Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
11.září- oslava nebo otrava? - Klikni zde pro originální téma
Yasmeene
Cuzz lidičky, zajímalo by mě jak se dneska, po roce, stavíte k událostem z 11.září 2001, budete to nějak slavit? Nás napadlo demonstrativně upálit dvě vysoké kartonové krabice zapálenýma vlaštovkama... :D , co řikáte na útok na Irák, souhlasíte nebho ne?
tahua
Slavit tak ohavnou a hnusnou věc!!! To teda asi ne a každýho kdo to bude slavit považuju za idiota!! :mad:
Zdá se že útok na Irák je nevyhnutelná věc :( a rozhodně to může přinést mnoho špatného.na druhou stranu souhlasím s tím že s mezinárodním terorismem je třeba bojovat a to velice tvrdě.
Nedávno jsem viděl film dle skutečných událostí, jmenoval se Kandahar a námět a scenář napsale Afgánka žijící v Kanadě.Desetiletý kluci (holky do školy nesmějí) odříkávaly nahlas pasáže z koránu a jejich učitel náhle zvolal "Ticho!!", pak ukázal prstem na jednoho chlapce a zeptal se :Co je to šavle?".Ten klučina sáhl za sebe vytasil šavli a vyhrknul: "Šavle je zbraň, která zloději usekne ruku a vrahovi hlavu!"..učitel : "Dobře" a zase mlely všichni ty pasáže z koránu.....po chvíli učitel :"Ticho!!"..."Co je to Kalašnikov??"...kluk sáhnul za sebe vytahnul kalacha a spustil: "Kalašnikov je automatická zbraň která stříli nepřetržitou střelbou nebo krátkou dávkou. Zabíjí vše živé a zohavuje mrtvoly nepřátel!!Pak nátáhnul závěr a učitel řekl"Dobře" a zase jely dál.
Tak to jen tak pro informaci jak to tam probíhá ve škole, co se učí a že je pravda že tam ti může 12letej kluk ustřelit palici na ulici!!!
Yasmeene
No jenže oni mají taky úplně odlišnou mentalitu, u nich tohle prostě funguje, to že naší evropskou civilizaci považujeme za vyspělejší neznamená, že ta jejich je nějak špatná. Jinak jak už sem psala na chatu, u mě je největší terorista Bush a právě jeho a jeho poskoky bych eliminovala za terorismus nejhrubšího zrna.
Mr.Proper
Yasmeene, nechce se mi věřit, ty souhlasíš s takovým násilím jako bylo před rokem v NY?
Ty chceš slavit smrt tří tisíc lidí?
Jsi pomatená nebo jen tak neskutečně primitivní a hloupá? Jak můžeš slavit jakýkoliv násilný čin?

Jsem zděšenej, že i ty užíváš stejný konopný dým míru jako já ...
tahua
Jenže odlišná mentalita ji ještě nedává právo na útoky proti jinejm státům.Ty považuješ za teroristu Bushe a já zase Usámu a Saddáma.Problém je v tom že Amerika je moc velká a vše co dělá je ihned napadáno zbytkem světa.....měli si snad nechat líbit útok na své občany jenom proto že mají vyspělejší armádu a více prostředků na odvetný útok....haha no to asi ne.
Jako ženská by jsi z Afganistánu utíkala až by se za tebou prášilo a za kecy vo odlišný mentalitě by jsi si ještě ráda dala v bezpečí Ameriky po papuli.
Piskot
Ja jen neco malo.
Jsem tady ve statech a atmosfera dnes 11.zari je takova rozpacita.Hodne se o tom mluvi mezi lidma a samozrejme v TV a novinach taky.
Po cele americe se zapaluji svicky a vsude visi napisy We will never forget.

Muj nazor je,ze tohle je ohavny cin at uz se stal v Americe,Australii nebo treba v Japonsku.
Proc se to stalo to je otazka na dlouhou diskuzi.Samozrejme,ze na tom ma Amerika taky vinu.
Me jen mrzi,ze neco takoveho se porad musi dit.
Hold clovek porad potrebuje nekoho ovladat,vlastnit a branit mu ve svobode.Tohle se deje po celem svete kazdy den :(
Zacina to omezovanim lidskych prav a svobod (koureni travy) a to dokonce primo zakonem,ktery nam kdosi stanovil.Nekdo to vymysli,pak to par kravat odkejve a tretina sveta s tim ma problemy.Toto fakt nechapu.
No a konci to teroristama v letadlech kteri se leti pomstit tomu utlacovateli USA.Jsou presvedceni,ze konaji spravne.Utlacovatel se jim za to pomsti.Samozrejme s presvedcenim,ze take kona spravne.A takovych presvedceni o spravne veci bude asi v blizke budoucnosti vic a toho se trosku bojim :(
Mr.Proper
mohla by ses zamyslet a odpovědět mi na jednoduchou otázku:
to opravdu budeš SLAVIT SMRT více než tří tisíc lidí?
viridis
sice jsem se zarek', ze budu psat jen o pesteni, ale presto:
NIKDO, lhostejno jestli fyzicka nebo pravnicka osoba ci stat nema pravo zbavit cloveka zivota nebo svobody. Pokud to pripravuje, je jedina rozumna alternativa eliminovat tuto hrozbu, pokud mozno navzdy.
Na hruby pytel hruba zaplata.
---------------------------------------------------------------
off: Nejsem zcela presvedcen, ze Usama jednal proti zajmum vlady (neplest s lidem) Spojenych statu.
Kdo z utoku nakonec profitoval ? Qui bono ?
---------------------------------------------------------------
Zaroven si udeluji K- za pesimismus a cynismus. Kliknete mi ji tam nekdo. ;(
Yasmeene
Takze asi takhle 11.září bude navždy v poměti lidí jako den kdy došlo k strašlivé tragédii, všichni budou vzpomínat na to jak zde zahynulo 3000 nevinných lidí se slzou v oku.. Samozřejmě, že je mi těch lidí líto a že to, že umřeli mi připadá zbytečné, jsem proti násilí v jakékoliv podobě, JENŽE, kdo si vzpomene na 50000 nevyných kteří umřeli právě kvůli těmto třem tisícům? Kdo bude vzpomínat se slzou v oku na ně? Kdo bude vzpomínat na civilní obyvatele v Iráku až zanedlouho mnozí z nich prostě umřou? Tohle není žádný potírání terorismu tohle je zcela regulérní msta, neni na tom vůbec nic civilizovanýho, pakliže Usáma může za smrt těch tři tisíc pak tedy Bush může za smrt padesáti tisíc+ bůh-ví-kolika-dalších kteří ještě umřou v tomhle nesmyslnym boji pod záštitou vyplenění terorismu, když se podívám na tu bilanci: kdo je tedy větší zloduch? Když mi někdo zabije kamaráda, znamená to snad, že bych měla dotyčnýmu povraždit rodinu??? A přesně tohle se děje.
Mr.Proper
citace:
Původní příspěvek od Yasmeene
Cuzz lidičky, zajímalo by mě jak se dneska, po roce, stavíte k událostem z 11.září 2001, budete to nějak slavit? Nás napadlo demonstrativně upálit dvě vysoké kartonové krabice zapálenýma vlaštovkama... :D


Ty chceš opravdu slavit nečí smrt? Je mi z tebe nanic...
Opravdu, regulérně se mi z tebe udělalo zle.

A jestli chceš, můžu ti poslat datumy i jiných násilných a teroristických činů ať máš pořád co slavit.
Karmínový Král
Hm tak slavit to sice nebudu, ale v jistých věcech plně souhlasim s Yasmeenee. Mentalita arabů je zcela odlišná. Mě osobně se taky vůbec nelíbí americká expanzivita, jakožto i expanzivita americké kultury, minimálně tedy té (velké) části, která se dá označit za konzumní. Podle mě je to země, kde je síla této "kultury" největší. A bezděčně požírá zbytky všech ostatních kultur. Včetně arabské. (Mimochodem už jste viděli stavbu prvních Mekdonaldů v Kábulu:) ?) Stejně jako se mi nelíbí jazyková degenerace. (podívejte se třeba na většinu příspěvků tady na groweru. Jhakým jazykem na Wás btw-(to nevim co znamená ale viděl sem to). tyto fagt kwalitní příspěwky mluwí? Fak jů co tagle mluwíte). Konzum!

Ale hlavně, o co mi jde - Myslím, že třeba takový hlad, potažmo přirozená podvědomá závist, v prostředí stánků s logama Koka-koly je dostatečným podnětem k takovým útokům. A taky si myslim,že odvetou, jak se tomu, říká, dosáhli američani jen smrti x nevinných lidí, pachtících se třeba za stravou. Možná dostali i pár teroristů, kteří vylezli ve špatnou dobu z jeskyně. Původní velký kluci keci o tom, jak ibn Ládina ulověj vyšuměly. Zatímco on, pravý vinník odpočívá na banánovejch ostrovech, tisíce nevinnejch odpočívaj uplně jinde. Zbytečně. Jedná se o normální expanzi, ter. útok, se stal pouhopouhou záminkou.

A co mě vadí zdaleka uplně nejvíc, je vlezdoprdelkovství se kterou se dnes vzpoíná na tu převratnou událost, kdy zemřelo 3500 hrdých, svobodných Američanů. V Afghánistánu tolik lidí umíralo takřka denně. Takové události tam byly na pořadu dne. A to nikoho nezajímá. Samozřejmě ten útok byl svinstvo, rozhodně jej nepodporuju ale ta odveta byla podle mě minimálně(!) stejný svinstvo. Na druhou stranu je pravda, že odveta přinesla jedno pozitivum. Pád Talibanu.

Co si myslím o útoku na Irák? - za prvé "šťourání do vosího hnízda" - pokus o další expanzi - zbytečně umře nesčetně dalších nevinných lidí

Taky se mi nelíbií samozřejmost, se kterou se amerika staví do pozice ředitele Zeměkoule. Jde mi především o princip, jak může amerika jaderně vyzbrojená velmoc, zakazovat zbrojit jiným. To je jako by ste si koupili pistoli a všem ostatnim dovolili aby nosili jen kudličky. Budete sice v bezpečí, ale co ostatní? Je to fér?
God bless america?......

mimochodem,jaká nejnižší možná karma? asi to brzo poznám......

[Edited by Karmínový Král on 11-09-2002 at 02:15 PM]
Mr.Proper
A díky Viridisovi za humanistický názor, který zastávám i já.
A K+ a né mínus...
Yasmeene
Ach jo myslim, že Karmínový Král to vyjádřil tak nějak přesně, lidi pochopte, že mi nejde o to mít z toho radost, já jen chci hnusem upozornit na hnus ještě větší, prostě sem znechucena Amerikou. Zatím jak to tak vypadá tak jste většina pro zabíjení dalších lidí, takže o nějakém pohoršení bych více přemýšlela...

edit:
Ještě si přečtěte pořádně ten první příspěvek, já se ptala jestli to bude někdo slavit, neřekla sem že to budu slavit já a to s tou krabicí bych dělala na památku těch co umřeli v Afghánistánu

[Edited by Yasmeene on 11-09-2002 at 02:30 PM]
Karmínový Král
Nechci se moc hádat, berte to jako přátelskou diskuzi .Váš názor je !podle mě! dost nedotažený a nedívá se na věc jako na celek. Je, řekl bych, spíše pseudohumanistický.
Abych jen tak nemektal - argumentace je v mém předešlém příspěvku. Rád bych místo rychlé negace viděl od
Vás odpověď a nějaké pádné argumenty, které by třeba rozbouraly můj názor. Díky
Mr.Proper
to Karmínový Král:

Řeč byla původně o útoku na WTC, ta odveta je jiná diskuze. Ale stejně mi přijde divný, že pro tebe dostatečným důvodem pro takovéto násilí, je "hlad a závist v prostředí stánků s Coca-Colou". Násilí lze schvalovat snad pouze v případě bezprostředního ohrožení života, čili obrany.

A když mluvíš o jazykové degeneraci příspěvků na Groweru, zkus nejdříve pořádně přečíst po sobě svůj příspěvek.
Yasmeene
Ještě trochu popela odsypu z mé hlavy: Chcete snad nadávat České televizi za: Oslavu osumdesáti let od umrtí Vlasty Buriana? Oslava neni slovo čistě pozitivní oslava je připomenutí si něčeho. Jinak za svými názory si stojím.
Squl
Některý příspěvky jsou jako od malejch dětí co v USA vidí hodného strejdu, kterému by se nemělo ubližovat, protože má hodně peněz. Nikdo se už ale nezeptá kolik lidí z jinech států trpí kuli roztahovačnosti tohoto strejdy. Už od starověku chudé a nevyspělé státy útočily na ty bohatší a vyspělejší. Jenže na začátku těchto sporů se mlátili klackama a meči, hold doba se změnila. Já bych spíš tady řešil aspoň slovně, jak tento problém nesnášenlivosti těchto kultur řešit. Nesouhlasím s teroristy a nesouhlasím s USA(Bushem).
Mr.Proper
to Squl:
Jestli jsem míněn i já, pak věz, že mé negativní reakce jsou vyvolány bytostným odporem k násilí a netoleranci.

Nejsem amerikanofil - troufám si říct, že rozumím islámskému a zejména arabskému světu a mentalitě víc, než si Yasmeene vůbec dokáže představit.

A nesnášenlivost obou kultur? Takhle dramaticky bych to zas až tak neviděl. Podle mne jde o ideový až náboženský fanatismus několika (bohužel velmi mnoho) jednotlivců a skupin, který v některých totalitních systémech bohužel prorostl do státních struktur.

A jesliže někde docela poblíž nějakej pomatenej blázen se snaží roztlouct atom a ohrozit tím ostatní, pak je potřeba ho klepnout přes prsty a říct mu ne ne ne.
Je jiná otázka, zda válka je teď opravdu ta nejzašší možnost.
Karmínový Král
ohledně té degenerace...........rád bych věděl o čem mluvíš, myslím, že ten příspěvek, s ohledem na jeho délku a fakt, že jsem jej psal ve škole ---- tudíž dost rychle, obsahuje přiměřené množství překlepů a gramatických chyb ( především zde, pravda, nepíšu moc velkých písmen a do očí bijící je zdvojené n ve slově viník, uznávám ) . mohl bys prosím být konkrétnější ?

pod čarou:
Měl jsem na mysli ani ne tak gramatiku jako "anglofilii"
Mr.Proper
to Karmínový Král:
Já taky neměl na mysli gramatiku - to si nedovolím nikomu hodnotit.
Právě onu "anglofilii" jsem měl na mysli. Když ti vadí anglismy a amerikanismy ostatních členů, pak opakuji: přečti si po sobě svůj příspěvek.
Dude
nikdy nic neni černobílý, nemůžu souhlasit s tim aby umírali nevinný lidi, 11/9 byl obrovskej šok asi pro celej svět, ale podle mě ani ne proto, kolik tam zemřelo lidí, spíš proto, že Dvojčata byli SYMBOL... Budu paušalizovat, ale naší "západní" civilizaci asi už víc záleží na symbolech než na jednotlivcích...
lidi umíraj stále, ať už pod teroristickými (mimochodem jakej je rozdíl mezi "zlym" terorismem a "oficiálnim" terorismem ze strany druhé? z pohledu Hitlera byli výsadkáři, kteří zabili Heyndricha taky teroristi...) útoky, kouření cigaret zabije mnohem víc lidí než všechny tyhle útoky dohromady - nejsou tabákový společnosti taky teroristi?
veškerá realita (zase naprosto subjektivní) je médii a vůdci semleta do ideologické selanky, použít cokoliv proti nepříteli...
bohužel to co následovalo po útoku na WTC bylo též zneužito Spojenými Státy pro posílení svých mocenských zájmů - všechno zlý je vlastně pro něco dobrý...
ne, nezastávám se teroristů, to ani v nejmenšim, ale nemůžu se zastat ani Ameriky (mimochodem co je Amerika - jenom soubor jednotlivců, který tam žijou), můžu cítit s těmi, kteří ztratili své blízké, nejbližší, ale proč jenom v WTC, proč ne v Kábulu, Vietnamu, v Čečensku, v Izraeli a Palestině....?
proč lidé podléhají ideologické masáži svých vůdců - Usama i Bush nezemřou pro svoje ideály, vždycky to odnesou pěšáci...

Peace Všem

Karmínový Král
zdá se že sis zcela nesprávně nyložil význam sarkastické pasáže o dvou větách, ve které jsem úmyslně použil tenhle idiotskej styl s prokládánim w a zakončil sem jí mužnym fuckovánim....... Myslel jsme, že je to dost zjevné a kontrastní, když tento styl jinde v příspěvku nenajdeš. Asi se budu muset víc snažit nebo ....?
Daniel
Podle mýho soukromýho názoru američani úplně zblbli. Podívejte se třeba na CNN nebo kamkoli, kde "řeší" ty útoky - všude jsou kecy o amerických hrdinech a zbabělých "coward" útočnících.
Schválně se podívejte na popis "victims" na CNN (nebo NY Times).
Ke každé kancelářské kryse, uklízečce nebo požárníkovi jsou NAPROSTO BĚŽNÉ komentáře typu: "Sice jsem L.D. neznal, ale její hrdinná smrt mě poznamenala na celý život, amerika tě miluje a truchlí..." - prostě jim ruplo. Vsadím se, že za den zakalí ve Státech víc lidí na nemoci z kouření nebo chlastu, ale to se nevysílá v televizi s palcovýma titulkama "Útok na USA".
Prostě se tak nějak navzájem rozžhavili - sami se přesvědčili, že po nich celej svět jde a přišel čas na totální válku.
Podle mě by měli víc hulit a míň stíhovat.

Mimochodem, osobně absolutně nevěřím, že za tím útokem stojí nějaký terorista. Pár arabů ty letadla možná řídilo - ale zorganizovat něco takového podle mě spíš ukazuje na nějakou tajnou službu.

A komu to všechno prospělo?

Amíci si teď v zahraniční politice dělají, co chtějí, nikdo ani nemukne. Zaberou ropný naleziště v Afghánistánu a Pákistán jim s tím pomůže. Izrael může v klidu utáhnout smyčku kolem zbývajích palestinců - jsou to přece teroristé, tak co!
Zajímavý je, jak ochotně všichni uvěřili, co všechno Al Kaida dokáže.
Co s podezřelými obchody na burze těsně před tím útokem? Nejdřív nám říkali, že to si Ládin asi snažil přivydělat, ale najednou se o tom přestalo mluvit.
A Antrax?
Fakt věříte, že Ládin a jeho parta z hor jsou nejen dokonalí teroristé, stratégové, únosci, piloti, burziáni a ještě navíc biologičtí inženýři?
Vždyť Antrax v takové kvalitě, v jaké ho dostávali američtí senátoři nadokázali vyrobit ani rusové za studené války!

Podle mě všechno ukazuje na manipulaci amerických tajných služeb. Myslím si, že Bush je obyčejný texaský pako - ignorant, kerý se naučil politice jako guvernér Texasu při podepisování rozsudků smrti.
Určitě věří, že vede svatou válku - to on je nebezpečný fanatik a většina občanů ameriky se odnaučila myslet nezávisle a dobrovolně se zbavili svých svobod.
Teroristi nezničili americký sen o svobodě - amíci si to udělali sami.

Dan
Karmínový Král
tvůj příspěvek má drobet ostřejší náboj,ale jinak s tebou dost souhlasim... včetně postoje k Pepkovi:)
Mr.Proper
to Karmínový Král:
Tak to se omlouvám, to mi nedošlo. Teď když to čtu znova, tak uznávám.
Karmínový Král
:)
abych se k tomu vyjadril, to co se stalo loni bylo smutny ale bohuzel to poslouzilo jen jako zaminka k mnohem vetsimu zlu. Na webu http://www.kyberia.sk jsem nasel tento citat ktery se mi zda ze se hodi k soucasnemu deni v USA: Ten kdo obetuje svobodu pro bezpecnost si nezaslouzi ani svobodu ani bezpecnost
Beebob
Amerika má bohužel prvenství v počtu poraženýcho dobytaka,kterej cpe do těch molitanovejch sraček.Alternativní stravování je podmínkou v boji proti konzumu,který stojí životy miliardy zvířat.Každý musí začít od sebe a naprosto radikálně.Já začal v otázce stravování a budu v tomto stylu neubližování živým tvorům pokračovat.
mllock
Musim si taky prilozit polinko do ohne. Jsem v Anglii a hodne se tady o tom mluvi. Dost jsem tady poslouchal co lidi rikaji kolem a vetsinou jsem byl zticha.Jen pred lidma co znam ,jsem rekl svuj nazor.Ze kdyby Amerika nechtela tolik expandovat a zajistovat si dalsi mocenske pozice ve svete, neresila konflikty ,ktery se ji netykaji a hlavne vse nedelala kuli blbymu zisku, tak twin towers stoji dodnes. Rekl jsem ,ze jsme jako ceska republika zazili vpad cizich vojsk do zeme.A vime co to je ,kdyz do zeme vpadne nekdo nezvan a snazi se nejakym zpusobem resit situaci. To presne amerika nekolikrat udelala.
Anglicani jsou trosku jini. Koukali na me jako na terroristu. Me vysvetleni ,ze s lidmi co prisli o nekoho blizkeho strasne citim.A rozhodne s utokem nesouhlasim, brali s rezervou. Vetsina anglicanu si mysli, ze je amerika absolutne v pravu a ,ze vsechny konflikty do kterych se pripletli byly opodstnene. Relk jsem jeste, ze amerika je nejsilnejsi zemi co se tyce ekonomie a sily vubec a rozhodne si tady na tom svete muze delat co ji napadne a nikdo ji nedokaze zastavit.(ani anglie) .
Tak sem si tim prohlasenim tady nepridal. Sam si myslim ,ze utok na Irak prinese odvetu. Jen 3 zeme na svete vlastni vir cernych nestovic. USA,byvaly SSSR, Irak.
Irak je koupil od rusu. Lidskej organismus nema (uz) imunitu proti tomuto viru a podle prognoz by prezilo par stovek tisic lidi na planete. Tak si rikam ,co by se stalo ,kdyby ten vir namnozili a rozprasili do ovzdusi.... Siri se vzduchem, vodou,kontaktem s postizenou osobou... No snad tady nejsou takovy fanatici.. doufam
Maggie
Ahoj, taky mi to neda pripojim se z pohledu kapanek australskeho. Nezlobte se, ale NIKDE jsem tady nezaslechla nic o tom, ze by to tu nekdo schvaloval, nebo dokonce slavil! ( to leda u nas a kapanek se za to stydim). To je podle me naprosta pic.... slavit smrt tri tisic lidi!! Navic tady o tom sly cely vcerejsek porady v TV a reknu vam, tem, kteri to tem chudakum ve WTC prali, bych nachvilku zase prala ja, aby byli v jejich kuzi. Preci kvuli tomu, ze nesouhlasim se zahranicni politikou USA nebudu schvalovat neco podobneho, co se stalo pred rokem. V tomhle se australani kapanek lisej od nas - nepletou hrusky s jablkama a jsou tolerantejsi jak navzajem k sobe, tak i k jinejm narodum. A jediny, co jsem tady tak videla bylo zdeseni nad tim, co se stalo... a verim, ze by byli stejne zdeseni, kdyby se to stalo kdekoli jinde na svete.
Dokonce poradali sbirky na skody po povodnich u nas, chapete to? :)

tahua
No jasně....jen je člověk trošku proti názoru většiny lidí tady na Grower a hned K-......tak aspoň by se slušelo napsat já to byl a bylo to proto a proto.taky jsem nekliknul jasmíně K-....i když s jejíma názarama nesouhlasím.Ostatně dávat nebo brát karmu za názor to mě příjde dost ujetý.
Total kapor
Terorizmus sa nedá riešiť násilím, ale iba mierovou cestou. Ked ani jedna zo stran nebude ochotna urobit kompromis svet skonci velmi zle. Len dufam ze ked skolabuje uz tu nebudem...
pála žáhí
Nazdárek, myslim si, že je nefér řešit USA a Bushe v threadu, kterej má v názvu 11.září. Je to neuctivý k těm lidem, co to minulej rok odskákali(to zní trošku ironicky). Nesouhlasim s politikou USA a Bush mě pěkně se.. Ale ty lidi, kteří se před rokem stali terčem teroristických atantátů, byli NEVINNÍ! To je podstata terorismu. A každej komu to trošku myslí, to musí odsoudit. TERORISMUS JE TA NEJVĚTŠÍ SRAČKA, CO KDY LIDI VYMYSLELI!! TVRDĚ PROTI TĚM HAJZLŮM!! Ať se demonstrativně upalujou, když na to maj vzít si život kvůli svejm ideálům, ale zabíjet nevinný lidi je hnus.
Yasmeene
citace:
Původní příspěvek od pála žáhí
TERORISMUS JE TA NEJVĚTŠÍ SRAČKA, CO KDY LIDI VYMYSLELI!! TVRDĚ PROTI TĚM HAJZLŮM!!


Ano terorismus je ta největší sračka (spíš teda jedna z největších sraček), ano tvrdě proti těm hajzlům, ale proti TĚM hajzlům a kdo si myslí, že TI hajzlové sou Afgánci tak TĚM hajzlům bych zas udělala něco já.

Suverenita Bušova spolu s Blérem (blé) je opravdu napřesdržku, oni se už ani nikoho neptají, oni si prostě zaůtočí a že to vyvolá nějaký větší konflikt?? Nevadí přeci o ameriku tady nejde, neni to vůbec jejich země tak co by brali nějaký ohledy na to co je kolem, to že (podobně jako v Afghánistánu) to způsobí to, že obyčejní lidi stratí domovy, nemají co jíst to už Buše moc nezajímá...

11.září mu hraje báječně do karet, odevšaď se vytáhnou pohnuté story obětí, kteří byli ti nejhodnější lidé, nejmilovanější otcové, nejskvělejší matky najštastnějších rodin a to se objeví v televizi, tisku, rádiu.. Lidé začnou truchlit a truchlení přinese zlost a zlost přinese podporu a oblibu Buše, k tomu očerňování Iráku všemožnými, nemožnými i polomožnými zprávami, jako že co Iráčan to Usáma přispěje k tomu též a hle fanatická amerika dotčeně řve: vraždit, vraždit.

Jen tak offtopic: Bushův bratr se jmenuje Jeba Bush :D :D
pála žáhí
Těma hajzlama sem samozřejmě nemyslel afgance, ale všechny teroristy. Nesouhlasim s útokem na Irák a s odstupem času už nesouhlasim ani s útokem na Afganistán, nebo spíš se způsobem, jakym byl provedenej. Kdyby ale v Afganistanu byly, nasazený jenom speciální jednotky(podle mě nejlepší varianta), zemřelo by tam nejspíš hodně americkejch vojáků a trvalo by to mnohem déle a to si Bush nemůže nebo spíš nechce dovolit. Podle mě je většina lidí v USA spokojená, jak to v Afganistanu proběhlo a o to Bushovi přece šlo, na zbytek světa se může vysrat. Málo kdo v americe bude oplakávat nevinný mrtví v Afganistanu. Bush 11.září zneužívá, jak jen může. Je to zmrd.
nemo
Mě by dost zajímalo, co je to vlastně terorismus. Obávám se, že jeho definicí jsou miliony, podle toho, kdo jej bude definovat. Malý příklad: to co dnes Izraelci nazývají terorismem z palestinské strany oni sami dělali před vznikem izraelského státu, aby odtud vypudili Brity, kteří nakonec po pár pumových útocích vymajzli z jim svěřeného území, aby nechali Židům možnost si založit svůj stát. Přečtěte si Dějiny židovského národa od Paula Johnsona. Tam to je.
Co má dělat slabý, když mu silný dělá něco co se tomu slabému nelíbí? Nechci obhajovat terorismus ale chápu odkud se bere. Myslím, že je na místě se zamyslet, proč se něco takového děje a ne hned zvýšit rozpočet na zbrojení a harašit zbraněmi, jak to dělají Američané. Evropský přístup je mi bližžší.
Howgh
tahua
Sice jsem sám sobě slíbil že už do této debaty nebudu zasahovat,ale mě to stejně nedá.

to Jasmín: Myslím že Irák se dostatečně projevil sám a není třeba ho očerňovat.Ty jsi ale jasně přesvědčená že pravda je na tvojí straně a chudáci ti kteří se postaví Americe na odpor....:D:D
Ta hnusná a zlá Amerika utlačuje celej svět...to je ale děs.
Neustále tady urážíš lidi, kteří alespoň něco dokázali a mají zodpovědnost o které se tobě ani nezdá.Je jednoduché někoho kritizovat, když nejsem v jeho kůži.
Já nejsem stoupenec Bushe, ale asi ty volby pro něco vyhrál a ty kterých se to týka (američani) ho asi ve svém čele chtěli a asi ne proto že by byl takový jak se o něm vyjadřuje jedna holčina z Čech, která samozřejmě z patra sype recepty jak řešit celosvětovou politiku.Zkus do příštích voleb kandidovat, třeba si tě vyberou místo něho a budeš nám to moct ukázat...:D:D:D:D

to nemo: Máš na mysli třeba přístup Anglie v Severním Irsku??Ten je přece jinej že jo?!Tak možná v použité výzbroji...terorismus si nenechá líbit žádná země na světě a je to dobře.

Rude
to yasmeene:
snazil sem se procist tenhle thread jak to slo(nemel sem tolik casu) a ja s tebou v 90% souhlasim.
a co se tyce BUŠE, tak je to nehoraznej vul, kterej ze sebe dela mocipana, a to neni dobry!

to nemo:
myslim, ze definovat terorismus dneska uz vopravdu nejde, a jak si napsal urcite to chce neco nacist vo tehlech problemech, aby se to dalo trochu resit
terorismus se proste vyvijel s lidskou rasou, ktera se chova cim dal tim hnusnejs, proto je k tomu primo umerne rozvinutej terorismus a s tim se uz nic nenadela, a uz vubec ne militantnim resenim problemu i kdyz nekdy je proste trba dat par facek.

to tahua:
nechapu proc se do yasmeeny tak seres, jenom do prdele rika a vobhajuje SVUJ nazor!!!!!!!!!
mariman
Nesnáším Ameriku, ale důvod k oslavě nevidím! :D
souhlas s Yasmeene (doufám,že se tak píše,když tak se neuraz!:) )
Američani (drtivá většina) jsou tupé ovce a Bush je normální hajzl, co nastoupil, tak dělá pěkná zvěrstva!!!
:flamethrower:
1)amerika odstoupila od Keysinth (tak nějak) dohod o omezování emisí :(
2)odstoupila od ůmyslu (dohod???!) odzbrojování + nové peníze do armády
3)nebudou vysílat vojáky na mírové mise do Evropy
4)sere se do Iráku (ne možná kvůli otci??? :) ) ,nemá náhodou z 12 porádců 8 stejných???!!! :) )
atd... to je tak všechno, na co jsem si teď rychle vzpomněl...
uff tak jsem se zas tak krásně zdravě nasral!!! :D

[Edited by mariman on 13-09-2002 at 10:40 AM]
tovarisc
11. září to byla sviňárna, ale když to řeknu hodně mírně tak amíci byli hooooooooooodně sebevědomí (teď myslim normální řadový lidi (někdo by řek že to sou ovce, vypatlanci, konzumáci, špekouni) ne žádný potentáti. Mysleli si že můžou všechno, pak je někdo hoodně přesvědčil, že ani USA nejsou všemocný, že USA nedokáže ochránít svoje občany tak se nasrali na teroristy. Celej svět pak americe lez do prdele, že to je nejstrašnější věc, která se mohla stát....
Kdyby se to samý co se stalo v NYC stalo jinde na světě ať v africe, vých Evropě nebo jinde tak to je tejden ve zprávách a pak už po tom ani PES neštěkne!!
A vo tom terorismu:
Záleží jen na úhlu pohledu třeba čečenci. Před 11.9. byli mediálně prezentovaný jako Národní osvoboditelé který chtěj bojovat za svobodný Čečensko proti mnohonásobné přesile Rusáků který obsadili čečnu.
Po útoku na USA nastala proměna a z čečenců- národních osvoboditelů se stali teroristi který dávaj bomby do paneláků nebohých nevinných rusů.
Největší průser je ale ten, že to co dávaj na CNN celej svět bere jako skutečnost a od CNN berou zprávy všechny TV a to se pak krásně manipuluje s veřejným míněním celýho světa.


život je sranda
život je sviňárna
záleží je n na úhlu pohledu
a proto:
Achmo
Zdravim vas priatelia
tak za prve - som hrdy na to ze sa mozem povazovat za sucast webi na ktorom sa vyjadruju diametralne odlisne nazory,ale vsetko v unosnej miere.Ked si spomeniem ako si ludia hrubo nadavaju a kolko nenavisti voci sebe chovaju na inych weboch,kde sa diskutuje o tejto teme... je mi ich luto.Naopak som NA NAS HRDY.

2, mozno budem tercom kritiky (ale tu je to v pohode), ale ja opravnenost USA na utok voci Iraku uznavam. Iracky lud nie je hrozba ani arabsky svet nie je hrozba, hrozbou je autokraticky alebo ak chcete totalitny rezim Sadama a jemu podobnych fanatikov, ktory sa za pomoci generality drzia pri moci a obycajni ludia nemaju silu a ani moznost ako sa mu vzopriet (rovnako sme na tom boli my pocas cervenej totality).Svet uz dva krat videl ako Sadam zautocil na svojich susedov a malo to devastujuce nasledky, svet bol svedkom ako Sadam chemickymi zbranami zabijal vlastnych obyvatelov, preco si myslite ze ked sa dostane k atomovej zbrani bude to ine?Preto sa musi niekto tejto hrozbe postavit a jediny kto na to ma prostriedky je prave USA. Bez USA by sme dnes vsetci hovorili nemecky, pripadne by sme nehovorili vobec.
3, - historicka paralela - ked Hitler nastupil k moci 6 rokov mu vsetci len ustupovali az nakoniec na to doplatilo 55 milionov ludi. Svet je militatntnym fanatiko sa ustupovat nesmie, inac to bude katastrofa. Vsetci tu spominate potencionalne obete, ano budu a budu aj na civilnom obyvatelstve, ale to je vojna a kazda vojan ma aj svoje nevinne obete. A som si isty,ze by tych obeti bolo omnoho omnoho viac, keby sa Sadamovi nechal volna ruka.
Nie som amarikanofil, ale som realista.Kto je na tuto ulohu dostatocne silny?Europa asi tazko.

Dufam ze som Vas mnohych nerozhneval
skor nez sa niekto vyjadri podobne "fundovane" ako yasmeen (ci ako sa presne vola) navrhujem aby si na niekolko dni zasiel do kniznice a poriadne nastudoval historiu a geopolitiku, urcite trochu zmierni svoje nazory.

Yasmeene
To že je můj názor radikální (jako že je radikální :p: neznamená že někoho chci urážet já se jen snažím důsledně upozorňovat, vždyť si sám řekl: militatntnym fanatiko sa ustupovat nesmie
Piskot
to Achmo

Chlape dobryyyyy! K+
Konecne nekdo nezaujatej kterej jde k jadru veci a nemicha do toho "vliv McDonaldu na ceske stravovani" :D

Vazne moc hezkej prispevek :)

....vim,ze za tvou pochvalu vyfasuju K- ale to je mi vazne u pr.ele :)
pála žáhí
V podstatě souhlasim s Achmem, ale nejsem si jistej, že útok na Irák je nutnej. Co já vim tak Sadáma naprostá většina íráčanů bere jako svého vůdce a uznávají ho. Přinejmenšim v něm nevidí teroristu nebo zločince. Útok vyvolá další vlnu nenávisti ve všech arabských státech. Nebude to USA, kdo nejvíc pocítí možné teroristické pomsty, ale Israel a nejspíš i některé evropské státy. Nejvíc se, ale obávám toho, že Irák vlastní chemické zbraně a myslim si, že Sadám je použije, jestli je to takovej rapl, co sem o něm četl. Měli by jim dát ještě šanci a s útokem počkat, nebo nejlíp-úplně se mu vyhnout.
mariman
slovensky brat vitaj na webu!!! :D
v zásadě máš pravdu Sadám dělá docela peklo (chudák Kenny ;) ), ale nemyslím si, že by se "odvážil" v blízké době opět k nějaké expanzi, spoléhám na to, že se starouš (starko :) ) Sadám poučil...
-----tedy vojenský zásah (některými tolik nenáviděnými USA) je podle mě neadekvátní a zbytečný!!!


ps:poslední dva měsíce jsem byl mimo republiku a veškeré světové dění mi uniklo, takže teď moc nemám přehled

ps2: doporučuju lidem co neviděli AMERICKÝ (jediná jeho slabina) film Vrtěti psem!!! - menší ukázka jak se v Americe dělá světová politika

ps3: Blair mě zklamal... :( je to nohsled!!! (ritolez :) )
Yasmeene
:) :sun: :D :flick: Jeba :satan: Bush :flick: :D :sun: :)
maslox
ja osobne jsem slavil 11.9. jako ďas. Ne ze bych byl nejakej terorista. Ale byl to presne rok vod moji super outdoor sklizne. A jeste ktomu jsem se potacel po nekolika hodinach kaleni uplne statej. Mel jsem Narozeniny!!!
tovarisc
Tak všechno nejlepší MASLOX.



Apropo když si tak vzpomínám co sem dělal 11.9.01
tak se tenkrát stavil kámoš ať si zapnu bednu.....
Koukal sem na to jak na ňákou reklamu, pak sem votevřel utopence a píváky,.... a nakonec sme zahulili, nedalo se jinak.

[Edited by tovarisc on 19-09-2002 at 06:49 PM]
virus
tak to my sme taky slavili narozeniny:-)koukam hafo lidi ma 11.9. narozky- peknej datum:-) ale takovyho 28.6:-)...
Rude
11.září (1987 ) byl take (mimo jine) brutalne zabit Peter Tosh a ten dle myho nazoru stoji za to aby se na nej vzpomnelo, tak uz prestanme myslet jen na 11.9.2001
......ONE LOVE.....
High_Land
Vsem:
Sice pozde, ale prece jeden hodne radikalni nazor na cele 11.zari. Prosim,nekamenujte me!
Jen pro zacatek uvadim,ze jsem v USA stravil 2 roky na skole-jen aby bylo jasno odkud prameni me nazory.

Co takhle varianta ze USA si cely utok na WTC pripravili sami? Zda se to absurdni? Udelali to pro:
1. Podpora zbrojniho prumyslu a vubec prumyslu cele zeme.Zni to paradoxne, ale kdo neco vi o ekonomice,bude souhlasit.
2. Dobra zaminka pro ziskani obrovskeho vlivu na Blizkem vychode, kde se nachazeji nejvetsi zasoby ropy na svete.Dale je zde obrovsky potencial lidi,kteri zili v podstate v temnu a Americane jim mohou podstrkovat svy veci a ziskat dalsi $$$.
3. Dalsi posileni sveho vlivu na svete.

Nezda se vam,ze by Bush zabil vlastni lidi? Ale vy nikdo nemate tuseni jak chutna takova moc a tolik penez. A my neluvime o milionech korun,ale o stovkach miliard dolaru.

A co me k tomu vede?
1. Neexistence Usamy bin Ladina. To je v podstate jediny clovek na svete, o kterem nikdo nic nevi. Prestoze ma stavebni firmy s obrovskym majetkem. Jak je to mozne? Nejhledanejsi terorista, ktereho od zacatku zari nikdo nevidel=nesmysl.
2. USA vedeli 7. zari (sice z neovereneho zdroje), ze 11. zari narazi dve letadla na WTC. Aspon tohle rika ruska a nemecka tajna sluzba na Webu.
3. Komu se podari unest 5 letadel v tu samou dobu? A proc se hned na nebi neobjevilo 50 F-16, jak to byva pri kazde prkotine ohledne letadel v USA?

A presne tak jak rika yasmeen, karminovy kral a dalsi:
Je mi nesmirne lito tech 3000 lidi, kteri tam padli. O tom zadna. Ale kdo se zabyva temi dalsimi mnoha tisic, kteri na Blizkem vychode umiraj denne?
Samozrejme absolutne nesouhlasim s valkou proti Iraku,pri ni by padlo dalsich x tisic lidi-zcela nevinnych. Nehlede na fakt, ze USA chteji ovladnout Irak opet hlavne quli rope. Trnem v oku jim je Saddam, ktereho miliony Iracanu uznavaji jako Boha. Tak proc USA nevyslou par svych nejlepsich borcu (jako ze maj asi ty nejlepsi na svete) a nezastreli pouze Saddama?

Daniel: Divis se, ze lidi v USA snad zesileli, ze pisi "Amerika te miluje a truchli" Ale tohle jsou presne Americani-plna huba reci o Bohu,svobode,lasce.Ale vubec takovi nejsou-velka pretvarka. A jinak-souhlas s tim,kdo ten utok provedl. A vubec-s tim Tvym prispevkem v podstate 100% souhlasim. FUCK USA!

minu22: JO, to neustaly pripominani tech udalosti je akorat na nervy a spis ma opacnej efekt.

achmo: To snad nemyslis vazne to svy "Preto sa musi niekto tejto hrozbe postavit a jediny kto na to ma prostriedky je prave USA. Bez USA by sme dnes vsetci hovorili nemecky, pripadne by sme nehovorili vobec" A cemu se tyak asi stavet? Kolem Iraku bylo 10 let ticho-az 11.9.01 z teto zeme udelalo opet nejnebezpecnejsi zemi na svete. Jiste, existuji zde takove skupiny, ale valka proti Iraku? Jeste v takovem nasazeni, o jakem mluvi USA? Fuck it! A ten kousek o Hitlerovi me spis nez o Saddamovi nuti premyslet o Bushovi...Navic, Saddam je dost starej a zadny "vhodny" nastupce se nerysuje.

Tak zhruba vse. Jen me osobni poznatky:
USA=nejmene svobodna zeme na svete (z tech demokratickych,samozrejme).Ta jejich "svoboda" spociva v tom, ze kurak, kterej ma rakovinu,vysoudi na firmach par desitek milionu dolaru-ze prej za to muzou ty firmy.Ale za par gramu huleni jdes pekne sedet na 10 let.Nebo za nejaky obohaceni na firme (coz dela v podstate kazdy,kdo ma nejakou pozici) 25 nebo 30 let. Copak to je normalni?Ano,spravny neni se obohacovat, ale proc zavirat lidi,kteri navic maji na to, aby tyto uniky zaplatili?A na 30 let?
USA a jejich vira v Boha.Hezky,ale z toho prameni naproste absurdity (napr. rict treba FUCK nebo BITCH je strasny rouhani-ale vzdyt to jsou jen slova) a oni to krestanstvi NUTI vsem ostatnim.
USA=maximalne policejni stat (opet,z tech dem. zemi). Viz. prispevky jak POLICE mlati cernochy (i bily) jen tak.
USA-poradne rasisticka zeme.A voni nam budou mluvit do toho,ze prej Cikani jsou u nas strasne diskriminovani. Nevim,spis maji az prilis moc socialnich vyhod a proto mohou zit jak ziji.

Samozrejme,USA maji taky spoustu vyhod,ale zit bych tam nechtel ani za 1.000.000.000 tech jejich zelenejch dollars. Mozna tak na mesic bych doporucil obdivovat krasy prirody a mest a potom byeeeee.....

Jinak, sorry za tech par offtopics, ale v souvislostech jsem mel potrebu je uvest.

A doufam,ze nedostanu K- Je to jen muj nazor a Karma slouzi k hodnoceni kvality, presnosti prispevku tykajicich se pestovani nasi rostlinky!

Diky za vas cas a peace 4 all! Sorry, ale i pres tu mou neoblibenost USA je anglictina lepe znejici jazyk, takovy rytmicky:) Ale cestina je cestina as I`m saying....
Janice24
tak nejak jak to rika yasmeene (nejak si nemuzu vzpomenout jak se jeji nick presne pise) a karminovy kral.
to ze v nyc zemrelo tolik lidi je strasny...blablabla...brecela jsem kdyz jsem videla jak skacou z oken, proste fakt silenost. ale nemuzu podporovat usa v jejich umyslu zautocit na irak atd., jen proto, ze jim a tem ostatnim,kteri jim lezou do zadku, to pripada spravny. irak je stejne jako my nebo usa samostatnym statem a nikdo jim nemuze kecat do toho, jak to tam maji vest. jsem presvedcena o tom, ze za tim vsim neni jen pomsta (nebo jak je to nejak jinak honosne nazyvano), ale jde ciste o komercni zajmy usa. nesouhlasim s jakymkoliv druhem nasili - od facky az po valku....celymu svetu je celkem lhostejny, co se deje v africe (Rwanda aj.), ale kdyz jde o zajmy ameriky, to se vsichni muzou posrat. Ze si usa piplalo bojovniky talibanu proti rusum, to je v poradku? nakonec se tohle zbrojeni obratilo proti nim. A kdo zemrel? pres tri tisice lidi, kterym to bylo pomerne lhostejne, sli proste rano do prace....
LEO
High_Land - souhlasím s tebou. Američce už asi mrdá. Veliká je a furt se chce roztahovat a je straště chytrá a proto všem radí. Kdyby byla Amerika člověk, tak by jsme o něj říkali že je to Bohatý Blb a jak známo z blbem se nedomluvíš. Dělá si co chce.
LEO
Jo, docela mě pobavilo. jak se američani připravovali na to že by mohl být 11. září, při jejich oslavách, znovu nějaký teroristický útok. Nevím proč by měli útoči znovu 11. zárí. Já bych zaútočil 12. , aby mohli američani slavit dva dny.
Yasmeene
Útoky na Bali opět prokázali, že Buš namísto terorismu potřel maximálně civilní obyvatelstvo, dokonce ještě nechytl nikoho z čelního představenstva Al-Kajdy, on dokonce totiž ani moc dobře neví kdo to čelo je a pomalu už mýtický Bin Laden jakoby se do země propad. NATO se rozšiřuje Komise Bezpečnosti nic neví a kongres poslouchá to jsou mi časy... :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma