Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Dlouhodobe huleni a co mozek? - Klikni zde pro originální téma
Jazzman
Zdravim vsechny zajimalo by mne a myslim nejenom mne jestli jsou tady lidi co dlouhodobe huli rekneme 1 rok a vic,jaky to ma na vas ucinek?Napriklad,ztraty pameti,deprese a tak,nebo pozitivni ucinky
vsude se o tom mluvi,a tak mne to zajima diky
Jazz
Walhalla2000
dlouhodobe? jeden rok? sakra, tak to jsem uz trochu nejak "zestarl"... preci jen uz si to prohanim plicema prez osm let a jsou tu i taci, kteri dvakrat, trikrat dele...

a zijem....
Jazzman
to Walhala hm dik za odpoved ale prosil bych objektivnejsi hodnoceni neco jako
pozoruju na sobe zlepseni vsech vlastnosti o 100%
,né fakt...ale diky...
Era
Tož nepamatuju si skoro nic, ale zas něco jo :)
Kvantifikovat to lze dosti ztěží. Řekněme jen, že za těch 5 let co hulím, čím dál sveřepěji a specifičtěji rozlišuji věci pro daný mment (a pro mou existenci) významné a věci zcela nevýznamné - bez ohledu na to, že tomu nějaký Matěj (čti pablb) význam přikládá :)
Inu Rozčiluji se jen do výše svého budoucího platu :D
Co nás nezabije, to nás posílí. Jediná věda je kvantová fysika.
Vše už tady někdy bylo.
Vše ještě někdy bude.
A teď momentálně jsem ve 4. ročníku na Lékařské a v 5. ročníku na Pírodovědecké fakultě a v podstatě si pískám :D
Až na ty depky 3x denně 20 minut :D

Srážka s Blbcem vždycky potěší. A současně nasere, pokud mě ten Blbec má pod palcem. Ale nic mě nerozhází. Dyk tý chvíli, co budu na světě, nemusím přikládat zvláštní význam. Nemyslím, že by se mi po smrti žilo špatně. Na pomník tituly mi vytesají a já se tomu budu smát. Někde jinde, někdy jindy. Ale aby bylo jasno, v reinkarnaci NEVÉŔÍM! Jen ve fysiku.
Howgh -
4C3
Abys nerekl, ze jsme skoupi na infoze a chovame se nekamaradsky: hulim nekdy od prvaku stredni skoly, (takze pres 10let) a popravde samotnyho by me zajimalo, jaky dlouhodoby fyzicky/psychicky ucinky na me huleni vlastne melo... SPATNA PAMET? Urcite! Ale na spoustu veci jsem zapominal uz davno predtim, nez jsem zacal hulit.
DEPRESE? Urcite! Ale ty jsem mel uz v paty tride na zakladce a nebyly zrovna maly...

Takze tezko rict. Musel bych si asi obdobi mezi 16-21 roky prozit cely znova, abych jednoznacne rekl, co by bylo jinak, kdyby... Ale i tak by to mohlo byt zavadejici, protoze jak uz se rika "do stejny reky nikdy nevstoupis"... Proste s jistotou nikdo nikdy nemuzeme rict, co by bylo, kdyby...

Vem to tak, ze na obecne znamych faktech, jako "zhorsovani kratkodoby pameti" ci "mozny odkryti skrytych dusevnich poruch" neco je. Ale v jaky mire a co se projevi treba zrovna u Tebe, to Ti nikdo nerekne, protoze jsi proste individuum ;). Snad jen jednu radu na zaver "co Te nezabije to Te posi.." eehh.. kdepak! ;) Ta rada nasich babicek zni "VSEHO S MIROU" (a kdyz ne s mirou, tak aspon s Mirou, rikali jsme ve skole a brali toho kamose ssebou).
drew
k+ for 4C3,za to,že to napsal za mne.Všechno má vedlejší účinky.Sladký taky nemůžeš žrát v jednom kuse...
peace
hihi
Zdarec,

no tak, nevím jak kdo, jak jsem tak četl, tak většina co tu psala, ale nějaký deprese na sobě nepozoruju a ani jima netrpím. Abstinenční příznaky taky ne, přece jen hulím, když chcu :), ale kdybych nehulil (jako že občas nehulím a byly doby, kdy jsem nehulil aji víc jak tejden nebo 14 dní), tak nějaký třepky, zimnice a neschopnost usnout mě mijí-to jsem měl spíš problém, když jsem chodil pravidelně na pivko-tak na 2-3 denně a pak jsem nešel po dlouhé době, tak se blbě usínalo. Nevím, čím to je, ale nemyslím si, že ty třepky, zimnice, depky apod. nepochází z užívání T.H.C., ale něčeho jinýho, z čeho, to ať každej v sobě najde, nebo si vzpomene, co kdy valil.

Jazz: ganja jako taková umocní jen to co je v Tobě samým, tzn. pokud jsi depresivní typ, tak počítej s tím, že pokud hulíš, abys depky neměl, tak budou o to větší když hulit nebudeš, a když hulíš a máš depky, tak se v tom budeš o to víc babrat, o co víc seš zhulenej-x-pokud seš v poho tak budeš o to víc v poho když seš zhulenej Apod. Jinak paměť klasika-vypíná-, ale není regenerace neschopná, takže když nebudeš hulit, tak to bude v poho. Spíš bych viděl problém v plících, pokud to nejíš. Ale jinak v pohodě.


Ta paměť :) zrovna jsem sem zapoměl napsat, že hulím 8 let :)

Mějte se good
Zdarec


[Edited by hihi on 03-10-2002 at 02:38 PM]
Yasmeene
Já hulim tak tři roky a žádný deprese, žádný negativní projevy dlouhodobé abstinence. Jenom ta děsná chuť dát si brčko... lehce překonatelná. Jednou za čas dám den pauzu a jinak žiju uplně normálně.

Nejhorší co mi hulení dělá je, že když se večer řádně zkouřim vůbec se mi pak nechce vstávat do školy... :)
Jazzman
lidi dal bych vam vsem karmu,co jste odpovedeli ale nevim jak .poradi nekdo?
eh no ja hulim cca 6 let.. asi od poloviny prvaaaku.. ze bych na sobe videl nejake zavazne poruchy ci negativni dopad to rict nemuzu..
..ale to pozitivni.. za tu dobu co hulim se tak nejak vice vteluju do pocitu druhych.. myslim tim empatii a tak nejak jsem spise klidnejsi.. ale to bude asi tim neustalym hiGh :)) kazdopadne za tu dobu my kyti prirostly k srdci a muzu rict ze me pekne sere ze uz si to ani nemuzu doma LeGalNe vypestovat.. :((
..,.,; tj vse.. growers rulZzz
Za priznaky dlouhodobyho huleni povazuju obcasny vypadky pameti. Jdu si treba pro neco z pokoje do kuchyne a po deseti krocich zapomenu, co jsem to vlastne chtel. Ale to se da prezit. Horsi je, ze se obcas clovek chova jako dite. A to druzi nemusi dobre chapat. Zda se me ze kdyz se kouri dlouho, treba tak pet deset let, tak toho ma clovek v sobe tolik, ze je porad tak trochu zkourenej.
mwrx
Jo, jo, vypadky paměti mě taky provázej - přesně ty typu, že musím něco udělat, zvednu se, udělám dva kroky a zapomenu pro co jsem šel. Ale zatím se tomu jen směju :) Naopak si často vzpomínám na věci, který jsem už dávno zapoměl. A to je příjemný. Jinak hulim už tak sedm let, z toho poslední rok a půl denně.
Myslím, že jsem teď víc v pohodě a klidu než dřív, když jsem spíš kalil alkohol. Teď si taky rád dam pivko, ale alkohol piju mnohem míň.
A mnohem líp si povídam s lidma a usmívám se na svět - protože na světě je přece krásně :)
dadanek
Myslím, že thc je takovej lepší alkohol, se všemi klady i zápory co k tomu patří. Prostě sem vyměnil hulení za chlast. Pivko si někdy dám, ale jinak vůbec nepiju. Hulim asi 4 roky a nějaký disfunkce nepozoruju snad jen ty úlety na hezkejch věcech. Třeba du lesem a uvidim nějakou hezkou kytku, tak tam stojím a koukam jak je krásná, i když sem třeba neměl 14 dnů brko v puse. To je jedna z věcí, za který sem rád, že mi je ta ganja dává.
Spíš se mi nelíbí, když vidim jak si děcka na základce denně zhulujou huby, asi nějak stárnu nebo nevim, ale zdá se mi, že si nějaký rizika vůbec nepřipouštěj.
Sido
Takze me 6 lete huleni ganji pomohlo zbavit se docela vaznejch psychyckejch problemu.Nez jsem zacal hulit, chodil jsem casto do hospod a musim si objektivne priznat, ze jsem byl agresivni hovado.Casto jsem se pral,doma jsem mel problemy s rodici a vubec jsem byl docela hodne vznetlivej "clovek". Od doby co hulim je moje agresivita uplne pryc a to je pro mne jednonacne plus....Naprosto diametralne jsem zmenil svuj pohled na okolni svet, zacal jsem se smat, komunikovat s lidmi atd. atd.
Nicmene dlouhodobe uzivani se urcite podepsalo na me pameti, ale neni prece nic jednodussiho nez si dat par tydnu pauzu a je to v pohode.....Dulezite pro me je, ze moje agrese, nebo jak to nazvat, je pryc :o)

peace Sido
EDGE
Ahoj hulím 13let min 2x denně nic moc co :-)
Ztrátou paměti trpím asi jako každej druhej :-) (nejvíc si nepamatuju jména lidí kteří mě moc nezajímaj) dělal jsem totiž už se stovkama lidí a kdo si to má na druhou stranu pamatovat :-) ale i nehuliči maj výpadky paměti :-)
Když jdou někteří mí známí na pivko daj si pár pivek tak si ráno také nepamatujou o čem kecali a to nehulej :-) ,já do hospody nechodím je tam moc agresivních lidí, což mě se s někým hádat nebavý :-) a hlavně alkohol moc už nemužu.

Já komunikuju s lidmi jen když jsem nehulil a to ztoho důvodu že vnímam, proto si pamatuju co mi kdo říká ;-)
Depresema moc netrpím spíš vše beru tak jak je ,přece se ztoho nezblázním :-)))

A pozitíva jelikož mám vrozenou nemoc která je nevyléčitelná a po které mi v těle vznikají záněty v kyčlých a ztuhlost zádového svalstva, tak mi hulení pomáhalo uvolnit svaly ,to jest od bolesti a to několit let než mi na nemoc přišly (trvalo to 4roky) je to totiž vzácné a nikdo mi z doktorů nevěřil, když jsem popisoval problémy, tak nevěděli nic jiného než do mě pumpovat dipidulor a jiné věci které mi píchaly k páteři ,aš jedna vynikající doktorka mi zdělila verdikt copak mě postihlo(po 4rocích mě konečně poslali na mag. rez.) :-(
Do té doby jsem kouřil pořád abych se mohl pohybovat a přes noc se mohl vyspat a ne se probouzet v křeči!! klydně i víckrát deně jsem kouřil ve 3hodinovych intervalech abych mohl chodit a celej den funguvat (chodil jsem do práce a stavěl barák nic mi podle doktorů přece nebylo )
Teď podstupuji bioléčbu a konečně mám pokoj od šroubováků v kyčlých a zádech :-)))) tak to totiž při chůzi připadalo šílená bodavá bolest každým krokem, každý den byl pro mě boj ale hulení mi pomohlo překonat tu bolest a fungovat !!!!
Ne že by mi kouření odstranilo bolesti ,ale pomohlo mi překonávat tu bolest a žít s tím a fungovat!!!!!! přesto jsem pajdal a podlamovali se mi kolena to jo, ale bylo mi suprově byl jsem štastnej (zhulenej)

Negativa u mě při dlouhodobém kouření jsou že mám v krku cisty a nateklé hrdlo kouřím totiž tak že to míchám s tabákem v cigaretové formě, na vaporizer nejsou peníze .Druhá věc které se obavám jsou chlupatý při silniční prohlídce a jejich papírek :-(((((( 20h ve slinách totiž zůstáva thc, což když kouřím večer před spaním je na ho..o a nikdy jim to nevisvětliš !!!!!
Díky tomu že canabis je droga tak dost lidí na tebe koukaj jak na feťáka a tak tě i berou to je další negativa !!!


Takže podle mě ano hulení je škodlivé ale co dnes není stačí ti jít jen ven.(smog,dlouho na slunci,káva,alkohol,přejídání ,chůze po městech večer atd.)

A eště něco, záleží na tom jestli si dopřáváš i jiné drogy ty totiž dokážou vygumovat mozek já to nazívam chemie !!!!!znám lidi kteří míchali tvrdé drogy a měkké ,dělali pokusi jsou to teď jen figurky které mají svůj svět (absolutně nefungujou !!!!!)nepoznaj tě na ulici ani přes to žes snima vyrůstal!!!

Já nikdy nemíchal a jen hulil,po základce na odborné škole pak jsem udělal dálkově maturitu a rekvalifikační kurzi mám za to že je na mě spolehnutí, nikdy problém se zákonem, stavým sám barák v práci nevědí že hulím jsem bez jakých koliv problémů .


Nejvíc ale záleží na člověku samotném jaký je a jak se stavý k životu a co chce sám dokázat v životě!!!!!!!

Snad ti těch pár řádků pomůže ;-)
KrávaBětka
Kdyz pominu ze tema je 10 let stare a tomu kdo se ptal to uz teda moc nepomuze :) tak se taky sverim. Hulim cca 3 roky, reknu vam pamet sem mel vzdycky fajn a dlouhodobou porad mam, ale kratkodoba nak ochabla a tak se musim malicko vic soustredit :) Jinak depresema nebo necim takovym netrpim a malo co me nastve.
Takze ucinky zatim vicemene pozitivni!
Anuvin
Já hulim asi tak 6tým rokem, 4tým tak nějak každej den.
Už si ani nepamatuju den kdy bych si nedal :D

Pro je to že mi to pomohlo potlačit moje cholerické sklony, a možná sem trošičku začal chápat "poetyčno" :-)

Proti jsou známé fakty jako:
krátkodobá pamět v háji
prodloužené reakce i při banálních situací jako například výběr salámu z regálu v obchodě

Takže lidi NEHULTE každej den a když už tak jenom odpoledne/večer když už máte hotovo všechno důležitý a můžete jen relaxovat.
asfalt
Takže lidi NEHULTE každej den a když už tak jenom odpoledne/večer když už máte hotovo všechno důležitý a můžete jen relaxovat.

tesat :D
Tak, ono je to prostě člověk od člověka přesně, ale dost na to má svůj vliv i to co si dopřáváte za modely si myslim... já třeba ganju jako takovou měl jen parkrat a jinak exklusivní indoor.. a tak pulka vždycky dost na psychiku... a takřka každej den x krát, ale de o to že musíte poznat tu hranici kdy vám to už ubírá, školu sice moc nezvládám ale jen tím že sem línej, jinak paměť funguje dost obstojně na to co má za sebou :D :D
gremlin101
Uznávám dvě teorie:

Marihuana při chronickém a dlouhodobém hulení paměť ničí, ale není to nic nevratného, cca po 5letech abstinence se paměť vráti do své původní podoby (cca z 98%)...

Marihuana sama o sobě paměť nijak neničí, ale životním stylem huličů (chronických a dlouhodobých huliču) paměť slábne.. Jelikož takový člověk nečte, nezajíma se o dění kolem sebe atd... prostě nezatěžuje mozek. Takže když tohle období trvá třeba 10-20let, tak už je to pak sakra znát.. Když po celou tu dlouhou dobu nenabyl nových informací a dosavadní pozapomínal :D...
Ruprecht
to gremlin: jsem chronický a dlouhodobý hulič...trávu kouřím 19tej rok...za posledních 10 let jsem měl jen párkrát pauzu na 2-3 dny..ale čtu a zajímám se o dění kolem a řekl bych že mentálně niak nezaostávám za zbytkem převážně vypité populace mého věku :-)

budeš to muset přehodnotit tu teorii khemo :-))
Anuvin
to gremlin: já sem taky chronic a musim uznat že paměť, hlavně ta krátkodobá, slábne.
Každopádně taky občas čtu, zajímám se o dění kolem a studuju VŠ takže tim to nebude.
Mám pocit že sem kdesi četl že si to můžu představit jako že se canabinoly nabaluji na "mozkove bunky" a "zpomaluji je". Kdyz prestanes hulit tak se pry začas nějak vzpamatujou.
Jak dlouho to trvá nevím, protože sem to nikdy neskoušel, ale řekl bych že to bude dříve než za 5let..
gremlin101
To je jen můj pohled na věc, z toho co jsem vyčetl z různých studií...Takže to chce brát s rezervou.......-> "cca po 5letech abstinence se paměť vráti do své původní podoby (cca z 98%)"... stímhle přišli taky jen lidé, takže to nemusí být 5let ale třeba polovina.. nemusí to být 98%, ale třeba 90%, nebo taky 100%...bude to případ od případu... A druhá teorie se vás netýka, jelikož jak sami píšete, mozek zatěžujete.... Určitě jsou mi milejší tyto teorie, než to, že ganža dělá z huličů labilní invidiua bez mozku... ;)
Skaff
Hulím sice teprve 2,3 roky (Přesně si to nepamatuju :rasta: )
Ale pár věcí na sobě pozoruju. Například neustálé zapomínání vracení knížek do knihovny :D (Můj rekord zatím jsou 4 měsíce, díky mě mají pracovníci knihovny na chleba ), zvýšení intelektu, a tak nějak touhy po vzdělání (Což se projevuje zběsilým čtením učebnic a celodenním sledováním nové dokumentární stanice Tv Prima. :D ), můj životní styl se celkově zlepšíl (Dobře, sice sem ztloustnul jaxvině když jsem přestal kouřit a začal jen hulit ale díky tomu sem začal běhat a aktivně cvičit a prozatím se to vyplácí), dále mám obrovskou imunitu proti nemocem. (Ani jedna chřipka, nemoc, nic za posledních několik let).
Ale na druhou stranu když sem hulil méně tak jsem třeba měsíc po pořádném modelu nedokázal rozeznat jestli jsem, nebo nejsem zhulenej, občas si nepamatuju co sem dělal minulej den (Někdy i tejden) a ze začátku jsem měl docela dost krutý schýzy a záseky, stejně jako asi každej :)
Toť vše.
Btw. Ganja mi docela pomáhá přestat s cigaretama.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma