Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Topolánkovy kecy (Kontroly ceskych ridicu v DDR) - Klikni zde pro originální téma
Pozdrav
Ve snaze zachránit svojí politickou kariéru tonoucí se Topolánek obvinil českou úřednickou vládu za přehnané kontroly českých řidičů v Německu. Vláda údajně neinformovala Německo o podobě přijatého zákona o drogách. "Vlády se měly informovat tak, aby si v Německu nemysleli, že jsou u nás povoleny drogy" řekl Topolánek. Dodal ovšem, že celý systém většího než malého množství drog on sám považuje za "pitomost", která se měla nahradit jiným systémem.

Zdroj: www.mediafax.cz/politika/3006149-Pr...-rika-Topolanek

V Německu je přitom situace s konopím velmi podobná té české, v některých případech mnohem liberálnější.

Stejně jako v Česku je i v Německu obecně držení konopí nelegální. Nicméně, podobně jako v Česku se v případech držení malého množství (v závislosti na spolkové zemi, obvykle do množství 6 až 10 gramů) trestní stíhání obvykle zastavuje v důsledku klasifikace jako “nepatrného provinění” "(geringer Schuld) ve smyslu německého protidrogového zákona.

Pokud je prokurátor i soudce přesvědčen, že obviněný používá konopí k léčení, trestní stíhání je obvykle zastaveno i při vyšším množství než 6 až 7 gramů. V některých případech byli obvinění, kteří používají konopí k léčbě potrestáni pouhou pokutou a to i při zadrženém množství vyšším než 50 g.

Držení více než 7,5 g THC je trestným činem se sazbou minimálně 1 rok vězení. První trest je obvykle podmíněný.

V roce 2003 byl za držení marihuany místním soudem v Mannheimu osvobozen první pacient z důvodu “jednání v odůvodněné krajní nouzi” (rechtfertigenden Notstand) podle paragrafu 34 německého trestního zákona. Protože se prokurátor odvolal, osvobozující rozsudek byl potvrzen regionálním soudem a znovu posouzen vyšším regionálním soudem v Karlruhe 24. Června 2004 (čj: 3 Ss 187/03). Od té doby bylo z důvodu jednání v odůvodněné krajní nouzi osvobozeno do 10 pacientů.

V roce 2007 obdrželi první pacieti formální povolení of Federálního institutu pro léčiva a zdravotnické produkty (BfArM) nakupovat extrakt z marihuany. Extrakt připravují německé lékárny z marihuany legálně dovezené z Holandska. Ke konci roku 2009 byl nákup extraktu povolen asi 30 pacientům.

Němečtí lékaři mohou pacientům předepisovat americký lék Marinol (= syntetický dronabinol = syntetický THC) nebo THC rozpuštěný v oleji nebo v alkoholu, který lékárny připravují z německého dronabinolu (vyrobeného z přírodního CBD) od firem THC Pharm a Bionorica Ethics.

Podle zprávy Světové zdravotnické organizace německé lékárny dodají pacientům, asi 7,5 kg dronabinolu ročně.

Zdroj: http://www.cannabis-med.org/index.p...ge&id=44&lng=en
jestedman
čau, dik za info

mohl jsi zvolit jiný název threadu, tento je nicneříkající

Jinak zkušenosti s německem mám následující. Nevětším problémem je Bavorsko - v týdle katolický baště se neuznává téměř žádná tolerance, policie pracuje bez kompromisů. V jiných zemích to je o poznání lepší, nejlepší zřejmě v Berlíně, kde je "tolerováno" až 30g pro osobní užití.

Nicméně policie je nekompromisní co se týče řidičů. Používají testy z potu i moči přímo na silnici a pokud je test pozitivní, dostaneš pokutu a seberou ti řidičák. Pokud nemáš na pokutu, seberou auto. Nevim jak to je konkrétně s cizinci, ale němec má právo po půl roce po odnětí ŘP zažádat o nový, jde opět na testy a pokud mu prokážou že v uplynulé lhůtě 0,5 roku požil THC, tak pozbývá jakéhokoliv práva někdy v budoucnu dostat ŘP. Je to postavený na hlavu a zřejmě se nikdo nezabývá faktem, jako u nás, aktivních a neaktivních metabolitů.
Spajdy
tak to by u nas jezdilo hodne ridicu bez papiru
montauk_monster
bracha jel sluzebne do francie, na zpatecni ceste ho v nemecku chytli, bratr je abstinent a nekurak, no ale proste, zadrzeli ho, prohledali celou dodavku jestli neco neveze, jeho slikli do naha a pritom narazili na to ze ma na rameni kerku, ma tam znak metallicy (http://fc09.deviantart.net/fs7/i/20...chmagesynok.gif) no voni na nej prej ze je to nakej nacistickej symbol,(asi kdyz uz nej nic nenasli chtelo najit neco jinyho) marne jim vysvetloval ze neni. No po hodine ho pustili dal...
nemecky policajti jsou degeni, lepe se nemecku vyhejbat....
Apartman
Tonoucí se stonku chytá:D

citace:
Původní příspěvek od montauk_monster
nemecky policajti jsou degeni, lepe se nemecku vyhejbat....

němečtí ne ale bavorští ano-to by vysvětlovalo i to, že se k jiným cizincům tak nechovají-nemaj s jinýma hranice krom asi Rakouska, což je podobný národ:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma