Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
"Matkárna" v rámci možností - Klikni zde pro originální téma
vimnevim
Jelikož mě baví pozorovat různý modely a ne jen schánět někde řízky a nechat je vykvést zařídil jsem si takovou malou matkárničku...
---ROZMĚRY : 95cm*63cm*125cm d*š*v
---OSVĚTLENÍ : 200W úsporka na růst, ale přemejšlim o 250W MH jelikož to ta úsporka neprosvítí po celý dýlce
---VENTILACE : 3*PC větráček 12V jeden odtah, jeden přítah a jeden ofuk.
---SUBSTRÁT : u každýho modelu trochu jiná směs používám tyhle příměsi :
Plagron royalty mix
Plagron light mix
Plagron kokos
Cana terra professional PLUS
Stekaarde - speciální substrát pro řízky
Keramzit
Perlit
Symbivit


---HNOJIVA : -na zakořenění řízků Plagron roots na semena Algan.
-Jako hnojivo buďto Plagron Alga-Grow a nebo Jungle in da box
-postřik Vermesfluid nebo Phytamin

Co se týče osazenstva je toho momentálně spousty, jelikož tam mám i kytky který půjdou co nevidět do skříně, kde i pokvetou...Časem doplnim informace mam tam teď momentálně 21 řezů co půjdou do skříně na květ z toho jeden asi poletí. A dalších 38 kytek některý teprve naklíčený v zemi, další jsou semenáčky starý od 10 do 40 dní a v neposlední řadě několik řezů (z kytek, který rostly ze mnou nakoupených semen) ze kterejch si vyberu mamku. Možná někdo namítne, že je to prd selekce, ale mě to takhle stačí... No takže ve výsledku se teďka mačka v boxu 59ks :) Ještě vylítaji samci a posléze nevyhovující matky takže to bude doufám akorát prostorově a časově vycházet. Mám tam několik odrůd venkovních a několik indoorových cca 10 druhů. :bandit:
kokodc
taak tohle je matkarna jak se slusi a patri !

jen jestli ti muzu poradit, na sodik se vyprdni, kup si modro bili zarivky :] budes je moct dat aj 5 cm nad vrcholky a uvidis jak se ti holky budou vetvit a netahnout za sodikem :] selekci si udelej klidne i v takovemhle malem meritku, verim ze ti vyjde krasna mamina :] ale udelej si 2 finalni a proste jednu si vyber treba po 2 odkvetlejch kolech [klonu myslim]. Moc pekne k+leti, sleduju a obednavam !

edit: co vlhkost a teplota?
Machoman
Prostorove ti to vycházet určite nebude,jak uvidíš nejaky zabrždeny kousky hned je vyhazuj.

Máš toho tam podle me zbytečne moc na ten prostor a watáž.
Scott
Ahoj ..

Kdyby sis to trošku rozdelil a parniky dal nekam jinam plus taky kličici seminka a malinke sazeničky ze semen .. Jinak to tak klidne muže byt ale jak to naroste bude tam tma .... Jake máš stinidlo ? Klidne by tam šla šoupnout 250MH a malou vlašovku at se to to pekne roztahne .. Ale i tak bude časem tak 250 mala jak to všechno naroste ...


At se dari .
vimnevim
teplotu mám okolo 25 stupňů ve dne a v noci ani nevim ale asi okolo 20. Vlhkost neměřim takže nevim, ale v místnosti mám okolo 50%. Když jsem doma tak je rosim i několikrát denně, ale stane se že nejsem doma i tři dni a znát to na nich nijak extrémně neni. I kytky ze semínek nechávám růst rovnou pod světlem bez zvlhčování Jediný ještě nezakořeněný řízky mám v pařníčku.
Co se týče místa budu to určitě probírat, mám tam 20 kusů co půjdou do skříně na květ a spousty kytek ze semen, kde budou nějaký samci a možná i mrzáci, zrovna dneska jsem vyhodil za okno dva samce Widow skunk a Skunk1...

Jinak ve skříni si lebedí tyto genetiky :

-10* řízek Chees jsou už v hlíně kupoval jsem je od místního člena a půjdou na květ
-12* řízek v pařníčku (ještě ne úplně zakořeněný : 2*Mandala, 6*Belladona, 1*Ice, 3*Skunk1) taky půjdou na květ
- 9* větší řízky - potencionální maminky - 3*Mandala1, 4*Belladona, 1*Ice, 1*Skunk1
- Semenáčky : - 9*PG13 od Th seeds krásný kytky s obrovskejma listama, všechny krásný zdravý i semínka byly nádherný
- 2*Euforie od dutch passion Taky krásný zdravý kytky .-)
-3* Pure Power Plant přišly mi jako freebes od Butique seeds jsou ještě malý
-4*Lowkiller kříženec Sweet killera a Lowridera od místního člena chci si zkusit nějaký mamky na outdoor a tenhle model by mohl stát za to mám jednu kytku starší než ostatní a je taky moc pěkná
- Ještě jsem včera dával do země - 5*Leda Uno od KC Brains na outdoor
- 5*Blue Diesel od sannies seeds na indoor

Myslím že je to všechno...
to tak ctyrkilo:) nebo 250 a to co tam mas tet;)
vimnevim
Nějaký fotky jednotlivých ůčastnic a účastníků....

foto 1 a 2 - t akže na první fotce jsou myslím Pure Power Plant a na druhý Euforie, ale nejsem si úplně jistej a může to bejt klidně naopak a nebo i promíchaný...jsou si všechny až moc podobný :))

foto 3 - tak to jsou Chees který jsem koupil cca před týdnem a mám v plánu je hodit až trochu povyrostou spolu s mejma řízkama na květ....

foto 4 a 5 - PG13 oblíbený svěřenkyně .-)
vimnevim
foto 1 - Belladony

foto 2 - vlevo Ice a vpravo Skunk1

foto 3 - Mandaly1

foto 4 - moje řízky a v pozadí semínka ještě v hlíně schovaný...

foto 5 - a takhle to teďka vypadá

a co se týče osvětlení tak tam asi časem dám tu 250MH ale 400W je podle mě zbytečně moc protože tim kvetu v o dost větší skříni a nebudu potřebovat zase tolik řízků... Možná teďka na jaře jo, protože venkovních řízků není nikdy dost, ale potom v létě, napodzim a v zimě mi bude stačit pár kousků:driver:
vimnevim
...... skoro nic nového :)
kytky si rostou a pomalu asi začnu připravovat větší skříň a dám je všechny na chvilku pod 400W MH ale tak za tejden nejdřív. Nechám je tam dokud se vejdou s kytkama na květ a potom ty který budou stát zato přemístím nazpět do matkárničky a co se nevejde tak buďto dokvete s ostatníma a nebo půjde ven... No počítám nějaký ty samce tak jsem zvědavej jakej schytám poměr, takže to snad s místem nebude tak horký.
Spíš aby si potenciální maminky zvykly z 400MH nazpět na 200W úsporku. Možná zkusim dát dohromady do tý doby 250W MH to by bylo akorát na ten prostor a jediný co mi chybí je tlumivka a tu snad někde seženu za rozumnej peníz.
Taky jsem zjistil, že budu muset dát do matkárničky pachovej filtr, poněvadž holky občas pěkně zavání i když nekvetou...

Nějaké to foto.... :cox:

1- jako skoro vždy začnu kolektivní fotkou...

2- děťátka moje...uřízl jsem 16 řízků, ale upravil jsem je na menší velikost s méně listy než minule, dal zakořenit fleximixu je to hustá "guma" než nasaje vodu (přidal jsem Plagron roots) jsem na to zvědavej, zatím mám nejlepší zkušenost s Jiffama a s hlínou naopak nejhůř mi zakořeňujou tyhlety větší řízky co jsou vidět že mají nažloutlý listy a jsou v rockwolowejch kostkách. Právě jsem si ale dneska řikal, že jsem je nechal moc velký s hodně listama a holky pak nevěděly co dřív ? Jinak jsem nikdy s řízkováním problémy neměl ono teda i teďka už některý ukázaly pár kořínků, ale přijde mi to mnohem pomalejší než třeba v Jiffech...
Ještě jsem jen jako pokus strčil dvě větývky do hlíny, kde mi nevyšly semínka jestli se aspoň jedna chytí bez skleníčku a kořeňáku, ale nevim nevim...Jsou vidět vpravo od skleníčku.:jerk:

3- ty dvě kytky vpravo by jsem si tipnul na Euforie, ale nejsem si 100pro jistej mohly se pomíchat s PPP ale ono se to časem pozná. Kytka vlevo je největší Lowkiller a dneska jsem na něm objevil první znak pohlaví...je to sice hooodně malilinký, ale dost mi to připomíná blizničku no uvidíme ještě jak se vyvrbí :afro: ( byla by nejlepší lesbička :)) jelikož by si nevšímala samců a i kdyby byl v okolí byla by bez semen)

4- pokus o detailnější záběr PG13tek je trochu vidět jak se začaly větvit, ta kytka vpravo co je trochu nafialovělá měla tři děložní lístky, ale teďka už má normálně dva listy na patro...

5- taktéž pokus o "detailnější" záběr PG13tek na téhle fotce je druhá kytka, která narosta se třemi děložními lístky a je úplně vlevo ještě jsem jí je neustřihl... :slizoun:
vimnevim
nastaly nějaký "komplikace" a to ne zrovna příjemný... Vyskytly se svilušky a když jsem tak kontroloval kytky v místnosti kde je pěstírna zjistil jsem, že mám některý totálně napadený třeba břečťan a kávovník jsem musel odnést pryč. Takže jsem aplikoval postřik Neudosanem. Další komplikace která nastala je plíseň na stonku u několika kytek, takže nepřichází v úvahu nějaký velký zvyšování vlhkosti.... Mají teďka okolo 70% ale od včera před tím jsem vlhkost neřešil a byla 50-60%. Teplota přes den okolo 24* C v noci nevim ale zřejmě to bude okolo 20*C kouknu se.
No plíseň jsem zatím postříkal koloidním stříbrem v koncetraci 30 ppm a teoreticky by to mohlo zafungovat, ale přidávat jí moc vlhkosti nechci...
Asi je všechny přendám do větší skříně, stejně už je nějakou chvilku prázdná, jen jsem chtěl udělat ještě nějaký úpravy a pořádně jí vyčistit. Budou tam aspoň pod A-wingem a bodou mít i lepší ofuk a tak no .-)
Taky už jsem zaštípl nad 4 patrem všechny PG13, dvě největší Euforie a jednoho Lowkillera z čehož mi vzniklo 12 kousků zkušebních řezů na zjištění pohlaví tak doufám, že se chytnou a že je nepožerou svilušky nebo plíseň !!! Musím si opatřit hlavně něco na tu plíseň, i když doufám že to stříbro to dokáže. Na druhu stranu se používá prý i na feminizaci, ale musí se to stříkat v květu tak to snad bude v pohodě :))
vimnevim
takže pár fotek aby jste si nemysleli že jsem to už vzdal :)
Co se týče plísně byl to zřejmě planej poplach asi zbytky nějakýho postřiku co stíkal po stonku...? A nebo teprve poznám... Svilušky zatím ještě žijou. Už dostaly dvakrát postřik neudosanem, ale nějak je to nechalo chaldnejma a vůbec to neřešily. Takže jsem dneska aplikoval postřik Agrion delta, zítra zopakuji a budu doufat, že to nerozdejchaji. Paní v obchodě se semeny, kde jsem to kupoval mi doporučila tento postup kvůli odolnosti svilušek a jejich častejch návratů : tři dni po sobě postříkat, počkat týden a zopakovat a potom ještě hooodně dlouhou dobu pozorovat a doufat. Nevíte jak dlouho přežijou svilušky v pokoji bez rostliny ? Myslím ty, který mohli někdy spadnout z kytky a teďka třeba někde leze a čekuje.
Taky nevim jestli nebudu mít rozbitej EC metr, jelikož když dám plnou palbu hnojiv "Jungle in da box" na růst
tak naměřim pouho pouhých 0.5 Ec . Když to dávám do vody z RO, která má 0, ?... Stačí to těm holkám ? Nechci aby chuděry strádaly ještě víc. Mám teďka (a nejen teďka..) problém rozpoznat, jestli kytka potřebuje víc hnojiva nebo míň hlavně díky tem sviluškám, který mi s tim trochu zamíchaly... Mám z nich trochu strach, protože jsem je našel v pokoji na několika rostlinách, třeba břečťan už byl úplně zapavučinkovanej což asi znamená, že jich tady bude mraky rozlezlejch a hledajících nějakou tu chuděrku ke kolonizaci. Hrozná to představa. Asi se nějakou dobu neubráním občasnému postřiku nějakým tím preparátem :(
Co si takhle matně vzpomínám, tak už jsem takhle přišel o několik kytek, akorát jsem v tej době netušil, že jde o tyhlety potvory...

Ale ke kytkám... Dneska jsem některý klony přesadil do hlíny, jelikož mají už pěkný kořínky. Hlavně PG13 jsou starý pár dní a jednej vykukovalo dokonce cca 25 kořínků... Na druhou stranu 2 PG13, 2 Euforie a 1 Lowkiller keště nic, takže je přesadim asi někdy o víkendu. Jde o zkušební řezy, který tady v tej skříni už zůstanou a některý snad i dokvetou. Potom přendám jen potenciální mamky nazpět do matkárničky a tady v tej bedně nechám vykvést 10x Cheese všechny PG13, euforie....nějakou Belladonu, Mandalu uvidím jak si která povede a jak se nakonec vejdou, taky kolik bude samců...

foto 2+3 je pohled na levou část skříně kde je vzadu nějaká ta Belladona, Mandala, Skunk1...vlevo ty tři čouháni budou asi PPP, pár Cheesů a vepředu semenáčky Lowkilera(3), Blue diesla(3), Leda Uno(5), Widow skunk(3), Orange bud (1) všechno regular. Lowkiler, Widow skunk, Skunk1 a Orange bud mám od členů groweru tímto jim děkuji, jelikož všechny kytky vypadají pěkně... Všechny ostatní jsem kupoval ofiko .-) Teda až na Chees a Ice ty jsou taky odsud v podobě klonů.

foto 4 úpně vepředu ty dvě rozmazaný kytky jsou dneska zasazený klony do hlíny a to Mandala1 vpravo a Skunk1 vlevo. Za nima krásně a rychle zakořeněný klony PG13. Ještě za nima Cheesy, za kterejma jsou semenáčky PG13, Mandaly a Belladony.....

foto 5 mláďátko Widow skunku...

Takže asi tak
vimnevim
takže jsem ještě udělal provizorní "zvlhčovačku, jelikož ta koupená se nevejde a možná je to i zbytečná investice...
Přestavěl jsem kytky, aby to líp větralo, znovu púostříkal proti sviluchám a zalil vodou z RO smíchanu s vodou z kohoutku na upravení PH na 6.3. Z RO mi teče voda s PH 6.1 a z kohoutku 7.1, takže mám-li vysoký PH srazim ho kyselinou v prášku a mám-li nízké PH přileju trochu vody z kohoutku.... Přidal jsem ještě trochu Enzymů aby jsem jim vynahradl tu bitvu se sviluchama :) A doufám, že až se vrátím za pár dní domů budou v pohodě. Ještě si někde do víkendu seženu svilustop, kdyby se náhodou napadení vrátilo....:smash:
vimnevim
aktualizace... už jsem kytky stříkal dvakrát Neudosanem, kterej je slabej potom dvakrát Agrionem ale ani ten zřejmě nedokázal sviluchy pokořit a i kdyby se mu to povedlo tak je mám všude v pokoji a za chvilku by se vrátily...
A proto jsem si objednal predátora.
Doufám, že ten odvede dobrou práci jsem na něj zvědavej :)
Zase mi nějak žloutnou listy u nějkterejch kytek už fakt nevim co mám s nima dělat... nevím jestli by to nemohlo bejt tím Agrionem, ale to jsem stříkal naposledy někdy v pondělí...
Možná nějakej nedostatek nebo přebytek ? Hnojil jsem včera ale jen 0.7EC listy už byly v té době nažloutlé tak doufám že je to nějakej nedostatek, kterej se spraví. Jinak už se z teho asi zbláznim.
vimnevim
Takže po nějakých komplikací se sviluškama a podvíživou jsem 10 Cheesů přesadil do 5,7l květináčů a moje nejstarší kytky co mám na matky do 4l... Cheesy měly krásný bílý kořeny a prorostlej celej bal už jsem je měl přesadit dřív, proto byly taky podviživený moc jsem je nehnojil a půda už byla vyčerpaná... Moje "maminky" měly kořeny trochu zahnědlý ty už jsem měl přesadit před aspoň měsícem.
Pomalu se chystám na další zkušební řízky a teďka už snad neudělám žádnou zbytečnou chybu :))
Jak se říká blbec není ten kdo dělá chyby, ale ten kdo je opakuje. :david:

na fotce 4 a 5 je jedna z PG13, která měla tři děložní lístky a jedna z větví se takhle prazvláštně větví :)) Máte s tím někdo zkušenost ?...:drools:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma