Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
2nd 103w cfl, short rider -nirvana. - Klikni zde pro originální téma
Klamath
Tak vas zdravim panove a damy.
Sem tady s druhym growem. ty prvni sem este ani neskosil a uz mi klicej novy seminka shortridera.
Neco k genetice : Top 44 x early special
pisou, ze ma bejt ready na sklizeni po 8 tejdnech od seminka (auto flowering).
Setap bude stejnej.
4x23w cfl + 11w cfl warm white. (2700K)
na stenach mam cernobilou folii a o odtah a pritah se staraj dva vetracky.
pritah je 120x120mm a odtah 92x92mm (sunon)

Holky sem dal predevcirem do RW kostek a jak radi Cervantez dal sem jim 5,7 ph. na semena je to prej ideal. Koskty sou v malym parnicku kde se jim snazim udrzet teplotu 27C.

Ted neco k hnojivam. Jedu Bio-Bizz
Bio-grow
bio-bloom
alg-a-mic (spis bych doporucil fish-mix)
top-max (nekdo tvrdi ze to nefunguje, ja nevim.nemam to s cim srovnat)

Hlina je od GRO-TEK a prijde do toho perlit.
wač it jou! =o)
Sniper18
Zdravim ta, na zaciatok prajem aspon taky vysledok ako minule kolo, mal si to pekne. Inak k tomu ph a kliceniu: neda sa urcit presna hodnota ktora je ideal, napriklad dutch passion v svojej originalnej prirucke na klicenie semien udava hodnotu +-7.0 . Dodrzal som to a po 24 hodinach boli 9 z 10 vonku. Tych 5.7 tiez moze byt v poriadku, ak to ako hovoris ma niekto odskusane.
Vela zdaru, budem sledovat.
Klamath
uvidime. vsechny seminka uz popukaly. ted je drzim ve tme a vlhku.
zejtra uz budu mit volnej box, protoze konecne sklizim :D.
tak je presunu tam.

kdyz sem je poprve nechal klicit, tak to bylo ve vode Ph 8,5 a taky vyrostly.. :D
Klamath
takze holky vylezly uz vsechny. abych usetril nejakej cas, tak sem je presadil hned do kvetinacu kde budou sklizet. Kodiak ve svym treadu uvadi, ze pro kytky je to lepsi (minimalne pro auto flowering)
a jeste nejaky foto
Klamath
a jeste nakliceny seminko
mikael
Zdar,Shortrider moc zajímavá genetika, jak jim budeš po celou dobu svítit 18/6 nebo 12/12 ? Četl jsem že u Autofl. genetiky se může svítit i 20/4 nebo do začátku květu 24/0,mám ve svém growu Early Special 43.dne 12/12 na zkoušku jak bude vypadat venku, budu sledovat tvůj thread jak bude vypadat u tebe i když se bude asi trochu lišit když je křížená s Top44. Tak ať se ti daří a rostou!
Klamath
mno planuju, ze ji , pokud pokvete, budu svitit 16/8 a posledni tejden ji nahodim 12/12 jeste uvidim. musim to vyzkouset.
PLANTER
citace:
Původní příspěvek od Klamath
mno planuju, ze ji , pokud pokvete, budu svitit 16/8 a posledni tejden ji nahodim 12/12 jeste uvidim. musim to vyzkouset.
zdar autoflower odrudy v indooru by se meli ject 20/4 a to po celou rustovou i kvetovou fazi pro optimalni vysledky a trvdy palice :)
Klamath
jo to sem nevedel. muzes mi rict odkud to vis? urcite tam budou psat vis o auto flover kytkam. postni link kde si tuhle info dostal. rad si to tam prectu taky. ne ze bych ti neveril :D, ale znas to duveruj proveruj. mas treba ty sam s tim nejaky zkusenosti? zatim sem jim nahodil 21/3
a to jen kvuli tomu, ze sem to spatne zpocital. chtel sem tam nastavit 22/2 :D
Klamath
citace:
Původní příspěvek od PLANTER
http://www.sanniesshop.com/lowryder-en.html tak třeba tady sanieho lowrider a všeobecně je to známý skus icmag.com tam se dozvis dost


tam ale nikde nepisou, ze je nejlepsi kdyz na nej svitis 20/4 aby si mel tvrdy paldy. na ic magu to sleduju ale taky sem tam nenasel nikde takovy doporuceni..... tak jak si na to prisel?
PLANTER
no presne ted nevim u vetsiny seedbanek doporucujou 20/4 dokonce sem nikde cetl ze je idealni pro jejich kvet 24/0 tak nevim no ale tech 20/4 je nejlepsi hodne groweru je takhle pesti no je to celkem logicky cim vic svetla tim kompaktnejsi palice a jelikoz ho muze bejt vic nez dvanact dokonce i 18 h tak proc ne dvacet :)
Klamath
me to moc logicky neprijde. ja sem zase cetl na icmagu neco jinyho.....navic u zadny seedbanky sem nevidel doporuceni na sviceni 20/4. takze pokud to nemas necim podlozeny tak nepis nesmysly (ale chci videt jasny dukazy,kdyz pises ze to doporucuje vetsina seed bank tak mi dej link). nerikam ze to je pravda nebo ne. treba kdyz kytce svitis vic nez 12h na kvetu tak kvete a k tomu i roste.
imho u autíček bych to viděl na 24 na rustu a kdyz vylezou blizny tak 18 nebo 20 no, ale nic podlozenyho, znas to.. xD v tomhle ti bude muset poradit asi nekdo zkusenejsi..
Klamath
no co sem cetl i u komentaru na nirvane shopu tak lidi spis doporucovali 16/8. jeden si tam dokonce ztezoval ze dokud neprepnul na 12/12 tak mu to nezacalo kvest :D.....

ja se jenom bojim ze mi moc prerostou box...
budu se je sice snazit drzet u zeme a co nejvic je vazat, ale moc prostoru tam nemam
a urcite ne misto na kytky 40cm+
Klamath
Tak dnes zalito a opet zavreno do parnicku. vodu sem dal na 6,3. uvidime snad jim to neublizi.
acheron
citace:
logicky cim vic svetla tim kompaktnejsi palice


ano, ale len do urcitej mieri

neviem si predstavit ako by mohla rastlina dlhodobo zit bez tmy (24/0) . Ved predsa proces fotosyntezi ako zakladny zdroj energie ma 2 fazy - svetelnu a tmavu. Pocas svetla zachytava svetelnu energiu a viaze ju do ATP a pocas tmavej fazy zachytava CO2 a vyraba cukry (zdroj energie) - tieto sacharidy potrebne pre zivot vznikaju v noci !

ak sa mylim opravte ma
Klamath
ani je dlouho bez tmy neplanuju nechat :D. kazdopadne sem nasel na jednich www, ze seedbanka opravdu doporucuje svitit 20/4, takze bych se chtel omluvit planterovi, ale priste mi to podloz a nemusime se dohadovat prez 10 postu :D

jinak jedno semeno sem zabil, vlozil sem ho moc malo hluboko do rockwoolu a kdyz sem si toho vsimnul, chtel sem rostlinku prihrabat hlinou, ale zlomila se mi :(. takze mam opet jen 4 kytky
Klamath
a dalsi update. zatim se toho nedeje moc estra. holky rostou, ale na to, ze maj uz 7 dni mi prijdou trosku maly. zaroven zalito vodou upravenou na Ph 6,5.

jeste je necham do 1.4. a pak je zacnu ohejbat. planuju ty kytky udrzet 10cm vysoky :D.
tak to budou mrňousové :D lampu těsně nad vršek a snat to udržíš na 10cm :D přeju hodně zdaru a 2x větší úrodu než v minulém kole :D
Klamath
tak to musi bejt 2x vetsi nez naposledy... bych byl hodne zklamanej. holky planuju hodne ohejbat. spis jejich rust povedu rovnobezne se zemi (nejak se mi plete vertikalni a horizontalni :D ) A uvidime co z toho bude

EDIT : svetla mam ve vzdalenosti max 3cm
a jedu je 20/4 a pojedu je tak celou dobu
Tak to se těším na výsledek :) jinak přeju hodně štěstí s nirvínou já měl předposledně kliku u ICE aji tet nebyla nejhorší ale blue mystis byla krize bylo sice s každe kiti 35g ale muselsi spálit 3skla abys měl ten praví stav :( no nic pak dej smoke report a uvidíme jak je to stou nirvánou :)
PLANTER
citace:
Původní příspěvek od Klamath
tak to musi bejt 2x vetsi nez naposledy... bych byl hodne zklamanej. holky planuju hodne ohejbat. spis jejich rust povedu rovnobezne se zemi (nejak se mi plete vertikalni a horizontalni :D ) A uvidime co z toho bude

EDIT : svetla mam ve vzdalenosti max 3cm
a jedu je 20/4 a pojedu je tak celou dobu
zdar no tak si přece dal 20/4 :) jinak budu sledovat ted valim 3xtop 44 a ty sou uz poradne ohejbany rostou horizontalne ke kvetnikum:vampire:
Klamath
tak dalsi update. nemuzu bohuzel najit svuj diar, takze nevim kolik dni maj momentalne.
vcera zalito (prelito)
0,2 grow
0,2 bloom
0,2 algamic
0,2 topmax
Klamath
a dalsi
Klamath
a jeste vsechny 4

EDIT: nasel sem zapisnik.
dneska maj 14 dni 20/4


vsechny kytky sem poohybal, aby mi neprerostly jako ty posledni.
Klamath
EDIT : NEPRELITO :D

holky si mi rekli o vic hnojek.
Takze zalito 1 grow
0,4 bloom
0,4 algamic
Klamath
Kratkej update: holky sem zase odvazal, protoze vypadaly, ze se jim to nelibi. normalne mi zezloutly :(. jedinej bonus je ze se mi ta kytka rozvetvila :D, takze napul uspesnej pokus. Z kazdy ted roste 6 novejch vetvi + jedna puvodni..... budu to muset jeste trosku prosmiknout....
foto zejtra nebo dneska vecer. nestiham
Klamath
pravidelnej update. srry nemam ted fotak. ale co nejdriv to napravim

Zalito
1,6 grow
1 bloom
1 top max

na vsech 4 kytkach sem objevil preflowers.
Klamath
opet zalito 1,6 grow
1 bloom
1 top max
1 algamic

foto 2 nebo 3 dny stary. zase sem prelejval (proto tak zluty listi , snad se mi prite povede to neprelejvat ), ale hlavni je to, ze sem se snazil o LST a to sepovedlo...
Klamath
Dikec za K-. priste ocenim aspon se podepsat. To samo plati i o K+
cookino
koukam, ze jim davas fakt zabrat :D takovy HC :D nech to rust :D
Klamath
no krome toho, ze sem to prelejval trosku, tak sem nedelal nic spatnyho... ohybam je tolik, protoze efektivni vzdalenost od cfl je max 8 cm (resp bych rek od tech 23w co mam ja).... takze potrebuju mit vsechny vetve ve stejny vejsce. to jen kdyby ti uniklo proc to delam :D
cookino
stejne nechapu vyznam toho pestu. proc radeji nevezmes 70 W sodik, nebo rovnou originalni 100 W usporku :) mozna kvuli penezum....ja zkousel jet s dohromady 70 W zarivkama (jen rust) a uz bych to nedelal :)

Kazdopadne hodne stesti :)
Klamath
v podstate se jen ucim pestovat...
momentalne sem v irsku a nehodlam prevazet dalsi bordel domu, vsechno co se tyka miho boxu tu nechavam.o prazdninach se vracim.
je to jen tak pro ukraceni casu a nepodporovani cernyho trhu..... navic je to celkem zabava. neco sem se naucil. jeste me ceka jeden pest nejaky auto-flower odrudy a pak uz pojedu hezky cesky 600w. a neni to kvuli penezum, myslim si , ze investovat do svyho hobby je ta nejlepsi investice, jenom prevazet domu obrovskou CFLku?a dalsi veci. se mi naschromazdily veci po 3 letech, tak nemusim pridavat dlasi. a za druhy by se mi tam nevesla 100w. mam na to moc malej box.
Stunt
up foto
cookino
tak ted je to uplne jasne. drzim palce at toho mas co nejvic a nemusis kupovat od negru :)
Klamath
tak sem tu s dalsim updatem.
zalito :
1 top max
1algamic
1,6 grow
1,4 bloom
Hardy
čau, dneska sem tě začal sledovat a moc ti fandim. Sem taky zastánce úsporek...:)
Klamath
czus. dik moc. ja usporkam zrovna nefandim, ale je problem, ze nemam jinou moznost .Kazdopadne pod usporkama se da taky pestovat.
btw zejtra bude foto. sem ted v dublinu.
dogg128
prečo nemáš inú možnost ? ved si kup aspon 70W Hps tá toho dokáže viac ako usporky a nežere vela tiež kuni na moje ako to rastie a dokononca tam dám ešte jednu 70tku
Klamath
a budu si muset kupovat celej set... potom za 3 mesice se vracim domu... takze dalsi bordel tahat s sebou. to je dobry. ja to necham tak jak to je. nevidim duvod neco menit. kazdopadne mi to momentalne vzhovuje teda skoro. a proc me sakra vsichni nutej do HPS????
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od Klamath
a budu si muset kupovat celej set... potom za 3 mesice se vracim domu... takze dalsi bordel tahat s sebou. to je dobry. ja to necham tak jak to je. nevidim duvod neco menit. kazdopadne mi to momentalne vzhovuje teda skoro. a proc me sakra vsichni nutej do HPS????


Zdar

v klidu si nech usporky - nemam s nima sebemensi problem. Jenom se musi najit spravne vyuziti ale pro zacatek jsou to nejlepsi. Nehreji tak moc jako sodik a tim nepotrebujes ventilaci a ani nejake obri naklady na skrin a ventilaci. Nepotrebujes zvlhcovacku, nemusis tak casto zalivat jako u sodiku atd ...... proste je to neco jineho ale proc ne....

to je vysvetleni pro vsechny kdo ma problem s HPS vs. CFL
Klamath
takze dalsi update. holky sem doufam malo krmil,protoze sou trosku zluty (prelejvanim uz to ted bejt nemuze) takze pohnojeno :
2,5 grow
3 bloom
2 top max
2 algamix

ph drzim pred pridanim hnojek 6,7-6,8

trosku se mi ta fotka mazla
Klamath
a tady je jak sem seji snazil drzet u zeme. trenink jim nekonci, planuju s nima objact celej vetinac :D. i kdyz je malinkatej

este bych chtel dodat, ze holky maj dneska 32 dnu od nakliceni.
a jsou presne v polovine (teda lehce nad pulkou)

na kytkach nebyl provedenej zadnej zastrih. a pristi kolo a posledni v tomhle kyblu pojedu stejnou genetiku, a pokud nebudu spokojenej s vysledkem, tak je zkusim nechat rust normalne, bez jakyhokolli vazani
Klamath
Update : zalito + nejaky foto
dnes je to 35dni v rezimu 20/4 (v podstate od data kliceni)
2,5 grow
3 bloom
2 top max
2 algamix

ph drzim pred pridanim hnojek 6,7-6,8
Klamath
a druha
Klamath
a tohle sem moc nepatri, ale mam tu jeste avokado a lemon skun freebee. oba na okne :D
Klamath
Po kratky odmlce sem zase tu.
Holky sklizim za 13 dni.... Dneska maj 43 den.
Zaroven jim dneska leju posledni hnojky. jak sami uvidite na fotkach neni to nic moc. holt ruderalis nesvedci LST :(.
ale par gramiku tam bude. s trochou stesti tak kolem 20

1 grow
5 bloom
4 top-max
3 algamicro

a jeste nejaky foto :
PLANTER
zdar mas to pekny jen podle me moc hnojis proto ti zloutnou listy a nebo jak sou kytky uz u konce tak cerpaj ziviny z velkej listu no s autoflower odrud nejsou nikdy buhvijaky vynosi ale verim ze kvalita to vynahradi hodne zdaru :rasta:
Stunt
rozhodně to bude lepší než 1.st typuju tak 30,5g suchýho ale přeju víc
Klamath
jo dikec panove. vynos nebude buhvijakej, ale vyvazi se to snad kvalitou a hlavne se to vyvazi rychlosti. za 8 tejdnu to to neni tak spatny.doufam, ze bude 20g ale mozna by mohlo bejt i 30,5 :D

zluty sou proto, ze sem je od zacatku zase prelejval a od ty doby sem se toho uz nezbavil. navic sem cet tady na g tread o auto-flower a frajer psal ze z osobni zkusenosti : ze listy budou vzdycky trosku zlutejsi nez sme zvykli.... kazdopadne si uvedomuju, ze sem to zase zezacatku po*ral.

a pristi kolo jedu tu samou genetiku, ale zkusim to bez LST takze se rovnou i ukaze co je lepsi pro ruderalis
BloodyBeer
zdar

Podle me je pro auto-flower kytiz vhodne je nechat rust jak chteji - zadne zastrihavani nebo ohybani aby se kytiz zbytecne nestresovaly a hlavne rostly kdyz maji danou auto periodu a na rustu moc dlouho nejsou. Mozna bych max zastrihnul hlavni internal jednou ale to by hodne zalezelo na vysce pestirny at to nahodou nepreroste.

at to roste .....
Klamath
jj urcite souhlasim. tim, ze sem je donutil rust novy vyhonky tak sem kazdopadne ztratil dost casu, rust tech kytek je omezenej a to dost. uz tejden se vubec nehejbou a jen bobtnaj sisky. takze mas podle mejch zkusenosti neco kolem 5 tejdnu od kliceni semena, coz neni moc casu, po 4 tejdnu se uz dost zpomalil rust.co se jakyhokolli strihani tyka, tak bych to Vubec nestrihal, pokud neco tak asi jen ohybat a to hodne zlehka (resp tak aby se kytka sama nerozvetvila). U me se zacala vetvit pote co sem ji vrchol ohnul o 90 stupnu takze byl vodorovne.

Ja sem zvolil ohejbani z toho duvodu, ze mam CFL a to jeste 5 slabejch.
Takze efektivni vzdalenost je dost mala, to sem si vsimnul uz u predchozich kytek. Prislo mi ze vrchni pulka sisky byla o dost silnejsi nez ta spodni pulka.


a ted jeste neco pozitivniho : provedl sem malej zkusebni bong. kvalitka celkem dobra (pocitam ze to bude trosicku silnejsi nez minuly kytky), nastup dlouhej. Ale jeste to neni zraly a susil sem to v troube na 100C.
Klamath
tak dalsi foto. zacina to vypadat, ze to opravdu bude lepsi nez predeslej grow. no nechame se prekvapit. tady foto jedna kyti
Klamath
tak dneska zase zalito. holky maj nejakej hlad. vysadil sem grow.
takze zalito :
5 bloom
5 topmax
4algamic

vym ze by se mel delat proplach posledni tejden az dva ale jde mi tak trosku i kvantitu. v minulym kole sem vysadil vsechno krome topmaxu az na konci a slo to. bylo tam trosku cejtit ze to neni prirodni ale flush neni zas tak potreba na bio-bizz.
barbareK.
Fakt fandim at je to aspon kvalitni taky bych chtel rozjet nejakou autoflower odrudu,ale nevim jak je to s tou kvalitou :) 35 gramu to snad hodi
Klamath
cau .
35g to urcite nehodi (u me). to je jisty. procital sem si clanek : http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=47884 a spolu s autorem sme usoudili ze maj moc malo prostoru na koreny. tak zvetsim kvetinace aspon na 2x tolik mozna 3x podle moznosti a uvidime jak moc to zvetsi vynos. dal se to pokusim neprelejvat.

jinak auto flower odruda je dobra apokud mas malo mista a chces ti rychle. das jim malej prostror na koreny a budou to fakt trpaslici. dalo by se to pestovat uplne vsude :D.
Ola
Zdar,
moc se mi to líbí! Určitě to rád vyzkouším, jak dojedu stávající projekt (což bude ještě chvilku trvat)....
Držím palce aby těch g bylo co nejvíc.... :D
Klamath
Tak dalsi update. vcera zalito.
Nemam ted fotak,ale dodam.
Nalil sem tam

5 ml top max
Ph drzim stale stejne
No klamath klobouk dolů mě se to líbý :) parádně zohýbaný :) držím palce..... :)
Klamath
tak dneska mi dorazily novy semena.
zase sem obednaval od www.everyonedoesit.com a zklamali me. dostal sem je az za 5 dni ne jako obvykle 3 - 4 dny :D
gentika je ta stejna, takze pokus jak moc ovlivni kvetinac vynos muze zacit. davam je hned naklicit
Klamath
tak jo je to zklizeny. foto davat ani nebudu protoze je toho tak maly mnozstvi (kolem 15g). spis se stydim ze sem neco takovyho zplodil. kytky sou zase umuceny. tenhle tread si zaslouzi do sine zmaru
ponauceni :
stinitko, v tom vidim nejvetsi kamen urazu
neprehnojovat
neprelejvat
a auto flower kytek nedoporucuju LST
20 hodin svetla bylo v poho. sisky sou kompaktni. az to doschne tak pridam nejaky foto suchyho
money5
ahoj jak velky větinače chceš použit?
Klamath
hele fatk nevim, ale nejsou to ani litrovy a pokud muzes tak doporucuju vetsi :D
money5
a jak velky planuješ?
Klamath
citace:
Původní příspěvek od money5
a jak velky planuješ?


czus. uz neplanuju. chtel sem zkusit neco vetsi kvetinace aspon 2l ale ty se mi nevejdou do boxu, tak sem chtel zjistit jakej bude rozdil mezi short riderem v lst a kdyz ho necham normalne rust, jenze ty mrchy se mi rozvetvily, takze pokus nebude. ale urcite pridam nejaky foto jen co to zacne kvest. ale uz me to nebavi pod usporkama. sou skvely pokud nemas misto, ale vynosy sou pod tim mizerny. hadam ze u me je to absenci stinitka, jinak by to asi bylo trosku lepsi
money5
škoda docela by mě to zajimalo. tak aspon jsi si zahuli. jsem zvědavej až se vratiš do čech co tu rozjedeš.:o)
Klamath
ok protoze a nekdo zajem tak budu fotit :D
doma uz mam 600w sunmaster takze ceka jenom na zapojeni. dal
tam budu mit cool tuba od Abandonn clena a schanim uz jeno preradnik na 600w ale asi zakoupim v grow shopu (protoze postavit si ho neumim)
a kazdej druhej ma v cecach slevovy karty :D
jenom problem s kytkama bude protoze pojedu pouze 5 kytek (asi ww od nirvany) a jednoho short ridera co se mi neveslo semeno do boxu.

slibuju ze do zejtra vecera budou fotky. mozna este dneska vecer, zalezi na casu, za chvilku valim hledat do mesta petriho misky a pak jdu vecer na grilovacku (mame tady slunecno a 20 C :D )
Klamath
czus. nic nemaz. trava celkem dobra, nijak extra chutove vyjimecna. v porovnani s big bang co sem mel pred tim od GHS. taky je to o dost slabsi.ale kouritelny. zkourenost ale dobra. takze pokud z nejakyho duvodu musis nebo chces pestovat shor ridera, ale jako nouzovku. jinak nedoporucuju
High
citace:
Původní příspěvek od Klamath
czus. nic nemaz. trava celkem dobra, nijak extra chutove vyjimecna. v porovnani s big bang co sem mel pred tim od GHS. taky je to o dost slabsi.ale kouritelny. zkourenost ale dobra. takze pokud z nejakyho duvodu musis nebo chces pestovat shor ridera, ale jako nouzovku. jinak nedoporucuju

Ale na nirvana shopu píšou že jse má jednat o stoney stav.Jinak myslík že ještě tak 2-3 roky pojedu pouze semínka která jsou F2.
Klamath
tak urcite u seminek nenapisou shit :D to je jasny. kourit se to da ale efekt je slabej. urcite ma nirvana i lepsi odely nez tohle. ale uz sem tu nekde cet, ze auto flower nemaj takovej skvelej efekt..
Klamath
jinak este bych chtel vsem podekovat za K+ :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma