Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Můj první mikro indoor - Klikni zde pro originální téma
Green ROX
Dobrý den všem,
mám takový dotaz. Chtěl bych si rozjet svuj prvni indoor. Zatim je vše jen na papíře ale rád bych to uskutečnil. Tak se obracím na zkušenější mikrogrowery a chtěl bych vás poprosit o případné rady nebo vlastní zkušenosti. Plán je následující:

Box: výška 75cm, šířka a hloubka 40 cm
Světlo: růst- 4x26W (6400K)
květ- 4x26W (2700K) + 25W UV
Větrání: 2x80mm na přítah a 1x120mm na odtah
Substrát: nejspíš na pelargonie + perlit
Semínka: 2xBrainstorm od dutsch passion


Tak bych se vás chtěl zeptat jestli to světlo není moc silné nebo slabé větráky atd.
Nexius
Světlo určitě neni moc silné, dá se pod tím růst i kvést, ale do tvého boxu bych ti doporučil spíš sodík, 100-150w.
Pokud chceš úsporky, tak se dá pořídit 85w s modrým spektrem na růst.
Jinak co se týče ventilace, nebylo by naškodu udělat pasivní přítah a ty 2 8x8cm pc větráky použít na ofuk
Green ROX
Na ofuk jsem planoval ještě jeden 10cm větrák. Ale s tím sodíkem mě to taky napadlo ale kamoš me pravě řikal že je to hodně těch 100W nebo 70W ze by to pod tím shořelo (prej je to strašně malý box na sodík) tak nevím
Green ROX
A ještě sem se chtěl zeptat jestli někdo mate zkušenosti s UV v době květu. Někde jsem tu četl že to vymačka z rostliny max. THC a rosice tak se chcu zeptat jestli je to pravda a opravdu ta investice stoji zato
Nexius
Pokud si dobře pořešíš ventilaci, tak si nemyslim, že by byl problém s teplotou. Podivej se třeba tady na zivehokveta http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=47731 ...má malý box a jede v tom sodík bez nějakého většího větrání.
Tam hodně záleží na vstupní teplotě. Ale do tvého boxu bych se určitě nebál nacpat sodík.
hele 70W v pohode, 100W v pohode s nejakym tim vetrackem, ale 150W uz nedoporucuju. Myslim, ze zarivky na rust a 100W HPS na kvet, nebudes mit podle me velke problemy to uchladit...akorat cena je trochu jinde no, 500 vybojka, 1000 predradnik + stinidlo a kabely.
Green ROX
No právě to je druhá stránka věci. Právě bych rád udržel náklady co nejníž a co jsem si tak procházel různé příspěvky tak si myslím že i pod těma usporkama se to da s poměrně dobrýma výsledkama i v květu.
Green ROX
Taky bych si v tomto boxu rad vypestoval aspon 1 matku na rezy Brainstorm ale to bude feminizovane tak prave nevim jestli to muzu? Vsude se pise ze se rizkuje s nefem. semen tak se bojim aby ty rezy nebyly hermaci a nebo aby i ta matka vlivem soku neskapala nebo nebyla po prepnuti na kvet treba hermac.


Nemate někdo zkušenosti s řízkováním z fem. semen?
1. jsi tu novy, procti si FAQ - nepouziti edit a tudis vice prispevku za sebou, myslim ze 3TB
2. samozrejme usporky nejsou spatny, na rust jsou celkem obstojny, ale sodik na kvet je lepsi volba, ale je to samozrejme drazsi.
3. z feminizovanych semen se nedoporucuje z toho duvodu, ze nemusi zhermatit matka, ani prvnich par klonu, ale treba se to projevi az po X varek klonu, proto se to nedoporucuje.
4. v neposledni rade, to na co se ptas, je tu uz nekolikrat reseny, takze si nepouzil hledani, takze dalsi TB...takze nejdriv si precti pravdila fora a FAQ a pak se do toho pust ;)
konopnak
inspirace: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=39734
Jaký máš rozpočet?
Green ROX
Pro konopnak: doufal sem ze se s rozpoctem vedju do 1500.


Vcera sem se tak porozhledl po netu a nasel sem usporku 125W RED na kvet a lidi co si ji tam koupily tak si ji dost chvalili ale nikdo tam nepsal jak maji velky boxy tak se bojim aby to zase nebylo silne.
Ve forech sem si to taky prochazel ale lidi co pod tim pestuji maji odost vetsi boxy. Nemate s touto usporkou nekdo vlastni zkusenosti jestli treba nestaci z elektra treba 4x26W (2700K)
Nexius
Podivej se po sekci mikropěstování/indoor, je tam hrůza lidí, co pěstujou jak pod 125W, tak pod nějakýma slabšíma úsporkama, stačí hledat..
citace:
Původní příspěvek od cvako
70W sodik komplet zozenies za ovela menej, ak chces ja predavam sodiky a MH vybojky pozri bazar, mam aj 70W sodiky... aby som nepisal len bludy tak:
kludne tam supni ten 70W alebo 100W sodik - uchladis ho dvoma PC ventikmy na 12V ja sam to tak mam a POHODA. s adapterom na tych 12V ta to bude stat 7-8E MAX s good ventikmy. prajem vela stastia.

Usporku nemusíš chladit, tu tam v pohodě můžeš mít, ale zase jen jestli tam budeš mít dostatečně velkou vstupní teplotu z těch přítahů, jestli tam bude foukat nějakejch patnáct stupnů tak to nepůjde, pak poslechní Cvaka a kup ten sodík.
Green ROX
Vstupni teplota by byla cca 21-23 stupnu coz si myslim ze je vpohode
citace:
Původní příspěvek od Green ROX
Vstupni teplota by byla cca 21-23 stupnu coz si myslim ze je vpohode

Jo tak to bude v poho. Ať se daří.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma