Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
200W CFL / 4x NL / 80x40cm - Klikni zde pro originální téma
Aien
Zdravím vespolek, rozhodl jsem se zdokumentovat můj současný pěstební počin. Na začátek musím dodat, osazenstvo skříňky se již brzo chystá na květ, resp. kytičky jsou již zhruba 30 dní pod lampou a říkají si o přepnutí :)


Setup:

- Skříň:

H:40 x Š:80 x V:150 (cm)

- Osvětlení:

- růst : 200W Plug and grow (blue)
- květ : 200W Plug and grow (red)

- stínítko:

Hobby 50x40 (cm)

- ofukový ventilátor:

Sunnon: 160m3/h

- odtahový ventilátor:

VKO150: 298m3/h
- přítah pasivní

- výlep vnitřní plochy skříně:

Diamantová reflexní folie A-gro

- zvlhčovačka:

SPS-808 (objem 6l)

- pachový filtr:

domácí výroba (aktiv. uhlí + plat. roura + silonky )


Hnojiva:

- růst:

Femeg - Guanokalong grow
BioBizz - Fish-mix

- květ:

Femeg- Guanokalong bloom
Atami - PK 13-14
BioBizz - TopMax
BioBizz - Alg-a-mic

- růst i květ:

Plagron - Phyt-amin
Atami - Atazym


+ kořenový stimulátor Plagron Roots (na zakořeněné řízky a při přesazování), na řízky Stimulax, Clonex a výživa řízků Plagron Alga-total



Pěstební médium:

- BioBizz light-mix

Pěstební nádoby:

- 0,5l květináče na předpěstování
- 6,5l hranaté květináče

Vlhokost/teplota na růstu:

Průměrné teploty:

26-29°C/ den
22-26°C/ noc

Vlhkost:

50-70% / den
80-95%/ noc

měřák - thermo-hygrometr z OBI za cca. 250Kč

Osazenstvo:

- 4x Northern Lights (Sensi seeds)

- z 10 nefem. semínek vyrostlo 7 rostlinek - 4 samci, 3 samice. Po 5 měsících "selekce" byla vybrána nejlepší samice jakožto mateční rostlina, její klony teď žijí ve skříni. Z nejlepšího samce zbyl pyl, po ostatních samcích není ani památky, budiž k nim kontejner milostiv.

Velké problémy nastaly při přemnožení svilušek, které mi velmi zpříjemňovaly řízkování rostlinek (80% úmrtnost). Úžasným způsobem zkrášlovaly i listový systém (bílé fleky, kam jen oko dohlédlo) a s tím samozřejmě vznikaly problémy s jejich zdravím. Po dlouhém boji, jsem nakonec vyhrál (alespoň doufám). Vyzkoušel jsem chemické postřiky jako Talstar, Omite, ale i různé druhy olejů, výluh z tabáku, zvyšování vlhkosti ve skříni, nutno dodat, že pomohlo až to Omite.

V dalších přispěvcích se budu pokoušet přidávat aktuální fotodokumentaci + případné komentáře k vitálnímu stavu rostlinek. Veškeré komentáře, hlavně ty kritické a k věci, přijmu s díky. Tak zatím pěstu zdar ;)
Aien
První foto: Celkový pohled do skříně - aktuálně - staré cca. 40dní při cyklu 18/6 - 10 dní po zakořenění řízků přesazeno z cloneboxu do skříně. Ve skříni 30 dní.
Aien
Dnes ráno po postřiku Phyt-aminem
Aien
Všechny 4 postavené před skříní
Aien
A teď jednotlivě: první
Aien
druhá
BloodyBeer
Zdravim :-)

Tak se divam ze se ti taky nejak spatne rozklada svetlo po pestirne jako me .... budes s tim neco delat ?? Ja jsem to trochu vyresil tim ze jsem lampu nahnul a tim se trochu zlepsilo osvetleni za objimkou ale i tak nic moc :-(

jinak jde videt ze si s tim hrajes .... hodne dobry setup :-)

at to roste
Aien
Nazdar :)

No světlo se mi odráží opravdu spíš k jedný straně, na těch fotkách to tak je vidět pomětrně markantně, možná proto, že jsem to trošku aranžoval, aby na tom něco bylo vidět... fotky z mobilu :/

Jinak lampu, jak říkáš, mám nahnutou k jedné straně, častečně se to tak kompenzuje. Ještě, jak je stínítko spolu s objímkou zavěšený na easy rollech, tak jsem ten jeden pomocí špagátu přitáhl blíž k jedný straně ( k tý co to na ní svítí míň.) a vypadá to jakž takž rovnoměrně odražený.

Ještě si s tím budu hrát, až vyměním lampu za květovou. Navíc hodlám jet vertikálně pletivo, tak až ho budu instalovat :) kouknu ještě co jinýho s tim :)

Dík za dotaz a zatím...
Aien
třetí
Aien
a konečně poslední :)
gravedigger
Pic, vlhkost v noci je az moooc...ideal je 70%
nehledě na to že trpí ventilatory atd...
větší pravděpodobnost vzniku plísní...
Aien
Kytky vypadaj, že si nestěžujou, samo, že na květ to pujde dolu, ale na růstu se tý plísně zatím moc nebojím :) Ale zítra, nebo pozítří to přepínám, takže vlhkost budu dávat postupně dolů (nebo se o to aspoň pokusim :D ).

Ale dík, za připomínku... a k těm ventilátorům, máš recht, se stoupající vlhkostí trpí vše co koroduje, ale je to oběť, kterou podstoupím, když je jednou za čas...:) (ventilátory jedou rok, bez problému, bez jakýkoliv změny zvuku, jako že by se zadírala ložiska ani omylem... snad ještě chvíli vydrží).

Ať ti to roste...
gravedigger
Jasný, tobě taky přeju povedenej grow ;-) jinak sem na ten vertikal zvědavej, taky sem o něm přemýšlel.
Aien
Tak tady je už nainstalovaná síť.
( V příspěvku víš jsem psal, že chci jet vertical, omlouvám se za mistifikaci, to víte pro člověka co si plete levou ruku s pravou, je namísto horizontal snadné napsat vartical :D Takže sry ještě jednou...)

Nakonec jsem se rozhodl udělat síť poměrně "řídkou". Koupil jsem v OBI za cca 80Kč podpůrnou síť pro rostliny s rozměry oka 12x12 (cm).

Dřív, jsem zkoušel vyloženě pletivo (ale jak jsem narazil na tuhle umělohmotnou věcičku, bral jsem ji), s pletivem se poměrně hůř manipuluje.

Taky rozměr ok jsem u pletiva volil meší, ale nebyl jsem moc spokojen, tak uvidím, co to provede teď.
Aien
A ještě čelní pohled
Aien
A taky jsem se už rozhodl kytičky "netrápit" :D růstem a rovnou jsem je dneska přepnul, chtěl jsem zítra, nebo pozítří.... ale co může udělat dnes... :)

Takže teď následují 3 po sobě jdoucí fotografie (zprava - doleva) už s osvětlením Plug and Grow 200W red.
Aien
prostřední
Aien
a pohled do levého rohu :)
Aien
Tak je tu malá aktualizace po víkendu. Alias 4 den 12/12.
Aien
a ještě jedna
Aien
A je tu foto z posledního dne 1. týdne při 12/12.
Aien
Dnes jsem také otočil lampu, protože přes veškerou snahu ( naklánění lampy, přivazování k jedné straně ) svítí více nalevo. Což je vidět na o poznání vyšších kytkách, takže na pár dní ( řekněme na srovnání výšek do stejné úrovně) bude svítit více vpravo :).
Aien
Zálivka 1 za 2 dny 3/4 l - 1 l. Každé pondělí postřik phyt-aminem. Každý čt, nebo pá (podle toho jak to vychází) přidávám od zálivky Atazym. Jinak zatím leju nejnižší doporučený dávky Guanokalong bloom (1ml/l) + BioBizz TopMax (2ml/l) + BioBizz Alg-a-mic (2ml/l) + PK 13-14 (postupně zvyšuju od 0,25ml/l až po 1,5ml/l, to bude ke konci květu) + jestě BioBizz Fish-mix (1ml/l).
Hnojiva dávám každou druhou zálivku, střídám je s vodou s upraveným pH na 6,5. Teď budu místo čisté vody do každé zálivky přidávat i TopMax a PKcko.
Aien
Tak po víkendu další fotka... 11. den 12/12,zastříhány listy, aby mohlo světlo i trošku níž :)
Aien
A ještě jedna fotka z dneška, tzn. 12. den 12/12 ...
Aien
Dnes je 14. den 12/12 a konečně mi došla trpělivost. Nemohl jsem se už dál dívat, jak úsporka neprosvítí skoro nic, tak jsem jí hodil kamarádky.

Přidal jsem další úsporky 2700K - 3x 36W (vpředu a po stranách) a 1x 20W vzadu.
Aien
A ještě... 1 fotka z levé půlky.
Aien
A druhá z pravé půlky skříně...
gravedigger
no uvidíš jestli to bude mít takovej efekt jakej si od toho představuješ :)
cudas
Stou úsporkou je pech mám ji taky a příšě ji dám svisle a buď seženu stínítko nebo si ho nechám někde uělat
Aien
Doufám, že to bude mít alespoň nějakej efekt, protože těch větví dole je fakt škoda. Jel jsem lampu svisle, od doby co jsem před rokem s indoorem začínal až do tohodle pěstu (v boxu Dark Room 40 - 40x40cm stejná úsporka 200W Plug and Grow) a opravdu těch palic bylo pěkně, ale jen na tý straně u úsporky, na druhý to bylo nedodělaný, "bez cukru", řídký, prostě naprd. Teď s touhle "novou skříní" a lampou orientovanou horizontálně jedu vůbec poprvý, tak zatím ladím :)

Opravdu doufám, že to k něčemu bude, sodík si kvůli teplotě dovolit nemůžu ( garzonka - 1 okno a navíc nejsem pořád tady, abych větral a větral a větral... odtah ze skříně je jak jinak než do místnosti... :/ )

Uvidíme v průběhu příštích pár tejdnů :) Věřim tomu ( menší placebo :D, asi budu každej den ještě i kytičkám vyprávět, cože to je za úžasný lampy a jak sou dobrý, třeba tomu taky uvěří atd. :D )
SmokeHillz
Zdravim te zahradniku...Mas podobnej setup,ja jedu 4 nebuly rust 125w modra CFL+200w CFL cervena.Chtel sem jet 2 2kila na kvet horizontal+vertikal,ale jeden clen prazak SMOOTH mi ji neposlal,tak jedu scrog na jedny cerveny.Kvetu uz tejden a rikam si ze by jim ta druha urcite prospela.Budu sledovat,sem zvedavej jak dopadnes s vynosem....Cuz a pestu zdar!
Aien
Po víkendu zase update, momentálně z 19. dne 12/12
Aien
A ještě deatil formujících se paliček. Rostou jak nahoře u 200W žárovky, tak k vprostřed a dokonce i dole, takže přídavné úsporky zatím vypadají, že budou aspoň trochu prospěšné :)
Aien
Další update tentokrát z 26. dne 12/12. Vršky se mi trošku spálily od lampy ( přes víkend se dotkly lampy a paseka byla na světě). Teď už jsou všechny poohýbané a vypadají spokojeněji :) Teplota mi ovšem vzrostla přes 29°C až ke 30 :( Když je otevřené okno je cca okolo 28, když je otevřená skříň stáhne se až k 24. Přemýšlím nad koupí dalších větráčků, protože na teplotu si kytičky trošku po tom víkendu stěžují ( vrchní lísty se uzavírají směrem dolů).
Aien
A teď paličky z celé skříně.... č.1
Aien
č.2
Aien
č.3
Aien
č.4
Kurkovic
Ahoj, máš to hezké. Já teď přemýšlím nad úsporkama čistě na růst...nikoli květ, ale čistě jen na růst a na květ to dát pod sodík 400-600W. Nevím ale, jestli ta 200W úsporka na růst bude stačit....pojedu růst v místnosti cca 40*40*150 cm...květ je pak jinde..... a cca pět ks. No budu ti to sledovat a uvidím jaký bude výnos :)
darxtar
40x40 osvieti v pohode aj 125w, 200w bude s rezervou ;)
gravedigger
jj přesně tak, já mám rozměry hlubka 60cm šířka 115cm a výška 110cm a 200w cfl na růst v pohodě...na 40x40 ti bude stačit ja píše darxtar 125w
escobar
Doporučuju, low stress training, mačkání stonku, ohýbání, musíš to hodně stříhat, abys měl pěkně screen of green, všechny spodky otrhávám. Používám na růst červenou a proto se mi dělají tlustší stonky a tolik se to netáhne. Pěkně si udělám plochu, aby byla rovnoměrně osvícená. CFL Nurturelite 220w RED Grow
Aien
2 kurkovic: Souhlas s příspěvky výše, pod 200W úsporkou to roste krásně, květ se se sodíkem moc srovnávat nedá, teda hlavně kvůli prosvícení. Navíc ty úsporky mají tepelně-emisní výhodu (málo to sálá), takže to budeš moct dát blíž ke kytičkám a neusmažíš je a nepotáhnou se tolik, hezky se s tím pracuje (címž, ale nechci říct, že se sodíkem ne... vše má plusy i mínusy, že? ). Na růst úsporky vřele doporučuju ;)
Aien
Tak po dlouhé době jsem o5 zde, kvalita fotek je na ..... takže nebudou vidět žádný detaily. Právě jsem zhruba 14 dní před kosou, 47. den 12/12. Paličky jsou dost malé, ale jsou skoro všude (od úsporek kartáče čekat nelze, navíc NL bude asi i geneticky malo-paličnatá :D ). Teď pojedu jěště cca. 4 dny s hnojivama a pak flush enzymy, poslední týden už jen vodou. A tady je pár fotek...
Aien
č. 2
Aien
č. 3
Aien
č. 4
escobar
Ty kytky chtěj ještě minimálně měsíc, věř mi nebudeš litovat. Hodně lidí počítá květ od prvního bílého chloupku. Nenech se unést tím, že kytka má kvést 60 dní. Někdy a to záleží nejen na odrůdě, ale i na prostředí kolik dní potřebuje na kvetení. Nemusíš se stydět, že to pokvete 90 dní. K těm šlahounům další doporučení abys je opatrně smotal a spletl tak aby byly pod lampou, zdá se mi že ti něco čouhá úplně ven.
skood
sodík
Aien
Sodík by byl ideál, jenže si ho nemůžu dovolit, neuvětrám to, ztěží dám tyhle úsporky, vevnitř mám co dělat já, abych se neutopil v potu... 1 okno - garsonka.

Kytky nebudu sklízet podle velikosti palic, když je nechám 90 dní bude to trošku hodně přezrálý, kontroluju to pod mikroskopem, dost pryskyřice je mlíčně zakalený a začíná to jantarovatět. Nechci mít hnusný totálně zabíjející gaučáky (jako posledně), lituju toho, že to nemůžu seknout teď, musí to mít flushing... ještě nevím, jakej ten model vlastně bude. NL jedu první kolo. Uvidím, musím se ještě naučit, kdy je pravá doba ho dát pod kosu. Třeba pak dojde i na těch 90 dní, co já vím...

Jinak pod lampu se toho už moc nevejde, bere to světlo těm níž, takže takhle jsem se to rozhodl dojet, sice si ubírám něco málo na bocích, ale nečo málo si přidávám uprostřed směrem níž... je to holt o kompromisu.

Každopádně dík za připomínky a pěstu zdar ;)
Aien
Tak tu máme závěr, dnes 60 den. 12/12 jsem holky pokosil a už jsou pověšený. Není toho moc, spíš dost málo.

Jsem zvědavej kolik toho bude po nasušení, ale radši ani odhadovat nechci. Zatím to krásně voní, ale velmi slabě, paličky jsou pěkně ocukrovaný, ale malý.

A tady je pár fotek ze zabijacky.. :)
Aien
next
Aien
A jěšte...
Aien
A poslední..

Plus jestli chcete můžete hádat kolik toho je...
gravedigger
65,7g
mikael
60,0120
Vsázím 65,432 dží..:teef:
cookino
57,33333
Aien
Tak jsem tu z5 s aktulaními informacemi. Nasušeno, bohužel dost rychle, díky teplotám, který jsou teďka dost vysoko...

Celkově toho bylo 82,5g. Jsem docela mile překvapenej, protože jsem hádal, že to bude okolo 50. Velmi hodně řídkých malých paliček, kterých bylo, poměrně dost a jěště více než dost pryskyřice. Ale nutno podotknout, už z toho 5g odešlo někam vdál ve formě dýmu.

Chuťově to zatím ujde, odhaduju, že do 5 týdnů by to mohlo začít hezky vonět, je cítit, že to bude lehká ovocná chuť, neškrábe to ani trošku. A efekt to má celkem výraznej, hodně intenzivní, náběh se pomalu stupňuje, je to hezky přemejšlivý, navíc jak jsem zjistil, stačí toho celkem málo na dlouho srandy.

Co můžu zatím říct, model kterej se mi líbí, až to bude pořádně uleželý, bude to zatím to nejlepší co sem vypěstoval.

Tak se zatím mějte a smějte
gravedigger
Cau, no ja mam NL ve skrini tedkon tak sem zvedavej. Jinak at se dari.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma