Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Publikace a články o konopí od JXD! - Klikni zde pro originální téma
Kmenet
Nevím jestli to tady už někde není, ale našel jsem zajímavý odkaz :

http://koukat.cz/cannabis/archiv.html


Jsou tam všechny knihy a články od JXD ve formátu html, např.: Marihuana, Klášter a mně osobně nejsympatičtější Zkouřená země – u tý mám vždycky strašnou chuť na pořádnýho špeka :frog:

JXD díky ! :smoker:
Kmenet
Z výše zmíněného odkazu také musím doporučit tři sborníky. Zde malá ukázka ze sborníku č.2, která mě vskutku zaujala :

SPRÁVNÁ PARTA

(ceremoniální aspekt užívání extatik)

Pro pochopení ceremoniálních a rituálních aspektů konzumace drog, a především pro pochopení ideových kořenů represe drog (postoje vládnoucí mocenské struktury charakterizované zakazováním konzumace určitých drog určitým vrstvám jedinců v určitých situacích) je třeba na začátku vyjasnit slovník. Předem upozorňuji, že následující myšlenky jsem si neuplácal z THC podomácku a svépomocí. Samozřejmě mi k jejich pochopení pomohly extatika - ale jenom tak, že jsem díky vlastní extatické zkušenosti byl schopen dekodovat filosofické, sociologické a psychologické vývody řady autorů, především pak Timothy Learyho a Thomase Szasze. Předních amerických psychiatrů a proroků ne-mechanické, dynamické psychologie a sociologie.

Imprintace a psychika

Pro fungování lidského jedince nejsou, jak soudí klasická mechanická, newtonovská, pre-einsteinovská psychologie, nejdůležitější podmíněné naučené reflexy. Současná experimentální psychologie jednoznačně ukazuje, že podmíněné, naučené reflexy jsou řídící strukturou terciálního typu - jinak řečeno, chování jedince ovlivňují na hlubší, významnější úrovni dvě starší "patra" struktur podstatně více a trvaleji.

První z těchto faktorů je jeho genetický základ - struktura DNA, která je závislá nejen na dědičných faktorech, ale i na humorálních (látkových) vlivech především v období embryonálního vývoje jedince. Struktury chování vyrostlé z těchto úrovní jsou za života minimálně měnitelné, jsou však nejhlubší a vytvářejí jakýsi substrát pro mladší, vývojově pokročilejší etáže struktur řízení chování.

Druhou, na geneticky podmíněnou rovinu struktur řídících chování navazující a geneticky podmíněnou rovinu struktur do sebe integrující rovinou určující chování lidského jedince nejsou podmíněné reflexy získávané učením. Celá mechanická psychologie (reprezentovaná na východní straně železné opony I.P.Pavlovem, na její západní straně pak B.F.Skinnerem) chápe jako druhý nejdůležitější faktor ovlivňující chování člověka právě podmíněné reflexy. Ve skutečnosti je mezi rovinou nejstarších - totiž geneticky daných - vzorců chování a rovinou podmíněných reflexů ještě rovina imprintu, vtisku.

V konkrétních fázích vývoje jedince (období jsou geneticky programovaná a nastávají nezávisle na učení) přichází zákonitě období "zvýšené citlivosti matrice" - zvýšené schopnosti lidského mozku-osobnosti přijmout zprávu o stavu světa, uchovat ji a chápat ji jako zprávu svět vysvětlující. Prostě v určitých etapách našeho růstu a stárnutí se stává jediný pohled na svět, pochopení vazeb ve světě, náhled na naše vlastní strategie chování a přístupu ke světu, určující pro celý další zbytek života. V okamžicích imprintu procházíme fází stanovení axiomů světa - to, jak jsme chápali svět a sebe v něm v okamžiku imprintu, bude určující pro naše chápání světa a sebe samého jako součásti světa pro desetiletí.

Imprint je druhou strukturální rovinou ovlivňující naše chování a je starší, hlubší, a tudíž významněji působící a projevující se, než podmíněné reflexy vytvořené standardním učením akt - odměna, akt - trest. I sebesilněji posilované a trénované podmíněné reflexy přestanou - ustane-li výcvik - po čase působit. I sebevíce trénované podmíněné reflexy budou fungovat nespolehlivě, nevypočitatelně a často destruktivně, nebudou-li tvořit smysluplnou, harmonickou kontinuitu se starší a hlubší rovinou struktur ovlivňujících chování - totiž s rovinou imprintů.

Změnit podmiňováním chybně naprogramovanou rovinu imprintů nelze, stejně jako nelze zvýšit životnost automobilu lakováním prorezlé karoserie. Defekt je lakováním (podmiňováním) možné zamaskovat, není nějakou dobu tolik vidět. Nelze jej však odstranit a především - podmiňováním nelze případné destruktivní imprinty zbavit jejich destrukčního působení.

Na rozdíl od podmiňování, extatiky imprinty změnit (či pozměnit, nebo naopak upevnit) lze.

Extatika nejsou jediným prostředkem, jak destruktivní imprinty změnit - většina ostatních metod však používá metody spojené s utrpením nebo šokem (brain - washing). Psychedelika, extatika, umožní přeprogramovat (či naopak posílit původní program) poměrně bezbolestně.

zdroj : http://www.volny.cz/jxd/archiv/sbornik2.htm

---------------------------------------------------

Tento výňatek považuji za jakýsi klíč k řešení hlavních problémů dneška : stupidní a ničivý konzum, odtrženost od přírody a ničení planety, války a konflikty všeho druhu atp. A zároveň je jasné, že mocenské struktury nemohou psychedelika nikdy plně legalizovat, jelikož ty vlastně mohou podkopávat a zničit jejich krásný a dominantní svět všeobecné zkázy a zločinu !
P.S. : Marihuana a houba = na SATANA zhouba :satan: :rocket:

Kdo čteš rozuměj….



Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma