Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Teoreticky NAVRH SKRINE co vy na to pujde to ? - Klikni zde pro originální téma
mllock
Ahojky ,tak bych se s Vami chtel podelit o to co jsem tady nastudoval. Chtel bych nejaky korekce atd.. Je to teorie a ted to budu stavet. Tak jestli tam nejsou nejaky zakladni diry... :o))

SEMINKA:

Neco jsem si privezl primo z anglie :o)) da se to tady koupit normalne v obchodech :o)) K2,POWER PLANT,BELLADONNA,SKUNK 1, ICE.


NAKLICENI SEMINEK:
Do krabicky od mydla, 3 vrstvy toaletaku do spod ,seminka, 3 vrstvy toaletaku navrh. Vse namocit voda EC 0. Zavrit a jednou denne otevrit (pro vymenu vzduchu a zkontrolovat. Vse drzet okolo 20 st c.

RIZKOVNA A MATKARNA:
Chtel bych pouzit na cetne rady bile svetlo a to asi nejlepsi co jsem tady videl :
PHILIPS TL/D c. barvy 965 asi pouziju 2 * 120 cm dlouhy 36w trubice.
Koupim sklenicek se stelovatelnym vetranim na viku.Dam do toho rockwool 1 palcovej a do diry naklicene seminko. Do ciste vodu s EC 0 a trochu H202 do vody. Chtel bych aby rocwool byl tak 1 mm ponorenej do vody.Zadny hnojivo.Az se to rozroste tak to 14 dnu drzet bez hnojiva.Vlhkost drzet co nejvetsi ,ale trosku otevreny skviry na vrchu kuli ventilaci. Vodu menit kazdej den se stejnou koncentraci H2O2.Pak zacit pridavat WUXAL SUPER na pocatecni koncentraci : 2ml/10l roztoku.

SKRIN:
Mam stinitko od breedra ,objednaval jsem si ho ve firme a myslim ,ze me trosku podvedli :o((( Stinitko prislo a misto te krasne pruhledne vyplne ,tam mam nejakou bilou folii ,jaka se pouziva na foliovniky ,jen je trosku silnejsi :o((( ,Vracet se mi to uz nechtelo. Navic je trosku poskrabana.... No neva ,to se nejak vyresi. TAkze tam pujde toto. K chlazeni lampy pouziju 2 * vetrak od sunnonu a to 182m3/h razeny paraelne ( ciste teoreticky by tim melo protect 364m3/h .Svarim si ze zeleza nastavec na 2 paraelni a na 4 paraelni ,kdyby to neuchladilo :o)) myslim ,ze ty 4 .... 728 000 litru/h musi uchladit i atomovej reaktor :o))).... Uzavrenej okruh nasavani z veci a vyvod do jiny mistnosti... Lampa bud son t plus 400w ,nebo lepci :o)) Luxal HO 400w 56500 lm zivotnost 28500h za 540 bez dph.. :o)) uvidime jestli ji sezenu... Na rust pojedu asi mh 400w tesla...
Asi dam 2 skrine dohromady. Z cehoz aktivni plocha asi tak 1m*1m.
Okolo bude 1 vrstva z igelitu,aby ta skrin nehnila a 1 vrstva bila folie z grow shopu...
Okolo dost volnyho mista ,ne zas tolik ,aby se tam dala udrzet vlhkost.Planuju tak 2m*2m* 3m na vysku.
Tady bych si trosku zaexperimentoval, chtel bych prvni pokus udelat toto : Pres den ve skrini pouzivat CO2
a pes noc zapnout vetraky a odvetrat odpadni vzduch a CO2 myslim ,ze pres noc ta kyti potrebuju O2... znalosti jeste ze zakladky....

CO2
by sasa :
Jak je obecně známo rostliny potřebují k životě a růstu oxid uhličitý (co2) což je beybarvý plyn bez chuti a zápachu, o něco těžší než vzduch. normální vzduch ho obsahuje asi 0,3 procenta a to značně brzdí kytky v rozletu. četl jsem několik článků o obohacení vzduchu ale většina těchto metod je trochu náročná na vzbavení nebo velice voňavá (rozklad hnoje). Jakožto člověk nakloněný výrobě domácí kořalky jsem vyvinul metodu jinou spočívající v rozkladu cukru na alkohol a co2 za pomoci kvasinek (pekařské droždí). Stačí na 1m2 pěstovací plochy umístit asi 6 4-litrových lahví (zelí, č. řepa a pod získaných v jakékoliv hospodě jídelně a pod..) s obsahem 1/2 kg cukru trochu droždí a vody. ty vyvinou znační množství co2 po dobu asi 14-21 dní (závisí na teplotě) a pak je možno je buď vylít nebo nechat ještě 14 dní a vydestilovat alkohol (sqěle se hodí na domácí créme de grass). v obohacené atmosféře kytky rostou lépe (až 10 cm/den). nezapomeňte že co2 je těžší než vzduch a tak je nutno umístit jeden slabší větrák směrovaný nahoru. s úctou SASA


no to asi od sasi.. zni to docela dobre ,ne?

PRO HAVARIJNI SITUACE S TEPLOTOU:
Digi merak maji ho na NOvejch butovicich v BAumaxu ,nebo co to tam je,asi za 1000kc.. Nastavis si teplotu a kdyz klesne ,nebo stoupne nad uroven + histereze ,da se taky nastavit :o)) tak to sepne rele :o)) TAkovej lepsi bimetal. Tak tem merak bude dohlizet na teplotu,. kdyby se to moc ohralo ,tak sepne vetrak a trosku se odvetra....

SYSTEM BUBLER:
Chtel bych co nejvetsi kbelicky ctvercovyho tvaru neco okolo 96 litru jeden. Chtel bych mit 2. Kazdej na 6 kyti.
Standart rocwool, kvetinacky s dirama a keramzit na vrch. Elite 802 na vzduchovani a kaminky co delaji ty nejmensi bublinky, pokusim se sehnat ty 15cm dlouhy :o)). Pobezi 24h/denne.
Na vrchu bila folie na odraz.

A dalsi experimentik co jsem tady nevidel, myslim ,ze dost vychytly...

Nad skrini system obraceny flasky (100 l) Tzn, ze si to samo reguluje hladinu,kdyz do toho vlitne vzduch tak si to automaticky pripusti, neco jako voda pro kraliky ve vetsim... Musi se vychytnout ,aby tam nesel vzduch od vzduchovani ,myslim ,ze to pujde...
V ty flase (asi pouziju 100l sklenenej demizon) spravna koncentrace roztoku )
Svedeny hadici do kbeliku dole.. Musi to hermeticky tesnit. No a ted ta vychytavka pro pripad ,ze budu muset odjet.
Na ceste jeden ventil ,co se pouziva pro pracky na dopousteni vody.Stav zapnuto propusti ,energie na stykaci, vypnuto není enrgie na stykaci, nepropousti vodu. No a zkratka jeden ten samej dole na odpousteni vody z kyble. Tzn ,muzu si odjet na tyden pryc. V pulce tydne dojde k tomu ,ze se mi rizeno casovym spinacem dole vypusti voda z bublaku a zavre se odpousteni.Behem odpousteni, bude zavreno napusteni ze zhora, aby se to nezacalo automaticky dopustet :o)))Pak se otevre ventil na napusteni a napusti se tam roztok s ph oki a EC oki.S novou koncentraci hnojiva. Jednou tydne bubler otevrit a vycistit.
Je tu jediny problem ,při vypadku energie během vypusteni nadrze, ze statistiky pravdepodobnost blizici se 0. Zustane kybl bez vody:o)) podle me se to da vychytat senzorem.Když bude delsi dobu ,dele jak 5 minut spodni nadoba bez vody ,tak to otevre horni ventil….. Az naskoci energie…

HNOJIVA:
Na zacatku: Wuxal super 2ml/10l roztoku
Rust: Wuxal super 4-5 ml/10l roztoku
Kvet: Wuxal super 5-6ml/10l roztoku + 20ml OBM/10l

1* za tyden menit roztok
dolevat stejnym roztokem
+ Hydroponicke tablety od BIOM 1 na 2 litry ,měli by udajne mit v sobe vsechny potrebny latky (to jen obcas ,kdyby kyti nevypadalo dobře)

No a postrik na listy a palicky??? Pythamin ,nevim jakou koncentraci poradte? Pls. Kdy zacit atd.. kolikrat tydne..


VLHKOST:
80-70 procent rust
60-50 kvet
40-30 poslední 3-4 tydny
30-40 poslední 2 tydny (spis mensi)

NA ZAVER: při každým myti roztoku omyt koreny ve vode EC 0 cisty, pro spalchnuti soli z korenu..Přes noc na chvili 5-10 min sepnutej vetrak an odvetravani CO2 a odpadnich latek.
Asi tak 3* za sebou.

Tak to je moje predstava uvitam jakoukoliv kritiku a pripadne rady.

WiB
No nevím, jestli ti to bude celý makat, ale doufám že jo. Cením si tvé snahy získat co nejvíc informací a pak se až ptát, takže K+. Neměl jsem čas na přečtení celýho příspěvku, tak jen k těmto třem bodům:
1. Semínka bych osobně nechal klíčit v jakékoliv (raději otevřené) nádobě. Toaleťák je na hovna a né na semínka(věřím, že tento způsob dobře funguje, ale nemyslím si, že je ideální). Osobně bych semínka dal do perlitu (koupíš v nějakým OBI etc... do 50 kč toho jsou 3 litry) a zalil vodou - semínka se nemají utopit. Pak bych tu nádobku dal do tmy a za den nebo dva se na to mrknul.
2. Pokud můžeš, nepěstuj ze semínek a jestli ty semínka chceš dávat do rockwoolu a dělat z toho matky, tak nevim. Matku je daleko lehčí mít v hlíně!
3. Ať už budeš dávat řízky nebo semínka do rw, tak tu kostku namoč radši trochu víc do vody nebo by se mohlo stát, že se ti ten milimetr odpaří a jsi v p... klíďo půl centimetru i víc.

No hodně štěstí a ať ti to vyjde a roste!
Don Karlos
Cauvec chlapaku!muj nazor je ten ze des na to dobre a myslim ze to bude vsechno OK.tak hodne zdaru !
Mr.Proper
Já taky vyměňuju výbojky!!!
Měl jsem dvě a jednu jsem vyměnil za řízky...

(:) )
breeder
nazdar mllocku teoretiku

k bodu Rizkovna a matkarna:
- ponořeni RCKWL 1 mm je na pikaču, akorát to budeš mít moc vlhký a začne ti to hnít,
- 14 dnů bez hnojiva v RCKWL je taky dost dlouho, začal bych tak po 5 dnech s 1/4 koncentrací,
a připrav si aspoň 1-2 ventilátorky z PC, otevřený dvířka ti to neuchladí, ikdyž zářivky až tak moc netopí, ale hřejou dost.

k bodu Skříň
- stínidlo nemáš ode mne, ale od firmy Aquplant a pro tu to na Growerru zajišťuje Teabooster, tak si to laskavě uprav v hlavě,
- doufám, že jsi strhnul tu ochranou folii z obou stran svítidla a pak sis řek jakej seš blb, žes na to sám nepřišel,
- igelit na stěny?, radši to vymaluj nebo se ti může za folií srážet vlhkost a začít plesnivět,
mám svoje skušenosti, záleží ale na baráku jak je postavenej
- když nebudeš přes den větrat, tak se ti kytky upečou, ale to bude lepší sám vyzkoušet


- na snížení vlhkosti jsem viděl v DATARTu odvlhčovače za 8 a 10 tis Kč, což už celkem ujde
za 30 tis tam byla klimoška s chlazenim i topenim

tak ať ti to roste a pořádně kveta



[Edited by breeder on 08-10-2002 at 12:29 PM]
breeder
to snark:

OK, do Prahy to mam daleko, ale zkusim zjistit parametry přes net a dam ti vědět jaký maj výkony,

když by se použilo odvlhčení, tak se musí předělat i odtah od lampy,
nasávání i výfuk musí být mimo pěstírnu,
pak tam teprve můžeš pustit odvlhčení
a přidat CO2

kuř buřt

[Edited by breeder on 08-10-2002 at 12:39 PM]


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma