Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Úvod do Groweru

 
Newbie - Klikni zde pro originální téma
Vypatlator
Rád bych se pokusil o svůj první IN-DOOR, protože mé balkónové pokusy vždy vynesly velice málo kvalitního.

Potřeboval bych poradit nějakou velice levnou alternativu použitelné - již hotově zapojené zářivky na takových 10 kytiček, které by k mé radosti úplně stačily.

Úplně levné, tedy do tří stovek se vším všudy, aby svítila. To víte chudý student. Jinak budu mít jako již tradičně NO-NAME semínka, co mi kamarád sežene a obyčejný kompost a květináče. Jde mi jen o to, že jsem chtěl zkusit levně svítit, naproti sluníčku, které mám na balkóně až po čtvrté hodině, kvůli špatné světové straně. Takže abych matce nemusel strkat do obýváku trávu...
Seky
Cau, asi si to predstavujes trochu moc jednoduse.
Podle me, se seminkama no-name pod zarivkou a nakou klasic hlinou nebudes mit vetsi uspechy nez na balkone. skoukni tady naky tready o mikro pestovani a jeste o tom popremyslej, neni to jen tak, jestli chces nakou tu kvalitku bude te to neco stat.
Nebo pockej az ti budou kluci nabizet sodik:D
Vypatlator
Tak určitě se tím ovlivní růst. Jenomže ty peníze bohužel nejsou, respektive nevím jak je efektivně využít, kolik by mě stál kompletní nákup a údržba, je to na mě docela moc, ale ušetřit se dá...takže?
Celller
Cau, nejdrive cti a pak se ptej:) http://grower.cz/pestovani/navody/?
Vypatlator
Díky za odkaz, ale faq znám už navzpaměť, hodněkrát jsem listoval skrz fórum, ale já doufal, že by mi někdo pomohl sestavit grow na míru. Osobně je mi jasný jakej je v čem rozdíl, ale chtěl jsem vědět jestli mi někdo pomůže při mejch omezenejch možnostech ;)
Celller
Na to, ze si chudy student se nevymlouvej, a sezen si brigadu. Za 300Kc by neco slo, ale musel by si mit nejakou praxi a uz si s tim jen hrat.
Nenapsal si ani jake mas zarivky.
Seky
Jestli stale trvas nad zarivkama,tak pocitej min 600 za nove. Taky je moznost kouknout zde do bazaru, jestli nekdo naky nenabizi.
Ale co teda na zacatek potrebujes?

Svetlo- ve tvem pripade zarivky, ale nic extra bych od nich necekal, kort na kvet, rust se pod nima da, ale moc toho neprosviti. a na kvet bych ti doporucil jedine sodikovou vybojku

Ventilaci-staci obyc pc vetracky. Min. 2 + naky ofuk

box- nebo skrin, ze vnitr vylepenou odrazovou folii

No a jestli chces nakou tu kvalitku, tak urcite rezy, kvalitni substrat, hnojiva...

a je toho jeste mnoho a mnoho dalsiho, ale toto je jen to zakladni, aby to rostlo
Vypatlator
Na nic se nevymlouvám, to jsem zmínil jen, aby ti co mi budou ochotní pomoci věděli o mém finančním stavu. Nemám nic a budu teda pěstovat jako doposud, protože se kladné reakce asi nedočkám.
Vypatlator
Netrvám nad něčím, spíš co by bylo nejvýhodnější abych se celkově vešel tak do pětikila pro začátek... Ve skříni jsem to už zkoušel s alobalem a nějakou slabší zářivkou. Měl jsem i kvalitní půdu a NPK hnojiva, jel jsem podle návodů tady...celý k ničemu, protože jsem neměl dost cash, respektive dost cash, který by se tomu daly svobodně obětovat.
Seky
Nejvyhodnejsi by byl prave asi ten sodik, pac se pod nim da rust i kvest, ale zase o neco vic stoji a o neco vic papka. proste neco za neco

Jak pise Celer bez na brigadu a kup si lampu... co jineho ti mame poradit
Vypatlator
Hm, takže asi zůstanu u outdooru a budu přenášet kytky sem a tam, i tak dík, že jste mi vyjasnili hlavu :)
Mudr.Watt
Sežen sodíka vod kámoše za pár šlupek bo se s někým slož a postavte si pořádnou skřínku. každá investcice nese výsledky :)
Pocahontas
Vypatlator: ahoj, nechci začínat hned negativně ale připadne mi že si to představuješ jako králíček utopii, všechno stojí peníze, já do své zahrady už investoval nebojím se říct že víc jak 10 000kč a nese to hodně úspěchů i když dá se říct pěstuji spíše pro oko, potěšení a dobrý pocit. pokud do toho hodláš dát málo peněz a chceš aby to stálo co nejmíň tak počítej s tím že výsledky za to budou odpovídat, šišky pokud vůbec budou tak budou malinkatý a nakonec tě to možná odradí úplně.
pěstovat indor není sranda a hlavně to není levný
pokud jsi kutil máš na to bednu a máš štěstí(kamarád co tě obdaruje / dobrý kup) tak si můžeš postavit kvalitní box na pěst pár kytiček, ale pro deset kytek by se ti hodilo alespoň 150w/250w
jenom výbojky stojí 600, předřadníky 1100 a stínidlo min. 200, pokud nechceš investovat do hnojiv tak musíš shánět, dá se sehnat hnojivo zadarmo ale musíš se snažit, nebo zainvestovat a to tě také příjde tak na 500-1000
můžeš si samozřejmě koupit třeba 5 úsporných zářivek (např 20w 2x 6000k na růst 3x2700k na květ) do 400kč a nějakej ofuk, ale podle toho budou vypadat šištičky, něpočítej s tím že budeš sklízet větší množství, budeš rád když budeš mít na pár špegů.

Tímto tě nechci odradit pokud tě to baví a chceš se tomu věnovat tak běž do toho, ale uvědom si že s rostoucíma financema roste i kvalita výsledného materiálu (nezahrnuji lidský faktor který vše může zničit)
co ještě říct..... přemýšlej o tom.....
pokud cheš mrkni na mou zahrádku třeba najdeš inspiraci :)
peace :)
Vypatlator
Díky za radu. Dnes jsem se bavil s kamarádem elektrikářem a ten mi pomůže. Sehnal bych si 2x 70W sodík nebo rovnou 150, ještě mám levně tip na UVA+UVB terární výbojku, ale asi zůstanu u sodíku, takže počítám s tím šestikilem circa. Skříň si utluču, bíle nabarvím, zeminu koupím kvalitní a ověřená semena. Zkusím pořešit i PC větráček a je mi jasný, že peníze to chce investovat, jinak to nebude k ničemu.

Našel jsem na webu nějaké sety a na aukru se i něco najde, zbytek komponentů k tomu, aby zářivka fachala prý taký není moc levný, ale když už tak už.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma