Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Lesní gRow 2010 aneb znovu a lépe - NL, WW*AFG, PP*SJ - Klikni zde pro originální téma
Rumcajs
Zdravím všechny fanoušky pěstění.
Letos jsem se rozhodl nic nepodcenit, začít dříve a vyhnout se všem předešlým chybám:)

Sehnal jsem si genetiku od místních členů, tímto jim všem děkuji, a to následující: Northern Lights, White widow*Afghan, Power plant*Sour Jack + několik odrůd autoflowering.

NL a WW*AFG jsem dal klíčit 10.4.2010 na počest pádu polského orla při pietní akci. Budiž jim země lehká. Úspěšnost byla 10 z 11 NL a 18 z 19 WW*AFG.
PP*SJ šly naklíčit 23.4.2010 a zatím se neprojevily.

Vše mám zatím hozené pod dvě 36W zářivky u sebe v kuchyni:) Okna mám bohužel na východ. Světelná perioda je 18/6.

Hnojiva pro začátek jsou: Guanokalong Grow, Fishmix, Phytamin
Dále byly aplikovány tyto houby: Mykorhizni houby(Symbivit), Trichoderma Harzianum(Supersivit)

Jelikož jsem se tady dočetl, ze je možné extrahovat růstový hormon pro kořeny z vrby, tak to je další věc kterou jim hodlám dát.

Vše přijde rozmístit do 40L samozavlažovacích kýblů. Něco na místo č.1 použité v loňském pěstu a pro zbytek musím najít vhodné lokace.
Rumcajs
Takže tady jsou první fotky, foťák zatím nemám, takže z mobilu.
Rostlinky jsou přesazeny do vysokých kelímků, protože se mi za oknem vytáhly. Aspoň jsem hned mohl aplikovat Symbivit ke kořenům.

1.fotka - WW*AFG
2.fotka - NL
3,4.fotka - zákoutí v kuchyni
5.fotka - semínka PP*SJ
Rumcajs
Malý update, kytičky jsem lehce pohnojil a postříkal phytaminem+fishmix, dávka samozřejme poloviční, ale i tak to jedné neudělalo moc dobře. Zkusím ji zalít enzymy a uvidím.

Dneska započne výroba samozavlažovacích kýblů. Nepovedlo se mi sehnat velké knoty tak zkusím koupit popruh na metry. Doufám, že splní stejný účel. Pokud někdo víte, kde se dají sehnat velké knoty(našel jsem největší šírku 2.2cm, délka max 30cm a cena 59Kč za 6kusů), tak mi hoďte info prosím.
Rumcajs
Kytičkám se pod zářivkou daří výtečne a rostou jako z vody. Místo knotu jsem sehnal v místní galanterii 5cm širokou kobercovou pásku(100% bavlna). Ta nahradí knot v pohodě a cena 17Kc/m je taky v klidu:)
Tak tady je update.
Machoman
citace:
Původní příspěvek od Rumcajs
Malý update, kytičky jsem lehce pohnojil a postříkal phytaminem+fishmix, dávka samozřejme poloviční, ale i tak to jedné neudělalo moc dobře. Zkusím ji zalít enzymy a uvidím.

Dneska započne výroba samozavlažovacích kýblů. Nepovedlo se mi sehnat velké knoty tak zkusím koupit popruh na metry. Doufám, že splní stejný účel. Pokud někdo víte, kde se dají sehnat velké knoty(našel jsem největší šírku 2.2cm, délka max 30cm a cena 59Kč za 6kusů), tak mi hoďte info prosím.


Lít cokoliv! na takovy prcky je hodne kontraproduktivní;)

V tom lese si dávej bacha na stávající zeminu-z drtivé vetšiny stojí za hovno a je potřeba tam natahat hromadu kvalitnejší.Není dobrá půda-není dobrej vysledek...
Rumcajs
Kupodivu, ta troška hnojiva je pěkne nakopla, ta jedna potvora stejně zdechla, protože jsem ji u přesazování poškodil kořeny. Zbytek jede fakt v pohodě. Mám totiž hlínu z loňského pěstu, takže trocha hnojiva prospěla.
Jinak lesní hlína mě netíží, už loni jsem na to pole natahal kupu hlíny a bylo to v klidu. Letos to bude v 40L kýblech a hlínu si seženu z místní kompostárny:D
Rumcajs
Tady je další aktualizace zhruba po týdnu, bohužel zase jen mobilem. Dneska jsem jim dal zase po delší době trochu zálivky s poloviční dávkou hnojiva(grow, fishmix, enzymy) a postřik phytaminem+fishmix(poloviční dávka). Jinak pořád používam do zálivky vývar z vrby.

Foto č.1,2- Afg*WW po pokusu o FIM :)
Foto č.3,4- NL už má pěkně prorostlý kořenový systém
M4ndrag0ra
nie som si isty ci rastlinkam ako takym robi dobre svetlo ktore ide na korene(myslim ten priesvitny kelinok) ale tak zatial nevyzera ze by nejako trpela :)
Rumcajs
Tož to sem si původně říkal taky, ale viděl jsem to tady u některých členů a kytky vypadaly velice spokojeně. Přece jen ty listy docela stíní a takhle přesně víš, kdy kelímek přestane stačit. A samozřejme mě baví pozorovat jak se vyvíjí:D
Po zastřižení se hodně roztáhly do stran. Jsou sice nízké, ale už mají 5-6 pater a pořád vyhazují boční větvičky. Jsem zvědav co budou dělat až je hodím ven:) FIM se mi moc nepovedl, tak teď mají takové srandoví listy co vypadají jako bambulky:D
Rumcajs
Tak si říkám, že je jediné štěstí, že jsem nebyl iniciativní a nechal jsem kytky doma. Sice to pod těmi zářivkami už mám skoro měsíc, ale pořád je to lepší než venku. Jestli takhle bude vypadat i zbytek roku, tak je můžu rovnou vyhodit.
Po té době už je docela problém s velikostí kytek. Mám ty zářivky jen 2 a ty potvory už si dost stíní. Myslím, že je čas poslat depeši do Moskvy a objednat Oskara:D
Rumcajs
Další update. Rostou jako z vody. Dnes pohnojené Grow+Fishmix a aplikován postřik Phytamin+Cropmax+Fishmix. Jediný problém je, že zářivka už nemá šanci prosvítit až ke spodním patrům. Příští týden by už měla jít ven první várka tak se to snad zlepší:)
Rumcajs
Včera konečně nastal den, kdy šly první kousky ven. Po těch vytrvalých deštích už bylo na čase:)

Nesli jsme na místo č.1(stejné jako loni) 7x40L kýblů, 40L perlitu, 20L keramzitu, 120L kompostu(mokrého...) a 7kytek(3xNL, 4xWWxAFG). Bohužel náročnou cestu nepřežila 1 NL, ale při tom množství co jsme táhli je to i tak úspěch. Jako vždy jsme zapomněli na foťák, takže dokumentace někdy jindy.
Takovou cestu už doufám nebudu muset nikdy absolvovat, protože táhnot krosnu se 70kg mokré hlíny přes 1km není žádná sranda.

Dnes vyrážíme na hledání dalšího fleku. Držte nám palce ať něco vhodného najdem:D
Rumcajs
Včera jsme provedli výsadbu dalších 6 kousků. Byl to zase nádherný zážitek, prodírat se metrovými kopřivami a jíným mokrým bordelem:D, ale i tak to stálo za to. Pole bylo úspěšně vytvořeno a foto dodám později. Míchame hlínu vždy na místě, takže jsme jak prasata a nikdo nechce fotit:D
Zjistili sme, že máme příliš zásaditou půdu. Dneska naberem v lese nějakou rašelinu a upravíme ji.

Ať to roste a hlavně, ať konečně svítí!
Rumcajs
Tak po delší době malý udpate z pole č.2. Osazenstvo 4x WW*Afg a 4x NL. Foceno mobilem...zase...
Rumcajs
Tož zdar jak cYp:)

Zase po týdnu nějaká ta aktualizace. Na pole č.2 přibyly další kousky a to konkrétně 2x WW*Afg, 1x NL a 3x PP*SJ

Jelikož mi došly kýble musel jsem použít pytle. Jsem zvědavý jak se osvědčí.
Po dlouhé době jsem je zase pohnojil, aby se neřeklo:D Rostou dobře i bez toho, tak tam aspoň nemusím pořád lítat. Musel jsem použí Vanish, protože ty plazící potvory se dostanou všude:)
Rumcajs
Byl jsem na poli č.1 a kytky pěkně povyrostly. Ty největší ukázaly preflowers, ale obavám se, že zhermily:( Můžete mi to někdo potvrdit? Nerad bych trhal tak velké kytky zbytečně...
Za fotky dělané mobilem se omlouvám, foťák není.

Foto č.1- 3nějvětší WW*Afg hermáči....
Foto č.2- celkový pohled
Foto č.3- 3x NL
Foto č.4- celkový pohled
Foto č.5- patro s koulema
Slick-ace
Zdravim, na tej poslední fotce sou vidět akorát samčí kulky. Samičí blizny nevidim/nejdou rozeznat. Každopádně pokud nechceš tisíce semínek - vytrhat :rocket:

Jinač letos opět sleduju, ať se daří !
Rumcajs
Tak jsem se na to vrhl a 3 nějvětší hermáče/samce jsem přesadil do kukuřice. Dosadil jsem 2x PP*SJ, 2x WW*Afg z toho jedna šla do nového pytle. Počítam, že v kuku ty kytky moc dlouho nevydrží, mají přes metr a kuku jen 10cm. Stejně bych je vyhodil, takhle aspoň někomu udělám radost:D
Rumcajs
Po týdnu zase nějaká aktualizace z pole č.2. Kbelíky byly plné šnečích ulit, od malých až po velké, tak i slimáků. Prostě hotový masový hrob, až mám obavu aby se to nějak neprojeví na kvalitě hlíny. Vanish evidentně přitahuje všechny plže z okolí, možná by to spíše chtělo něco co je odpuzuje, protože za chvíli tam bude těch ulit jak na pláži.
Jinak kytkám se daří výtečně, našel jsem pouze jednoho hermáče, a to zase WW*Afg, kterého jsem nahradil NL. Už je to 5tý a začínam si říkat, že místní člen co mi to prodal poslal semena z hermáče..
Všechny dostaly zálivku Grow+Fishmix+enzymy a k tomu postřik Cropmax+Phytamin+Fishmix, tak uvidíme zase za týden jak jim to prospělo.

Dodal bych i foto z jedničky, ale při té invazi komárů jsem byl rád, že jsem vyvázl s holým životem natož abych si vzpomněl na focení :D Tahle návštěva lesa mě už definitivně donutí si koupit extra účinný repelent :)
Rumcajs
Tak přináším nějaký update z pole č.1. NL už vypadají, že začly kvést což je nějaké podezřelé...
Na fotce č.4 jsou dosazené kytky místo hermáčů.
Rumcajs
Přináším zase malý update i když tentokrát jen slovní. Včera jsem byl kontrolovat a hnojit pole č.2, kytky které už posledně začly nakvétat vypadají, že už se i zastavily v růstu. Nevím jestli to není tím, že byly trochu o suchu, ale to poznám za pár dní až půjdu na kontrolu. Chtěl jsem udělat fotky, ale byl jsem tam v podvečer a ani repelent mě neochránil a v té rychlosti jsem zapomněl.
Na pole č.1 zajdu dnes tak uvidím a fotky dodám později.

Jinak před 14 dny jsem zasadil 24 semen ( LR1x5, LR2x5, DRx5, LR2&AKx9 ) automatů do dvou 40l nádob, bohužel do teď vylezly jen 3... Semena jsem nenechal předklíčit a hodil jsem je rovnou do hlíny na první článek malíčku. Říkal jsem si, že na to půjdu podle Medvědova návodu, nechám je narodit rovnou v hlíně ať jim nic neudělám a těm potvorám se nějak nechce:) Uvidím jestli se ještě něco neukáže, ale silně o tom pochybuju.
Rumcajs
Tady jsou nějaké fotečky fleku č.1 z minulého týdne. Chtěl jsem fotit i tenhle týden, ale mraky komárů a hordy červených mravenců mě zahnaly velice rychle až sem zapomněl fotit:D
Dosadil jsem do pytlů poslední 4 kousky, které byly ještě u kamaráda na zahradě a fotky budou příště.

Foto č.1,4 - celkový náhled
Foto č.2,5 - kvetoucí WW*AFG
Foto č.3 - v pytli PP*SJ
Rumcajs
Tak zase jeden malý foto update z pole č.2.

Foto č.1 - skoro celkový náhled:)
Foto č.2 - PP*SJ
Foto č.3 - NL
Foto č.4,5 - kvetoucí WW*AFG
Rumcajs
Mini update mých mizerných výsledků s autoflower kytkama. 24 semen zasazeno 1.7. Vylezly 3 a jak vidíte ani těm se nedaří.

Foto č.1 - DR
Foto č.2 - LR*AK47
Rumcajs
Update z pole č.1. Všechno tam bují ve velkém, obzvlášť ostružiny, už je to boj se tam dostat:) Příště to tam zase prokosím. Kytky stále dostavájí o polovinu větší dávku Grow a Fishmixu. Jinak se tam začal rozšiřovat nějaký škůdce, který likviduje stopky listů a mladých výhonku. Ty pak ještě zelene upadnou.. Jednu kytku už oholil do půlky! Zkoušel jsem je prohlížet, ale nic jsem nenašel, kdyby jste někdo tušili co to může být tak prosím napište.


Foto č.1 - kvetoucí WW*AFG
Foto č.2 - dosazené zbytky v pytlích+kvetoucí WW*AFG
Foto č.3 - mini kvetoucí WW*AFG(vlevo)+PP*SJ
Foto č.4 - další nakvetlé WW*AFG
Foto č.5 - PP*SJ
Rumcajs
Up z pole č.2. Dostal jsem od kamaráda zbytek Topmaxu a Bioheaven, tak to tam půjdu nalít co nejdříve:)


Foto č.1,5 - skoro celkový pohled:)
Foto č.2 - PP*SJ
Foto č.3,4 - kvetoucí WW*AFG
Rumcajs
Včerejší fotky z pole č.2 Kytkám se daří parádně, ALE začly je tunelovat ňácí hraboši! Vůbec nechápu jak se dostávají do kýblů, když jsou tak půl metru vysoké.. Jelikož na tohle místě je slunce celý den, tak palice vypadají o dost lépe než na místě č.1. Bohužel nemám foťák na udělání makra.

Foto č.1, 2 - skoro celkový pohled :)
Foto č.3 - zavlažovací jáma
Foto č.4,5 - kvetoucí NL nebo WW*AFG (mám už v tom chaos)
Zlosin*
zdárec kámo, některý vypadaj trochu sešle, nejsou přelitý?
Rumcajs
Přelité nejsou, chyběla jim kupodivu voda. Tu jsem si teď užil za ně, při sjezdech ledovcových řek v Alpách:D
Jestli nebude chcát, tak je zítra zajdu omrknout a dodám aktualní fotky.
Rumcajs
Něco málo z pole č.2, kde už to krásně kvete. Skoro u všech mi žloutnou listy..asi nedostatek dusíku, ale liju jim pořád kupu Fishmixu, tak nevím.

Hnojím teď Guanokalong Bloom, PK 13-14, Fishmix, Enzymy(každý 2hý týden) a nejvíce kvetoucím Topmax+Bioheaven. Pořídil jsem ještě kostní moučku, kterou jsem nasypal všem+vrstva čerstvého kompostu.
Postřík stále stejný: Phytamin, Cropmax, Fishmix+občas Kaotrin(postřik proti škůdcům obsahující Delthametrin)
Proti hlodavcům kteří my ryli zahrádku jsem požil granulovaný jed Norat.
Vše už je roztaženo, takže už zbývá jen pravidelně hnojit a čekat:) Jen toho sluníčka by mohlo byt vice, poslední 3 týdny stojí za prd.

Nafotil jsem kvetoucí WW*AFG a NL, jenže díky hýbání s kýbly už nevím která je která:), ale to se vyřeší po sklizni:D
Rumcajs
Tady jsou aktualní fotky z pole č.2. Těch pár dní sluníčka jim pěkně prospělo.
Rumcajs
Dneska jen malý slovní příspěvek. Byl jsem kontrolovat pole č.1 a zapomněl jsem udělat fotky:)
Bohužel na políčko spadl menši stromek, zlomil největší kvetoucí kytku a přibral částečně jednu malou.Jinak kvetou už všechny až na PP*SJ. Ještě se mi jedna kytka projevila jako hermáč a šla hned na nucený výsek:)Valná většina kuliček byla ještě zavřená tak doufám, že nenapáchal moc škody.
Kytky dostaly pořádnou dávku hnojiva, pak jsme prostříhali okolní bush aby se palouček pěkně prosvětlil. Teď už zbývá jen čekat a doufat, že bude hoodně sluníčka.
vitty
Zdravím, mám také kytičky PP*SJ a také mi ještě nekvetou, ale jsou to krásně mohutná křovíčka. Doufám, že se ti bude dařit, hodně štěstí.

K+
Rumcajs
Tak jsem se vrátil po 2 týdnech z dovolené a hned jsem šel zkontrolovat políčka. Bohužel mě čekalo nemilé překvapení i když ne nečekané. Jelikož pořád chcalo, kytky chytly ve velkém plíseň. Celé nedělní odpoledne jsem strávil ořezáváním plesnivých palic a protrháváním listí.

Všechny kvetoucí kytky jsem oškubal od většiny listů aby se provzdušnily. WW*AFG se projevila jako náchylná k plísni, kdežto NL je docela v klidu. NL vytvořila těžké palice a stonek je neunese, takže si mrchy polehaly a musel jsem je všechny podepírat. Palice by sice potřebovaly aspoň 2-3 týdny zrání, ale u WW*AFG je to nerealné. Pokud se mi je povede udržet ještě týden či dva bez plísně tak budu rád. Už tak jsem musel ořezat většinu vršků. Dal jsem jim na konec Topmax, Bioheaven, enzymy a Ripen. Plánuju tam teď chodit co 2 dny s Ripenem. Viděl bych to na 3 zálivky s Ripenem, jednu už dostaly, a poté Final solution dokud to pude.

PP*SJ už krásně kvete. Na poli č.2 má už paličky, kdežto na poli č.1, kde je méně slunce, teprve začal. Bych řekl, ze tuhle odrůdu budu sklízet v listopadu:D, pokud se toho dožije bez plísně...

Fotky dodám později, ale tentokrát už konečně z foťáku:D
Rumcajs
Pole č.1

Foto č.1 - v popředí WW*AFG, v levo po otrhání a v pravo před
Foto č.2 - WW*AFG po otrhání
Foto č.3 - WW*AFG detail
Foto č.4 - NL
Foto č.5 - celkový pohled, uprostřed dominuje už kvetoucí PP*SJ
Rumcajs
Pole č.2

NL mě svými palicemi docela zklama. Jsou sice objemné, ale na můj vkus hodně řídké. Za to WW*AFG ještě krásně zhutněla po protrhání listů.

Fotka č.1 - celkový pohled
Fotka č.2 - NL
Fotka č.3 - WW*AFG
Fotka č.4 - v levo NL, v pravo WW*AFG
Fotka č.5 - NL
Rumcajs
Zdravím všechny,
po týdnu ňáká malá slovní aktualizace. Nemám foťák, tak nechci kazit dojem z posledních pěkných fotek:D
Poslední dobou jsem chodil na pole pravidelně co 3 dny a prolíval Final solution. Včera byla poslední návštěva a běhěm několika dní pudou pod nůž. WW*AFG díky protrhání krásně zhoustly a palice nabyly na objemu. Bohužel se do nich pouští plíseň o to více.
U NL protrhání není poznat, palice jsou vytáhlé a řídké.
PP*SJ krásně kvete, ale už teď je jasné, že nemůže stihnout dozrát..
Příště nahodím nějaké fotky. Doufám, že se mi konečně povede udělat makro:D
Rumcajs
V poslední době nějak nemám čas přispívat, ale tady je pár fotek ze zahrádky č.2. Na poli č.1 jsem nebyl skoro měsíc, o to se stará kamarád.
Některé kousky už jsou sklizené doma, něco půjde pod nůž tento týden a PP*SJ si tam ještě pobude měsíc. Zatím nechytá plíseň takže je to v pohodě.
Co se týče smoke reportu, prozatím můžu říct, že WW*AFG slabé. Palice vypadají pěkně, hutně, ale zkuřují dost slabě. Jak říká kamarád, taková úřadová:D
NL to už je jiné kafe. Palice řídké, ale zhulují mocně. Ze začátku euforický vysmátý stav, který později přejde do lehkého útlumu. Není ovšem problém doplnit dalším brčkem a člověk je zas vysmátý jak lečo:)

Foto č.1,2,3 - celkový pohled
Foto č.4 - NL
Rumcajs
Zdravím všechny,
tentokrát zase jen slovně, protože jsem líný upravit fotky:) Všechny kytky už jsou sklizeny kromě PP*SJ. Tato odrůda mě mile překvapila, protože je velice odolná a nenáchylná k plísni. Bez problému dojela i v tom hnusném počasí. Sice palice nejsou největší, ale konzistence je velice pěkná.
Pořídil jsem si takový malý kapesní mikroskop se zvětšením 60 až 100 a jsem konečně schopen poznat zralost přesně. Při prohlídce již sklizených vzorků jsem zjistil, ze dost kytek jsem sklidil velice pozdě a u dvou WW*AFG to zapřičinilo úbytek THC a mizerné účinky.
Ty co sem sklízel v nejlepším stadiu zralosti mají účinek perfektní:D
Tenhle týden jdu pro zbytek osazenstva a dodám fotky i smoke report.

Podzimu zdar:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma