťátko. Čili strach z zlodějů mám čím dál menší.

Horší je, že mou zahrádku již navšťívili slimáčci (1), ale mnoho problémů zatím nenadělali. Zítra již přenesu Vanish a na popud Niari asi přidám nějaké ty pivní pasti (děkuji).

Nedalo mi to a podíval jsem se na jedno semínko. Už začínají klíčit. Jinak se mají kytičky dobře, zvedají lístečky, zelenají se a rostou (2). Jenom jedna vypadá taková lehce seschlejší (3), tak jsem jí skusil trošku přelít. Kelímky krásně drží vláhu (4), ale i tak jsem rostlinkám dopřál tři konvice vody, přičemž naplnit je byla úplná špionážní práce.

A zjistil jsem, že takhle po večer je spousta krásného slunce, čehož jsem si tak nějak při těch zatažených dnech nevšiml a teď trošku lituji, že nemůžu mít políčko na nějakém otevřeném prostoru. Ale už jsem našel a vyšlapal si čtyři místa, kde by mělo být světlo co nejdelší dobu (zítra to musím odpoledne zkontrolovat). Na každé místo se vejdou tak dvě díry pro dvě rostliny, takže asi přesadím kvalitnější genetiku a noname nechám na poli.

To je vše pro dnešek, uvidíme po přesazení, možná by se už mohly ukázat první noname rostlinky.
krast
Á zdravím,
tak první pěstování je hlavně o nabírání zkušeností a člověk sám přichází na to co je dobré a co zas ne. Nejprve jsem taky zkoušel záhonek, ale potom bylo nutno to rozsadit. To však můžeš vidět v mém minulém pěstu. Teď už jen jedna kytka=jedna díra. No a tak 70l hlíny na 3-4 kytky :-d což je peklo nosit, ale hlína je základ.

Trochu bych se obával těch řezů, asi jim bude chvíli trvat než se rozjedou... A pozor abys je samou péčí nepřelil.

...ať se daří!
Den pátý - přesazování

Opět zdravím,

navzdory šílenému počasí jsem splnil, co jsem kytím slíbil a všechny řezy přesadil. Semínka pořád ještě zemi neprorazily, takže pokud vůbec vyklíčí, nechám je na políčku, provedu selekci a na ten zbytek by to mohlo bohatě stačit.

Jinak natahal jsem kolem kytek písek a rozmístil pět pivních pastí (1) abych zamezil slimákům v hodech a vysokých stavech.

Od minula, kdy jsem vybíral místa co nejvíce na slunci, se počet ze čtyř zmenšil pouze na dvě. Na každé z nich jsem umístil čtyři kytky. Nejprve díra (2), pak zahradní substrát, přesazenou krychličku s řezem (zdá se mi, že mají nějak málo kořenů) a pak znovu substrát. Následně zalít, kolem rozsypat písek a přidat kelímek napamátku (3). Výsledek je celkem uspokojivý (4). A samozřejmě následně to samé i na druhém políčku (5).

Nyní už moje malá oáza připomíná regulérní plantáž, zvláště když jsme tam s kamarádem pracovali a všude se válelo nářadí, oblečení, baťohy a podobně. Teď o to přijít by mě sakra mrzelo a musím říct, že jsem paranoidnější a paranoidnější. Zvlášť když kvůli obsáhlejším pracem musím jezdit autem kolem domů co jsou na druhé straně.

To je zatím asi vše, semínka byla dobře skorpena díky dešti, slimáci se chovají pořád stejně, slučníko už konečně pálí.

Snad přiště už se zase bude něco pořádného dít.
Den sedmnáctý - sk*%@#ný slimáci

Ahoj všichni,

uběhla poměrně spousta vody a to doslova. Kvůli šileným podmínkám kolem mé planátžky jsem se velmi dlouho nedostal k tomu, abych se podíval, jak se kytkám vede.

O to větší to byl bohužel šok. Prvně z pětadvaceti semínek vylezly dvě kytky a ty navíc nevypadají zrovna zdravě (1). Zbytek se možná utopil, nebo bůhví co, na druhou stranu jsem byl v tomhle ohledu pesimista a na semínka jsem tolik nespoléhal. Na co jsem ovšem spoléhal byly řezy.

Ty se sice ujaly, ovšem slimáci si k nim našli také cestu. Ačkoliv pivní pasti a písek se ukázaly jako poměrně účinné metody, slimáků bylo o hodně více, než aby je to zastvilo.

Celková bilance - čtyři kytky solidně ožrané (2) z toho dvě pravděpodobně naprosto total (3) . Dalším čtyřem se daří poměrně dobře (4),(5) , ačkoliv mi přijde, že po tak dlouhé době na solidním místě se solidním přídělem vody budou růst lépe. Je zvláštní, že slimáčci si smlsly opravdu vždy jen na jedné a druhou nechali úplně napokoji.

Celkově teda nic moc, blbá sopka a blbí slimáci. Na druhou stranu můj cíl byl výnos pouze několik desítek gramů (klidně třeba 40) a hlavně zkušenosti, čili i kdybych u jedné kytky měl stát celý den, tak nakonec vyroste a potěší mě. Do budoucna vyhlašuji válku všem slimákům a zlikviduji je všechny i kdyby mě to mělo stát život a všechny peníze.

Ještě bych doplnil, že vegetace kolem neuvěřitelně vyrostla a o lidi se už moc nebojím, zato fauna mě užene infarkt.

To je zase zatím všem a držte palce ať válku nad slimáky vyhraji.

Ps: kvalita fotek opět naprd, protože mobil.
G.M.O.
Taky mě serou slimáci a šneci ale vždy je když je vidím tak je vyzbírám a odnesu někam dál od kytek. Přece jenom je to živočich a hulení jim chutná stejně jako mě :D.
MojeMalickost
Nejakej update? Nebo slimáci zvýtězili? Nějak vlastně nevidím důvod proč to je v "čtěte" ...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma