Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
5 x 18w zarivky, 4x Belladonna - Klikni zde pro originální téma
c.u.b.e
Zdravim,

rozhodl jsem se pro indoor. Moje volba padla na linearni zarivky, protoze ze zkusenosti ostatnich pestitelu vim, ze jsou pod zarivkama krasne kompaktni palicky. Prioritou pro me byla zejmena nizka hlucnost a energeticka narocnost.
Inspiraci mi byl hlavne pest xpapouska nebo GrowManiaca, kterym se pod zarivkama darilo.

Ted k setupu:
Rozmery pestebniho prostoru jsou š/v/h - 70/60/34

5x linearni zarivka philips tld 865 18W na rust
5x linearni zarivka philips tld 827 18W na kvet

O ventilaci se starají 3x 12cm pc fan. Pritah, odtah a ofuk.
Mám zasazený 4 rezy krasne se vetvici Belladonny. Jsou zasazeny v Bat mixu od Plagronu a hnojeny na rustu Biobizz Grow a na kvet dostanou Biobizz Bloom.
Taky jsem zalil supresivitem, ktery obsahuje Trichodermu, ktera chrani rostlinu pred plisni a dalsimi neprijemnostmi.

Budu rad za konstruktivni a vecne pripominky.

Na první fotce jsou 3. den na rustu.
c.u.b.e
3. den na rustu 1. klon
c.u.b.e
3. den na rustu 2. klon
c.u.b.e
3. den na rustu 3. klon
c.u.b.e
3. den na rustu 4. klon
c.u.b.e
Celek 6. den rustu
c.u.b.e
Celek 9. den rustu
c.u.b.e
15. den růstu. Už na předchozí fotce je vidět, že jsem začal s ohýbáním pomocí drátků.
c.u.b.e
A tady stav dnes, kdy rostou uz 18. den. Udělal jsem jim mriz na ScrOG a odstranil ty kyble pod nima a misto nich dal policku kolem ktery muze krasne proudit vzduch.
c.u.b.e
18. den
c.u.b.e
18. den 2. klon
c.u.b.e
18. den 3. klon
c.u.b.e
18. den 4. klon
Nexius
Vypadá to hezky, čistě.
Měl bych pár dotazů
1. První a devátá fotka, na dně boxu..to je větrák? Jaký má účel? Pokud je to ofuk, neměl by být namířený na kytky?
2. Ty zářivky budou asi cool white...teď jsem jen tak zběžně zkusil vygooglit 18w zářivky v modrém spektru a tadá http://www.growelectric.cz/18-w-zar...a50b9e4b731638b ..nebylo by to lepší na růst?
3. Pokud si pamatuju xpapouskuv grow, tak měl kytky uplně u zářivek a nepálilo se mu to(krom krajů zářivky). Co si o tom myslíš? Nechtělo by to pozvednout.

Každopádně, ať to roste ;)
c.u.b.e
Cus,
1) Jo to na dne boxu je vetracek. Potom co jsem nasadil mriz na scrog tak se mi nevesel nahoru ke kytkam, tak mi zatim pomaha rozhanet vespod vzduch aby lip proudil. Az koupim mensi vetracek, dam ho zase nahoru na ofuk. Jinak na ty prvni fotce foukal na misku s perlitem a vodou a hnal vlhkost do zbytku boxu.

2) Ty zářivky z growelectric maji stejnou teplotu chromaticnosti 6500K, a ty moje philips maji o 250 lumenu vice. Myslim ze je to na tom E-shopu jenom libive pribarveny do modra, ale ve skutecnosti to bude velmi podobne. Navic ty philipsky jsou odzkousene vice pestiteli-viz odkaz v xpapouskove growu na BeeKaa z icmagu.

3) Pozvednout o par centimetru by asi neskodilo, ale problem je v tom, ze by se mi tam kvuli odtahu uz nevesla mriz. Je to dost natesno. Nicmene pocitam s tim, ze tesne pred prepnutim je necham prorust nad sit a urcite stihnou dorust tesne pod zarivky.

Jinak diky za pripominky.

Mej se
aminem
prosimta mam jednu otazku: ato skadial si kupil tie ziarovky a tlmivky
c.u.b.e
Cus,

nekupoval jsem to takhle zvlast, koupil jsem cele armatury a k nim pak prikoupil zarivkove trubice. Vsechno jsem to koupil tady:
http://www.elektro-paloucek.cz
c.u.b.e
Zdravim,

tak jsem celej box presunul z pokoje, kde je moc vytopeno a neudrzim tam tu spravnou vlhkost, do sklepa, kde maj kytky v noci krasnych 15 stupnu a pres den kolem 25 stupnu. Tak do 5 dnu to asi prepnu na kvet, aby mi to neprerostlo.

Mam jeden dotaz: Jak dlouho po přepnutí kytky ještě rostou?
NOwaLIFE
c.u.b.e : to zalezi od genetiky, niektore modely po prepnuti na kvet neporastu skoro vobec a niektore stale rastu ako sialene
ale rozhodne by som to ece neprepinal.. par dni tomu ece daj.. nech sa ti tam pekne vyplni priestor..
Stay stoned !
Get High
c.u.b.e
Ono to z tech fotek tak nevypada, protoze mi nejde fotit v dobrym uhlu, tak aby to bylo videt, ale uz je to celkem rozrostly. Je tam spousty malych vyhonku, ale problem je v tom, ze jsem to asi ohnul moc brzo, takze u kazdy kytky je vic zaplnena jedna pulka(ta na kterou je ohly stonek). Asi jsem to mel zastrihnout aby to bylo rovnomerne nebo fakt nevim co jsem udelal blbe.
Tady jsou uplne cerstve fotky, jak to dnes vypada, maji noc, tak je to snad konecne lepe videt.

Asi to prepnu za tech 5 dnu, trosku seestrihnu par cipu listu, aby to bylo hezky prosvicene a necham kvest.
c.u.b.e
A jeste druha polovina...
BloodyBeer
no z vlastni zkusenosti vim ze neni problem zaplnit kvetinac vetvemi po ohnuti. Jen se tomu musi nechat cas .... Ja mam vsechny kvetinace preplnene vetvemi a budu prepinat v 21 dnu.
xpapousek
Čusík, hele já bych jim nechal ještě více než 5 dní. Pokud ti rostou víc na jednu stranu, tak se neboj ji na tý hustší straně prostříhnout a počkat až se to urovná a pořádně zaplní. Neboj si dát na růst delší čas, vyplatí se to a příště už budeš vedět jak na to...a pujde to o to rychleji.

Po přepnutí měj síťku tak 2 cm pod zářivkou, neměly by pak už růst vůbec a hned ti nahodí blizničky :leaf: Až začnou paličky dotírat na zářivky tak je jenom posunuj dolu. Budu sledovat. GL :rasta:

p.s: ona ta nízká vlkost není tak na škodu, kytka se pak lépe větví, myslim...
c.u.b.e
Zdravim,

ok, asi to na rustu necham dyl, podle toho jak se to bude ted vyvijet. Myslim, ze ted po tom co jsem je presunul do sklepa porostou rychleji, protoze tam maji optimalni teploty. U me v pokoji to slo casto pres 30 stupnu a to neni asi moc dobry. Nicmene to ukaze cas.

S tou sitkou to je tezky, udelal jsem rozmer, kterej presne sedne na obvod skrine, ale nepocital jsem s tim ze tam nejake misto zabira odtah, takze to jak je mriz ted, je hranicni. Nicmene tech 5 zarivek ma celkem silu, takze prepokladam, ze to nebude mit takovy vliv. Bude akorat potreba to nechat trochu prorust nahoru...

Jinak diky za pripominky, jsem rad ze to nekoho zajima.
G.M.O.
moc pěkné chci něco podbného ale ještě hustější jungl :)
c.u.b.e
Dik za pochvalu. Ja bych taky chtel, aby to bylo prorostlejsi, ale je to muj prvni indoor, takze jsem udelal nekolik chyb, na ktere si budu muset davat priste pozor. Myslim, ze jsem to spatne ohybal a taky jsem si malo hlidal teplotu. Teplotu uz jsem poresil, ale to spatne ohnuti uz asi nezachranim. Vetvi se to suprove, takze to snad nejak vyplnim. Uvidime....
Klamath
cau. nemam zkusenost s tvoji odrudou ale az budes prepinat tak bych ti doporucoval mit vsechny vetve ve stejny urovni. Ty co budou maly a schovany klidne pomalinku ostrihej. Zarivka to moc neprosviti. pestuju pod 103w a mel sem fakt takovy hezky keriky o 8-12 vetvich, ale ve finale sem nechal 4 na kazdy kytce.ale ostrihavej pomalinku nesmis kytku ostrihat najednou.
GL 2 ya Man
c.u.b.e
Diky za radu. Zatim se mi to vetvi fakt pekne. S nejakym ostrihanim urcite pocitam, ale spis me napadlo, ze bych trochu pristrihnul nektery listy aby se to lip prosvitilo. Nemyslim ustrihnout cely, jenom nektery cepele aby se to prosvitilo. Pripadne vezmu i nejakou vetvicku, aby se kytka nevysilovala zbytecne....
c.u.b.e
Tak mam tu dalsi fotecky z 20. dne rustu.

1. kousek uz je pekne rozvetveny a pomalu by zaslouzil prepnout.
c.u.b.e
Tady 2. kousek, ktery taky roste moc pekne...
c.u.b.e
3. rizek
c.u.b.e
A zaverem i ctvrty....ten je rozrostly asi nejmin, ale je to urcite zpusobeny tim, ze byl diky mensimu kvetniku trosku dal od svetla....
c.u.b.e
Bry rano vsem,

prinasim Vam fotky z meho sklepniho biotopu...

Je to 22. den růstu.

č. 1
c.u.b.e
člen posádky č. 2
c.u.b.e
č.3
c.u.b.e
A číslo 4....

První dva už by pomalu snesli prepnuti, takze jeste par dni pockam a uvidim jak je zbyle dve kyti dozenou a pak prepnu...
vulcano-squash
heled kámo ted zrovna dojíždim jacka herrera a belladonu a mužu ti z vlastní zkušenosti říct,že se po prepnutí tolik nevytahuje...být tebou ještě bych to pár dnů nechal a ohýbal víc a víc...cca 4-5dnů ještě..ale je to na tobě,to je než moje rada na tvůj round....
c.u.b.e
Rikal jsem si, ze bude stacit tak 3 dny, ale to je jenom spekulace a budu se urcite snazit ridit spis tim jak to bude vypadat aktualne.

Kazdopadne moc diky za radu. Tim spis, ze Belladonnu jedes, je to pro me hodnotnejsi.
Klamath
cau. mno pookud se to nevytahuje tak ty kytky nech jete chvilku. civ vetsi budes mit kyti tim vetsi budou sisky na konci.
GL 2 ya
c.u.b.e
Taky si rikam ze to tak bude lepsi... Asi holt budu muset ty 2 co rostou rychleji vic poohybat a mozna trosku prostrihnout...
c.u.b.e
Tak mam tady cerstve, jeste horke fotky z 25. dne rustu. Dneska vecer jim začnu menit periodu. Vim ze by nektere z nich jeste potrebovali, ale zbytek by mi prerostl a to nechci.

1.
c.u.b.e
2.
c.u.b.e
3.
c.u.b.e
4.
c.u.b.e
Zdravim,

tak dneska jsem se byl podivat ve sklepě za holkama a k me radosti uz jsem objevil prvni bliznicky, ktere se ted budou doufam vic a vic mnozit.

Mam jeden dotaz. Kdyz sundam ted pletivo, bude to mit nejaky negativni efekt? Ted uz stejne moc rust nebudou tak by to melo byt jedno ne? Co myslite? V pripade, ze bych pletivo sundal, bych je totiz mohl dat bliz k zarivkam.
A co takhle hnout se zarivkou?
c.u.b.e
To by bylo nejlepsi reseni, ale v mych podminkach nemozne. Policka, na ktere jsou armatury pridelane, je nepohybliva, pevne pridelana.

Asi to udelam tak, ze je necham jeste tak 3-4 tydny v mrizi a pak ji sundam a dam kytky primo pod zarivky....to uz nebudou urcite rust.
c.u.b.e
Tak jsem tu s malym updatem s 9. dnem kvetu. Protoze Fotky cely skrine jsou uz asi okoukany, tak jsem se pokusil o nejaky makra budoucich palek.

Tady je mate:

1.
c.u.b.e
2.
c.u.b.e
3.
c.u.b.e
Zdravim vsechny priznivce meho growu....Mam pro Vas dalsi update...vzdycky fotka kytky a pak makro jedne z jejich palicek
Sundal jsem sit na scrog, abych mohl dat kytky bliz ke svetlu a roztahal jsem je dratkama. Takhle mi to prijde praktictejsi a flexibilnejsi.

15. den kvetu


1. Kytka
c.u.b.e
1.
c.u.b.e
2. kytka
c.u.b.e
2.
c.u.b.e
3. kytka
c.u.b.e
3.
c.u.b.e
4. kytka
c.u.b.e
4.
c.u.b.e
Mam tu pro Vás update svých kytek z 23. dne květu. Paličky už se začínají hezky tvarovat a buclatet a slečny se mi taky pěkně rozvoněly. Taky už je vidět docela cukříček-no zkrátka vypadají sladce....

1. slečna
c.u.b.e
2. slečna
c.u.b.e
3. slečna
c.u.b.e
A závěrem i 4. slečna.... Ta je bohužel oproti ostatním taková lolitka-podle mě je to způsobený tím, že má menší květináč, než ostatní holky.... Co myslíte vy?
c.u.b.e
Pořád mi vrtalo hlavou, proč mi občas lehce fialoví stonky a sem tam zežloutne nějakej lístek... Nepřikládal jsem tomu váhu protože jinak rostly holky pěkně. Dnes jsem ale konečně prozřel... Vůbec nechápu, že jsem na to nepřišel už dřív a že jsem si toho nevšiml, každopádně problém je v tom, že mám hnojky BioBizz a to Grow a Bloom. Pointa je v tom, že Grow složka se má dávat po celou dobu pěstu a já jí na květu vysadil....Takže teď zpytuju svědomí, že jsem těm chudinkám takhle odepřel stravu.

Každopádně zítra je čeká další zálivka, kdy jim tam podle schéma na stránkách Biobizz šoupnu 1ml/l a snad se jim do pár dnů uleví....

Myslel jsem si, že po teoretické rovině to mám dost podchycený, ale opak se ukázal pravdou....
c.u.b.e
Zdravím,

tak dnes jsem začal napravovat svou chybu s hnojenim a při příležitosti zálivky jsem holky i vyfotil.

Je to 28. den květu...

1.
c.u.b.e
2.
c.u.b.e
3.
c.u.b.e
4.
PLANTER
cau pekny + a trubice sou nejspíš philips tld 827 ne?¨kolikatej den květu?
c.u.b.e
Cus,

trubice jsou na květ 827, na růst byli 865....Je to 28. den květu, je to i napsaný u toho prvního příspěvku z dnešní várky fotek...

Jinak díky za zájem, protože moje téma je zřejmě (z mě neznámých důvodů) nejmíň navštěvovaný z aktuálně rozjetejch microgrowů.
Náhodou! Já to tady sleduju od začátku a začína mě to čím dál víc překvapovat!
c.u.b.e
Díky! Tohle mě fakt těší!

Zajímalo by mě jestli si myslíte, že jsem něco mohl udělat líp nebo jestli by třeba něco mělo vypadat jinak... Já sám třeba vím, že jsem to posral s tím hnojením, ale zajímá mě i názor ostatních...

Nakonec growu budu chtít určitě udělat nějaký závěrečný resumé... Částečně se s tím dá začít už teď, nebo třeba můžu ještě něco dohnat...
Nexius
Osobně tvůj grow sleduju od začátku a nějak tomu není co vytknout. Asi musíš být uplný noob nebo nějakým kouzlem :D přilákat lidi.
Mikrogrowy nejsou pro sodíkaře zajímavé, tak sem ani nepáchnou(v převážné většině)...a sodíkářů je tu většina..
c.u.b.e
No co se týče pěstování indoor, tak úplný noob jsem :baby: No a o out jsem přišel vinou nějakého iniciativního člověka, kterej to pro jistotu sklidil za mě.

Nicméně nechápu, kde všichni berou ty spousty gramů z nízkejch watáží...Mě zatím přijde, že z toho nikdy nemůžu mít víc jak 10g... Ale zas na druhou stranu je to teprve polovina květu, takže by se to mělo ještě nafouknout....

Asi jsem moc skeptickej...
Tak jako tak, na zarivky to mas uplne nadherny, ale kdybys chtel nejakej ultra vynos tak bys musel svitit na rust tak 2 mesice, to uz je skoro stejne tak dlouhy jako out.
c.u.b.e
Jasný...ještě uvidím jak se to bude dál vyvíjet a až skončim tak se rozhodnu jestli půjdu do budoucna do sodíku...
c.u.b.e
Tak jsem se byl po ránu podívat ve sklepě a nedalo mi to abych nevyfotil 2 docela pěkný makra....
c.u.b.e
Potom co jsem si tu paličku přidržoval k focení jsem měl docela solidně zalepený prsty... :drools:
c.u.b.e
Zdravím vás,

přináším vám po delší době další up...

Je to z dneška-38. den květu.
Paličky se už začínají nafukovat a sklep mi začal příjemně vonět...Když vezmu paličku mezi prsty, tak si připadám jak kdybych je měl v medu...brutálně to lepí

1. fotka- celek z ptačí perspektivy...
c.u.b.e
2. fotka- pohled na všechny 4 slečny z boku
c.u.b.e
3. fotka- makro nejkrásnější palice....
mentaly
Zdravim tak co bude nejaky update? este kvetes nebo uz si kosil ?
c.u.b.e
Zdravim,

přišlo mi, že v posledních pár dnech květu se už nic zajímavýho neděje, tak jsem nic nedával.

Proběhl 10ti dení flush a zítra, nejpozději pozítří bude kosa, takže těsně před ní holky nafotím a hodím na grower. Teď maj 1. den tmu aby se mi ještě trochu obalily pryskyřicí, tak uvidíme jak to dopadne...
c.u.b.e
Ahojahojahojahoj...čau nazdar...

Dnes jsem měl zvláštní návštěvu...přišla v černém plášti a s kosou. Ruce se mi třásly a nevydal jsem ani hlásku. Bezeslova kolem mě prošla a vydala se ke skříni s holkama... Naštěstí ty už byly se svým osudem smířené a ani se nebránily-těší se na posmrtný život. Pak to přišlo....čtyřikrát za sebou jsem uslyšel ŠMIK...kdyz jsem se šel podívat vysely pro výstrahu hlavou dolů a budou tak vyset dokud nevyschnou....

Jinými slovy jsem dnes sklidil... Je to 55. den květu, 84. den od zasazení.

Postnu fotky které jsem v posledních sekundách jejich života udělal...
c.u.b.e
.
c.u.b.e
..
c.u.b.e
...
c.u.b.e
....
c.u.b.e
.....
c.u.b.e
Nemám moc rád tipovačky... Zbytečně to zabere v threadu místo a žádnou informaci to neřekne. Chtěl bych vás proto poprosit, aby každý, kdo si chce tipnout kolik toho bude, napsal nějakou připomínku, kritiku, vylepšení mého growu a potom teprve tip. Tomu nejpřesnějšímu přihraju káčko...
c.u.b.e
Tak celkem je toho 37 gramů. Čekal jsem sice víc, ale i tak jsem rád. Udělal jsem pár chyb, kterých se pro příští grow určitě budu chtít vyvarovat.

Test žehem proběhne buď v pátek nebo sobotu...každopádně to voní moc pěkně. Bratr tu vůni popsal jako Mojito:D

Chtěl bych všem poděkovat za káčka a projevený zájem.
mentaly
Tak to je paradní pekné paličky k+. Dotaz budes rozjizdet i dalsi pest ?

PS: a jeste prosim te muzes vyfotit jak mas daleko ty zarivky od sebe, proste jenom vyfotit ty zarivky dik
c.u.b.e
Čus,

další pěst rozjíždět budu, ale asi až po prázdninách, protože budu všude možně jen ne doma, takže by neměl kdo zalejvat...

Tady je ta fotka zářivek...

Jinak ke smokereportu :rasta: Vůně je takový kříženec máty a klasické vůně trávy... Chutná malinko po hořké čokoládě. Trošku mě to škrábalo, ale to mohlo být způsobený tím že neumím dobře motat... Každopádně delší flush by prospěl.. Když jsem byl tak v polovině jointu, tak mi začal najíždět příjemně energickej stav. Poměrně roztáhne úsměv. Je to takový model pro filosofy, protože mé myšlení se dostalo do absurdně abstraktních rozměrů.

Ještě jednou bych rád poděkoval všem za káčka a projevenou přízeň během celého growu... :heart:
JPPS
pekny sisky:)
sWei
hmmm moc pěkný palice tam máš, gratuluji :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma