Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
srazeni teploty sklem - Klikni zde pro originální téma
Galendor
Mam problem s vysokou teplotou ve skrini, nekde jsem slysel ze by mohlo pomoci umistit pod lampu tabuli skla. Jenze- zajimalo by me jestli obycejne sklo nema vliv na barevne spektrum svetla z lampy. Tudiz jestli by to nemohlo kytky o neco ochudit. Mam 400 W sodik Hylux - flower tone. Pokud s tim mate nekdo zkusenost prosim poradte. A jeste jeden mini dotaz- kolik kytek(max.) zvladne 400 W sodik?
Dlabi
ohledne tohho skla je tady jeden thread tak si ho skus najit resi se tam presne tvuj problem jestli si dobre vzpominam tak to ma vliv ale tak maly ze ho muzes povazovat za nulovy.

prece jen to pouziva hodne lidi a nemyslim si ze by jim to nejak "skodilo".

pod 400w muzes dat tolik kyti kolik se jich tam vleze zalezi na technice pesteni jestli pojedes SOG tak klidne 50kytek a nebo taky jen jeden stromecek rozodni sam

cau a mej se DLABI
Galendor
Diky za rychlou odpoved. Pokusim se to najit. Tech 50 kytek bych tam asi tezko narval. Zatim mam 3, tak me zajimalo jestli nepouzivam zbytecne moc silnou vybojku. Asi by urcite stacila 250ka, no ale uz se stalo.
Al-Ban
S tou 400Watovkou budeš mít zase o to větší výnos, než kdybys tam měl dvěstěpadesátku, takže pokud tě netíží finance (nebo prostor ve skříni), tak bych tam tu čtyřstovku klidně nechal.
Dlabi
presne tak zalezi na tom kolik mas mista jestli mas tak 1m ctverecnej tak to je na 400w ideal takze tam muzes mit treba jen 3 kytky ale zato poradny ... nebo treba 20 malickych.

pod 250 (ta by se ti hodila do mensi skrine) by si ty tri kytky nemol necat poradne rozrust pac je slabsi a tim padem mensi vynos.

P.S.: dej tam ty tri do poradne velkejch kvetinacu nebo bublaku nech je vyrust aby ve finale mely tak +-1metr a uvidis... budou se dit veci:)

zdar DLABI
Galendor
to all: diky za dobre rady, thread si proctu. Jen doufam ze to sklo nebude moc drahy, uz takhle do toho vrazim hrozny prachy. bye..Galendor..
kralicek
Doufam ze mas i nato stinitko danej odtah s ventilatorem ???
Galendor
Jestli myslis mezi sklo a lampu se stinitkem, tak ho tam nejspis dam.(ale jen proto ze mam dost vetraku). Mam totiz skrin "panelakovku" kde jsou dalsi patra a mezi nima docela skviry, tak by to teplo mohlo odchazet tudy si myslim.
Mel jsi na mysli tento problemek? G.
Galendor
Ted jsem vycetl ze by to sklo bylo dobry dat rovnou pod stinitko, ne-li primo na nej. To zni docela zajimave. Az ted jsem pochopil proc ten odtah. NO zajimalo by me jestli staci nejaka rourka s pc vetrackem.
kralicek
Udelej poradnej odtah tim to srazis nejvic. Poradnej myslim : vyrez do stinitka diru (kulatou) dej hlinikovou rouru a vykonej vetrak mas 4kilo to chce masinu .... mrkni sem http://grower.cz/forum/showthre...65&pagenumber=5 jak to ma vyreseny breeder ma sice prifi stinitko ale kdyz se podivas jeste sem a trochu to skloubys dohromady tak myslil ze mas vahrano http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=4952 predevsim fotlka 3,4,8 to ti pomuze je tam a ji to sklo nad kterym premyslis !!!!!!
Cus Kralicek
Galendor
To all:Sakra ted nevim jak se sem davaj fotky, nevim jestli v html nebo staci zadat adresu, poradite?
To kralicek:koukal jsem se na tvoji skrin a mas to moc pekny. Taky jsem "prvoskrinar" Pestoval jsem ze seminek, a mam to 25 dni stary. No ale myslim si ze i tak mi to roste nejak pomalu, alespon oproti tobe jo. Dal bych sem fotky kdybych vedel jak a nechce se mi experimentovat tak help me plis!.
Galendor
<A HREF="/isapi/gomscom.asp?target=/windows/ie_intl/cs/" TARGET="_top"><IMG SRC="/products/shared/images/bnrie.gif" WIDTH="250" HEIGHT="60" ALT="Microsoft(R) Internet Explorer" BORDER="0" /></A>
Galendor
http://www.sms.cz
Galendor
Ha, takze to jde jednoduse. jeste zkusim obrazek.
http://ackoo.webpark.cz/green/21.10.02.jpg
Galendor
<IMG SRC="/http://ackoo.webpark.cz/green/21.10.02.jpg" WIDTH="250" HEIGHT="60" ALT="kytka" BORDER="0" />
kralicek
Na groweru muzes davat fotky jen v galerce(proto tu je).Zadas bud nove tema nobo odpoved a dole je Obrázkový Soubor: tam zadas kde mas fotku ulozenou(obrazek), jak mas vybrany obrazek ze sveho pc das Submit New Thread a mas nove tema jak budes chtit dat dalsi fotku kliknes na odpoved u sveho tematu a postup opakujes (jen uz tam neni Submit New Thread ale jen Submit reply) neco napises o skrini jaky zpusobem pestujes atd.... Pozn. fotka musi byt ve formatu .gif a nebo .jpg a mensi jak 120kb (vse je tam napsane)!!!! Vic najdes tady http://grower.cz/forum/index.php?action=faq
a o pestovani vubec tady http://grower.cz/faq/
Jo a v posledni dobe se zde rozmahaj takove mini seriali o pestovani od seminka az po posledni fotku na vaze tak at nedas svou fotku nekomu do pestirny to te asi ukamenujou :D:D:D vytvor si svoje tema obcas dej nove fotky,rady a napady co vylepsit nebo zdokonalit te neminou nebo se jen tak pochlubit :D
Cus Kralicek

[Edited by kralicek on 23-10-2002 at 10:00 PM]
nemo
Pokud jde o mě, poradím ti ať namísto jedné 400W lampy dáš dvě 250W. Množství odebírané elektriky není o tolik větší a osvětlení kytek je rovnomernější stejně jako rozložení té přebytkové tepelné energie. Ta se ti rozloží na větší plochu a uvidíš, že se ti pod lampou kytky pálit nebudou. Má to tu výhodu, že ty lampy pak můžeš dát níž a tím mají kytky větší intenzitu osvětlení, což jim prospívá. Musíš tam dát samozřejmě větrák, kterým tam budeš řádně honit vzduch. Pokud by se ti podařilo do skříně přivést přisávání studeného vzduch z venku, pak nebudeš mít podle mě problém. Co se týká světelného toku, tak i tady 2x250W dá víc než 1x400W, nehledě na jeho lepší rozložení jak jsem uvedl výš (předpokládám ovšem obdélníkový a ne čtvercový půdorys pěstírny).
Galendor
Diky za rady, no dneska rano jsem zjistil ze mi vyhorel digi spinac!! Skoro novej, nepouzivanej. Tak sem docela nasr... Ale je to divny, tahal jsem pres nej tu moji 400W sodikovku + 12 V zdroj na kterej mam napojenej 4 PC vetracky. A pak prej ze dig. spinace dlouho vydrzej.
Galendor
hh
lubomier
citace:
Původní příspěvek od Galendor
Jestli myslis mezi sklo a lampu se stinitkem, tak ho tam nejspis dam.(ale jen proto ze mam dost vetraku). Mam totiz skrin "panelakovku" kde jsou dalsi patra a mezi nima docela skviry, tak by to teplo mohlo odchazet tudy si myslim.
Mel jsi na mysli tento problemek? G.


No tie skviry by som ti radil dobre utesnit aby susedia 2poschodia hore dole necitili co ti tam rastie.. ludia vedia byt pekne sw*ne

good luck... (ja ho budem potrebovat tiez) ;-)
Galendor
No mam to v panelakovym byte. A ve strope zadny diry nemam, tak doufam ze to pres panely neprostoupi. Jinak asi zacnu setrit na filtr. Mate nekdo zkusenost se smradem v panelaku? Gal.
lubomier
v jednom threadu bol o tom pokec skus vyhladvat: aktiv uhl, filtr, a podobne.. chalanisko hovoril ze kupil sietku na panvice proti striekaniu oleja ked vyprazas... dal dve na seba medzi to nasupoval to aktivne uhlie (kupis v akvaristike) a to supol na odvod zo skrine...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma