Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Nějaké keříky - 1. indoorek 2010, 2x 400W - Klikni zde pro originální téma
Zdar.Dlouho sem přemýšlel a čekal,jestli to sem poustnu..Ve fotogalerii je kopice pěknejch pěstů a taky sem čekal co z toho mýho snažení bude..Vypadá to myslim celkem dobře,je to první in..tak tady je to..

Setup : "skříň" - část podkroví cca 3x2x1,7-š,h,v.
šajnítka - 2x400W osram plantastar(možná to chtělo 2x600W)
stínítka - home made
odtah - do komína,axial 300m/h +reg.ot.+termostat
přítah - pasivní - pootevř.okno :-)
O mixáž přiváděnýho vzduchu a ofuk kytek se stará jeden prostor.ventík

Osazenstvo - 13x Chronic,3x MJ,1x SSH,1x G13xS řezy od člena G
Hlína - Plagron growmix
Hnojky - B.B.grow,na květu plus Plagron bloom a PK 13/14,enzymy,jedenkrát přidán darovaný Superthrive,ale moc se mi nelíbilo jak kyti začli divně "vonět",tak sem od toho upustil..
SOG..

Holky jsou teď ve 30 dni květu a doufám,že se to povede dotáhnout do úspěšnýho konce..Rady,připomínky,dotazy vítány..!!
Pár fotos z růstu.V prvním týdnu sem našel svilušky(dovezeny s klony..),Biool je zničil napoprvý,v druhým pak kytky žloutly a nerostly,což byla klasická začátečnická chyba,vysoký Ph zálivky a nedost. N.Pak už šlo vše normálně a na květ jsem přepnul po 23 dnech..Během růstu dvakrát záštip a tvarování do šířky..
14 den růstu,nažloutlému G 13xS sem musel přidat extra hnojku,měl málo..,pak zezelenal
:rolleyes: :D

Dole SSH 19 den 12/12
Dnešní fota,30. den 12/12,bílé paldy v popředí - Mountain Jam..

4. a 5. fotka - SSH, muj oblíbenec :smoker:
G 13xS - 1. a 2.

3. - 5. Chronická zahrádka :)
Pokus o makro - Chronic
Na první fotce lze vidět na velkým listu v popředí bílý lemování,je to superthrive,kytky to převážně ze sebe vyhodily ven,ten zázrak

:rolleyes: :D

Toť zaťál vše,update za pár dní..:rasta:
Milé growerstvo.Po týdnu malý update..
Nasadil jsem mocnější odtah,jelikož se nám venku oteplilo a těch 300m/h bylo v poho pro venkovní teploty od -15 do +5 stupňů..Kamarád zapůjčil home made mašinu 1600m/h,musel sem vytesat krapet větší díru do komína :-)) , no je to větrák jako "kráva",ale dobře odhlučněnej a bez vibrací..Tak že teď je i nějaká ta rezerva pro teplejší jarní měsíce..
Kytičkám se daří dobře,dělají pěkné salámky a moooc pěkně voní..
Fota sem dám v pátek,kdy kyti budou 40 days old,12/12..
Podmínky v roomu :
Teplota noc - 18-19,den 26-27
Vlhkost noc- 45-50,den 30-35
Výživa - jen bloom a PK 13/14,enzymy
Ph na odtoku - 6,5
EC neměřím,ale bude na hraně..
Ono
citace:
Původní příspěvek od Vakiduvaje
Na první fotce lze vidět na velkým listu v popředí bílý lemování,je to superthrive,kytky to převážně ze sebe vyhodily ven,ten zázrak

:rolleyes: :D


Ahoj. Prosím ťa, čo to znamená superthrive a aký zázrak zo seba rastlinky vyhodili von?
citace:
Původní příspěvek od Ono


Ahoj. Prosím ťa, čo to znamená superthrive a aký zázrak zo seba rastlinky vyhodili von?


Zdar.Superthrive je americkej stimulátor na rostliny,hormony,vitamíny z bombastickou,typicky americky přehnanou reklamou na obalu..třeba tady http://www.mimokibohemiagrow.cz/Pro...itam%C3%ADny%29
Dostal jsem darem a dal kytkám a objevil se mi bílej povlak na okrajích listů,kterej se nechá setřít a když sem přivoněl tak to bylo ono.."Voní" to totiž zhruba jako zkvašenej ocet..Je to pekelně drahý a nejspíš jen reklamní trik vymoct z pěstitelů nějaký ty kačky za "dobroty" pro jejich kytičky..V další growu udělám test stejnou genetiku,část se Superthrive část bez a uvidíme..Nějaký,vesměs negativní zkušenosti jsou třeba tady..http://masozravky.org/index.php?opt...d=500&Itemid=49
Milé growerstvo,zde jsou fotky mých holek..40 den 12/12
Netroufnu si odhadovat,jak to bude na konci na váze,snad dobrý...??A jakej bude kouř..Ale koukal bych na ně furt..:D

3-5 je SSH
1 - SSH
2,3,4 - Mountain Jam
5 - Chronic
Chronic
Jako poslední G13xS,kterej už se pod tíhou paliček, díky svým tenčím větvím, pomalu rozkládá do stran..
Pure
HM PEKNE MOC, K+...., taky jedu pudni vestavbu, jak jsi poresil ty zapeklite okna? Jsem stim zezacatku bojoval, nemam tam komin:) ...., superthrive mam taky v ednom z pestu odzkouseny a taky nulovy vysledek...alespon kdyby mi to vyloucily temi listy, ale nic..., dalsi in jedu taky 2x400, ale bojim se teploty, ta puda to je hotove peklo:), těpic.)
Díky za pochvalu:),i všem ostatním.. S okny je to na hovno,žádnou automatiku na otvírání a zavírání sem nevyřešil..Takže na den otevřít,na noc přivřít..,což je voser.Přes okno neprúhledná deka až na zem, vespod u podlahy odchlíplá víc nebo míň podle podle teploty venku..,taky samo vošéfovat,aby ten šajn nešel ven k čumilům.. :-)),vzduch hned rozmíchávám po vniknutí dovnitř ventíkem,dalo se to i při třeba -15 st.,kdy to byly ještě prckové a přežily bez úhony..,to stačil jen pasivní samoodtah, kterej je u komínu fajn,ventík v mrazech ani skoro nesepnul..Regulátor otáček s termostatem na odtahu nutnost,jinak by člověk musel při každý změně teploty venku regulovat přísun vzduchu růčo..
Na druhou stranu stálej přísun čerstvýho vzduchu se myslim kurva vyplatí;) Až to v létě bude prát do střechy,tak kdo ví jak to v podkroví uchladíme..což..?:(
Jo a komín,tak to je paráda,je plnej sazí, tak je to i s pacháčem..:D :D
Jak máš vyřešený okna ty..?
Zatím,pic:)
Zdravim všechny sledující.Pomalu se chystám nasadit flushing,tak do týdne..Proplachovat chci tak 10-14 dní.Chtěl bych jim postupně krátit světlo,ze současných 12/12 až na 8/16,v posl. pár dnech možná až na 6/18..Co si o tom myslíte?? Máte s tim někdo nějakou zkušenost,vybudí to kytky ještě něco ze sebe ke konci "vymačkat"..?Matka příroda jim out taky zkracuje sluníčko na podstatně míň než 12 h,tak myslim,že by to mohlo bejt prospěšný,minimálně,že jim to neublíží.. Jinak nechtěl bych z toho mít žádnej velkej uzemňovák, bigstone šutr do hlavy,páč mě zhulí i listí z kopřiv..:D :D
čepra
Zdar,

já bych to rozhodně nechal do konce 12/12, zkrácení periody nemá žádnej užitek - při 12 hodinovém svícení produkuje rostlina asi 2x více pryskyřice než při svícení 10 hodin :einstein:

Jinak pěkný :)
citace:
Původní příspěvek od čepra
Zdar,

já bych to rozhodně nechal do konce 12/12, zkrácení periody nemá žádnej užitek - při 12 hodinovém svícení produkuje rostlina asi 2x více pryskyřice než při svícení 10 hodin :einstein:

Jinak pěkný :)


Ok,dík moc za radu i chválu..Nechám to tedy do konce na 12/12..
Dnes ,43 den 12/12, naposledy lehce přihnojeno jen PK 13/14..A do konce už jen proplach enzymy a flushing čistou odstátou vodou..Zkosit to chci někde mezi 55-60 dnem..S ohledem na to,že je to muj první indoor a nemam vůbec představu co z toho ve výsledku bude,kolik g,tak bez tipovačky..:)
Vlhkost v noci 40-45,přes den kolem 30,tak snad to holky dojedou v plným zdraví..:)

Na další kolo už se pod 125W úsporkou chystají šnicliky,monokultura K2..Tentokrát chci províct jen 1-2 záštipy,nic neroztahovat do stran,prostor vyplnit větším množstvím rostlin, a pustit holky trochu vejš než v tomhle growu..Taky se budu snažit vybrat pár co nejstejnějších kyti a porovnat co vyroste z kytek bez Superthrive a z těch,kterejm budu pravidelně Superthrive přidávat..Muj odhad je,že se zázrak nestane a ve výsledku to bude to samý..;) :)
Čau všichni,kdož sem zabloudíte.. :)
Před třemi dny sem ošmikal polovinu kytek od všech větších a středních listů..A s napětím čekal,co se bude dít,jestli sem něco neposral..V příspěvku č.10 je myslim celkem dobře vidět,že paličky jsou téměř v jedný úrovni,jen sem tam nějaká krapet vyčuhuje..Jak to vypadá teď po třech dnech od ošmikání půlky kytek se sem budu snažit pověsit ještě dneska večer..Je to pro mě překvápko,sem zvědavej co na to vy,milé growerstvo.. :)

Edit : Tak tady je to..Kytičky za teploměrem jsou ošmikané,před teploměrem ne..Snad je to z obrázků vidět,těm zadním se za tři dny po ošmikání vytáhly paličky cca o 3-5 cm..
Co vy na to..?

A ještě bližší foto dvou ošmikaných Chroniků..
Ahoj všichni..
Slečny nám krásně hnědnou,pryskyřice je zatím čirá,jen u pár kytek začíná mléčnit a jak sem se již zmínil,nechci z toho mít moc velkej stoned,z toho plyne,že kosa bude někde kolem 55 dne květu..Některý kytky se ještě teď za posl.týden na flushi pěkně nafukujou,hlavně muj oblíbenec SSH krásně boubelatí a halí se do "námrazy".
V malém boxíku se v malých sadbováčcích pod 125W,6100 K , tísní 40 ks K2,připravených na můj druhej indoor,dvacet pod každý světlo(v záloze bude ještě třetí čtyřkilo,kdyby se holky později nevešly :) ),holky dostaly dva záštipy,což je vyprovokovalo k tvorbě bočních větví a vypadají myslím parádně a už se těší do 6l květníků a na pořádnej sodíkovej šajn:flamer:
Dostal sem je od kamaráda a jsou přivezený od matkaře z Holandska,tak sem moc zvědavej,jak se todle pheno předvede..
Zatim vypadaj hóódně nadějně..Chci je tentokrát pustit trochu vejš,nic neroztahovat do stran,myslim že počet rostlin vyplní prostor dóóstatečně.. :),pod sodíkem nechat jen pár dní na růstu a šup s nima na květ..
Chci využít toho,že pojedu jen jeden druh, k porovnání, jak se povede kytím na základních hnojkách a kytím,kterejm budu přidávat Superthrive.

Večer sem prdnu fota,zatím pic, V.
hej-rup
Já zase kytkám světlo prodlužuju. od 40 dne květu 13 hodin světla a 11 hodin tmy. Dělám to teď poprve takže ještě nemůžu vyhodnotit žádný závěry... ale skracovat určitě ne-e.

edit: a určitě nech ch aspon 60 dní. Já je mám dnes v 62 dni a a nechávám 70
citace:
Původní příspěvek od hej-rup
Já zase kytkám světlo prodlužuju. od 40 dne květu 13 hodin světla a 11 hodin tmy. Dělám to teď poprve takže ještě nemůžu vyhodnotit žádný závěry... ale skracovat určitě ne-e.

edit: a určitě nech ch aspon 60 dní. Já je mám dnes v 62 dni a a nechávám 70


A kde máš podložený,že zkracovat nee..?
Když to vemu logicky,tak v přírodě se k podzimu dny fofrem zkracují,tedy méně a méně světla a kytky na to reagujou jak?? Dozrávají..Nebo se pletu?Na radu maséra Čepra je nechávám do konce 12/12..
Za druhý,kytky setnu až budou zralý,mam je každej den na očích a vidim jak na tom sou..Záleží na podmínkách jaký jim dáš a na genetice..Ty moje prostě už jsou zralý,chápeš?Mam to pod 400W sodou,ne pod úsporkou,tam by třeba i 70 nebo víc dní bylo určo třeba..Jestli ty tvý necháš 60 nebo osmdesát dní,tak k tomu asi máš nějakej důvod a nebo odrůdy..Sou genetiky,který dozrávaj třeba za 90,100 dní,ale já mám phena,který sou na setnutí při optimálních podmínkách za cca 8 týdnů..Ok..?Takže asi tak..
hej-rup
Noo nemám nikde podloženo proč by se kytkám neměl zkracovat den pod 12h ale zkusím ti nějak popsat mou teorii . Outdoorově pěstovaný kytky začínaj nakvítat během srpna kdy je světlo
od 6h do 21h = 15 hodin. V září je pořád světlo od 7mi ráno do 8mi večer = 13h. Během října už většinou méňě než 12h ale to už je většina kytek zralejch.
Lidi kteří pěstujou venku kytky a zatmívaj je v období května tak, aby měli 12/12 maj odzkoušeno že stačí aby rostliny kvetly při 12/12 cca 35 dní a pak zatemňovat přestanou a kytka už nepřepne a dokvete.
Z toho vyplývá že má určitě cenu zaexperimentovat s fotoperiodou i v indooru. Od 1-40 den květu 12/12, 40-50 den 13/11, 50- sklizen klidně 14 hodin světla a 10 hodin tmy.
Akorát to chce aby to vyzkoušelo víc lidí a srovnali s celou dobou 12/12.

Taky jedu sodík, ikdyž jen 250. Informaci o délce květu ze seedbank beru jako hodně orientační informaci podle které se moc řídit nedá.
citace:
Původní příspěvek od hej-rup
Noo nemám nikde podloženo proč by se kytkám neměl zkracovat den pod 12h ale zkusím ti nějak popsat mou teorii . Outdoorově pěstovaný kytky začínaj nakvítat během srpna kdy je světlo
od 6h do 21h = 15 hodin. V září je pořád světlo od 7mi ráno do 8mi večer = 13h. Během října už většinou méňě než 12h ale to už je většina kytek zralejch.
Lidi kteří pěstujou venku kytky a zatmívaj je v období května tak, aby měli 12/12 maj odzkoušeno že stačí aby rostliny kvetly při 12/12 cca 35 dní a pak zatemňovat přestanou a kytka už nepřepne a dokvete.
Z toho vyplývá že má určitě cenu zaexperimentovat s fotoperiodou i v indooru. Od 1-40 den květu 12/12, 40-50 den 13/11, 50- sklizen klidně 14 hodin světla a 10 hodin tmy.
Akorát to chce aby to vyzkoušelo víc lidí a srovnali s celou dobou 12/12.

Taky jedu sodík, ikdyž jen 250. Informaci o délce květu ze seedbank beru jako hodně orientační informaci podle které se moc řídit nedá.


V indooru ale nesimuluješ kytkám jen denní světlo ale především sluneční záření..Kterýho je začátkem října určitě míň,než 12 hodin..Ale i během roku v dny,kdy je pod mrakem je lumenů u outu poskrovnu..Proto je indoor pěstování pod 50,60 tisíci lumenů mnohem intenzivnější a vegetace kratší..Údaje ze seedbank neberu otrocky,proto ti píšu,že kytky kosim podle zralosti,podle toho co na květech vidim nebo ne,ne podle pokynu ze seedbanky..,OK?A ani ne podle toho,že někdo jinej kosí dýl,kor když je to pod 250 a když ani nevim,co jede za genetiku..Podle toho se fakt řídit nelze,tak to zkus pochopit..
Jinak sem rád za diskuzi a že si tu nepíšu sám se sebou.. :)
hej-rup
Denní světlo je to samo co sluneční záření :) Akorát ráno nedosahuje moc velké intenzity. Přesto to světlo je a kytka to pozná. Na začátku října slunko svítí cca těch 12 h, ale kytky už nakvítaj při 16/8. V indooru bych jim to otočil -nakvítat přo 12/12, dokvítat při 14/10 .
Seedbanky hlavně udávají dobu květu ne od přepnutí na 12/12, ale od doby kdy se na rostlině oběví první náznaky kvetení - kratší doba květu v popisu genetiky totiž lépe prodává. Dělej jak myslíš, chápu že už máš nachystaný klony pro příští kolo a potřebuješ to co nejdřív setnou....
citace:
Původní příspěvek od hej-rup
Denní světlo je to samo co sluneční záření :) Akorát ráno nedosahuje moc velké intenzity. Přesto to světlo je a kytka to pozná. Na začátku října slunko svítí cca těch 12 h, ale kytky už nakvítaj při 16/8. V indooru bych jim to otočil -nakvítat přo 12/12, dokvítat při 14/10 .
Seedbanky hlavně udávají dobu květu ne od přepnutí na 12/12, ale od doby kdy se na rostlině oběví první náznaky kvetení - kratší doba květu v popisu genetiky totiž lépe prodává. Dělej jak myslíš, chápu že už máš nachystaný klony pro příští kolo a potřebuješ to co nejdřív setnou....


Nechceš mi tvrdit,že když praží slunce v nadhlavníku tak rostliny na Zemi dostávaj stejně lumenů jako když je zataženo,chčije jako svině a je v podstatě šero celej den..?V indooru pod sodíkem maj kytky buď noc,nebo jasný slunečný den..nemaj východy nebo západy slunce,nemaj dny se zataženou oblohou..
Co se týče toho,co chápeš nebo ne,K-dvojky mi pod úsporkou ještě v klidu vydrží,nedokvetlý kytky sklízet nehodlám,prostě sou zralý..Porovnáváš neporovnatelný..Zkus pochopit,že kytky pod 250 zrajou dýl než pod 400 nebo 600W..to je snad bez diskuze..Za druhý nechci mít chloupky "černý"..,fakt mi stačí hnědý a pryskyřice lehce mléčná..toť vše
Pure
ahoj, jestli se muzu vmisit do debaty, tak taky nevidim nic logickeho na prodluzovani periody v obdobi kvetu....nekteri pri prechodu na kvet svetlo postupne ubiraji...18/6...16/8...14/10 az na 12/12, coz je nejefektivnejsi pomer simulace prirodnich cyklu...snizovani doby sviceni pri konci kvetu jsem zkousel, ale nic jsem na kytí nezpozoroval...nekdo dava i 0/48tmy..., těpic.)
citace:
Původní příspěvek od Pure
ahoj, jestli se muzu vmisit do debaty, tak taky nevidim nic logickeho na prodluzovani periody v obdobi kvetu....nekteri pri prechodu na kvet svetlo postupne ubiraji...18/6...16/8...14/10 az na 12/12, coz je nejefektivnejsi pomer simulace prirodnich cyklu...snizovani doby sviceni pri konci kvetu jsem zkousel, ale nic jsem na kytí nezpozoroval...nekdo dava i 0/48tmy..., těpic.)


Souhlas..
hej-rup
citace:
Původní příspěvek od Vakiduvaje


Nechceš mi tvrdit,že když praží slunce v nadhlavníku tak rostliny na Zemi dostávaj stejně lumenů jako když je zataženo,chčije jako svině a je v podstatě šero celej den..?V indooru pod sodíkem maj kytky buď noc,nebo jasný slunečný den..nemaj východy nebo západy slunce,nemaj dny se zataženou oblohou..
Co se týče toho,co chápeš nebo ne,K-dvojky mi pod úsporkou ještě v klidu vydrží,nedokvetlý kytky sklízet nehodlám,prostě sou zralý..Porovnáváš neporovnatelný..Zkus pochopit,že kytky pod 250 zrajou dýl než pod 400 nebo 600W..to je snad bez diskuze..Za druhý nechci mít chloupky "černý"..,fakt mi stačí hnědý a pryskyřice lehce mléčná..toť vše



Vubec jsi nepochopil co ti chci říct.
- konopí rozlišují fázi světla a tmy. V indoru je to zcela evidentně rozlišitelné. V outu mají rostliny světlo od rozednění do soumraku. To že ráno ani večer není světlo kvalitní a zdaleka nedosahuje kvalitě osvětlení pod 400w lampou v nehraje žádnou roli.
- to že žijeme ve střední evropě neznamená že je konopí na střední evropu 100% adaptováno. V krajích s mírnějším podnebím a zimou bez mrazů kde se strídají jen dvě roční obobí lze odjet ročně dvě sklizně, a druhá dozrává právě v období ledna-března kdy se světelná fáze dne prodlužuje z 12ti hodin na 14 a víc..
Pure
ano a abys mohl v indooru sklizet 4-6krat je nejefektivnejsi svitit 12/12
citace:
Původní příspěvek od hej-rup



Vubec jsi nepochopil co ti chci říct.
- konopí rozlišují fázi světla a tmy. V indoru je to zcela evidentně rozlišitelné. V outu mají rostliny světlo od rozednění do soumraku. To že ráno ani večer není světlo kvalitní a zdaleka nedosahuje kvalitě osvětlení pod 400w lampou v nehraje žádnou roli.
- to že žijeme ve střední evropě neznamená že je konopí na střední evropu 100% adaptováno. V krajích s mírnějším podnebím a zimou bez mrazů kde se strídají jen dvě roční obobí lze odjet ročně dvě sklizně, a druhá dozrává právě v období ledna-března kdy se světelná fáze dne prodlužuje z 12ti hodin na 14 a víc..


No myslim,že ty nechápeš mě..jde mi o intenzitu světla..nejde jen o přítomnost světla..rychlost zrání je odvislá taky od intenzity..velmi odvislá..
Zdravím všechny..Pár fotek před blížící se kosou..dnes 50 den 12/12
hej-rup
citace:
Původní příspěvek od Vakiduvaje


No myslim,že ty nechápeš mě..jde mi o intenzitu světla..nejde jen o přítomnost světla..rychlost zrání je odvislá taky od intenzity..velmi odvislá..


Jakože pod 250w kvete třeba 70 dní, pod 400w 60 dní, pod 1000w už jen 50 a když mám 5 000w sklízím po 30ti dnech? To snad ne..
A tady K-2, připravené na muj druhej indoor, pod 125W blue úsporkou..Už se těší pod sodík :) mají teď kolem dvaceti cm. Moc se mi zatim líbí :)
citace:
Původní příspěvek od hej-rup


Jakože pod 250w kvete třeba 70 dní, pod 400w 60 dní, pod 1000w už jen 50 a když mám 5 000w sklízím po 30ti dnech? To snad ne..


Je to marný,je to marný,je to marný..což..?
Tak zkus popřemejšlet,proč sou u kytek vrchní paldy zralý a spodní ještě ne,proč spoustu lidí vršky odstraní a spodky pak na světle ještě nechává zhnědnout=dozrát,proč pod úsporkama trvá růst i kvetení dýl..Světlo přece mají,ty spodky i ty kytky pod úsporkou..Podle tebe by měly bejt ale zralý za stejnou dobu..To ale nejsou,s tim nehneš..

Dám ti úplně primitivní, jednoduchej příklad,na kterým i malý dítě pochopí,význam sluníčka pro rychlost zrání rostlin..Tak si vem keřík jahody,nebo jakejkoli ovocnej strom,atd,atd..ty plody na sluníčku jsou o dost dřív velký i červený,zralý,než ty,který se krčí někde pod listem ve stínu..Proč asi??Vždyť denní světlo mají i ty pod listem stejnou dobu,jako ty plody na slunci..Ale jeho intenzita ,která stimuluje proces zrání,ta je úplně někde jinde,než ve stínu..Tohle chápe i nemluvně,to fakt sorry..
hlavolampolska
citace:
Původní příspěvek od Vakiduvaje
A tady K-2, připravené na muj druhej indoor, pod 125W blue úsporkou..Už se těší pod sodík :) mají teď kolem dvaceti cm. Moc se mi zatim líbí :)

mel bych dostat K2 od kamose do par dnu...tak uvidime o kolik se to bude lisit...
jinak moc pekne...a na jakou plochu svitis 8k? myslim v m2...jako zda 1.5m2 ci 1.63m2
citace:
Původní příspěvek od hlavolampolska

mel bych dostat K2 od kamose do par dnu...tak uvidime o kolik se to bude lisit...
jinak moc pekne...a na jakou plochu svitis 8k? myslim v m2...jako zda 1.5m2 ci 1.63m2


Čau..Pod jednim čtyřkilem budu mít teď 20x 6l květníků o hraně 20cm,tedy 100 x 80 cm = O.8m2..Takže 1,6m2 budu osvicovat dvěma 400..Očekávám při tomhle počtu rostlin na metr "menší" džungli :) , tak mám na květ v záloze ještě třetí čtyřkouli a v květu bych je rozhodil asi pod tři světla..Obecně si myslím,že je lepší mít kytky pod dvěma sousedníma čtyřkilama,který si světlo vlastně mezi sebou "podávaji",než kdyby to bylo pod jednim osmikilem..Prostě vícebodový osvětlení je osvětlení z víc stran,úhlů a lepší prosvit..
K2 mám třetí týden pod 125 W blue,6100K,s tím,že první týden se zberchávaly z dlouhýho transportu a z přesazení.Během dalších dvou tejdnů dostaly masáž dvěma záštipama a nic víc je mučit nebudu..Oproti těmhle keříkům v prvním growu,kdy mám pod světlem 9 kytek a prostor sem vyplňoval roztahováním do šířky,ohýbáním..Zatím se mi tyhle K2 jeví jako supr genetika,uvidíme co předvedou.. :)
hej-rup
Obrázek jsem smazal, nepochopil jsi, nevadí. Odmítám se dál zapojovat do debaty když ani nečteš co jsem psal. Netvrdím že se dá za oknem vypěstovat totéž co pod lampou a nechápu proč ses na to tak upnul. Naše debata přece začala na tom, jestli se má na kocni květu kytce zkracovat nebo prodlužovat den. Fotoperiodismus a intenzita fotosintetizovatelného světla jsou dvě rozdílné veličiny.
Rostlina má buď den a nebo noc, přestav si to jako fázi ZAPNUTÍ a fázi VYPNUTÍ. Žádná mezifáze není. Pokud na ní pražíš 600w nebo 12w úsporkou, pořád je rostlina zaplá. Pokud zhasneš vypne.
Aby rostlina kvetla musí být "zaplá " 12h a vyplá 12h. Otázkou je jeli produktivní nechat rostlinu takto celou dobu, nebo jí nakonci světlo ubrat či přidat..
Chápeš už aspon trochu?
citace:
Původní příspěvek od hej-rup
Obrázek jsem smazal, nepochopil jsi, nevadí. Odmítám se dál zapojovat do debaty když ani nečteš co jsem psal. Netvrdím že se dá za oknem vypěstovat totéž co pod lampou a nechápu proč ses na to tak upnul. Naše debata přece začala na tom, jestli se má na kocni květu kytce zkracovat nebo prodlužovat den. Fotoperiodismus a intenzita fotosintetizovatelného světla jsou dvě rozdílné veličiny.
Rostlina má buď den a nebo noc, přestav si to jako fázi ZAPNUTÍ a fázi VYPNUTÍ. Žádná mezifáze není. Pokud na ní pražíš 600w nebo 12w úsporkou, pořád je rostlina zaplá. Pokud zhasneš vypne.
Aby rostlina kvetla musí být "zaplá " 12h a vyplá 12h. Otázkou je jeli produktivní nechat rostlinu takto celou dobu, nebo jí nakonci světlo ubrat či přidat..
Chápeš už aspon trochu?


Význam fotoperiody dne a noci pro růst či fázi kvetení rostlin je jasnej ,ničim ho nezpochybňuju a to není mísa o kterou mi jde..Říkám tu celou dobu jen to,že kytky a rostliny obecně pod intenzivním světlem dozrávají rychleji,než za oknem nebo pod 18 W úsporkou..Tvuj názor je snad zřetelně vyjádřenej výše,totiž že na tom nezáleží,že stačí,že rostlina má den,prostě nějaké světlo a jestli svítíš 100W nebo 1000W,tedy v přírodě přirovnám k plodům či květům na slunci a ve stínu, že nemá vliv na rychlost dozrávání,což je blbost a s čimž nesouhlasim..Psal sem výše,že sem v 50ym dni květu a že budu kosit někde mezi 55-60 dnem,na což tys mi napsal nech kytky určitě dýl,já je mám 62 a nechám je 70..Což je hrozný hovno,vůbec ses nezmínil jaký máš kytky,moje kytky nevidíš,jestli jsou nebo nejsou ready na cut,jen tak plácneš nech je dýl,a já se ti tu marně snažim už 50 příspěvků vysvětlit,že sou pod mejma 400W zralý už teď a ty začneš,že to je blbost,že na intenzitě světla nezáleží,že dobu kzrání to neovlivní..Jestli tvý kytky zralý nejsou,no tak nejsou,250 má horší prosvit a míň lumenů a taky vůbec nevi,jestli máš nějakou stejnou genetiku jak já,nebo něco dýl kvetoucího..? Toť vše a už mě nebaví omílat to furt dokola.. Nazdar

BloodyBeer
no nektery phenotyp muze rychleji vykvest jiny pozdeji .... hodne zalezi na okolnostech.

Kazdopadne datum na obalu je pouze orientacni :-D


PS: uz bych ho kaslal ..... at na to prijde sam :-P
citace:
Původní příspěvek od BloodyBeer
no nektery phenotyp muze rychleji vykvest jiny pozdeji .... hodne zalezi na okolnostech.

Kazdopadne datum na obalu je pouze orientacni :-D


PS: uz bych ho kaslal ..... at na to prijde sam :-P


Dyť on ani nenapsal co má za odrůdy a chce něco porovnávat... ? Že 55 je málo a 70 bude akorát..o ničem..
A doba světla a tmy a intenzita světla,dyk to sou jabka a hrušky..Nestačí jen světlo,záleží přece taky jaká je porce kytkama vstřebatelnýho spektra a na lumenech..Na množství čerstvýho vzduchu(Co2),na tom strašně záleží,špatná ventilace = opožděný,menší kytky,květy..dál na hnojení,atd,atd,atd..Jak píšeš,záleží na spoustě věcí..Jdu se aspoň trochu vyspat na kosu..:chef: :chef: :chef: :leaf: :leaf: :leaf:
Tak to kosim,sem asi v půlce,zalepenej až za ušima,do toho ještě přesazuju Kdvojky do 6l květináčů,šichta jak cip.. :) Po 55 dnech,dost brzo,ale ať sem je prohlížel jak chtěl(krejčovská lupa),tak sem neshledal důvod je ještě nechat stát..Pryskyřice se začla lehce zakalovat a nechci z toho mít moc velkej stoned..On beztak bude,hlavně SSH,ten má paličky úplně prosáklý tim skvělým lepidlem :death: :teef:
Jestli budu schopnej,tak sem večer prdnu nějaký fotos a report,ale nevim,spíš až zejtra..Zatím přeju všem dobrej pěst..pa,pa, V.
Díky všem kdož sledovali,za názory,kritiku i chválu a K+.
Kytičky sou pěkný,ale především na pohled..
Jsou hodně řídký paldy a budou lehounký..Takže výnos bude bída,odhaduju kolem 0,5 g na wat..
Pokusim se analizovat příčiny..
Prostor byl vyplněnej myslim dobře,na fotkách je vidět,že paliček bylo hodně,kyti sem zaštipoval a ohýbal..
Ve svým prvním indooru sem se myslim vyvaroval nějakejch velkejch kopanců,který by snížily nějak významně množství úrody,krom pár dní problémů s vysokým Ph na začátku šlo vše celkem dobře.
Dostatek čerstvýho vzduchu měly pořád,přítah jsem měl i v mrazech z venku,vzduch sem rozmíchával ještě před kytkama..Teploty ve dne byly 25-28,v noci od 16 do 19 st. Nejlépe z výnosem,hustotou palic , dopadl SSH,který i přes to, že je to drobnější keřík než ostatní,Chronik a MJ,gramů na něm bude nejvíc..Nejmenší hustotu a váhu paliček má MJ,G13 je hutný,ale velký výnos od G13 myslim nikdo nečeká..Chronik je šedý průměr,spíš lehce podprůměr..
Kouř : Podle záštipků,vůně a chuti hodnotím kouř jako vcelku slušnej,uvolňující,energický účinky,akorát SSH když zhulim víc,tak jdu "do gauče ",tedy stoned a poněkud mimozní stav..
Ještě zpátky k výnosu,nabízí se samozřejmě otázka genetiky,protože SSH slušně zabodoval,pěkný masitý a tvrdý květy,ostatní však dost bída..Ale nechci na nikoho nic házet ani nic v tomhle ohledu řešit,přece jen první pěst je první pěst a moc sem zvědavej teď na K2,kdy řízky mám od matkaře z Holandska,se kterým má známej dlouholetý dobrý zkušenosti ohledně jeho genetik..
Taky přemýšlím o trénování kytek a o vlivu na úrodu,mám pocit,že ať už kytku nechám volně vykvést bez ovlivňování záštipy a hlavně roztahováním do stran,nebo ji trénuju,tak kytka prostě má nějakej potenciál,kterej z ní můžeme dostat.
Ať už v podobě centrální palice a pár bočních,nebo při trénování většího množství paliček,ale podstatně menších..
U K2 jsem teď zvolil jakýsi kompromis,dal jsem jim dva záštipy a zbytek nechám na nich..
Tak uvidíme..Ještě se musim dokopat,dát sem fotky..Přes víkend,v týdnu nebyl čas..Zatím, V.
Tak konečně dávám fota,kytičky těsně před kosou

Chronic
Mountain Jam
Super Silver Haze
G13 x S




Chronic
Chronic
MJ
SSH
SSH
ještě zblízka G13
a nějací oběšenci - část sklizně

Váhu sušiny dodám později,pokud někdo má nějaké ohlasy,postřehy,připomínky..,sem s nimi :)
Děkuji Groweru.cz a všem jeho členům,kterých příspěvky,zkušenosti,knowhow bylo mým jediným vodítkem,pomocníkem při mém prvním in pěstu,díky čemuž jsem to snad úplně neposral,získal nějaký obrázek o indoor pěstování a první zkušenosti.DĚKUJI ! :)
Dál bych vás chtěl pozvat k nakouknutí do mého druhého indoorpokusu,který už jede,viz příspěvek níže..
Zdravím všechny v druhém kole..
Setup stejný
Genetika - K2 od známého,řezy dovezeny z Holandska
Změny :
Více rostlin pod jedním sluncem,méně trénování rostlin,jen dva záštipy na růstu
Prostřihávání stínících listů kvůli prosvitu spodních pater..Tak tady hodně přemejšlim,jak na to,v prvnim growu jsem prostříhal dvakrát během kvetení vrchy a středy,kvůli světlu pro spodky..Ale ty spodky to jednoznačně nevrátily,stejně byly dost chabý..a vrchy nic moc výnos..
Tak si myslim,že obírat listy z vrchů kuli spodkům je pitomost,spodky vám to nevrátí a vrchy oslabíte,páč jim berete výživárnu velkých listů..
Tak že u K2 mám v plánu nechat vše jen na rostlinách až do preflowers..Potom bych kytky zčeknul,postraní větve, co se dotáhnou dostatečně nahoru ke světlu, nechal dál bez zásahu a neperspektivní spodky ve stínu bych oholil.Od toho si slibuju neoslabení,spíše posílení vrchních palic a na spodky prdět..Co si o tom myslíte..?


Hnojky : Tentokrát B,cuzz - Terra Leaves - růst
- Terra Max - květ
- PK 13/14
- Atazyme - enzymy
Pokus :
Vliv či nevliv stimulátoru Superthrive na kvalitu a množství sklizně

Kytí jsem měl v přípravce pod úsporkou 125W blue,6400K,v malých sadbovacích kelímcích 20 dní,teď už jsou pod sodíkem,v 6,5 l květináčích,po čtyřech dnech aklimatizace přepnuto na 12/12..
Velikost kytí při přepnutí 25-30 cm..Dnes tedy druhý den 12/12
Takhle vypadají holky dnes,20 ks pod 400W,2dny na 12/12




Většina kytí má po dvou záštipech 4 vrcholy plus boky,u některých vyjely po prvním zaštípnutí tři hl.větve..Větví se to myslím zatím dobře..posuďte sami

Za každou připomínku,radu,dotaz,kritiku k věci budu vděčný s vědomím,že si tu nepíšu jen sám pro sebe, :)


Snažil jsem se vybrat dvě , pokud možno stejné rostliny pro test..
Jedna pojede základní hnojky,druhá bude jednou týdně od nasazení preflowers až do flushingu dostávat + stimulátor Superthrive,americký prý to zázrak...zatím se mějte, V.

Holkám při přesazení z malých květináčků do 6,5 l už bylo hodně těsno,kořeny zdravé..



Celé K2 téma přesunuji sem http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=49326
a srdečně zvu na návštěvu.. :)
Zdravím všechny.
Tak konečný číslo mého prvního pokusu je 485g,tedy 0,6 g na 1W osvětlení.Což neni nic převratnýho,ale snad ani průser..
V dalším svým počinu jedu víc rostlin bez roztahování do stran,tak uvidíme,zda se podaří dostat se na vrchol,nebo aspoň někam poblíž vrcholu "hory" , tentokrát jménem -K2 :)
Díky všem za příspěvky,kritiku i chválu a K+,ať se vám daří, V. :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma