Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Ultra Micro Led Experiment - Klikni zde pro originální téma
hacra
Ahoj,rozhodl jsem se,že zkusím indoor,jsem bohužel docela dost omezen místem pojal jsem to trošku jinak a udělám opravdu miniaturní box.

SETUP:

-Skříňka-
Skříňka bude vyrobena z překližky,kterou si nechám na míru nařezat v jednom z hobbymarketů,bude nalakovaná aby jí neškodila moc vlhkost a bude vylepena stříbrnou odrazivou tapetou nebo diamantovou grow folií.Dále vevnitř bude SCROG mřížka.

-Světlo-
Světlo pro kytičky bude obstarávat pro růst 64 LED diod + na květ dalších 49.Rozložení,poměry a vlnové délky nemám ještě uplně rozmyšlené.Myslím,že na růst budou asi na každé 4cm čtvereční 1ks.
Diody budou zasazeny v dírách v pertinaxové desce a to ve 4 větvích.
tento panel bude výškově nastavitelný zřejmě na řetízkách.A bude univerzální,to znamená,že diody budou zřejmě již od počátku growu všechny zabudovány i s těmi na květ ale na růst budou svítit jen růstové.Potom zapnu navíc i květové.

-Elektro-
V boxu nebude žádná složitá elektronika, pouze přepínač na zapnutí růst. nebo květ. LED větve. Dále dva konektory na PC ventilátor (procesorový pouze na ofuk aby kytka zesílila a aby nestál luft) a druhý na LED panel.Tato rozdvojka bude připojena na zdroj (trafo).

-Osazenstvo-
Zatím nevím co tam dám,asi zkusím cokoliv co doma vyhrabu pokud se zadaří v tom vypěstovat cokoliv pak nasadím nějakou lepší genetiku.Hodlám tam ze začátku hodit dvě kvítka,to který bude rychlejší,zdatnější a bude se líp větvit to tam nechám a druhý dám jinam.Až bude kytka pořádně rozvětvená propletu mřížkou a nad ni spustím ten panel co nejníž abych omezil co nejvíc ztráty.



možná do boxu 2x do týdne dám něco co bude vyrábět CO2 (kypř.prášek a ocet)

Ještě sem napíšu co od tohoto experimentu čekám a co ne abychom se vyhnuli některým nejapným příspěvkům.

Dělám to pro zábavu,abych se staral o nějakou kytku než budu mít hotovej out.Nebudu tvrdit,že jen pro zábavu - budu rád,když se to bude dat kouřit a bude to za něco stát,ale vůbec se nebudu zlobit za sušený o objemu na 2 brka.Chci to udělat co nejjednodušší a nejlevnější (né však na úkor kvality) - proto budou LEDky a budu používat mnoho homemade a household věcí. Dále budu apelovat na prosazovače sodíku - kdybych měl čas, místo a prostředky teďka na sodík určitě bych si ho dal (i když LED se mi líbí víc) radši se ale pokusím udělat micro box cca do 1000 než zkoušet dělat 70w sodík box do 1000 - to nemá cenu.

Vím,že growing pod LED už se posunul o dost dál,a pokusím se také přispět svou troškou do mlýna.

Byl bych rád za vaše rady ohledně zapojení rozložení a typu LED.A taky za rady k pěstování v takto maličkém boxu.

Grow bych chtěl dojet do konce,protože jsem tady na GW viděl pouze asi jeden hotovej LED grow.Pokusím se také updatovat často,ale vše začne až seženu správné trafo a pak už to půjde vše skvěle.takže zatím se prosím ozývejte s kritikou.
argarag
On je spatnej pristup vsech lidi tady, kteri si mysli, ze LED boxem usetri prvotni naklady. V zasade, kdyz koupis dobry a na grow vhodny ledky tak te to vyjde mnohem draz nez srovnatelnej sodik. Ale pak se to vrati na tom ze ledky neodchazeji ale sodik ano a ze sodik zere 5x tolik elektriny. Ale proste jestli si myslis, ze si koupis 64ledek za 1,5Kc tak to tak nefunguje.
xpapousek
hacra: hoď sem pls. odkaz na ty LED co chceš použít, to by se mohlo hodit a vyvrátit spekulace.

Dále bych doporučoval přidat odtah z boxu, to je nutnost, vzhledem k tomu, že tam do toho boxíku více jak 15-20 W nenarveš, stačil by i onen zmíněný procesorový venťas. Hodně štěstí, budu sledovat.:slizoun:
zagg911
Ahoj, napadlo mne ze ti taky prispjeju svou radou.. snd to ocenis..: pokud chces jet plnohodnotne pod LEDkama z vlastni zkusenosti radim jit do tech s vykonem 1w a vic ;-) konkretne kdybych mel malej box a chtel dat za zdroj svetla (LED diody) min jak 1000, tak bych koupil 1x 5-10w red a 1x 3-5w blue a jel bych to rovnou 12/12, idealne naky autoflowering model, pak bys z toho mohl dostat i hodnotu okolo 1g/w
hacra
Hmm zagg911 to zní docela zajímavě kvalita toho světla by se tím asi dost zlepšila co? Ale to by pak ten odtah/přítah byl ultra nutnost
zagg911
jako co si budem povidat no :-( hreje to docela pekne.. ale porad i min nez usporka, nebo sodik pochopitelne.. jestli nechces davat odtah ani pritah tak myslim ze se ti ta teplota v boxu dostane koncem dne tak na +6 stupnu oproti teplote v mistnosti.. to by kyti melo vydejchat
zagg911
jinak kvalita oproti normalnim LED diodam je na prvni pohled zretelna.. kytka roste rychleji, ma vetsi listy a kvet je daleko luxusnejsi..
zmetek
pokud se daj vykonovy LEDky na naky vetsi chladice tak by to melo stacit a uchladej se i pasivne, bez vetraku, treba neco takovyho http://cz.farnell.com/jsp/search/pr...jsp?SKU=4621359 uchladi pasivne i 5W LEDky
charvik
Chci udělat něco podobného.. Akorát ve větším.. (40x40x120)
A s 400 diodama.. (200 blue, 200 red)..
Ty diody mají docela velkou svítivost 15 000 MCD.. Stupeň svítivosti 25°..
Uvidíme jak to v tom půjde..
citace:
Původní příspěvek od charvik
Chci udělat něco podobného.. Akorát ve větším.. (40x40x120)
A s 400 diodama.. (200 blue, 200 red)..
Ty diody mají docela velkou svítivost 15 000 MCD.. Stupeň svítivosti 25°..
Uvidíme jak to v tom půjde..


Jestli si myslel 25° uhel pod kterym to sviti tak mi ty ledky prijdou docela nevhodny, precti si clanky od uzivatele white


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma