Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Česká televize: Revoluční "drogová" legislativa - Klikni zde pro originální téma
carlos
Pohled na českou drogovou politiku v kontextu Evropské unie z mnoha pohledů. V pořadu ČT Evropský manuál.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysila...vropsky-manual/
Prvenství v užívání marihuany se podle mě až moc přeceňuje. Společnost byla léta perzekuována a obehnána ostnatým drátem směrem k západu. Vidím sám a netýkám se to jen marihuany, že starší generace má diametrálně odlišný způsob pohledu na život. A vůbec mne to nepřekvapuje, stačí se podívat na zprávy, který už 25 let nejsou aktuální. U nás nebyla povolena žádná živnost a co šlo mimo mainstrem včetně náboženství, tak bylo odsouzeno.
Když zajedete mimo naší republiku na západ, tak zjistíte že lidi přemýšlej trochu jinak a že drogovou érou si dávno prošli. To co je u nás, to je jen krátkodobý projev, kdy se mladá generace snaží odlišit od té předchozí žijící v izolaci. Je tak otázka desetiletí, kdy ty pózy dnešní omladiny budou budit spíš usměv, poněvadž vyrostou další, kteří budou mít tu svou pravdu ... predikuji, že se spíš budou starat o to jak se uživit, až to všechny nadnárodní společnosti tady zabalej.
JXD pozitivně zhodnocuje naši odlišnost od Holandska. Tady je ale podle mě podstata problému. Tahle trošku populisticky krátkodobě zvýšená poptávka dost převyšuje nabídku. Skutečnost, že tráva otevírá cestu k jiným drogám, bych se neodvážil popřít. A je to právě kvůli tomu, že třeba manažer nebo středoškolák nemá právě možnosti si z mnoha důvodů vypěstovat. V momentu, kdy dojde k nákupu byť jednoho gramu konopí, si uživatel sám nevědomě vytváří přiležitost, jak se dostat k tvrdším drogám. Konstatovat, že za to může samotné konopí mi přijde jako hon na čarodějnice ve středověku. Je pravda, že JXD udělal asi nejvíc protí démonizaci konopí. Na druhou stranu by měl člověk tohoto ražení pojmout drogovou politiku komplexněji a stanovit si spíše zájem na poklesu uživatelů pervitinu než jen samotný ideál svobodného pěstování pro svou potřebu. Spoléhat na to, že trh si sám vyprodukuje tolik, kolik potřebuje mi přijde jako utopie. Prodejny tzv. coffee shopy, které budou podléhat dohledu mi přijdou jako nejlepší řešení, jak zabránit dalšímu nárustů uživatelů tvrdých drog. Toť můj názor k tomu, co bylo na tom videu.
Apartman
citace:
Původní příspěvek od Pantagruel
V momentu, kdy dojde k nákupu byť jednoho gramu konopí, si uživatel sám nevědomě vytváří přiležitost, jak se dostat k tvrdším drogám.

Bullshit, prosím vysvětlit.
citace:
Původní příspěvek od Apartman

Bullshit, prosím vysvětlit.


Podle me to zas takovej bullshit neni. Nepise se tam o tom ze to udela, ale o nevedomem prozitku. Zakoupeni drogy je prekroceni urciteho socialniho tabu a tim ze tento prah jednou prekrocis (a zjistis, ze z auta za tebou nevyskakalo komando z protidrogovyho), mas na toto uz zcela novy pohled.
Je to jako s prechazenim na cervenou ... kdyz jsem u silnice a vim, ze ji muzu BEZPECNE prekrocit, tak do ni vstoupim cervena necervena. Jsou lide, kteri cekaji na zelenou jenom proto, ze je to spravne a moje jednani jim pripada spatne. Ale ja (tim ze to sam delam), ostatni lidi co prechazi na cervenou chapu a neodsuzuju je.
A taky se muze stat, ze specham a vidim ze se blizi auto, ktere je ale porad jeste dost daleko. Clovek co je zvykly cekat bude cekat. Ja jsem zvykly prechazet (i na cervenou) a proto budu alespon trochu premyslet nad tim, jestli to prece jenom nestihnu.
Vim ze tohle prirovnani neni asi uplne idealni .. ale podle me je to dost podobne.
citace:
Původní příspěvek od Apartman

Bullshit, prosím vysvětlit.

Co na tom nechápeš? Teenager si jde ke známýmu dealerovi, který prodává navíc i piko a extáze. A hold se stane, že si dealer zapomene v atypickém černém pytli pro trávu taky gram pervitinu. A už jen čeká, jestli ryba zabere.
El_Liberal
citace:
Původní příspěvek od Pantagruel

Co na tom nechápeš? Teenager si jde ke známýmu dealerovi, který prodává navíc i piko a extáze. A hold se stane, že si dealer zapomene v atypickém černém pytli pro trávu taky gram pervitinu. A už jen čeká, jestli ryba zabere.

Tohle se mi vazne v zivote nestalo a to jsem si prosel obdobim, kdy jsem za nima chodil casto. Mozna je to tim, ze v dnesni dobe tihle tvoji "dealeri" nemaj jediny duvod, namotavat nove lidi(skupina fetek, uz je celkem pocetna )
Apartman
Hmm, je to o tom, co má člověk v mozku za zábrany, i když...jo-v tomhle smyslu to možná příležitost je-ale co neni?-stává se to ale není to pravidlo-měls napsat, že myslíš teenagery, kteří neodolaj něčemu novýmu. Daleko horší příležitosti se stávaj v parcích před základníma školama a konopí u toho zdaleka nemusí bejt.
-Tak třeba mě poprvé, když mi bylo 14 nabídla piko bosá ženská v parku, když jsem šel tátovi pro noviny a při tý příležitosti jsem si koupil cígo, bylo hezky já si četl, kouřil...když přišla a zeptala se:
,,Co tam píšou?"
já na to:,,Nesmysly-jako obvykle-furt to samý."
,,Aha...jasný, a nechceš zkusit třeba nějakou změnu?"
já:,,A jako co?"
ona:,,Jako piko."
říkám:,,Ne, díky." :teef:
Asi jsem vyjímka a měl pud sebezáchovy, něco mi říkalo, že na tyhle experimenty bude ještě času habaděj. Dneska, když si jdu sehnat něco na večer, tak mi u toho zaručeně nikdo nenabídne piko, tripy a herák v základu a pochybuju, že někdo takovej je-jako v Samotářích :). Ale dřív, když mi bylo 16-20, tak jsem různě běhal po městě po klubech a v parcích a od cizích lidí nikdy člověk nevěděl (taky jsem si prožil období, kdy jsem každej den kupoval hulení), co může čekat...
záleží na člověku-jaký zmrdy si pustí k tělu a ne na konopí-i když ti teenageři...jasně-měls to zmínit hned, aby to bylo jasný-každý někdy může udělat chybu. A dost procent ji udělá.
citace:
Původní příspěvek od Pantagruel
Prodejny tzv. coffee shopy, které budou podléhat dohledu mi přijdou jako nejlepší řešení, jak zabránit dalšímu nárustů uživatelů tvrdých drog.


Nevím proč, ale příjde mi, že tohle by dostalo konopí z pouličního prodeje (samozřejmě pokud by pouliční prodej nepřeválcoval ty kofíky), ale tvrdé drogy by tam prostě byly dál ... Nejlepší variantou se mě zdá neřešit konopí a jěště víc hrotit výrobce a dealery tvrdých drog.
citace:
Původní příspěvek od El_Liberal

Tohle se mi vazne v zivote nestalo a to jsem si prosel obdobim, kdy jsem za nima chodil casto. Mozna je to tim, ze v dnesni dobe tihle tvoji "dealeri" nemaj jediny duvod, namotavat nove lidi(skupina fetek, uz je celkem pocetna )


Do uvozovek si měl dát to tvoji ;) No já to taky viděl poprvý. A co vím z doslechu, tak i jiní dealeři se nebojej v rámci svého portfolia nabízet i tvrdší drogy. Tady je to normální, nevim z jakýho seš kraje, ale asi z jinýho.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma