Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
600W HPS 9* Ed Rosental 100*100*200 - Klikni zde pro originální téma
MrBraindub
Zdravím všechny growery a growu zdar

Před nedávnem a po neustálém odkládání jsem se rozhodl vyzkoušet indoor a tak bych se s vámi rád podělil o zkušenosti, fotky a další cenné informace, které by mohly začínajícím growerům pomoci při jejich pěstování. :leaf:

Jelikož jsem chtěl ušetřit nějaký ten peníz, tak jsem se rozhodl, že si pěstírnu postavím sám a nastavím si vše tak, jak si myslím, že je to nejúspornější a nezbytné. Žádné fajnšmejkroviny a zbytné vychytávky. Nepopírám, že by to s nimi nerosto. Naopak. :flower:
Mám jen momentálně hluboko do kapsy a přesvědčení, že to jde i levně a dobře když to šlo tak pěkně i před desítkami let podle dobových záznamů indoor pěstitelům. :)

Bohužel jsem nějakou dobu odkládal založení tohoto threadu až se najednou kytiny přehouply do květu a čas utekl jako voda. Během této doby jsem postupně pořizoval fotografie a dnes jsem se konečně pevně rozhodl přispět a udělat taky pro to něco. Přetřídil jsem fotografie podle data pořízení a zkonstruoval jsem tak poměrně přesnou chronologickou sbírku fotek od plantu až po současnost.

Nemusíte se bát, že už je po. :D Kytky právě užívají pátý týden od plantu. Budu tedy pokračovat v doplňování fotografií (jelikož mě hrozně baví fotit farmu), doplňování dalších informací a nových stavů.

Tak dost intelektuálního kecání a přejdu rovnou k věci. Tedy stavbě samotné skříně.

(vlastně ještě budu chvilku kecat. Odešel mě disk s cennými daty včetně fotek od samého začátku výstavby. Pokusím se ho dát dohromady a doplnit o fotky skříně během výstavby)


Samotná skříň má zdravé rozměry 1m šířka / 1m délka / 2 metry výška
Povrch skříně je potažen pěstitelskou folií s growshopu cirka 50 kč za balený metr. Na tuto folii jsem ještě umístil respektive pověsil deky, které brání i tomu nepatrnějšímu úniku světla. Samozřejmě kvůli zvědavým očím.
Skříň je stavěna z dřevěných lišt cirka 2*1 cm tlustých. Nařezal jsem si je a sešrouboval. Ani jsem nečekal, že to půjde tak dobře jelikož jsem montérský levák. :rolleyes:
Tedy na čtyři sloupky dva čtverce a do krajů ještě podpěrky a skříň byla na světě. Cena? 200 a to jen za folii jelikož lišty jsem někde našel.

Tak. Teď bych rád něco řekl k obsahu skříně. Skříň bude během pěstu obsluhovat dvě výbojky. Jednu 250W modrá HPS a jednu 600W HPS sylvania s podílem modré. V growshopu mě bylo řečeno, že 600W je hodně pro tak malý prostor. Teplota v místnosti by mohla nebezpečně stoupnout. Proto jsem přikoupil cooltube 125 průměr + ALU roury (klasické)

Bohužel jak bude vidět na fotkách z původního záměru 250W HPS sešlo jelikož mě asi dvě hodiny po zapojení pravděpodobně shořel předřadník a světlo přestalo emitovat fotony :D

Na několik dní bylo nahrazeno 600W dokud jsem nepřišel na alternativní řešení, které uvidíte na fotkách. Jedná se o klasické zářivky. Nejdříve 4, později 6. K tomu se ale brzy dostanem.

Pěstírna také disponuje jedním klasickým thermo-hydro měřákem za 490 kč. Z growshopu jsem dostal doporučení že je mnohem lepší než nějaká digitální přemrštěná mrcha, která díky vysoké koncentraci elektroniky uvnitř dříve odchází. Tak jsem popadl tenhle a taky jsem po nákupu odcházel. :)

V pěstírně jsem od začátku foukal velice zvláštním ventilátorem, který jsem nikde před tím neviděl. Je to vykuchaný vnitřek starého komunistického fukaru na vlasy. Je to taková velká krychle která nemá ani ergonimický držák. Sám jsem se divil, že dříve tohle mohlo prorazit na trh. Možná je odpovědí centrálně řízené hospodářství a nebo někdo hodně nahoře pěkně ulít. Kdo ví :) Každopádně uvidíte na fotkách
Ventilátor dobře posloužil pro horizontální foukání a tedy zesílení stonků mladých rostlinek. Dále samozřejmě míchání vzduchu.
Později jsem ventilátor stejně odstranil jelikož jsem přišel na to, že místnost je tak dobře utěsněná tam, kde má, že mě vzduch obhacený o co2 proniká od spodu z každé strany skříně v předem odřezaných otvorech kolem kytin a stoupá vzhůru, kde je nasáván VKO ventilátorem přímo do komína, který sám o sobě má poměrně velký tah. K odtahovému ventilátoru bych snad jen, že se jedná o tip VKO 125 s průtokem vzduchu 185 m3/h.
Filtr nemám. Není třeba. :)
Ventilátor je zapojen tak, že ochlazuje výbojku z cooltube a zároveň odvětrává místnost. Cooltube je na jedné straně otevřená a skrze ventilátor nasává právě z této strany vzduch, který následně mašíruje do komína skrze ventilátor.

To co píši je současný stav. Starší fotky potřebně zdokumentuji a připíši, co jsem udělal a proč jsem to udělal.

Vlhkost byla a je stále řešena ručním rozprašovačem několikrát deně.

To by bylo k vnitřnímu vybavení skříně.

Dostáváme se k obsahu a účelu skříně :leaf:

Zakoupil jsem truhlíky s obsahem 11 litrů. Pěstuji v nich od samého začátku co jsem obdržel klony, které jsem ihned přesadil do těchto květináčů.
Nechal jsem se inspirovat filmem
Marijuana_-_Top_Quality_Home_Growing_How_to_Grow_Weed
kde je použit substrát Plagron Growmix with Perlite
Hnojivo jsem zakoupil taktéž jako ve filmu, HESI abych měl jistotu s dávkováním. Hnojivo za cenu zhruba 1500 kč. Substrát 2*50l + 15l perlitu zvláště. (nakonec mě těch 15l perlitu leží dole ve sklepě) Tak že to máme 100 na devět květníků s obsahem 11l. AKorát 99 litrů. Parádička :winner:
Substrát je předhnojen na 14 dní dopředu, tak že není třeba hnojit. Pak jsem hnojil podle tabulky HESI substrát. Kytky od samého začátku vypadaly krásně a do současné chvíle jsou stále krásné. :)

Jak je v titulku napsáno. Jednu 9*Ed Rosental. Přes to, že je to vše stejná genetika, tak se kytky různě větví. Jedna je spíše do šírky s dlouhými větvěmi (akorát na scroog) zatím co druhá je krásný keřík který se drží pokupě a rostě vzhůru.

Za řezy 1000,- ještě jsem mu něco přihodil. Měl nějakou cestu navíc. Díkes ApFeL ;)

Za nějaký blbosti jako pipetu, misku a nějaký drobnosti 200,-
Zakoupil jsem ještě regulátor pH pro květ a růst zároveň za 300,- Je to 81% rostok a podle toho co jsem předvedl ve dvacetilitrovém kýbli to mám roztok do konce života. :) ("ale ještě přidám" po asi pěti kompletních vylitích naplněních bylo pH pořád tak dole, že jsem to musel celý vylejt a vyčistit peroxidem a pak dát jen pár kapek. Teprve pak to bylo v pohodě.)

Jestli jsem na nic nezapoměl, tak by to mělo být k vybavení a obsahu pěstírny vše. Budu se těšit na vaše názory a příspěvky

1.fotka - vidíme malinkaté řízečky tak, jak jsem je dostal a tak, jak si je vezu dom
2.fotka - řízečky jsem ihned po příjezdu vybalil z jejich provizorního příbytku a uložil jsem je na jejich budoucí působiště pod 250W HPS. 9* Ed
3.fotka - kytičky, pohled z předu. Vidíme jejich klonovou velikost.
4.fotka - kytiny pod 250W HPS
5.fotka - 250 HPS se stínítkem. Ty roury tam jdou ne do tý 250W ale není to vidět. Hned nad ním je současně pověšeno budoucí šestikilo.

Kytičky byly tehdy zasazeny 14.3.

MrBraindub
16.3. (o dva dny později) Přikládám další fotografie společně s informacemi.

:D
Tohle je situace, o které jsem psal na začátku. Asi za dvě hodky po nastartování 250W vyplo světlo a už jsem ho nenahodil. Do 18.3. (čili 4 dny) jsem do nich tedy pálil 600W, dokud jsem nepřišel na originální leč nezbytné řešení, které uvidíte na dalších fotkách. Příkládám tedy fotografie pořízené 16.3. Další fotky jsem pořizoval až 18.3. kdy jsem vyměnil výbojku za zářivky. Teplota v místnosti kolem 28C / vlhkost 50-60%

1.fotka - Kytiny si hoví v novém truhlíku. Neuvědomil jsem si to ale později jsem musel substrát přidat. Vidíme, že substrát není až po okaj, což je podle mě chyba. Později až je více listů, okraje truhlíku více stíní. Jinak vše v pořádku. Zalévám tak, aby bylo stále v substrátu vlhko.

2.fotka - detail na jednu z rostlinek
3.fotka - vidíme archaický leč neocenitelný vodorovný ventilátor (nebo jak ho mám nazvat:) Umístil jsem ho doprostřed a byl velice silný. Bál jsem se, aby mě nezlomil nejbližší rostlinky, tak jsem tam umístil takové provizorní mantinely. Musím říct, že záměr vyšel parádně. Stonky parádně zesilily. Vidíme i otvory po stranách pro nasávání vzduchu. Později jsem přidal i poměrně velký otvor do zadní části místnosti, tak aby se všechny rostlinky pohupovaly. Mám za to, že když se rostlinka malinko pohupuje, tak to znamená, že dýchá. Vzduch nestojí. Všechny se pohupují. Je to taková reggae houpačka :bounce:
WERD
čéče nechci tě strašit ale každej řezanec vypadá uplně jinak:D
MrBraindub
18.3. (o další dva dny později) (4 dny od plantu) Přikládám další fotografie společně s informacemi.

Rád bych se s vámi podělil nevím jestli o účinné ale jistě o originální řešení světla v případě, kdyby někomu vypadlo a musel by jej rychle nahradit aby se vešel do periody 18/6.

600W HPS odpojena. Běží jen ventilátor, který původně ochlazoval 600W výbojku. Připojení do komína není ač jsem chtěl. Měl jsem nějaké neshody s matkou, která kafrala něco ohledně bezpečnosti komínových sazí a tak. Řekl jsem že do komína nic připojovat nebudu abych měl klid. Trubka tedy ústí normálně do místnosti a pracuje jako odtah. Jen jsem mírně přenastavil rouru. Nic víc :)
Paradoxně jsem si nadělal později víc problémů jelikož už asi za tři dny byla v celém bytě cítít marihuana :D
Tak že připojení do komína jsem se stejně nevyhnul.

Přikládám tedy fotografie osvětlení

1.fotka - vidíme polootevřený náhled do místnosti kde se na nás už smějí 4 zářivky. Všimněte si originálního zavěšení tlumivek s kondenzátory na liště, která zbyla po stavbě skříně a její zavěšení na řetězu. Měl jsem docela staženou ryť jelikož místnost měla 100*100 a zářivky jak víme jsou buď malé nebo 120cm trubice jako v mém případě. Nakonec jsem to umístil podle mého nejlépe, jak to šlo. Problémem byl dostatek světla pro každou rostlinku. Kdyby tam bylo to prokletý 250W tak nic neřeším a nemusím se v tom motat porád, když potřebuju něco na kytinách zkontrolovat. Jinak je to celé zavěšeno na celkem čtyřech stranách do úhlopříčky na ramínkách na oblečení. Celý systém se dá samozřejmě postupně vytáhnout do potřebné výšky. Je to ale taková dost rozvyklaná mechanika :einstein:

2.fotka - už jsme přišli k pěstírně a koukáme na pole z vrchu. (to ale nemusím asi říkat že?)

3.fotka - pohled níže
4.fotka - pohled ještě níže
5.fotka - typ a výkon zářivky. Mám takovej pocit že to není výbojka pro pěstování, ale co jsem měl dělat :confused:

Teplota kolem 26C / Vlhkost 60%
hlavolampolska
citace:
Původní příspěvek od WERD
čéče nechci tě strašit ale každej řezanec vypadá uplně jinak:D


hele nevim odkud ma klony....

ale i ja sem dostal divneho eda..kazdeji jinej...malo prorostla kostka...provisle listy....ci jenom 2listy na rez..... i kdyz se pak rozjeli ....

presto je videt ze palice fakt potrebuji alespon 40dnu na zrani... a intenzivni svetlo ....


jinak sem fakt cumel na techniku co jedes... myslis si ze stinidlo co jedes bude dobre? mi pripomina ohrev na pizzu ve fastfoodech... ale asi to plni ucel tak to je hlavni...
MrBraindub
citace:
Původní příspěvek od WERD
čéče nechci tě strašit ale každej řezanec vypadá uplně jinak:D


To máš pravdu. A to jsi zatím neviděl fotky, kde to je později naprosto patrné. Rád bych se odkázal na podobný thread
http://grower.cz/forum/showthread.p...0631#post880631
kde chlapík jede stejnou genetiku a taky je na vážkách. Ale nebál bych se toho :)
MrBraindub
citace:
Původní příspěvek od hlavolampolska


hele nevim odkud ma klony....

ale i ja sem dostal divneho eda..kazdeji jinej...malo prorostla kostka...provisle listy....ci jenom 2listy na rez..... i kdyz se pak rozjeli ....

presto je videt ze palice fakt potrebuji alespon 40dnu na zrani... a intenzivni svetlo ....


jinak sem fakt cumel na techniku co jedes... myslis si ze stinidlo co jedes bude dobre? mi pripomina ohrev na pizzu ve fastfoodech... ale asi to plni ucel tak to je hlavni...


Myslíš to na prvních snímcích? Jestli ano, tak to ti přesně neřeknu jelikož jak píšu, tak jsem ho musel nahradit. Jinak si ale myslím, že by bylo jistě lepší než řešení s těmi zářivkami. Jednak je o 100W výkonější než součet těch zářivek a má stínidlo, což zářivky nemají. Později, jak uvidíte na fotkách zářivky splnily účel a kytiny vypadají krásně. Je teda pravda že kytky vypadají různě. Stále se to točí kolem dvou tvarů. Dlouhé větvě do stran a keříky které jsou huňaté a rostou pohromadě do výšky. (nemají tak dlouhé větvě a jsou huňatější) Nevím, čím by to mohlo být způsobeno ale další pěstitelé pěstující Ed mají podobný tvar kytek a taky se tomu diví. Říkal jsem si, jestli to není rozložením těch zářivek ale viděl jsem Ed i pod HPS a byly tam také kytky s různými tvary. Spíš je to tedy dáno tou genetikou. Nebo nevím. Doplním pro ilustraci další fotky jednotlivých rostlin kde to je krásně vidět. Tak že jestli to chcete probádat, tak budete mít dobrý obrazový materiál ohledně Ed :D Jo a pak jsem se chtěl zeptat. Jak si to myslel těma 40 dnama? Já normálně počítám, že sklidím až tak po 8-9 týdnech květu což jsou dva měsíce. Rozhodně nechci sklízet předčasně :)
MrBraindub
23.3. (o 5 dní později) (9 dní od plantu) Přikládám další fotografie společně s informacemi

1.fotka - konce listů najednou začly sesychat. Obávám se že z přehnojení. Přestal jsem hnojit. Zalévám jen rain water.
2.fotka - vidíme jak rostlinky krásně objímají toliko potřebnou a jejich životně důležitou energii. Rostlinky značně povyrostly.

Po celou dobu se vlhkost drží kolem 50-60%
Teplota je kolem 25C

MrBraindub
25.3. (o 2 dny později) (11 dní od plantu) Přikládám další fotografie společně s informacemi

Holky se značně vytáhly. Začínají se objevovat různé variace rostlin. Základem jsou dvě. Jak píši v předešlých příspěvcích. Vytáhlé větvě do stran. Větvičky u sebe a ženoucí se do výšky. Chtěl jsem vyvolat větší vazbu a povedlo se. Kytičky jsem si pojmenoval. Na to, že je to stejná genetika, tak vypadají různě. Dělí se na dva tábory :D

1.fotka - pohled z vrchu. Jak vidíte devět statných žen
2.fotka - první polovička z blízka
3.fotka - druhá polovička z blízka
MrBraindub
25.3. 2

Šárka se mě začíná líbit čím dál víc :love: Moje favoritka od samého začátku
MrBraindub
25.3. 3

Zde začíná být patrný ten rozdíl v Ed Rosental. Porovnejte Šárku s Klárou. Rozdíl je vidět na první pohled

Martina úspěšně kopíruje Šárčin style :sun:
MrBraindub
25.3. 4
MrBraindub
25.3. 5

Míša měla od samého začátku největší listy
Anet mírně přehnojena
MrBraindub
25.3. 6

2.fotka - rostlinky jsem nechávám zatím na divoko růst. Žádná kolena či přivazování. Ani žádné řezání listů či větví. Rozhodl jsem se ject scroog ale nakonec jsem od toho upustil. Válí se mě tu vedle skříně venkovní rezavé oplocení, které jsem chtěl použít. Mno. Nechám to až na outdoor.

3.fotka - přidal jsem další dvě zářivky. Tak že to máme 6*36W = 216W Kytky rostou krásně. Ventilátor jsem nechal zapnutý pro další zesílení stonků. Mantinelky jsem dal již pryč. Nebyly už potřeba. Už nehrozí, že se kytky zlomí. Tlumivky pálí jako prase. Ruku na ni neudržíš

4.fotka - výška nad médiem je zhurba 20 cm. Výhodou zářivek je to, že se dají umístit velice blízko rostlině aniž by ji nějakým způsobem poškodily.

5.fotka - nenechte se zmást tmavší barvou. Ve skutečnosti je tam mnohem více světla. :)
hlavolampolska
citace:
Původní příspěvek od MrBraindub


Myslíš to na prvních snímcích? Jestli ano, tak to ti přesně neřeknu jelikož jak píšu, tak jsem ho musel nahradit. Jinak si ale myslím, že by bylo jistě lepší než řešení s těmi zářivkami. Jednak je o 100W výkonější než součet těch zářivek a má stínidlo, což zářivky nemají. Později, jak uvidíte na fotkách zářivky splnily účel a kytiny vypadají krásně. Je teda pravda že kytky vypadají různě. Stále se to točí kolem dvou tvarů. Dlouhé větvě do stran a keříky které jsou huňaté a rostou pohromadě do výšky. (nemají tak dlouhé větvě a jsou huňatější) Nevím, čím by to mohlo být způsobeno ale další pěstitelé pěstující Ed mají podobný tvar kytek a taky se tomu diví. Říkal jsem si, jestli to není rozložením těch zářivek ale viděl jsem Ed i pod HPS a byly tam také kytky s různými tvary. Spíš je to tedy dáno tou genetikou. Nebo nevím. Doplním pro ilustraci další fotky jednotlivých rostlin kde to je krásně vidět. Tak že jestli to chcete probádat, tak budete mít dobrý obrazový materiál ohledně Ed :D Jo a pak jsem se chtěl zeptat. Jak si to myslel těma 40 dnama? Já normálně počítám, že sklidím až tak po 8-9 týdnech květu což jsou dva měsíce. Rozhodně nechci sklízet předčasně :)


1.na sensi seeds pisou ze model ma tendenci obcas mutovat ale nemeni to nic na kvalite palic...takze muze vypadat vseli jak..pak prave den o ten cas jak dlouho ho nechas zrat...pac se to prodluzuje s mutaci...

2. 40 dnu ...ne po prepnuti ale az najedou poradne palice ...pac nektery palice maji proste bobulky jiny jsou jenom hunaty...fotka bude mluvit za sebe..
MrBraindub
25.3. 7

Šárkos. Výška 25 cm od substrátu
MrBraindub
29.3. (po 4 dnech) (15 dní od plantu) Přikládám další fotografie společně s informacemi

Ač k neuvěření ale slečny se od dvacátého pátého pěkně vytáhly a zmacatěly až jsem na to koukal jak péro z gauče.
Myslím si že další dvě světýlka jim prospěla.

2.fotka - všimněte si postranních děr ve skříni pro nasávání vzduchu
3. a 4. fotka - začíná se to pralesnit :)
MrBraindub
2.4. (po 4 dnech) (19 dní od plantu) Přikládám další fotografie společně s informacemi

Tak předevčírem jsem vyzkoušel toliko omílaný FIM střih. Provedl jsem ho vůbec poprvé na rostlině. Respektive na všech rostlinách. Musím říct že úspěšnost byla nulová. Růst se značně zpomalil a kytky nevyrašili ani klasické dvě větvě jak jsem v případě neúspěchu počítal. Musím říct že jsem načetl poměrně dost o FiM a přes to nic. Došel jsem k názoru, že jinak se stříhá s FIM, když roste rostlina z řízku, jelikož od semínka roste rostlina malinko jinak. Jinak se patruje. Zatím co od semínka se patra nacházejí vždy naproti sobě, v případě klonů jsou patra vždy o něco posunuta. Nerad bych se pletl ale pozorováním jsem přišel na princip této techniky. Bohužel i přes značnou teorii jsem opět pohořel jak tomu u mě bývá. :D Teoretik až na půdu, praktik ovšem až do sklepa. Zastřižení FIM je v podstatě klasické zastřižení ovšem jak rostlinka roste tak střihneme v místě chumlu (musíme se trefit) a tím pádem přeskočíme čas kdy se postupně vyvine větev a tu zastřihnem, vyvine se další, kterou zastřihnem a ještě jedna, kterou zastřihnem. Proto se uvádí u FIM, že může vyrůst až šest výhonků. To odpovídá párování 3*2. Fim to vlastně řeší vše v jednom místě, kde se postupně budují budoucí větvičky. Pokud stříháme z klonů, tak se musí chuml stříhat vícekrát a přesně s ostrou žiletkou. Tak, jak rostou podle výše uvedeného pozorování. Myslím si, že rostlinka v tom chumlu malích lístků skrývá maximálně budoucí 3 větvičky a je na nás pěstitelých zda touto technikou zastřihneme tyhle větvičky již v ranném zárodku. Když se to trefí, tak věřím tomu, že by se s tím daly dělat divy. Snad tu nemelu nějaký blábolos :einstein:
MrBraindub
5.4. (po 3 dnech) (22 dní od plantu) přepnuto na květ Přikládám další fotografie společně s informacemi

Tak že je to konečně tu. Magická chvíle, na kterou jsme všichni čekaly. Teda hlavně já. Po dlouhých okolcích jsme se s holkama rozhodli, že se na to vrhnem a skočíme do toho rovnou po hlavě. Tedy květ.

Hned ze začátku jsme ale byly nepřijemně překvapeni, kdo se to nalodil a chtěl letět s náma. Kdo jinej než pan svilušák. Tak jsem mu musel říct "je mi líto, ale ty s náma ject nemůžeš" a začal jsem s nutnou deportací.
Nalodil se jen na jednu loď. Zkontroloval jsem raději jestli se nevyskytuje ještě někde jinde a žádnýho hnědýho pasažéra jsem nenašel. Kontroluji pravidelně. Teplota 26-28C / Vlhkost kolem 60%
Zahájeno taktéž obírání listů a stříhání nepotřebných větviček, které by byly stejně později zakrnělé.
MrBraindub
5.4. 2
MrBraindub
5.4. 3
MrBraindub
7.4. (po 2 dnech) (24 dní od plantu) (druhý den květu)

Šárka vytvořila za dobu růstu pěkný keříček
MrBraindub
9.4. (po 2 dnech) (26 dní od plantu) (čtvrtý den květu)

Nechci nic říkat, ale po menších neshodách doma jsem čapnul kytky a rozhodl jsem se je přesadit ven. Pohled na vyděšené rostliny v kufru.
Druhá fotka pochází z téhož dne kdy jsem se rozhodl po nesnesitelné zimě přivést kytky z5. Celkem úlet. Takový výlet s kytkamy autem. :busted: Na druhé fotce je vidět větev, která vypadá na nějakého bojovníka za práva zeleně. Maska a listy-ruce v postoji.
MrBraindub
13.4. (po 4 dnech) (30 dní od plantu) (osmý den květu)

Slečny postupně jednu po druhé vytahuji a prostříhávám. Je vidět na snímcích.
Vlhkost stále 60% / teplota kolem 26C
MrBraindub
13.4. 2
MrBraindub
13.4. 3
MrBraindub
13.4. 4

Dostal jsem dotaz od uživatele H@wK ohledně zalejvání. Konktrétně, jak často, kolik ml na jednu kytku a jak často hnojím. Tak že rád zodpovím.
Ohledně zalévání. Zalévám tak často, jak je třeba. 600W lampa prostředí značně vysušuje a to platí i o substrátu, ze kterého se voda odpařuje. Musím říct, že to zatím vychází tak, že zalévám každý druhý den kolem 300 ml. Nekontroluju přesně kolik je zálivka. Ale k té zálivce ještě povím něco. Chodím pro vodu do potůčku, jelikož je obohacena o co2. Netočím vodu z kohoutu. Ta je na nic. Jelikož jsem si koupil HESI hnojivo tak dávkuji podle tabulky. Je tam jeden přípravek, který se jmenuje HESI Super Vit a ten se dávkuje tak že se dává jedna kapka na 4,5 litru vody. Tak že vždycky naberu vodu do tří flašek od matonky a to si doma přeleju do velkýho kýble do kterýho dám: jedna kapka Hesi Super VIt, 25ml Bloom COmplex, 10ml Power Zime. Promíchám to všechno a naleji z5 do flašek, ze kterých dávkuji. Nechci to přehnat tak že zalévám kolem stonku hodně a rychle. To je moje dávka :D Nevim. Mělo by to vycházet na 300ml zálivky pro ty, kteří by chtěly přesné dávkování. Řídím se zásadně podle sebe. Když je potřeba zalít, tak zaleji. Strčím prst do hlíny a pokud je suchá, tak to tam fouknu. Ohledně hnojení je to zásadně podle tabulky HESI pro substráty. Tak že vodu si namíchám s hnojivem a vydrží mě to zhruba na půlku týdne. Tedy 3 - 4 dny. Jinak tabulka je dole. Právě se nacházím ve třetím týdnu květu. Myslím tím právě nyní kdy píšu tento příspěvek, 21.4. Ne podle data fotek.
MrBraindub
15.4. ( po 2 dnech) (32 dní od plantu) (desátý den květu) Připojuji fotky společně s informacemi
MrBraindub
15.4. 2
MrBraindub
16.4. (Po 1 dni) (33 dní od plantu) (jedenáctý den květu) Přikládám fotografie společně s informacemi
MrBraindub
20.4. (po 4 dnech) (37 dní od plantu) (patnáctý den květu) Přikládám fotografie společně s informacemi
MrBraindub
20.4. 2
MrBraindub
20.4. 3
MrBraindub
22.4 (po 2 dnech) (39 den od plantu) (17 den květu) Přikládám další fotografie společně s informacemi

Tak že tu máme sedmnáctý den květu. Kytiny jsem dva dny nezaléval, až dnes. Malinko jsem zvýšil dávku bloom komplexu z 25 na 30 ml. Dále jsem opět probral trochu listí, co stínilo na palice a tři z devíti rostlin jsem posunul výše nad ostatními. Udělal jsem to tak, aby si navzájem nestínily.
Dále jsem na spodním listu jedné z rostlin našel poměrně velké hejno svilušek, tak že jsem odstranil a prověřil ostatní. Nikde jinde jsem nic nenašel, tak že mám zvýšenou opatrnost a ihned jsem zarosil okolí jelikož sviluchy nemají rádi vlhko. Jinak vše při starém. Malinko mě dělají starosti fleky na listech. Ty fleky jsou regulérně vyschlá místa. Nevím, čím by to mohlo být způsobeno. Kdyby někdo věděl, prosím nenechte si to pro sebe a podělte se. :)
MrBraindub
22.4 2

Nemocné listy. Čím by to mohlo být? Koukal jsem na spodek, jestli tam náhodou nejsou jacisi škůdci ale nic.
hlavolampolska
hele sto pro ted sarku od klarky neodlisis ...zadny velky rozdill...jinak to vypada pekne.. k modelu ...... model je velice nenarocny ale je to asi umerny starosti o nej a vynosu..... uvidis sam....

hlavne takove tlusty/siroky listy co mas ty....sem ani nemel...tak mozna 40%ze sirky ...to sem mel nejvetsi....ale jen tak dal...cim vic fotek tim lepe.... drzim palce...
tomas2pet
citace:
Původní příspěvek od MrBraindub
22.4 2

Nemocné listy. Čím by to mohlo být? Koukal jsem na spodek, jestli tam náhodou nejsou jacisi škůdci ale nic.

http://grower.cz/forum/showthread.p...9275#post379275


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma