Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Bakterie mléčného kvašení + pokus - Klikni zde pro originální téma
Jedním z tahounů domácích efektivních mikroorganismů je lacto bacilli - LB - neboli bakterie ml. kvašení...

LB:

- minimalizuje amoniak
- pomáhá urychlit a dokončit denitrifikace
- tyto prospěšné bakterie podporují v procesu rozkladu, což umožní více POTRAVY , které jsou k dispozici a k asimilování této potravy
- produkují enzymy a přírodní antibiotika
- pomáhají stabilizovat půdu a život pokud je v ní nějaká nerovnováha

- obecně platí že všechny prospěšné bakterie můžeme krmit melasou a tak není na škodu přidat nejen živiny pro kytky ale i nakrmit organismy


Zde je jednoduchý způsob sběru tohoto druhu mikroorganismu:

Bakterie mléčného kvašení mohou být shromažďovány ze vzduchu..
Použijte:
* plastovou nádobu s víčkem
* čistou rýži (s čistýma rukama) - do plastové nádoby s víkem (vzduchová mezera nejméně 50-75% z kontejneru - důležité!)
* dobré prostředí bez přímého slunečního světla -teplota 20-25 ° C
* kvasit rýži nejméně 5-7 dnů. Bakterií mléčného kvašení se sejdou během 5-7 dnů, kdy teplota je 20-25 ° C.

**výsledný produkt (říkejme mu liquid" ) bude oddělen a vznášet se v kapalině jako tenký film vonící kysele. jednoduše vezměte přímo "liquid"
----každý nasbírá trochu jiné bakterie - záleží na place jak bude vypadat "liquid"
**dejte tento likvid do větší nádoby a nalijte 10dílů mléka (měly byste použít odstředěné mléko , a čerstvý je samo nejlepší)
...
likvid byl mezitím "infikovaný" různýma druhama bakterií včetně lacto bacilli...
- ve snaze dostat čistý LB - saturace mléka odstraní ostatní mikroby a zůstane jen LB

- ted vemte cokoliv na míru (hrnec apod) - a smíchejte likvid s mlékem v poměru 1:10

- po týdnu vypadá mlíko jako sýr napovrchu

SKLADUJE SE V CHLADNIČCE nebo při přidání stejného množství zředěné melasy (zředěná 1:3 s vodou) možno skladovat v pok.teplotě

můžete zředit této čisté kultury s 20 díly vody. Ujistěte se, že voda není chemicky ošetřená - pracujete s živými mikroorganismy které se dají chlorem zabít !
...

dávkování cca 5 lžic na litr vody tohoto likvidu

- může být použito i jako sprej nebo lze přidat do kompostu

ZMĚNY NEJSOU VIDITELNÉ HNED - může trvat i pár týdnů k rebalancování ale jakmile to začne jet tak pořádně a kytky prý chutnají a vypadají lépe než předtim...říkají chlapíci

je to levný a jednoduchý takže proč to nezkusit .)

jo ještě takový ps: pokud používáte chem.hnojení nemusí to být úplně ok


____________________________________________

zdroje:
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=96325
další bakterie:
https://growguide.opengrow.com/Bene...nous_Organisms_(BIM)
případně make your own cheese akorát s jinejma bakteriema
http://biology.clc.uc.edu/fankhause...eese_course.htm
____________________________________________
KdykolíKdekolík
Paradni post.
Jen ten odkaz na opengrow growguide nejede ( aspon me ne )

Jakmile me ten kokos omrzi a pujdu zpet k hline urcite vyzkousim.

Tak me napadlo ze udelat si domaci syr by taky nebylo k zahozeni.

Dik
jo a ještě jedna věc - NO CHLORINE WATER !!! i ta kterou se myje rýže musí být bez chloru...a ta rejže se tam nenechává vlastně...

na opengrow to chce reg vlastně...já sem se potřeboval zeptat sannieho na zásilku a tak sem se regnul a nakonec sem zjistil že maj kvalitní growguide :)

každopádně ten text máš v pm...
Apartman
citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers
**výsledný produkt (říkejme mu liquid" ) bude oddělen a vznášet se v kapalině jako tenký film vonící kysele. jednoduše vezměte přímo "liquid"

-tak téhle části moc nerozumim-vezmu (uvařenou?, syrovou?) rejži, dam jí do zavřené plastové nádoby, dám bacha aby zbyl 55% podíl vzduchu a za 5-7dní se zní stane kapalina?

A dotaz: uchovává se to v chladničce už od tý fáze, kdy se to zředí s tím mlékem (předpokládám že se ty bakterie v mlíku namnoží) nebo to ještě potřebuje těch 20-25 C bez přímého slunečního světla?
apartman - jj ten překlad neni bezchybnej, omlouvám se...aspon vidim že to někdo čte a zkouší .)
pokud by sis přečetl originalní návod z icmagu, zjistil bys že je to zhruba takto:
vezmeš čistou propláchlou rýži (nechlorovanou vodou ) a s tím třepeš dokud nebude voda "foggy" - mlhavá...potom to dáš do větší a necháš "kvasit" se vzduchem..
Bárt
Bál bych se ovšem kvasného zápachu, aby ta hlína nazačala zapáchat během kvasného procesu který tam baktérie spustí . Co myslíš, je tady to riziko???
Já osobně bych se toho bál.
Neposlouží podobně enzymy?
bárt - já bych se toho nebál. nevím jak a co se děje ve hlíně ale sázim na odzkoušenou praxi :) enzymy poslouží taky dobře ale tohle má větší záběr efektu přičemž jde hlavně o rebalancování půdy což znamená dát hlínu do kupy což znamená že se tam pomocí těch bakterií vyrovná určitá nerovnováha
prostuduj si ty linky nebo si něco najdi víc na netu a uvidíš sám co a jak přesně
hlina
A co takhle tibetská houba.
citace:
Původní příspěvek od hlina
A co takhle tibetská houba.


jo tu sem měl . ale pro lidský tělo, ne pro kytky . ty potřebujou úplně jiný zpracování bych řek - takže NO
hlina
NO nevim použita cca 4krát a zatim spokojenost.
jo no spokojenost rovnáse protože nevíš a nemůžeš porovnat a nic viditelnýho to nedělá :D ale myslim že se dá tak trochu odvozovat že co neni škodlivý lidskýmu tělu - naopak je to prospěšný ...tak nebude při určitejch podmínkách zpracování škodlivý ani pro rostlinu...ale otázka jestli prospěšný :wink: právě

myslels tibet.houbu ? :frog:
Lord A.
Enzymy z tibetské houby sou dobré na dostání THC a jiných látek z těla ;-) (jen tak bokem)
hlina
U mne spokojenost a je to znat i na kyti svěžejší celkový vzhled.JO a jinak je to opravdu tibet. houba.Maš pravdu že odbourává škodlivé látky z těla ale zároven i nejaké enzymy a prospěšné bakterie zase dodávádo těla tak proč ne do kytek.Zkusit se musí všechno tedy aspon u mne.ZATIM
travodlak
Čus všem...

Jednou jsem takhle brouzdal po G a narazil jsem na téma o bakteriích mléčného kvašení.Článek mě zaujal a rozhodl jsem se ho otestovat.Pokusným objektem byla Shiva od Nirvany.Ze země vylezla někdy v půlce dubna a už od začátku bylo jasný že to bude chcípák(divný listy, malinká, nerostla a ták...)Kulturu jsem připravil přesně podle návodu a aplikoval asi v měsíci růstu.Zprvu se nedělo nic ale během dvou týdnů se kytka až nechutně rozjela(zničeho nic vitálnost jaxviň - bohužel to byl samec).Nemůžu říct že to bylo zrovna tim, a proto jsem se rozhodl vyzkoušet to znovu na několika stejných klonech


Foto 1: v kroužku Shiva před aplikací(někdy z půlky května) - pro srovnání vedle vlevo a nahoře jsou dva white skunky kteří šly klíčit o 14 dní později.

Foto2: Shiva tejden potom co asi začli působit bakterie- víc fotke bohužel nemám
travodlak
A tady jsou fotky pokusných objektů.Jedná se o klony White skunku (White Label)řezané v jeden den a vůbec jsem se snažil je udělat co nejstejnější. Jejich mamina už kvete protože jí zajišťuju 12 hodin tmu ve ventilovaný skříni.(jen pro informaci - mamina se nachází na první fotce prvního příspěvku hned vlevo od shivy

Foto 1: Tři sestry :)
Foto 2: Včerejší stav maminy
travodlak
No ale k pokusu samotnému:

Máme tu tři stejně staré a cca stejné klony. číslo jedna měla při klonování na koncích lístečků náznak nějaký plísně či co, tak jsem to odstřihl. číslo 2 a 3 bych řekl že sou takřka identické a bez jakýchkoliv komplikací. lacto bacilli bych proto aplikoval číslu 1 a 2( jednička je ta napadená tak jí to snad pomůže, dvojka a trojka budou proto asi lepší na porovnávání nějakejch rozdílů).

Foto 1: očíslovaný holky
Foto 2: voda z čerstvě propláchnutý rejže
travodlak
tady je kdyžtak odkaz na téma ze kterého jsem čerpal: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=47889
travodlak
RespectFlowers:

Čus, rozhodl jsem se že zkusím menší experiment kterej se dost dotýká tohoto trýdu...ba co prostě z něj vychází...chtěl jsem tě o tom jen informovat.Víc info zde: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=51281
čau
no to je super
já ty bakterie používám ale netestuji respective neporovnávám
originální téma je s nepřestnostma tak doporučuju přečíst si tohle :wink:
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=96325

ono je to prý o tom že ty bakterie ti dokážou zbalancovat hlínu - dát jí do rovnováhy a tím pádem to rychleji šlape a prý i lépe chutná...

co my víme o hlíně a o bakteriích z průběhu evoluce? hovno - zajdem si koupit hnojivo a tim to končí :D na tomto poli je ještě hodně co zkoumat ...

jinak zajímavý produkt se dá taky koupit tady. obsahuje mj. bakterie které dokáží fixovat dusík ze vzduchu :) a to je už docela frajeřina :frog:
http://www.bio-sannie.com/en/sanies...nnie-bacto.html
travodlak
RespectFlowers:

čus...já to taky plánuju dávat všem kytkám...jen mě zajímá jestli to bude mít nějakej fakt viditelnej efekt a tohle je asi jedinej způsob jak se to pokusit zjistit...ta bakterie je docela zajímavá(co mi řekla má mizerná angličtina)další dobrej poznatek...
travodlak
a jinak aktuální fota.V misce ještě nic neuvidíte jelikož je to foceno mobilem,ale už se začínají tvořit takový malinký bílý žmolky.Holky vypadaj v pohodě ale zdá se mi že dvojka bude asi nejlepší...jestli to tak pude dál tak asi aplikuju číslu 1 a 3(těm slabším).
travodlak
maminka :)
travodlak
povedlo se mi na chvíli ukořistit lepší foťák...
travodlak
dnešní fota

v misce už je na dně docela dost takovýho kalu a sem tam nějaká bublinka a očas se to zespodu uvolní a vyplave na hladinu...
travodlak
malý up...

holky vcelku fajn...vypadá to že trojka je docela xvětu...

V míse vcelku žádný velký změny...snad sajrajt trochu zhoust :) ...
travodlak
Ještě maminka...
travodlak
Tak to vypadá že se konečně něco děje...na hladině už plave trocha liquidu ale ještě to pár dní nechám
travodlak
tak další den...

Liquidu trochu přibylo a u holek zatim dobrý...už aby byla dobrá kaše na mlíku :)
travodlak
A ještě maminka...o výkendu jí přesadim...
travodlak
tak:

liquid už vypadá celkem fajn...v pondělí nebo v úterý bych to viděl na mlíko...

holky moc nejedou, protože je u nás už pár dní pěkně hnusně :(
travodlak
maminčina vrchní palice...
travodlak
malý UP:

holky dnes poprvé přihnojeny 1/2 dávkou kristalon start...jinak je u nás furt hnusně a teplota okolo 15 st.

liquid se taky moc nehejbá, což by taky mohlo bejt tou teplotou...a málo světla
travodlak
a mamina je den ode dne krásnější :)

přesazení bylo odloženo kvůli nízkým teplotám...od zejtřka se to má lepšit tak uvidíme...
travodlak
nějaká aktuální fota:

Liquidu asi trochu přibylo...ale je ho furt se mi zdá málo...

holky se po přihnojení rozjely...a už je každá uplně jiná...no uvidíme jak to pude...ona už taky růstová perioda nic moc...
travodlak
ještě máma...plánované přesazení bylo zase odloženo protože sem si kokot nevzal z práce aku abych vyvrtal díry do kýble...
travodlak
Tak sem tu zas...liquid je tentokrát nějakej jinej než minule ale snad to nic nebude no a holky se konečně rozjely...
travodlak
mamina byla konečně po sto letech přesazena...takže matka a její kořen :)
travodlak
nebudu nadále otálet a zalil jsem liquid mlékem...takže jestli to bude jak minule tak by mělo během pár dní mléko začít mizet a tvořit se taková jako plíseň...snad to dopadne dobře...

holky zas povyrostli i když počasí vůbec nepřeje...jednička se zdá vystartovala nejlíp, dvojka je stále vzhledově nejpěknější a trojka moc nejede...
travodlak
dnes jsem bohužel bez foťáku takže jen popíšu co se děje...v míse ubylo trošku mlíka a celý to dost zhoustlo jako by tam byl řidší bílej jogurt...kytky nijak zvlášť nepovyrostly protože je u nás stále deštivo a celkem zima akorát mamině se po přesazení začly zvětšovat šišky...předtim se mi zdálo že to šlo pomalejš...podle mě už měla fakt strašně málo místa neboť v předešlém květináči byla už strašně dlouho...
travodlak
po nějaké době jsem tu zas...mozol na chvíli vylez a na kytkách se to hned projevilo...zdá se že jedou tak ňák nastejno

bakterie vypadaj parádně (dle předpokladu mlíko zmizlo a místo něj je taková krusta připomínající mi NIVU a pod ní jakásy syrovátka) pokud se nic nepo...e tak budu zítra "infikovat" číslo 1 a 3...
travodlak
a ještě panimáma abyste neřekli :)
čest,zkoušel jste někdo použít lák od rychlokvašek? je to na principu mléčného kvašení, jen nevím jestli tam nebude vadit ta sůl.
originál čistý recept je : velký propíchaný okurky, vinný list, slaná voda . do tří dnů to začne makat. neuvádím ochucovadla jako kopr atd.
travodlak
tak infikováno...číslo 1 a 3 dostaly každá 0,5l roztoku bakterií a 0,5 litru dešťovky(ta byla použita i na bakteriální roztok) a č. 2 dostala litr...no sem na to zvědavej...jinak holkám už trčely kořeny ven tak byly předtím přesazeny...
travodlak
a ještě máma...
travodlak
ještě fotka kořenů před přesazením...
travodlak
den po aplikaci...žádný změny nezaregistrovány
tripmag
zdarek
tento pokus som zacal aj ja ale mam tu taku nejasnost
ten liquid plava na hladine a skor ako pridas mlieko iba odlejes tu vodu? alebo to cele jak to je zalejes mliekom?
travodlak
to tripmag:

čus...nene...já sezbírám lžící takovou tu slupku co plave na vodě...dám do jiný misky a baj voko to podleju mlíkem aby to plavalo...ať se daří...


jinak večer budou fotky i ze včerejška...ale je tu zas hnusně...
travodlak
foto 1: včera

foto 2: dnes

zatim žádný velký rozdíly nepozoruju
citace:
Původní příspěvek od travodlak
foto 1: včera

foto 2: dnes

zatim žádný velký rozdíly nepozoruju


ještě aby jo :teef:
vyčkej času
travodlak
to RespectFlowers:

buď zdráv...já vim že je čas...minule to trvalo asi 14 dní...já jen aby tam byl aspoň nějakej komentář :)
travodlak
dnešní pozdní fota...zvětšuje se to...
travodlak
dnešní dopolední fota:

u nás je od včerejška od večera zase hnusně...leje jak z konve a se světlem je to uplná bída...takže to moc rychle nepokračuje...

dneska jsem zaběhl do lékárny a koupil melasu...stojí to okolo 200Kč...akorát si nejsem jistej dávkováním...tak zkusim jednou za čas přidat jednu čajovou lžičku do 1l zálivky...taky sem se dočetl že melasa obsahuje docela dost vápníku...což by nemuselo bejt na škodu, protože vápník jsem nijak nepřidával...no uvidíme...

dneska ale melasu přidávat nebudu, jelikož jsem zalejval včera a kytky maj ještě dost vlhko...tak to zas nechci přelejt...ale příští zálivka bude s melasou bez hnojiv...
travodlak
z nudy sem trochu upravil fotku pro srovnání ze 17.7. a dnes asi tak 20 dní...jako měřítko se dá použít cedulka s číslem...ale minimálně půlku z toho bylo hnusně tagže to nejni žádná sláva...uvidíme jestli s tim bakterie nějak zahejbou :)

taky přemejšlim že brzo "přepnu" né kvůli velikosti nebo ták...ale rád bych na květ stihl co nejvíc srpnovýho slunce...víte jak...stejně mně nejvíc zajímá finální výsledek a myslim si že na květu budou rozdíly asi nejpatrnější...
travodlak
dnes přikrmeno...č.1 a 3 dostaly každá 0,5l roztoku melasy a č. 2 0,5l dešťovky

jinak podzim přišel letos opravdu brzy...od čtvrtka ještě nepřestalo chcát a světlo je asi větší pod úsporkama ...
travodlak
cijo slunce...kytky se hned našponovaly :) trojka je nějaká ohnutá(jako by se nakláněla za světlem) ale jinak vypadá zdravě...

a mamina...mimochodem na tu infekce nezbyla :( ale celá skříň už je infikována...
Apartman
ahoj, než přidáš tu melasu, tak by to chtělo vodu ohřát jelikož se ve studený blbě rozpouští a pak nechat samo vychladnout-jinak se ti melasa bude držet u dna nebo ji z tý lžičky nedostaneš.
-dávam si ji občas k snísdani do čaje ;)

-na to srovnání funkce bakterií mléčného kvašení by to chtělo asi větší kytky, jinak dobrej pokus k+ :)
travodlak
to Apartman:

čus...neboj zjistil jsem, že je lepší jen tak strčit lžičku do melasy(je docela hustá)...pak jí dám do připravený vody, promíchám a nechám tam tu lžičku kynklat a to opakuju dokud se všechno nerozpustí ale netrvalo to nikdy dýl než cígo :)

jinak...je docela dobrá :)

to All:

no a k pokusu:

já už tak nějak přesvědčenej sem(rozhodně to neškodí) a nadále v tom budu u budoucích kytek pokračovat...tohle dělám spíš pro zábavu a ze zvědavosti...

právě jsem se vrátil ze špeku(u kytek) a možná první postřeh:

dvojka mi připadá stejně jako Shiva na začátku, nebo spíš listy...jsou takový...jak to popsat...tvrdý a tmavý...kdežto u trojky začínaj bejt takový načechraný jako u Shivy po aplikaci...připadá mi že trojka začíná líp absorbovat...ale možná se mi to jen zdá...
travodlak
včera jsem nestíhal...
házet fota každej den to je nudný. zvlášť když jde o pokus...myslim že je brzo na nějaký závěry a ty absorbce apod. to se ti asi zdá :) přesaď je ještě dokud je čas .) přeci nechceš porovnávat takhle malý kytky z malýho květníku - to se nestačí rozvětvit a vyrůst do nějakejch rozeznatelnejch výsledků imho (když se mluví o tý virtuální stránce pomocí fotek - kvalita palic to co cejtíš a nemůžeš vyfotit tak to může bejt jinde i když to vypadá skoro stejně )

ale v pohodě :)

at se daří
dalas
Zdarec, mám malej dotaz s jednou nejasností co se týče LB.
Jak to dám do mlíka a nechám to tam těch 7dní tak se na hoře udělá (sýr) a pod tým je žlutá voda. Ty bakterie sou v tý vodě? A ten sýr mužu vyhodit ne?
Jen se chci ujistit.
Arr,možná žeto uplně nesouvisí, zdánlivě,v první polovině 90let sme pěstovali ganju hned kousek za vesnicí u potoka do kterého vypouštěla
místní mlekarna a vopčas se něco vylilo na levej břeh tekla tam uplně bílá
voda odtoho mléka kytky rostli na obouch stranáh břehu ale na tý straně
co se vylejval potok rostli kytky větších rozměru z bohatším květenstvím
a dřív nasazovali na květ.
A jakpak kvete ta mamina WS? Update by bodnul :)
travodlak
to:Mara69: čus...je to v p...musel jsem všechno sbalit...ale mamina už je skoro suchá a vypadá libově...
tripmag
je skoda ze si to nedokoncil...
aj mna to zaujalo a pokusne som si spravil lacto bacill
akurat som pouzil uplne cerstve mlieko z automatu pri druzstve a bolo ho ovela viac ako z pasterizovaneho

musim uznat ze to naozaj funguje!!!
mam v zahrade 5 rastlin tabaku a tie dve naockovane s LB su vyssie a teda neporovnatelne krajsie
tak isto som naockoval jednu exotickejsiu rastlinku :) a mam pocit ze zhruba do 2 tyzdno poriadne nabrala na obratkach
ale je to len moj dojem nemozem porovnat ako pri tabaku
travodlak
čus...chtěl bych se omluvit všem kteří sledovali pokus, který jsem z velmi vážného důvodu nemohl dokončit...jako revanč přikládám aspoň foto pokusných gerber, který jsem rozjel několik dní po ukončení veškerého domácího pěstu...takže hádejte která z nich má v hlíně LB :)

to dalas: já osobně to všechno sezbírám a dám do flašky s vodou, do který je přidána melasa a pořádně prošejkuju, pak těsně před aplikací to zcedim přes sítko abych vodu zbavil těch bílých žmolků

edit: zapoměl jsem dodat že kytky byly kupovány v jeden den zhruba stejně vzrostlé(kupoval sem jednu k svátku mladý) a v krámě mě napadlo že pokus dokončim jinak(ještě že sem mladá nechodí :) )aplikováno ihned jak byli nový LB připravený a přesazeno do nejvíc shit substrátu co měli v obi...ale jak je vidno tak si s tim LB spolehlivě poradili :) kdo nevěří ať zkusí sám

zatim nijak nehnojeno...jen ta vpravo dostala sem tam vodu s melasou

upuju po tak dlouhé době, protože jsem čekal až fakt něco bude vidět...opravdu nemá smysl čučet každej den na rozdíly

nebo to byli narozeniny?:wink:
tyoe přece ste si nemysleli že to je chujovina ... já vim že mysleli :teef:
travodlak
to RespectFlowers: já už mám jasno že to funguje...skříň znovu jede a maj to všechny kytky...toto je jen revanč na nedokončenej pokus...nesnášim nedodělaný věci...a maj to i všechny kytky doma...kromě jedný gerbery...tak mě napadá že jí to dám taky abych viděl jestli je dožene

sem strašně rád že si se ozval
hele vpodstatě sem rád já že si se ozval :) mě se nechtělo fotit srovnávačky dělat a ty si ukázal že to funguje páč já tu zanechal jen strohej překlad :wink:
travodlak
tak ještě je dám tý jedný gerbeře ať uvidíme jestli je dožene nebo se aspoň konečně rozjede :)

a mě ten strohej překlad stačil abych vyzkoušel a na "vlastní kytky" se přesvědčil že to fakt pomůže
no konečně boostr u kterýho sou vidět výsledky tak jednoznačně jako užádnýho jinýho tomá cenu zlata/určitě to prubnu/a nakomerční aditiva se v....s.....u.
travodlak
to velká noha: on to zas asi booster nebude ale dá to do kupy hlínu, pokud je tam něco v nepořádku

PS:došlo několik dotazů na "výrobu"LB...je to tu v trýdu, ale v rozházené formě takže se pokusim udělat nějakej přehlednej návod i s fotkama...ale bude to pár dní trvat :)
ale fungujeto tak aspon to tak vypadá narozdíl od některejch předraženejch, zázračnejch boostru který sou na pytel.
tak na netu je infa víc než dost .)
další věc co na grouwru moc neni vidět sou compost teas

http://grower.cz/forum/showthread.p...5326#post795326

sem trochu upravil srozumitelnějc :frog:

citace:
Původní příspěvek od travodlak
to velká noha: on to zas asi booster nebude ale dá to do kupy hlínu, pokud je tam něco v nepořádku

PS:došlo několik dotazů na "výrobu"LB...je to tu v trýdu, ale v rozházené formě takže se pokusim udělat nějakej přehlednej návod i s fotkama...ale bude to pár dní trvat :)


půda bejvá často v nepořádku . nebo spíš nerovnováze - tohle sou prospěšný bakterie dělaj ten "boost" lepší cestou než drahý věcičky

:jumper:

pro bližší info mrkněte na icmag a celkově na net, kde je bohatá diskuze (sice v nagličtině ale s gůglem dneska si to přeloží všichni plus minus) odkazy viz první příspěvek
travodlak
Tak tady je ten návod:

krok 1: vezmem nechlorovanou vodu a rýži. pořádně promícháme až je voda foggy, mlhavá(prostě plná bordelu z rejže). vodu slejeme a dáme do průhledné nádoby s víčkem
travodlak
krok 2: počkáme až se na hladině utvoří takovej škraloup, kterej sesbíráme lžící a dáme do připravené misky(opět průhledná s výkem)a celý to zalejem mlékem
travodlak
krok 3:počkáme až mléko "zhoustne"a udělá se v něm taková kejda.Tuto kejdu sesbíráme lžící a dáme do připravené nádoby s vodou a trochou melasy.Pořádně promícháme a přecedíme přes sítko(to sítko asi nebude zas tak důležitý, ale když jsem tam ty žmolky nechal tak později začly v hlíně plesnivět). Na litr vody přidám jen trochu melasy aby voda měla hnědej nádech
pokud používáte melasu tak NESÍŘENOU
a taky se tam melasa logicky nerozpustí studená kdyby někoho napadlo tam dávat takhle
hele co timhle proplachovat kokos misto enzimu??
travodlak
myslim že to asi k ničemu nebude...jelikož jim trvá tak 14 dní než "zaberou" a nevim jestli by v kokosu přežili...nikdy jsem to nezkoušel
citace:
Původní příspěvek od travodlak
Tak tady je ten návod:


teďka se na to po dlouhý době koukám a je tu pár nepřenesností
:
tam v první fázi je důležitý aby při tom prvnim tejdnu "kvašení" měly vzduch - víčko nechat pootevřený...

potom fáze , kdy už je na povrchu škraloupek - ten se dá do nový nádoby , kde se k němu přileje 10dílů mlíka - > tím se eliminujou ostatní mikroorganismy ve snaze získat pure lactobacilly :wink: to samé udělejte s původní kapalinou bez škraloupu ...

za další tejden se utvoří vrstva bílkovin a tuků -> žlutá kapalina, v níž budou LB

ještě je nepoužívejte hned - přidejte jim trochu nesířený melasy (cukr k potravě pro organizmy) - smíchat předtim s vodou 1:3. nepoužívejte rafinovaný cukr ! počkejte 30hodin a potom tím zalijte :)


co se týče aktuální outdoor sezony, tak bych aplikoval do finálního media a neplítval bych tím pro předpěst.


Chcete-li použít, můžete zředit s 20 díly vody. Ujistěte se, že voda není chemicky ošetřené, jako je chlór. Pamatujte si, že máme co do činění s živými mikroorganismy a chlor může zabít.

good luck
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od jusr


teďka se na to po dlouhý době koukám a je tu pár nepřenesností
:
tam v první fázi je důležitý aby při tom prvnim tejdnu "kvašení" měly vzduch - víčko nechat pootevřený...

potom fáze , kdy už je na povrchu škraloupek - ten se dá do nový nádoby , kde se k němu přileje 10dílů mlíka - > tím se eliminujou ostatní mikroorganismy ve snaze získat pure lactobacilly :wink: to samé udělejte s původní kapalinou bez škraloupu ...

za další tejden se utvoří vrstva bílkovin a tuků -> žlutá kapalina, v níž budou LB

ještě je nepoužívejte hned - přidejte jim trochu nesířený melasy (cukr k potravě pro organizmy) - smíchat předtim s vodou 1:3. nepoužívejte rafinovaný cukr ! počkejte 30hodin a potom tím zalijte :)


co se týče aktuální outdoor sezony, tak bych aplikoval do finálního media a neplítval bych tím pro předpěst.


Chcete-li použít, můžete zředit s 20 díly vody. Ujistěte se, že voda není chemicky ošetřené, jako je chlór. Pamatujte si, že máme co do činění s živými mikroorganismy a chlor může zabít.

good luck


zdar

jak se divam, tak mas v tom prekladu a postupu stale dost nejasnosti.

Ted jsem se snazil vytvorit bakterie ml. kvaseni a sekl jsem se pri poslednim kroku...

Pisete zde, ze se vytvori zluta kapalina - "za další tejden se utvoří vrstva bílkovin a tuků -> žlutá kapalina, v níž budou LB" Neni tato zluta kapalina spise "tvaroh v urcitem stadiu syrneho procesu" ?? Protoze jedine, co se mi udelalo je tento tvaroh. Cekal jsem, kdy se vytvori ta zluta kapalina. Nic se nestalo a akorat se mi v nadobe vyskytla loziska infikace tzn cela nadoba asi poleti na kompost ....

jinak na zacatku mas nejasne to proplachovani ryze vodou ... proste se vezme ryze, zaleje se teplou vodou aby se uvolnily skroby obsazene v ryzi a pote se voda sleje a dale pouziva...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma