Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Big Bud XXL Feminized, 600W Sodik - Klikni zde pro originální téma
alias04
Big Bud XXL Feminized-RW rohože na dvou stolech o celkovém rozměru 1,1x1m. 600w. Sodikova Lampa / Phillips Green Power 600W. Tak tedy pojď do toho.
alias04
Budoucí matkárna
alias04
Tak, z dvaceti semen vzešlo 19. Jedno se nemohlo dostat ze slupky-praskla jen napůl tak jsem ji pomohl a urval jsem budoucí kořínek, škoda stálo 160 KČ. Semínka jsem po půlhodinovém namočení šoupnul do malé RW kostky a zatlačil asi cenťák hluboko. na topení po třech dnech měly cca 2 cm.
Po pěti dnech byly kostičky prorostlé a putovaly do velké RW kostky 10x10cm. Při zasazení malých kostek do velkých jsem dvě sazeničky poškodil a žijou jen díky podpěrám jež jsem vytvořil, žijou ale nevím nevím.
Teď si hoví v matkárně pod 2x18 w zářivkama. zdálo se mi tam málo světla tak jsem přidal úsporku jež se tam ledabylyle povalovala a zahálela.
Jelikož je pěstírna ve starém domě jež má asi metrové zdi tak jsem rozebral přímotop a umístil do matkárny. Odpojil jsem termostat z ventilátoru a ten spina už jen topnou spirálu a ventilátor si to fičí non stop na ofuk. do stropu jsem namontoval odtah ale jen slaboučký 220v/18w.
Problém se vyskytnul při konstruováni závlahy. Použil jsem čerpadýlko z akvarijního filtru. Ten bez zátěže si to šupěl docela pěkně ale při napojení na drip se jeví zcela nedostatečně-ani kapka.
!!!!!!!!!!!Poradte někdo čím ho nahradit (nejlépe velmi velmi levně, dochází mi dech)!!!!!!!!!!!!!!!
Takže př sluníčku 18/6, pří konstantní teplotě 22-26 stupňů a relativní vlhkosti 45-60% čekám za stáleho ručního zalévaní (2x denňě) na prorůstení velké RW kostky a poputujou na RW rohože.
Koupil jsem PH a EC metr ale jsem lama tak jsem dal krabičky na polici a dávkuji přesně podle oka, přiměřeně. PH metr má přiložené dvě lahvičky nějaké tekutiny jež jsou nevím na co, snad výpít? LIDI HELP MI.
WERD
čéče to jsou kalibrovací roztoky:D
alias04
No jo no, ale jak s nimi co udělat?
kombajn23
zdarec chlape mas to tam napsane,cervena lahvicka ma v soba rostok o sile ph 4.zeber flasu strc tam ph metr a pokud na nem uvidis jine cislo nez 4 tak tim malim sroubovackem nakalibrujes ph metr na spravnou miru.................... vetsinou je dirka se sroubkem na kalibraci v zadni casti ph metru...................... zelena lahvicka je stejny princip ale ph je 7... at to roste
alias04
Díky. Super. Vyšlo to. A Má se nějak zkalibrovat i EC metr?
alias04
Tak a v půl páte ráno jsem jel přímo z postele...... však víte z které přímo na zahrádku a tam jsem zjistil toto.
Nevíte někdo proč je to kytí tak teňounké? Mám strach že až na něj pustím ofuk že se mi poláme. Tudíž váhám s přesunutím na "pěstební stůl". V "matkárně" sice ofuk je ale jen tak na výměnu vzduchu. Kdyby šly sazenice do země tak ty teňounké stonky přihrnu hlínou ale v RW kostkách to jaksi nešlo, myslíte si že ty teňouké stonky (viz foto) zhrubnou a jestli ano tak kdy?
alias04
Genetika
SCARFACE
Fakt ich mas jak spajle, zhrubnu vtedy pokial budu mat nejaky ofuk... Moc si ich nechal narast bez svetla alebo mas to svetlo moc daleko a natahuju sa po nom.... No som zvedavy jak sa to bude vyvijat :)
alias04
Je nutné nebo snad lepší rozbalit Rockwol rohož (100x15x10 cm) z igelitového pytle? Na stole budu mít 4 ks a pod něma netkanou textilii,tuto plochu budu mít celou přikrytou odrazovou folii.
rastajohn
vytahly se pac mas ty zarivky moc vysoko, idealne je mit zarivky tak 1 cm nad vrcholky rostlin...
alias04
Tak jsem včera zase kutil, Tim by řekl že se nadřel ale já to dělal s láskou a nadřený jsem jak bulhar.
1) starý domeček
2) domeček s novým kabátkem
alias04
Zvolit zasedací pořádek bylo těžké a výběr byl ještě těžší. Dvě totiž poputuji zpět do matkárny.
Dostal jsem k te dvacítce 6 ks No name a 5 jich vzešlo. Takže se tu těsní 19 ks Big Bud XXL +5 No name. Z těch 19 jsou 2 matky-(budoucí) a z těch pěti půjdou fotři pryč. Zůstane jich tedy 17+ ?= max 20
Při položení odr. folie na dno bylo světlo tak oslňující že jsem ho musel vypnout a 8w zářivka byla na práci úplně dostačující. Mám jen obavy aby závlaha vy-vzlínala z RW rohoží až do těch kostek, nechal jsem je tudíž ještě odkryté ať to můžu ještě zkoukout a posoudit.
PH jsem dostal jen na 6,2
Ec Je slabých 1
Ofuk visí na gumě a stále se točí 1 otáčku do leva a 1 do prava, zvládne tak celý stůl i když to středové kytí je pod stálým větrem.
Přítah pasivní
18/6

1) Big Bud XXL(o víkendech mi jezdí vypomáhat
2) Oslňující, že?
3) Jen s 8 w
4) Zasedací pořádek a výběr matek (budoucích)
5) Pro dnešek HOTOVO
alias04
HELP!!!!!!!!!
Stáři 21 dnů včetně klíčení.
Teplota 26-30 stupňů den, 16 noc.
PH5,8 EC 0,88
Slunce 18/6
Vlhkost je celkem stabilní 55-60%
4 dny klíčení, 7 dní matkárna a teď se opalují pod 600 waty
Před 4 dny začalo kyti žloutnout od středu listí směrem ven. Napřed jen tři menší ale včera byly silně nažloutlé i ty silné rostliny, cca 75% osazenstva
Nevím si rady. Ofuk je jeden přítahem a dva si tam jen tak foukají, iodtah je pasivní
Lidi, prosím helpněte mi, je mi to líto, ta genetika stála přes tři litry
Díky všem jenž mi cokoli napíšou
PS: V noci tu dodám foto
alias04
Žloutneme
Jsme zoufalé-žloutneme, prosím pomozte nám urychleně někdo. Díky
pan.smakovicka
Nazdar.
Neviem to niak vykukat z tych obrazkov, tie rastlinky su stale len v kockach alebo uz polozene na rohozi? Ako zalievas? A s cim? Ake mas EC zdrojovej vody?
Mne osobne tie rastlinky prijdu tak, ze su proste hladne.
alias04
Ahoj.
Zálivka je PH 5,8 EC je 0,88
Kytí je už na rohožích
Tímto hnojím, myslíš že jsou hladné? Mám strach že jim něco nadbýva
Mrkni na to ještě
Díky za radu
alias04
Hnojky
alias04
....
rastajohn
No jestli mas EC 0.88 na tak male kytky tak bych rekl ze maji spalene koreny. Nedival ses na koreny?? Podle te velikosti kytek bych nastavil maximalne EC 0.6.

Jo a jeste jedna vec. Mel si nechat vylezt koreny z kostek nekde venku, ne v NFT. Protoze kdyz nemas koreny venku z kostek a kostky jsou neustale nacucane, tak ty koreny uhnijou...

Chce to proste nechat prokorenit v parnicku na zvlhcenem perlitu a potom az jsou koreny venku dat do NFT.

ps: Zkontroluj koreny hlavne. Jo a na netkanku se vyser, jede to i bez ni...
alias04
Ale vždyť z malé kostky byly již prorostlé. Po zasazení do velké kostky byly v matkárně pod zářivkou ještě tak 4 dny. Na stole začaly schnout až tak po 7 dnech, tak nevím proč? Zjistil jsem že uprostřed svícení je vlhkost jen 40-45% tak si myslím že je to tím, včera jsem vypnul velký ofuk. Zůstal jen jeden ventilátor na přítahu a jeden menší na ofuku. Nainstaloval jsem zvlhčovačku (z fixírky jež jsem pro tento účel vyrobil). Ihned tam vyletěla vlhkost na 80% tak uvidím dnes jak se jim bude dařit.
FrYnK
Ec 0,88 je malo.... jsou hladovy prikrm je a budou v pohode...klony startuju na ec 1,4 a uplne v pohode...takze bych se nebal jim pridat...
xpapousek
citace:
Původní příspěvek od FrYnK
Ec 0,88 je malo.... jsou hladovy prikrm je a budou v pohode...klony startuju na ec 1,4 a uplne v pohode...takze bych se nebal jim pridat...


WTF? Já hydro nejezdím, ale tohole miminko fakt nepotřebuje vetši ec jak 0.8...vždyť to jede ze semínek, to není jak 15-ti centimetrovej klon s pořádnejma kořenama.

Já bych to tipnul na to, že si neproplách rohože a tudíž v kořenové oblasti pH>>5. Ať se daří...
alias04
Dvě kostky jsem vytáhl i když jsem tím přetrhl kořeny. Jsou pěkně bíle. Nemám zdání jak vypadají když jsou spálené, jel jsem vždy Outdoor ve hlíně a tam jsem jim kořeny neokukoval. S tím proplachem rohoží jsem to měl trošku horší. Jedu v domě kde není voda a tak si ji dovážím tudíž bez vany. Nechal jsem je jen jednou prolít na stole a po 24 hodinách jsem vodu vylil. Potom tam šly hned hnojky a PH jsem srážel až tam. Na 80 litrů roztoku padlo skoro 1,5 dl kyseliny fosfor.
Zatím si to rostou i když značně žluté. Dokud žiješ je všechno OK
Help!
Machoman
Takže jsi ty rohože hodil na 24 hodin do te vany s obyčejnou neupravenou vodou?

Pokud jo,tak nechci ani videt hodnotu pH (rohože ho kurevsky zvyšují)

to ec bych taky klidne trocha zvednul...
alias04
Škoda mluvit
Na proplach rohoží jsem si připravil asi 50 litrů vody na PH5 a tam se prolévaly 24 hodin. Potom tam šly hnojky a PH na vtupu bylo 5,2. Po protečení rohožema PH vylétlo asi na 6,6 tak jsem dodatečně na druhý den srážel na 5,4
Mám strach to EC zvednout
FrYnK
citace:
Původní příspěvek od xpapousek


WTF? Já hydro nejezdím, ale tohole miminko fakt nepotřebuje vetši ec jak 0.8...vždyť to jede ze semínek, to není jak 15-ti centimetrovej klon s pořádnejma kořenama.

Já bych to tipnul na to, že si neproplách rohože a tudíž v kořenové oblasti pH>>5. Ať se daří...


mozna jsem mel jeste napsat ze mam ec samotny vody 0,6 tak proto davam 1.4 ale i tak to proste davaj v pohode... kdyz delam klony tak kostky napufruju na ec 1.2 tak nevim proc by pro takovoule rostlinu melo byt moc 1.4 kdyz kytka bez korenu zvladne 1.2 navic takvvahle kytka ze seminka by mela mit uz davno vetsi korenovej bal nez nejakej zakorenenej klon...

jinak nechci nejak podcenovat vliv ph na rostliny a prijem zivin ale i s vodou z kohoutku bez upravenyho ph a spravnym ec se do da celkem v pohode a nevypada to takhle.... muj nazor je ze ph na vine rozhodne neni... tak to zkus jenom rucne. namichej si ec 1.2 a prolej jenom rohoz u jedny kytky a uvidis co o udela za 3 dny
alias04
To nejde zalít jednu rohož
Machoman
citace:
Původní příspěvek od alias04
Škoda mluvit
Na proplach rohoží jsem si připravil asi 50 litrů vody na PH5 a tam se prolévaly 24 hodin. Potom tam šly hnojky a PH na vtupu bylo 5,2. Po protečení rohožema PH vylétlo asi na 6,6 tak jsem dodatečně na druhý den srážel na 5,4
Mám strach to EC zvednout


Tož pokud jsi to delal takhle,tak no problemo,to jim vadit nebude.

Jednoznačne dát nahoru ec jak psal Frynk.

Frynku a ty by ses možná divil kolik lidí s RW dojelo práve na jeho špatny napufrování,jsou lidi co mají z kohoutku i pH přes 8,0 a pokud ho nestáhnou tak mají problem.

V tom případe jsou problemy zpusobeny 90% práve tím,že kytky nepříjmají živiny jak mají v důsledku špatnyho pH.Což ovšem není tenhle případ...
alias04
Tak vážně nevím důvod toho žloutnutí, jediné čím jsem si jistý je PH v rozmezí 5,2-5,5
Hnojky mám z druhé ruky a nevím jak je měl skladované přes zimu, bral jsem je z garáže v únoru a byla tam pěkná kosa, takže jestli tam byly celou zimu tak mohly přejít mrazem a ten jim třeba uškodil
Vážně už nevím čím to může být, snad ještě vlhkost mi dost kolísáv rozmezí 60-80%, ale byly i dny kdy jsem tam měl i 40% a neměl jsem jak to zvednout, včera respektive dneska je tomu konec. Nemohl to usýchaní způsobit ten suchý vzduch?
FrYnK
proc by nesla zalejt jedna rohoz ? vlhkosti to urcite neni... rikam zvys ec nevim na co cekas....az ti to napise nekd kdo ma vic kosticek ?
alias04
Ne, soráč, na kostičky já seru
Ráno sjednám nápravu
hosip1918
alias04: tak co jak to dopadlo s kitičkama?Přežily?
Taky jsem přemýšlel že si objednám Big Bud XXL od MofC
alias04
Přežily to, jsou z toho pěkné kytice a dvě suprové matky.
hosip1918
Nezapomeň nahodit fotky před sklizní.Jsem na ně moc zvědavej.Příští rok je taky zkusím
Romulan
cau
taky me zajima jak to dopadlo.koupil sem si totiz tez na matkovani
at se dari
zajonc
taky preji at se dari.. popripade mi napiste PMko jestli byste nekdo meli navic nejaky "nohy" :D
Co pořád všichni blbnete s těma feminizovanejma matkama? Vás neděsí představa že vám pár nenalezenejch koulí oprcá celej box?
alias04
Z matek udělal jsem řízky a ty budou matky
Claune
docela by mě zajímalo jaký je ve finále ten BB XXL, co jsem měl tu čest, kdysi jet BB venku, tak to stalo docela za houby, sice dobrej výnos...ale..
kniga
Taky mne zajímaá jak to dopadne fem. AF Big Bud XXL jedu ve skelníku a ztím se mají čile k světu, později bych to rád srovna stěma tvejma indoorama.

Ať to šlape
hosip1918
Alias 04:
Čau, ještě by mě docela zajímalo proč žloutly.Mám teď podobně velký Passion 1 od Dutch p. a taky se mi zdá že mi začínají žloutnout.Mám je venku a zalívám je dešťovou vodou.
Stejnou vodou zavlívám Aurora Indica a je nádherně zelená.
Fabian
čau prosimtě odkud jsi sehnal ty černe vanny co máš na začátku ?
Growman1
Fabian: Podívej se na growshopy např.
http://www.klecka.cz/growshop/Peste...-66x100-cm.html
Alias04: Jinak pěkný grow máš to dobře vykucené budu sledovat...
Ale on jede NFT, takze to už má kompletní set, konktrétně tento http://klecka.cz/growshop/Pestebni_...tank-GT424.html x 2


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma