Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Jak založit growshop ? - Klikni zde pro originální téma
pecar
Mám v úmyslu začít s Growshopem. Kapitál je, prostory taky. Měl by být v Hodoníně. Konkurence na jižní moravě chybí. Nejbližšší je až v brně. Zajímalo by mě, zda máte nějaké zkušenosti se založením tohoto obchůdku.
Zda je třeba mít licence na hnojiva, povolení od úřadů že to můžu prodávat a tak.
Určitě to není stejné jako založit obchod s hadrama nebo tak.
Chuť a odhodlání do toho jít mám obrovskou. jen potřebuju pozjiš´tovat jaké náležitosti jsou k tomu potřeba.

tak kdyžtak někdo napište, pokud máte nějakou zkušenost.

DÍK MOC
pecar
Toto všehno vím. To je jen založení fyzické osoby,ale já měl namysli něco extra. Jako na prodej hnojek.
Každopádně pokud není nic dalšího než živnostňák potřeba, tak jdu do toho. Každopádně pište dál vaše postřehy a rady.
Kámo, budeš muset nejdřív vyřešit prostory - zkoulaudovat prodejnu... Pokud nemáš přímo prodejnu hotovou, tak budeš muset při případných úpravách vyběhávat stavební povolení atp... Pak si budeš muset ujasnit od koho budeš brát hnojiva a věci k pěstování - máš možnost se možná domluvit s výhradním dovozcem hnojiv Plagron, AH - pražská jahoda a nabídnout jim partnerstvíé a sjednat si podmínky. Popřípadě se můžeš domluvit, že budeš prodávat sortiment konkurence (natural technologie třeba). Jestli si hodláš shánět hnojky sám, tak si budeš muset sjednat s výrobci podmínky, rabaty atp... Týpci co tady maj growshopy, tak nakupujou občas v berlínskym growinberlin http://www.growinberlin.de/ (ale tam kupujou jen pár věcí) S atestací hnojiv na český trh je to tak, že vim, že je většina homolgovaná - Plagron, Ah, Hesi (ale nevim jak B'CUZZ, tam byl problém) Jak je to teď aktuálně nevim, ale od kámoše zjistim. Ale později, teď je mimo ČR. Myslim, že by bylo dobrý se spíš domluvit s nějakým Growshopem a prodávat jejich zboží za daných podmínek a rabatů, páč nakupovat věci sám na svoje triko a sjednávat podmínky je mnohem těžší... Záleží na tobě, každopádně výhradní zastoupení hnojiv v čechách už tady lidi maj, leda bys sis udělal zastoupení na hnojky, který se tady moc neprodávaj (třeba CANNA)... Kdysi sem chtěl dělat netovej growshop, ale pak sem z toho vyklouznul, páč bych to časově vůbec nestíhal.... Jinak záleží hlavně na ideálních prostorech, počátečním kapitálu a potenciálních zákaznících. Záleží na tobě jakou variantu si zvolíš.
Expiry
B'Cuzz uz Jahoda normalne prodava v origos baleni(ne jako driv do petlahvi ze zahadneho kanyxstru :D),takze uz by to melo byt OK.Taky dost zalezi na tom,jak chces growshop provozovat,jestli pro growery a nebo pro zisk.Sice ta prvni moznost je narocnejsi,ale podle me mnohem lepsi.Ted se musim pakovat pric,ale vecer to dopisu.
Hodinář
určitě bych ti doporučil, pokud se rozhodneš obchod založit, tak oba druhy(kamenej i internetovej),kamennej je dobrej pro získání nových zákazníků(měl bys o pěstování něco vědět)navíc jak píše není v okolí jiná konkurence a možná bys mohl přilákat i zákazníky z Slovenska/Rakousk.
Jednou z nejrozhodujících kritérií bude cena pro koncového zákazníka.Jak píše kolega Řappa bude pro tebe nejspíš nejvýhodnější nakoupit u rozběhlých g-šopů.Většinou mají sklady, kde se dá nakopit za onu velkoobchodní cenu(objednávat si kamion s hnojivy nebude do začátku to pravý ořechový).Některé zboží nabízené g-šopíky se dá sehnat bokem(tzn v obchodech nezabývající se přímo growingem).Pokud budeš šikovnej doporučuju se mimo prodejní aktivity,zaměřit i na vývoj nových technologií (příklad co už se objevilo na trhu: home box,wing,atd.)
No dalo by se o tom psát celou večnost aspektů jak úspěšně zvládnout chod krámu je spousta.

EDIT: to rappa.Ad výhradní dovozce hnojiv.Ten, kdo od výrobce nakoupí největší množství(a pravidelně) se stává výhradním dovozcem ne?
Expiry
Kdyz jsem hledal nejaky veci v zahranicnich growshopech,tak tam maji skoro polovicni ceny co cesky,takze si asi budou dost prirazet.
Kdybys koupil z nejakeho levnejsiho zahranicniho growshopu,tak ta doprava sice bude neco stat a da to vic prace nez zavolat treba do Jahody a rict ze si zejtra prijedes pro to to a to,ale zase se to dost projevi na koncovy cene.Ja vetsinu veci objednaval z klecky(pokud to nemel za stejnej peniz Hydroponic),protoze ma velkej sortiment,da se s nima domluvit a hlavne maji vetsinou tak o 100-200kč levnejsi veci nez ostatni.Myslim,ze kdyz na zacatku budes drzet ceny co nejniz i za cenu,ze min videlas,tak se ti to pak vrati,protoze si to groweri reknou a bude u tebe nakupovat cel Čr:D
pecar
Jahoda má i velkosklad, kde se dají nakoupit věci za velkoobchodní ceny??? Nebo je někde kějaký jiný velkoobchod s něčím podobným???
Určitě by bylo ze začátku vhodnější brat od ních než si jezdit po různých dodavatelech. Samozdřejmě specializivané obchody,jako elektro a zahradnictví si objedu, ale shánět věci na hydro,originalní hnojky a spoustu dalších vychytávek po celé republice bych asi nebyl schopný. Alespoň ze začátku.
Být pobočka již zaběhlého shopu by bylo asi jednodušší, ale přicházel bych určitě o spoustu internetových zákazníků. Ceny bych si určitě nastavil takové aby mě to pokrylo chod obchodu a měl přiměřený zisk.

No a ještě by mě zajímalo, jestli někdo víte, zda je třeba nějaká atestace na stínidla, a komplety s výbojkami a předřadníkem.,kdybych si je chtěl dělat sám.
citace:
Původní příspěvek od pecar
Jahoda má i velkosklad, kde se dají nakoupit věci za velkoobchodní ceny??? Nebo je někde kějaký jiný velkoobchod s něčím podobným???
Určitě by bylo ze začátku vhodnější brat od ních než si jezdit po různých dodavatelech. Samozdřejmě specializivané obchody,jako elektro a zahradnictví si objedu, ale shánět věci na hydro,originalní hnojky a spoustu dalších vychytávek po celé republice bych asi nebyl schopný. Alespoň ze začátku.
Být pobočka již zaběhlého shopu by bylo asi jednodušší, ale přicházel bych určitě o spoustu internetových zákazníků. Ceny bych si určitě nastavil takové aby mě to pokrylo chod obchodu a měl přiměřený zisk.

No a ještě by mě zajímalo, jestli někdo víte, zda je třeba nějaká atestace na stínidla, a komplety s výbojkami a předřadníkem.,kdybych si je chtěl dělat sám.


Celej vtip je v tom, že ty kdyby ses rozhodl, že bys chtěl pro Jahodu prodávat, musel bys držet stejnej sortiment jako oni - tzn. i ceny lamp atp. - brát prostě všechno od nich za nějaký rabatový ceny a za jejich koncový prodávat. Kdybys ses rozhodl jet na vlastní pěst s vlastním sortimentem, tak bys zase nesehnal tak levný hnojky s takovým rabatem jako maj oni. Chápeš - je to kartel G-Shopu, kde proběhne objednávka hnojky na celej kamion, kdežto ty jako obchodník s menším obratem a jednou přepravkou bys měl třeba cca o 30 % vyšší cenu. A hádej co se prodává v G-shopech nejvíc? Hnojky...
hulien
takze v cr existujou 3 grow velkoobchody: growshop.cz , natural technologies.cz , hydroponic.cz .ceny za ktere bys kupoval v holand se az tak moc od nasich nelisi.vetsina vyrobcu hnojiv te stejne odkaze na sveho dealer u nas.navic usetris spoustu casu s vyrizovanim,dopravou.funguji jako kazdy jiny VO.zaregistrujes se na zaklade zivnostenskeho listu/ICO/ a nakupujes za vo ceny.kazdy vo ma sve pro i proti.kazdy ma sve znacky hnojiv,vetsinou by vsichni chteli at nakupujes jen u nich.ale je to bussines a je treba vybirat podle cen.i kdyz tohle pravidlo u nas moc neplati.spoluprace s nekterymi shops je u nas mimo veskere obchodni pravidla.tak napr. koupis v jednom a druhy ti rekne tos mel prijet k nam,my bychom ti dali vse levnejsi.ale aby ti zaslali cenik s lepsimi cenami to nee.proste hnus.vetsina lidi v oboru ,dle meho nazoru moc huli.jde to potom videt na spolupraci.ne vse co se nabizi je na sklade,nekdy je cekaci doba prilis dlouha.a vykladej klientum porad nejake vymysli.co se tyce cen nakup prodej ty jsou vetsinou dane.kazdy vyrobce ma nastavene nejake doporucene ceny.ty bys je mel dodrzovat.nemuzes proste prodavat urcitou vec trebas o tisic levneji nez jinde.v urcitem slova smyslu je tady kartel.a taky trochu boj mezi shopy.nerikam ze nemuzes davat slevy,to je tve minus ze mas mensi zisk.ale ne nahlas vykrikovat.lidi musi pochopit ze nejde jen o to aby nakoupili co nejlevneji.je treba se divat jak a jake sluzby shopy poskytujou.co z toho ze koupis o tri stovky levneji,kdyz pomalu nebudes vedet jak s tim zachazet.dale je u nas vecny problem s uzivanim slovicka GROWSHOP.udajne je jeho vlastnik obchod s jahudkou.a tady vznika problem kdo komu diktuje podminky.bud te lidi na netu jednoduse najdou/pod slovem growshop/ a ty budes podrizen/omezen/ nebo si budes muset dat mezi grow&shop.jiste ten clovek ma na to pravo.udajne ve slovniku takove slovicko neexistuje,a byly prvni kdo jej u nas zacal pouzivat.taky je moznost hrat tvrdaka,na vsechny se vybodnout a jet growshop.v nejlepsim pripade hrozi nejaka zaloba.ale vse je o domluve.pokud uvazujes o shop, je nejlepsi objet aspon vsechny vo grow,nebo aspon par shops kteri jedou sami na sebe.a trochu podebatovat.jeste mala zpravicka na konec.vetsina u nas nabizenych hnojiv nema atestaci pro cr trh.tudiz se prodavaji nacerno.zatim to nikomu nevadi,i kdyz jsem zazil par kontrol.tot asi vse pro zacatek.pokud nejake otazky pls PM
corleone
ahoja..moc by me zajimalo, co vse je treba splnit, kdyz chce clovek otevrit growshop..jak to chodi s velkoodberateli a tak...dekuju
-RotaviToM<
jakej je rozdíl mezi tím když si otevřeš papírnictví či trafiku a growshop?
corleone
no, tak za prve me treba vrta hlavou, zda musim mit nejakou atestaci na to, ze prodavam hnojiva...nebo elektroinstalacijako svetla a tak.. jaky jsou na tohle vyhlasky a podobne...

nebo jak to chodi s velkoobchodem...jestly kdyz uzavru smlouvu s nejakym ceskym velkoobchodnikem, jestly muzu nakupovat i v cizine a blabla..

proste me zajimaji podminky tohodle druhu podnikani

... a taky za jak dlouho se da vse obehnout a uvest do provozu

ps. hledal jsem v obchodnim zakoniku, ale moc chytrej z toho nejsem...
-RotaviToM<
s těma atestacema nejspíš budeš muset počkat na ňákyho právníka, ale myslím že když budeš kupovat od dodavatele/vyrobce z EU tak to bude ok...

na elektroinstalace to chce vyhlasku 5o. jsou ruzny kategorie tak se na to podivej :)

k tomu tvymu druhymu odstavci se vyjadřovat radši nebudu :teef: vše je smluvní ne?
corleone
jj, smluvni je, ale jsou tu pojmy jako rabaty a podobne, v cemz se nevyznam, a jelikoz je vsechno smluvni, to znamena, ze cloveka muzou i pekne oskubat...
podívej corleone, je to obchod jako každej jinej a pokud nerozumíš základním obchodním pojmům, tak se radši do ničeho nepouštěj :D Ne teď vážně, growshop je obyčejný obchod se zahradnickýma potřebama, pro tebe je to volná živnost, takže stačí živnostňák a prachy na nákup plus reklamu a tak. kde to nakupuješ je fuk, většinou tam kde dostaneš nejlepší nákupní cenu a ta je lepší čím víc toho bereš. Na kamenej obchod počítám odhadem tak 200k na rozjezd. hodně zdaru.
corleone
ok, tohle vsechno jemi tak nejak jasny..i tech 200k je to s cimz zhruba pocitam.. ze je to volna zivnost me celkem prekvapuje...takze staci udelat si nakup a prodej a zacit?? jestlyje to takhlejednoduchy tak me to celkem tezsi..to kdoje obchodnim zastupcem pro cr v ruznych vecech uz vim, tak ze fakt staci si sehnat prostor, pak jit na urad a udelat si zivnostak, pak za dodavatelem a je hej???
Dude
v podstate identicky s http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=28899
zaviram ;)
jinac 200k mi prijde jako hodne podsazenost na kamenej - tam budes mit jako tri vetraky, dve lampy a 100l hnojek - nenakoupis ani vybavu ;)
corleone - podle toho jak se ptas, tak bych ti to nedoporucoval - provaris koule na tom takle..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma