Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
End - Klikni zde pro originální téma
acid.hack
Nezdá se vám , že grower se stáčí špatným směrem? Asi to nechápete, ale už jsem tu nějakou dobu a ta vrcholná sláva groweru je pryč. Po 1 měsíci jsem se znovu nalogoval a zjišťuji, že zde není nic novýho, až na ty samé kdy sklidit, jak sušit, jak řízkovat, co je to hermafrodit, jak poznám samca wod samice....... Kdysi se to tu hemžilo den co den novými nápady, přízpěvky. Ale teď....?
Zamyšlení čím to asi bude?
první věcí, a to velmi závažnou je vyčerpání hlavních témat. Co dalšího psát...Nevím, nejsem si jist, ale podle, mě se takoví jako Koblihostrom, Al-Ban, Tommy Boy, Carlos......(to jste rádi, že jsem vás jmenoval, co?), naprosto, ale naprosto totálně znudění, děním na groweru. Tento problém ale není jen na groweru.cz. Když se podíváte na owergrow.com tak tam to, i když je to celo-světový serwer taky nijak moc nevře výbuchy prudké inteligence. No když si vzpomenu na německý hanfforum (ňák tak), tož to je totalní propadák konopného smýšlení. Je, a to si troufám tvrdit, že je ještě mnohem a mnohem horší než náš český (národní) grower.cz.
No ano. Druhý bod úpadku je spíše sociálním problémem. Samozřejmě,.... začala škola. Nové zájmové skupiny vás ubírají o váš čas. pozastavovat se nad časem by bylo na další stránky, ale o tom někdy jindy. končící léto s sebou přineslo nové známosti. I já se potýkám s "něžným" okrádáním času. No a v neposlední řadě nesmím opomenout na sklizeň kdy jedinci, jsou den, co den mimo. To doufám není ani jeden z naší komunity. A pokud ano, zamyslete se nad sebou. Tráva je dobrý sluha, ale zlý pán. Tyto všechny celky nás obírají o čas (ve většině případů velmi dobře strávený čas), to má za následek distanci od méně důležitých činností (vstup na grower).
Samozřejmě, doznívání celeroční práce, kdy jsme všichni příjemně unavení od naší outdoorové sklizně. To, ale není žádná výmluva a jsem ci zcela jist, že se to v roce 2003 nikterak nezmění, ba naopak, popularita bude stále klesat.


Jsou tu bohužel lidé, kteří nebudou souhlasit s tímto nezvratitelným faktem. už na vlastní kůži jsem si prožil nesouhlas při vyjadřování svých osobních názorů. Již 2krát jsem obhajoval dva nevinné lidi, samozřejmě slušně. jenže nééééé voni mají jen svou pravdu a kdo nehulí s námí, hulí proti nám. Jsou tu totiž vydunění jedinci, kteří se jen pachtí po co největším počtu přízpěvků atd....


Závěr. Vyčerpali jsme hlavní náměty. Máme vyškolené lidi. teď by jseme měli něco dělat pro náš malý stát. Přemýšlejte o tom.


No, nic. Co dodat, než VÍTEJTE nováčni a čtěte, studujte a pomožte nám....... Vivat ganja, vivat grower.

Nazapomeňte jsme to my, my, my jsme češi a to něco znamená.....
dadanek
Časem se asi nějaká "znuděnost" objeví všude. Nevim, ale mam pocit, že většina lidí z komunity jako je tahle se snaží žít tak nějak stranou společnosti. Poblouznění prostě časem odpadne a lidi si jdou hledat jiný. Přizpůsobí se a nebo definitivně propadnou drogám.
Al-Ban
Tvůj článek se mi docela líbí, podle mě odhaduje situaci celkem dobře a musím uznat, že jsi opravdu dobrý pozorovatel, pokud můžu mluvit za sebe. Ale jak píšeš sám, témata se pořád dokola opakují a s nima i odpovědi. Chodím na Grower už skoro devět měsíců každej den (kromě výpadků), tak to počáteční nadšení přece jednou vyprchat musí, ale ty to vidíš jen z tý horší stránky-na druhou stranu zase přicházejí noví členové, ještě nezkažení ;) a s pevným odhodláním začít pěstovat a přicházet s novými nápady a zlepšováky. Teď je možná takové meziobdobí, kdy se ta nová vlna teprve formuje :), ale taková první vlaštovka je třeba sevino, ten to tady bere od základů a plní tak tvé přání v angažování nových členů ;) a jsou tu určitě i další, třeba blondacek nedávno dokázal, jaký je poctivý student :).
A asi tě zklamu, ale patřím k těm jedincům, kteří hulí denně (posledních několik měsíců) a vetšinou do mrtva, takže přispívám jen ve světlých chvilkách (přínos asi nic moc :( ). Ale zase tak znuděnej nejsem, protože tady jsou témata, který mě zajímaj a který si rád přečtu a shlídnu. Třeba Gannjovo příběh na pokračování je unikátní dílo :) nebo Jokerrrovo kytky stálo za to sledovat a v neposlední řadě sem chodím i kvůli dalším jednotlivcům, jejichž názory mě zajímaj. Ty jsi třeba jeden z nich, ale je pravda, že už tvoje příspěvky moc nevídám (před časem to tuším zavinila choroba). A s tím je spojená další věc, která mě mrzí-že někteří mí oblíbenci odcházejí nebo se připojují čím dál tím méně, ale to jim nemůžu zazlívat. Závěr mě žádnej nenapadá, už to tady smolím přes hodinu, takže to ukončim a snad to dává alespoň nějakej smysl :eek:.



P.S. Jo a pauzu plánuju už celkem dlouho, tak snad to jednou vyjde. Třeba zítra, až uvidím ten svůj příspěvek na čisto :wink:.


[Edited by Al-Ban on 05-10-2002 at 01:41 AM]
4C3
2acid.hack: Popravde, jak se tak rika, vzal jsi mi to doslova z pusy... Jsem na Groweru cca 10mesicu a temata, na kterejch je v podstate Grower zalozenej, se - alespon podle myho, zcela subjektivniho dojmu - ubiraji co chvili uplne jinym smerem. Premejslel jsem, proc tomu tak je a nakonec mi to asi doslo. Grower totiz nestarne! Neustale prichazeji novi, a novi clenove a jak uz to tak byva, mladi ma zelenou ;). Takze misto toho, aby zde par starych kmetu upravovalo svoje nazory, se spise stahuji do ustrani a kolotoc se otaci znovu - znovu nastupujou zacinajici hulici, uci se hulicskym dovednostem atd. Koneckoncu, staci se podivat do temat na den registrace prispevovatelu... Ale to je proste kolobeh zivota. btw: Rozhodne jsem se ale nechtel novacku dotknout! Koneckoncu, i "guest" muze byt leckdy rozumnejsi, nez growersky kmet. Proste to jen konstatuju!

MrVosolik:
Pises, ze "proste je tu informaci dost tak uz se psat novy nemusej", coz je sice pravda, ale nerad bych se dockal toho, aby byl Grower.cz "jenom" mrtva studnice moudrosti... Proste fosilie :(.
Al-Ban
Nezklamal jsi, moc pěkné a hlavně optimistické vyjádření :).
acid.hack
Nevím proč by se vám nelíbilo, aby byl grower studnicí informací. Jen by se sem nalogoval nováček a četl. Samozřejmě, že je tu špatně provedené hledání starřích a významných témat. Nováček by musel strávit hodiny a hodiny hledání a probírání se všemi 50.000 přízpěvky aby si je přečet a nastudoval.
Samozřejmě, že se stal nevyhnutelný akt, že se zařídil KANÁL. Tím se násilně stal serverem, kydy se odbočuje. Je to vítané, navyhnutelné, ale se svými riziky.
frexam
Pokud by se grower stal pouze zdrojem informaci, bez kurarny nebo kanalu tak by se sem logovalo cim dal tim min lidi. A kdo by pak odpovidal na dotazy?
Vyhoda podobnejch diskuznich for je v jejich interaktivite a ja ac vas vsechny osobne neznam tak, znam vase nazory(a sem za ne vdecnej). Treba se vycerpali nektera temata, ale svet se meni my se menime a tak vznikaj neustale novy temata - akorat asi ne dostatecne rychle (a ja sem rad jinak bych se asi zblaznil (uz ted nestiham jak se ten svet meni)).

Tak se tu aspon sejdem, pokecame pohoda (priznavam ze jsem si trochu zahulil :-)) ).

PS: Jen tak pro zajimavost - grower je nejsledovanejsi (podle navrcholu.cz) zemedelskej web. (viz. http://web.navrcholu.cz/den/zemedelstvi )
gunman
tak počúvajte, banda, toto mi nerobte. Ja som jeden z čerstvých členov, síce nie najmladší, ale pokiaľ ide o growing, úplné ucho. Vtip je v tom, že pôvodne som sa rozhodol pre balkondoor :-)), ale keď som tu zažil tú bomba komunitu (česko-slovenské huličstvo), stal som sa takým netrpezlivým, že akonáhle budem sám (doma :-), montujem skriňu. O.K. dokážem to aj bez FAQ z groweru, sú aj iné servery, ale neopovážte sa to tu baliť, pred kým sa o pár mesiacov budem vyťahovať, ako mi Opus 1 dozrel?
4C3
No, myslim ze frexam a gunman vse rekli za me. Co dodat? Let's grow, Grower.cz! ;)
acid.hack
Obdivuju váš optimizmus. Klobouk dolů
Walhalla2000
opakuje se vsechno... vcetne tohoto temata... a nemuze za to server, ale lidi co na nej chodej a "informovanost" obyvatelstva. a nebojte, lidi nejsou znudeni... teda aspon ne ti... no proste ne. Jen uz se to pozoruje z povzdali a nechava se tomu volnejsi prubeh... ted budu citovat sam sebe z jednoho jineho threadu...

http://grower.cz/forum/showthre...55&pagenumber=4

:-)

groweri groweri... Clovek tu chvili neni a kdyz se vrati... no, tak je to tu porad stejny... Porad se hadat, porad se obvinovat, porad neco vytykat. Kam se podelo ono volnost, rovnost, bratrstvi? Hmm.. sakra co to sem pletu, to je jedno.


Proc se porad rozcilovat nad temi stejnymi vecmi. Zavzpominej... nazacatku... taky jsi se honil za karmou, taky jsi psal hooodne prispevku, hodne jich tu uz bylo dvakrat i trikrat... hooodne jich tu bylo ode mne, nebot i ja jsem se honil za prispevky a vlastne tak trochu (tajne) i za karmou... Ale ta doba minula. My jsme se neco priucili, spoustu veci okoukali, mnohe sami privymysleli a zlepsili a o sve zkusenosti se podelili a predali je dal. Rekli jsme toho hodne a doufam, ze nas nekdo poslouchal. A poslouchali nas ti, kteri tenkrat honili prispevky a karmu. Ale poslouchanim nas neco pochytili, neco se priucili a zacali neco sami vymyslet a posilat to dal... a posilaji to dal tem, kteri se honi za prispevky a za karmou... A my? Z nas se stavaji "duchodci". Uz jen z povzdali pozorujeme, kroutime hlavou, kam to vsechno speje a uvedomujeme si, ze uz to neni, jako to byvalo. Ale nic nikdy neni, jako to (kdysi) byvalo. Moc uz toho bylo receno a uz navzdy se toho bude vetsina opakovat. To je prirozeny kolobeh zivota, pestovani growereni a Grower.cz...

:-)

Tak se lidi nerozcilujte, mejte se radi a treba zase nekdy se prinutim k tomu neco pripsat... :-))))
drinker hulič
no zas tak stary to tady neni abyste se zase povazovali za kmety a duchodce :o :rolleyes: no von grower uz nikdy po 11. zari nebude stejny.

ale zas zpatky na zem!
chell
takze tohle tema bych trochu vyzvedla je videt ze tenhle nazor kterej byl recenej uz v roce 2002 tak je ted mnohem a mnohem vic aktualnejsi...
Dude
cece holka - ty vytahujesh samy existencionalni temata :p:
jinac inteligentni clenove budou porad, demence taky - vecny to boj mezi svetlem a tmou :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma