Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Moje zahrádka ,moje chyby a mé řešení - Klikni zde pro originální téma
Maltan
Ahoj zahradnice a zahradníci ,

řekl jsem si že také přispěji svou troškou vědomostí .

Takže začnem :


moje zahrádka (indoor) je 1,5 m 2 velká ,slunce nahrazuje 400W sodík a 200W úsporka na květ . ( sodik na rust a květ ,úsporka na
květ )

ventilace : jeden velký ventilátor na cirkulaci vzduchu
a TT nevim kolik na odtah ( ps: pozor na ventilatory od
TT rády se odšroubovávaj :-) lopatky, proto doporučuju skontrolovat šroubek který je umístěn uprostřed vrtule a dát tam nejakou
podložku .

Dále zvlhčovač od pochybné firmy ,sám nevím jestli
funguje ,to řešit nehodlám zatím ....

jediný měřák který používám je teploměr
( Za světla max 29 C v noci min 21 C )
měřeno je to u vrcholků kytek .

Hlína nebo-li substrát : od Plagronu Royalty mix ( dost se mi osvědčil
na řízky ufiknu kousek kytky strčim do hlíny
a hle zazrak je tu ,roste to , i bez stimulaxu )

Hnojení : dlábo pro holky :-) Na růst Alga Grow, na květ Alga Bloom
no a phitamín na listy . taktéž vše
Plagron.

tak to je moje zahrádka ( fotky budou jen až přemluvím telefon aby komunikoval s PC )

Moje chyby : za prvé čumění na to jak to roste , sodíkové výbojky
zraku rozhodně neprospějí když už tam musíte
za světla tak doporučuju alespoň sluneční brejle .

za druhé nesnažte se otevřením grow roomu snížit
vlhkost nebo neco podobného .Protože tím to se mi
podařilo akorát zblbnout kytku že v 30 dni květu
začala znova růst . ( Prostě to berte jako uzavřený
biotop )

A na konec osazenstvo 5 Euforii ..

Je to můj druhej pokus a dělám to pro to že je to krásné ....

I nějaký ten dotaz by se našel :-)

má cenu zařídit přítah ?
a tak nějak co na to říkají skušenější ?

Díky za odpovědi ..... Vše dobré přeje Maltan
Celller
Cau, tak za 1) te tu hezky vitam, za 2) nerekl si nam nic noveho, za 3) pises jako pako:) To, ze ti zacali znova rust na 30.dnu kvetu kvuli vlhkosti je kravina, to muze zpusobit jen stres svetlem, proto je dobre tam lezt za svetla. Dalsi vec je, ze s pribyvajicim kvetem by mela byt vlhkost co nejmensi. To, ze vybojka bije do oci je snad jasny. A pritah staci pasivni, tzn. jen nejake diry v pestirne.
Tvaris se jako samouk, coz je dobre, tak se nejvic naucis, ale doporucuju ti procist si ku sve vlastni i nasi spokojenosti FAQ http://grower.cz/pestovani/navody/? a nejake thready v in. galerii.
:)

abych nesiril dezinformaci, plagron mi zvysoval ph, mel jsem v te dobe ph akvarijni test, a plagron je hnedy, takze to mohlo byt jine.
Doporucil bych ti koupit si PH a EC metr, procist si thready, kvuli hodnotam EC pri ruznych fazych rustu a kvetu a nemuzes nic pokazit, jinak se musis ridit navodem a citem:)
Vidiš! Ani ses nenadech a užs dostal pojeb :-) to se hold stava.
@jdam
Mirex:kamo nezlob se na me ale ten pojeb byl 100% opravneny....je tady tolik informaci a staci si je jen najit a porovnat....peace:D
Jo jo, to ja vim. Ale dalo se to rict trochu ohleduplnejš.
Ono
citace:
Původní příspěvek od Celller
Cau, tak za 1) te tu hezky vitam, za 2) nerekl si nam nic noveho, za 3) pises jako pako:) To, ze ti zacali znova rust na 30.dnu kvetu kvuli vlhkosti je kravina, to muze zpusobit jen stres svetlem, proto je dobre tam lezt za svetla. Dalsi vec je, ze s pribyvajicim kvetem by mela byt vlhkost co nejmensi. To, ze vybojka bije do oci je snad jasny. A pritah staci pasivni, tzn. jen nejake diry v pestirne. Pozor na hnojiva plagron, hodne zvysuji hodnotu PH.
Tvaris se jako samouk, coz je dobre, tak se nejvic naucis, ale doporucuju ti procist si ku sve vlastni i nasi spokojenosti FAQ http://grower.cz/pestovani/navody/? a nejake thready v in. galerii.
:)


Ahoj Celler. Akú minimálnu hodnotu vlhkosti počas kvetu považuješ ešte za znesiteľnú? V poslednej dobe mi vlhkosť počas kvetu klesá až na cca 37 %, čo sa mi už zdá pomerne málo, aj na kvetovú fázu.

A hnojivá od Plagronu zvyšujú hodnotu pH? To ma dosť zaujíma, pretože som bol v tom, že hodnotu pH znižujú...
Ganyal_Yabani
Já mám na květ vhkost 30% a myslim, že je to Ok. I když výkonější ventilací by šla stáhnout někam mezi 20% a 30%
Kuči
ahoj, promin jestli jsem jen moc zhulenej, ale nejak jsem nepochopil ty tvoje miry skrine a s tim tvym "sluncem"---> ty chces mit od zacatku do konce sodik a na kvet pridas tu usporku? jak to chces mit usporadane na stinitku? myslim si ze zajimavejsi by bylo na kvet dat 600w sodíku
marie
To Kuči: v pohodě, zrovna včera jsem zkombinoval 250 HPS s 200 CFL. Lepší by samo bylo 400 W soda, ale když ti doma leží ještě dvě 200 W cfl-ka..
O čem je ten thread??:smash:
citace:
Původní příspěvek od Maltan
nesnažte se otevřením grow roomu snížit
vlhkost nebo neco podobného .Protože tím to se mi
podařilo akorát zblbnout kytku že v 30 dni květu
začala znova růst . ( Prostě to berte jako uzavřený
biotop )


Nesmysl a pořádný.(Celller to vystihl přesně)

Plagron hnoje PH zvyšují všechny(soiláky) a jejich PK brutálně.
...jinak tu úsporku jestli budeš mit ve stejné výšce jak tu HPS tak tam bude úplně k hovnu.
Zvlhčovač je asi lepší řešit předem,jinak ho lze plně nahradit parníčkama z PETek a poslední dobou mám s tím lepší zkušenosti,samotný zvlhčovač pak používám spíše za světla pro snížení teploty a samo pro provlhčení.
Kuči
marie-----> kdybych mel nejaky prebytecny CFL -ka doma, urcite bych si je tam hodil, mluvim jen o tom ze volba toho 6-tikila se mi zdala slibnejsi. - napr, kdyby je mel frajer teprve kupovat nebo neco podobneho

napriklad u tebe se mi to zda docela fajnovy. mas tam 450w a to uz bych se s tim snad i smiril a 4-kilo :flamer: bych nekupoval, mozna casem ;-)
Maltan
další fotky
Maltan
jeste jednu ,
Maltan
jeste jednu
Maltan
Jo rozměry mísnosti sou asi 1,5 m čtverečních ,ale vadí tam boiler..
Pochopil s to dobře 400W sodikovka na růst i květ a na květ 200W úsporka s červeným spektrem .Tu úsporku mám níž a blíž než ten sodík .

Co na to říkáte ?
Kuči
to by mohlo byt zajmavy, jen si dobre rozmysli jak umistis tu HPS a CFL do prostoru, aby jsi to mel jakz tak rovnomerne prosviceny- coz ale pujde tezko, to by jsi potreboval asi LUXmetr :-) ten bojler tam krapet prekazi ale jestli neexistuje jiny misto pro nej, neda se asi nic delat ;-) ale propriste bych to poresil, zbytecne ti bere misto ktery by jsi mohl zaplnit.

kazdopadne mne zajima jak tam ty lampy zavesis, budu sledovat.
Maltan
Ted tu HPS mám uprostřed a tu CFL v rohu ,je to test jaký vliv ta CFL bude mít . Zatím to vypadá velice dobře ,u té kytky co je nejblíž CFL jsou palice i v nižších patrech stejné jako na vrchu . Napadlo mne co tu úsporku dát úplně dolů mohlo by to prospět všem spodním palicím ..

Po sklizni to předělám , dám lepší odtah a udělám přítah z mísnosti vedle , a tu CFL dám nejspíš do prostředního rohu (na poslední fotce vpravo dole ) S bojlerem hejbat nebudu ,ale udělám si tam přívod vody protože mne už nebaví furt lítat s kýblama .. Taky by to chtělo automatický zavlažování to by byl luxus :-))
baady
To Maltan- bojler je bojler ale když do horních rohu místnosti našroubuješ háčky a na zavěšení světel použíješ např. 2.5 měd drát s izolací mužeš libovolně přemistovat světla nad menší kytky aby jsi docílil rovnoměrnost vzrustu jak do stran tak verticálně .jinak to holkám sluší
Maltan
Na zavěšení používám Easy roller ,ale jen na tu sodíkovku .Budu to muset koupit i pro tu úsporku ... tady je odkaz http://www.mimokibohemiagrow.cz/Pro...0set%202%20kusy můžu jen doporučit ..
Maltan
Ale především mám tu úsporku zavěšenou vertikálně a to bude asi špatně . Podle posledních poznatků kytky nejblíže k úsporce kvetou rychleji ,ale hlavně kvetou od spoda tedy ve spodních patrech jsou ty chloupky víc hnědé než na vrchu .Chci se zeptat je to normální ?
Maltan
Skoseno , celkem 250 g .......
Maltan
Celkem vzato a po odskoušení modelu musím říci že se zadařilo :-) Jediná velká chyba kterou sem udělal byl šok světlem kterým sem si kytky v 25 dni květu lehce zhermil ,občas náké to semínko bylo ...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma