Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Axiální ventilátory - Klikni zde pro originální téma
PiosOne
Narazil jsem na zajímavou nabídku ventilátorů. Jelikož do threadu Větraky - Kde, jaky a za kolik?? nejdou uploadovat obrázky, tak to dávám sem.

PiosOne
A ještě druhá strana.

Earl Mrkef
sou tam i ceny? :-)
VHK
budou další informace ?, je ta firma solidní ?, posílá na dobirku ?, volali jste tam někdo, dnes tam zavolám a dám vědět ! VHK
PiosOne
Ceny tam bohuzel nejsou. Firma by solidni byt mela. Ten prospekt mam od jednoho znameho, ktery od nich obcas bere veci. O dobirce nic nevim. Sam jsem se jeste do skrine nepustil, takze jsem z toho nic nezjistoval. Ale pokud se toho nekdo ujme, urcite budu rad.
VHK
Ahoj, tak jsem něco zjistil:

FIrma ACword tel: 596 611 564 z OSTRAVY (ACword, Novoveská 101 OSTRAVA - MARIÁNSKÉ HORY) má pobočku v TŘINCI (adresu neznám), kde se prodávají tyto ventilátory telefon: 558 322 262 - chtějte velkoobchod, protože na tomto čísle Vám budou nabízet průmyslové ventilátory pro odtah pilin z dílny. To by byla skříň :-).

Neprodávají vetilátory SIKU ale ventilátory EURO které jsou svými parametry totožné. Ceny jsou přijatelné, posílají na dobírku do dvou dnů (už mám objednáno)

EURO 1:
průměr= 98 mm (do 100 mm trubky)
délka= 83 mm
napájení= 220 V, 50Hz
Příkon 15W
Výkon= 100m3/h
Cena= 330 + dph + poštovné

EURO 2:
průměr= 118 mm (do 120 mm trubky)
délka= 83
napájení= 220 V, 50Hz
Příkon 20W
Výkon= 150m3/h
cena= 350 + dph + poštovné

EURO 3:
průměr= 148 mm (do 150 mm trubky)
délka= 93
napájení= 220 V, 50Hz
Příkon 25W
Výkon= 280m3/h
cena= asi 380 + dph + poštovné

Já si kupuji ten EURO 1, až mi přijde a dám jej dohromady s filtrem (160m3) tak napíšu výsledek. Zatím se mějte. VHK
VHK
Ahoj, jak sem slíbil odpovídám. Ten ventilátor EURO-1 v pohodě utáhne ten pachový filtr na 160m3. :) VHK
Hicks
2 VHK:
a co hlučnost????
Hicks
2 Realist:

No když Euro 1 má tah cca 100 m3/h tak proč by to nebylo "realný" ??? :D
PiosOne
realist: podle me to neni o tom, kolik toho kdo utahne. jako spise o tom, ze ten uhlikac ma max. prutok 160m3/h. takze kdyz k nemu das vetrak, ktery dava 500m3/h, tak prutok pres filtr budes mit porad jenom 160m3/h. s tim ventilatorem 100m3/h bude ten prutok urcite mensi nez 100m3/h, ale v pohode to bude fungovat a filtrovat. nebo myslis ze ne? :rejp:
Hicks
2 Realist:

Však já se chystám i ten uhlíkáč zbouchat na "koleně" :D .
Ještě že kralicek pjekně popsal a nafotil výrobu filtru .
Akorát bude na houno, že to budu muset zkoušet, jakej ventilátor to bude zvládat :( , pádž nevím jakej ten výrobek bude mít průtok.
PiosOne
Bohour, Realist: presne tak, fungovat to bude asi pri jakemkoliv prutoku (v tom smyslu, ze se bude vzduch hnany ventilatorem filtrovat pres filtr). samozdrejme diky filtru budou v prutoku ztraty (a to jeste musime pripocitat ztraty zpusobene potrubim (ohyby, zahyby apd.)). proste pri pouziti filtru klesne prutok vzduchu. otazkou je o kolik a jestli nam to bude stacit k optimalni vymene vzduchu v pestirne.

muzeme si zkusit namodelovat situaci, kdy mame filtr 160m3/h a ventilator 100m3/h. prutok s filtrem se snizi dejme tomu o 50% (at se to dobre pocita). takze vysledny prutok je 50m3/h. pokud mam pestirnu u ktere mam spocitano, ze mi 50m3/h staci, tak je vse v poradku. pokud nestaci, tak musim dat vykonnejsi ventilator.

dalsi vec je, pokud mam ventilator treba tech 500m3/h. tak v tomto pripade pri pouziti filtru bude celkovy prutok 160m3/h. a to jednoduse proto, protoze filtr nam sice snizuje prutok o 50% (coz by u ventilatoru 500m3/h delalo vysledny prutok 250m3/h), ale zaroven narazime na horni hranici filtru, ktera je 160m3/h. takze dejme tomu pri utlumu filtru o 50% a jeho max.prutoku 160m3/h je ventilator vykonnejsi nez 320m3/h zbytecnou investici, protoze to stejne prutok nezvedne. jak uz jsem ale napsal vyse, tak jeste musime pocitat se ztratami pri pruchodu vzduchu potrubim.
lSlUlPl
A neni to spis tak ze pri vetsim prutoku se posere nebo nestaci vyfiltrovat??
PiosOne
a co se posere? prostě přes ten filtr neprotlačíš více než je jeho hodnota.
smokerson
Cest lidi zajimalo by me jestli se daj ty vetraky Euro koupit i v Baumaxu nebo nakym takovymdle shopu??:pimp:
luckyBOB
cabas. potrebuju ventilator kterej me utahne vetrani 400w + pachovej fitr. mohli byste mi neco doporucit??? diky predem..:)
Aryan
A nejni to treba tak ze filtr dokaze efektivne filtrovat pri max prutoku treba tech 160m3/h? Ze jako pak ten "smradek" jde ven.
O filtrech vim celkem prd takze tohle je jen moje teorie. Kdyztak me opravte
hugozlesa
luckyBOB: mno ja se chystam chladit a filtrovat tez 400W, a asi nejrozumejsi reseni si myslim ze je separatni chlazeni vybojky (1x euro2 150m3/h) a separatni ventilace skrine (zatim 1x euro2 + uhlikovy filtr, pokud to nebude stacit, tak dam 2x euro2 + 2x uhlik filtr)... plus chci mit elektroniku (tlumivku, hodiny, jisteni a tak) mimo oddelene a tlumivku (inspiroval jsem se tu) chladic normalne chladicem z CPU z pocitace (mam jich tu asi 5 orig. Intel navic), kdyz to chladi 60W Pentium 4, tak to musi uchladit i tlumivku se ztratovym vykonem kolem 50W bez problemu...

Vetsi problem spis budu mit v tom, ze v zimnich mesicich budu muset naopak pritapet :-(((( bo mam skrinku v nevytapene mistnosti relativne lehce promrzajici (garaz), takze se chystam na nejake topeni, izolaci skrine a podobne...
prenda
Kruz: tak tak,ale tam jsou pěkně předražený.Lepší ceny jsou zde: www.elkas.cz P7 Holešovice.
prenda
kruz: a nevíš o nějakym větráku,kterej by byl taktéž na 220V,ale byl by tichej?Těch 40dB u EURO1 mi připadá docela dost.
Sinuhet
RVK ma udanych 36 dB myslim. A silny ventilator ti neda sanci ve skrini udrzet zpocatku vlhkost. Vse ma svuj hacek.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma