Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
něco k zamyšlení - Klikni zde pro originální téma
dadanek
Tak sem se byl podívat na výstavě World Press Photo (výstava publistický fotografie) a musim říct, že to se mnou dost zamávalo. Co třeba holčička zneužívana na práci, která má na hlavě tolik vody, kterou prodává, že si jí ani nedokáže sundat, dokud jí všechnu nestřelí. Tedˇ sem seděl u telky, koukam do toho prospektu na fotku pákystánskýho mimina, který umřelo na dehydrataci a k tomu reportáž, jak lidi stojej vod včerejška frontu do elektroworldu, aby nakoupili levný mikrovlnky. Kam to doprdele míří? Jak můžeme lehat do postele a v klidu usnout, když se někde dějou takový věci? Všichni máme zodpovědnost. Usilujeme o vstup do EU, snad největším spolku elitářů na světě, všichni brečíme, jak je to tu všechno v prdeli a nemáme peníze. A to pákystánský mimino umřelo, protože máma mu prostě neměla co dát pít.
Jazzman
Hmm to je docela husty,ale clovek to vidi vsude napr v jizni americe,kde domorodci chcipou hladem protoze jim skurveni americani zakazujou pjestovat konopi,mak .....
atd...
dadanek
Jasně to je klasickej problem mezikulturního konfliktu. Kdy někdo posuzuje jinou kulturu podle měřítek tý svojí. Pak se stane, že pán v televizi někomu říká primitivní národ, i když pan někdo dokáže navigovat tisíc kilometrů po moři s hliněnou sochou svýho dědečka.
Ten afgánistán taky nic jinýho než mák neuživí, pěstujou ho tam tisíce let a najednou přiběhnou američani se zatykačema, mecdonaldama, cocacolou a ... napalmem.
Jazzman
no vono taky de voto ze americani jsou uplne slepi a je jim jedno ze ti lidi umiraji,i kdyz jim tam poslou nakou humanitarni pomoc ,tak to stejne schlamstne mafie ktera to cele ovlada,ti lidi maji z pestovani konopi tak 5 procent ceny za kterou ho proda mafie,jenze ty voni se celkem bojej,a nebo je jim to jedno...
Karmínový Král
To mi taky vadí. A co mi vadí nejvíc sou rozmazlený zmetci co řvou kvuli blbostem. ale abych nebyl hyperkritický jen vůči okolí. Sám často jim něco co mi nechutná(školní jídelna), nevážim si toho, mam akorát blbý kecy, pak si ale občas uvědomim, že skoro půlka lidí na světě by se kvuli tomu jídlu utloukla. A stydim se. Kam to ale spěje všude samej mekáčm nagelovaný blbečci a rádoby rebelové co si neviděj na špičku nosu. Sobci, snobové. Kdyby všichni snobové (né golfisti), co hrajou golf na parádu ty prachy radši dali do Těch co nikdy neviděli pořádnej kus masa. Dopřáli jim alespoň jeden skvělej oběd. A třískat by mohli klackem do tenisáku na chalupě:).

Lidi si nevážej systému, kterej jim dal vůbec možnost o něm samém pochybovat!


V poslední době jsem slyšel mluvit člověka, tak že sem měl opravdu chuť ho zabít. Je to muj spolužák, krypl a mluvil o tom, "že je to přirozené, že méně schopní jedinci strádají, že je to jejich hloupost a jednoduchost, která stanovila jejich podmínky. Je to takovej klasickej rozmazlenej fracek. Doma má liberárno.rodičum Tyká. Kulturu považuje za blbost, ničemu nerozumí a o všem mluví. chtěl bych aby lidé opravdu žili podle svých schopností. Pak bych byl spokojen, kdyby každý měl stejné startovní podmínky. Chtěl bych toho blba vidět, kdyby se narodil v Bangladěši.

Bohatý sou paka, pač půlka světa nemá na panáka
Bohatý sme my všichni......
A jednou budeme mít šanci s tim něco dělat.......ale co?
Civilizovaná společnost se k tomuto problému postavila dost alibisticky. Vše se vyřeší jednorázovou dotací nebo postavením záchytného tábora, kde se vybere nejhůře postižených hladomorem a dá se mu najíst. Ale v okamžiku kdy je na tom líp než ostatní(furt strašně) vystřídá ho jiný. Je to takové umělé udržování při životě. A do toho tam ty šílený nemoci....
Jediná cesta je nabídnout těmto lidem stabilní sociálněpolitický program. Ale jaký, kde jej vzít?

splácal sem spousta myšlenek dohromady, až někdy budu mít víc času, upravim to.

[Edited by Karmínový Král on 10-10-2002 at 10:32 PM]
tovarisc
Sociálněpolitický program, hmm.... ty země sou tak zadlužený že maj dvě možnosti.

Buď budou lízt Američanům do prdele (=buď diktátorská republika, nebo tak slabej systém že ho kažej pokus o revoluci pošle někam. Voboje samozřejmě bude tancovat jak si George Bush (Jirka Křoví) píská.) a američani jim budou posílat humanitární pomoc, budou jim pučovat dolary a možná jim nějakou část dluhů odpustěj, v těch zemích to furt pude od desíti k pěti, ale hlavně že se zkorumpovanej vládnoucí režim popř. maňásková vláda zase napakuje. V těhlech zemích, obvzlášť v Africe když někdo de do politiky tak to dělá proto aby, pomoh v první řadě hlavně sobě, - země dostane pomoc(půjčku) vládnoucí garnitura se napako a to, co zbyde daj těm žebrákům a na splacení dluhů u světový banky a tak to de pořád dokola...
Asi jim to snad vyhovuje v MMF a WB. Jednou za čas jim ňáký dluhy vodpustěj a ty chudý státy sou furt kde byly, až se mně zdá, že to je až uměle udržovanej stav.

A když si nějakej stát chce jít svoji cestou. Dřív např socialismu (v Chile), tak USA režim nechali svrhnout pod záminkou šíření komunismu. (je vo tom část filmu k 11.9.2001) Dneska pod záminkou potírání terorismu si můžou ve světě dělat v podstatě co chtěj. Ne že bych byl zastáncem režimu v Iráku, to vůbec ne, světu by prospělo kdyby bylo o jednoho sadáma míň.
Otázka je proč ho George Bush starší (Jirka Křoví starší) nechal panovat v Iráku po válce v zálivu, když byl Sadám na kolenách.
Bojím se, aby poslední supervelmoc to moc nepřehnala s tou roztahovačností. (pamatujte na Nostradama)

Tak to je pro dnešek vše
Dobrou noc
kolumbijec
chyba neni v tech "par" bohatejch. oni si ty prachy vylizali z prdele????? oni taky dreli. a zajimalo by me kolik lidi z vas darovalo neco na charitu. (p.s. ja jeste nic) chyba je ve spolecnosti. ale aby se ta chyba napravila tak to by stalo moc a moc usili a clovek kterej by to zvaladl tady neni. ten se rodi jednou za tisic let. a ten se bud narodi hodne rychle nebo si budem muset pockat az se ty chudy narody naserou a budou chtit co jim patri. a bude valka. a bude kruta.
Karmínový Král
to je pravda. Je otázka, jak dlouho se dvě třetiny lidstva vydrží mlčky dívat na tu spokojenou třetinu...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma