Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
životnost kokosu - Klikni zde pro originální téma
Ahoj kluci mam takovej dotaz a chtěl bych slyšet vaše názory.
Jedná se mi o opakovaný použití kokosu.
Kolik kol se kokosovej substrát může použít než s nim budou problemy?
Už mam s nim odjetý 4 kola a problemy nemam. Vždy ho dobře propláchnu. Jen pozoruju, že lehce kleslo PH z původních 6.2 na 5.8 to ale bude tim, že hnojiva mícham na PH 5.8.
Zatim se kokos tváří, že by šel používat do nekonečna.
Původní kořeny z předchozí sklizně se brzy rozloží a zbydou jen nový tak snad by to neměl bejt problem. SSamozřejmě, že ten stonek vyrvu a zbydou jen jemný kořínky který ještě roztrham a promícham.

Jestli se pletu a mam čekat problemy tak mě to prosim napište.
Nerad bych šetřil an nesprávnejch věcech ale zase je mi líto ten kokos vyhodit když to funguje.
humus flusus
Ja si myslim proc ne.....dobra by byla nejaka sterilizace...ale vlastne na co kdyz tam nejsou zadni hmyzaci.....
Klamath
hele cervantez ve svym videu rikal neco o nejakym roztoku, kterej nalejes do kokosu a vsechny koreny to spali ....... ale bohuzel nevim nazev
cookino
pouzivam taky uz asi 4ty grow bez jakehokliv cisteni a je to ok :D (nejake koreny mi tam samozrejme zustavaji, ale daji se vcelku snadno vytahnout, jelikoz maji vlakna delsi nez samotny kokos a taky jsou lehci nez kokos. takze staci trepat a trepat a trepat a ony vylezou na povrch :), a pak uz staci dovybrat zbytky a neco malo nechat pro pristi generace :D )
dokktor
možná je to tu OT, ale toto téma je momentálně na očích a připadá mně celkem důležité o tem informovat. dneska se mně potvrdilo, na co mám podezření už nejaký ten pátek, a to sice, že kokos od plagronu je plný larev smutnic.
v květu sem s tím poslední dvě kola, co kvetu v koksu nejaký extrémní problém neměl, ale všiml sem si teho, no a teď když mě sežraly klíčky u semínek, tak mám jasno. možná, že to byla enom nejaká špatná várka, ale po zkušenostech lidí s různýma substrátama od plagronu, bych temu moc nedal. každopádně bacha na to!

a na závěr otázka: nemá nekdo zkušenost s nejakým pesticidem, kerým bych prolil květníky a ty malé hnusné mrdky vybil?
Tak já v kokosu měl ty smutnice taky a rovněž to byl plagron. Jenže je tu možnost, že nebyly v tom substrátu,ale že si tam prostě smutnice nakladly vajíčka už rovnou do květináčů. Pak to jde velmi rychle. Larvy žerou kořeny. Silnou rostlinu asi nijak neohrozí. Dále mam stále problem s omezenym množstvim třásněnek. První kolo v novém kokosu jich ale bylo mnoho!
Nicméně se mi nestalo aby mě nějaký škůdce omezil výnos nebo kvalitu. Vždycky to bylo jen lehký poškození co nevadí a i přesto že postřiky nepoužívam téměř vůbec.

K té použitelnosti kokosu budu dále testovat. Jsem zvědavej jak dlouho mi vydrží. S těma kořínama by problem neměl bejt vůbec žádnej, protože se bezezbytku rozloží stejně tak listy. Jediný co kokos bude znečis´tovat podle mě je prach, písek a všechno co se tam dostane. No i tak se část z toho odplaví.
myslim si to dobře?
cookino
ja kupuju koko brikety ve zverimexu - lisovane a parada :) (je ale fakt, ze nema trichodermu...pridavam jen polyversum a myslim, ze se nejak nechyta..)
nabuloid
to dokktor: na smutnice je dobrej DURSBAN - je to takovej jakoby písek - nasypeš na lehce na květníky a při zálivce se uvolňuje to co je zabíjí - larvy nemaj šanci. Možno použit ihned po zasazení řezů.
Mr. Knorr
JA teda doted kokosy vyhazoval a kupoval novy, nicmene jeden kamarad kterej je fakt velkej borec a jede to uz hezkejch par let mi rekl ze je to blbost. Svuj kokos pouziva uz ctvrtym rokem a prej jeste dalsi roky ho pouzivat bude. Po sklizni vytrha velky koreny a na ty maly se vysere, oni se rozlozi, myslim ze je sezerou enzimy co do toho leje a pak je vstrebaj rostliny jako dalsi hnojky.

PS: kouknete na youtube, nejdete tam neco jako how to grow by canna nebo tak neco, je to asi deseti minutovy video jak pestovat jahody v dripu s kokosovejma rohozema od canna, na konci vyrizne stonek s tou rostlinou a proleje to pred dalsi varkou cannazimem, to je prvni pulka toho videa, je u toho spousta kecu ale v anglictine, takze sem pobral tak pulku... druha pulka toho video je jak se ten kokos vyrabi v indii, taky zajimavi... doporucuju najit a skouknout


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma