Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Vyrážka z kouření marihuany - Klikni zde pro originální téma
Čau, kouřím trávu už několik let, dříve i pět brk denně a nikdy jsem žádnej problém neměl ale , poslední rok jsem to omezil na jedno brko denně a vyrazila se mi svědivá vyrážka v obličeji a na krku. Nejdříve to bylo jen pár pupínků jako akné ale bez hnisu, ale čím dál víc se to rozrůstalo.
Teď to mám na pěti - šesti místech v obličeji a sotva jedno místo zmizí zase to vyleze někde jinde. Myslel jsem si že to s trávou nijak nesouvisí, nebod' jsem ještě neslyšel ani nikde na netu nenašel že by s tím měl někdo jiný problém, spíš tam vždycky najdu prvý opak že je marihuana proti alergiím atd., ale vypadá to že to opravdu způsobuje tráva. Když nekouřím tak vyrážka nemizí nebo jen velmi málo a když zahulím tak jsem druhej nebo třetí den o pár dalších nafouklých vředů bohatší. Tak zase nehulím a tak pořád dokola. Byl jsem s tím i u několika různých doktorů na kožním a vždycky řeknou to je jasný to máte asi něco v krvi. Udělají testy ale nic tam nenašli, tak začnou zkoušet že je to plíse'n-dají mastičku -nic žádná změna, nebo je to akné dají jinou mast - zase nic. Nakonec z každého vypadlo že vlastně nikdo neví co to je. Alkohol nepiju a ani nechci a když jsi chci večer pro klidek zahulit tak toto. Nemáte s tím někdo nějaku podobnou zkušenost. Nevíte někdo co na to pomáhá? Jsem už z toho docela zoufalej.
Díky za odpověď.
Mr.MEN
A konopnou mast si zkoušel?

Jinak kámo fakt nevím buď máš nějaké divné póry na obličeji které nemají rádi cannabis nebo fakt nevím. :)

Já si právě pochvaluji že jsem nikdy takovýhle problém neměl a to ani v pubertě.
Flop
Nemohla by to být spíš reakce na dým než na účinné látky cannabis ? Pokuď se nepletu tak dým neni zrovna zdravej na kůži. Jestli hulíš třeba v menší místnosti tak by to možná mohlo být, pokud ne tak nevim. :)
Pavelec9,

mam jednoduché řešení, NEHUL!

Pokud trávu kouříš a nevaporizuješ, přesouvám Tvoje téma do kanálu.
loeX
Vezměme to trochu z jiného pohledu!

Když se něco projevuje na povrchu těla, obvykle to má příčinu někde vevnitř. Říkáš, že se stav zhoršuje po hulení. Tudíž je potřeba si uvědomit co se děje při hulení. Při hulení si ničíme plíce, to je dobře známý fakt. Neznámý fakt je ten, že plíce jsou spojené s tlustým střevem a když plíce nestíhají "ulevují si" právě do této oblasti.

Tudíž léčba je jasná. Přestat hulit, kouřit. Vyčistit střeva vlákninou a doporučil bych i dechová cvičení na posílení plic. Pokud bys měl zájem o konkrétní postupy stačí napsat.
Zájem o postupy bych měl. Zkouším už vše co se dá. Na plicním rtg jsem již byl ale mám prý plíce jako zvon. Byl jsem i na různých jiných vyšetřeních a našli mi zánět dvanáctníku a teď nejnovější nález streptokok.
Zajímavé je to že stačí jen jednou potáhnout s fajky a druhý den je vyrážka o něco větší. Jenže když přestanu úplně kouřit, vyrážka z prvu ustupuje ale během cca jednoho týdne se ubívání zastaví a s mírným zhoršováním opět vystupuje ikdyž nekouřím. Pracuji jako zámečník a tam se kouři ze splodin nevyhnu, tak je možné že to způsobuje i kouř nejen z konopí a tomu se bohužel vyhnout nemůžu.
nejspíš játra. Jaterní testy ti dělali? Nejlíp v době kdy máš tu vyrážku.Jinak jestli je to vyrážka tipu "kopřivka" tak se může stát že ti to nezjistěj nikdy,je tam moc možností,ale pokud ne játra .zkus ještě alergiologii.
loeX
Plíce můžeš mít jako zvon a játra jako nevím co...lékaři nacházejí až fyziologický deformace, tudíž většina vyšetření je uplně na hovno..
masterblaster má zřejmě pravdu, že podle posledního příspěvku pude o játra...

zkusil bych sehnat bylinu ostropestřec - sou to semínka - nadrtit na prach a přidávat ráno-večer do jídla čajovou lžičku. Dál si určitě sežeň vlákninu na pročištění střev. Bordel ze střev primárně filtrujou játra a pomůže to i na ten dvanáctník.

pokud by to bylo bez reakce uvažoval bych o zátěži těžkými kovy vzhledem k profesi

Dej pak vědět jestli pomáhá..když ne, doporučil bych zkusit detekci těžkých kovů v organismu.
tak játra taky nic. Minulý týden jsem byl na rtg břicha, protože mi před pár lety našli hematom na játře chodím pravidelně každý rok na sono břicha a nález se za posledních pět let vůbec nezvětšil. Už fakt nevím. Je to jako kopřivka, ale jen v obličeji. Teď to zkoušíme s kožařkou léčit jako růži ale nic moc se neděje.
Rasta_pasta
Ahoj,
nevím jestli ti moje zkušenost pomůže, ale já se přikláním k alergické reakci na některé látky obsažené v konopí..
Jsem už přez deset let alergickej na hafo věcí od jarních pylů a prachu, přez většinu ovoce a nějakou zeleninu, včel atd. a vypozoroval jsem taky alergickou reakci na konopí.

Všimnul jsem si toho před x lety, když jsme šli ke kámošoj kosit do skleníku hroznou žungli a jak jsem tam tak procházel a proplétal se tou masou, tak najednou koukám, že mám ruce samí červený flek, který nehorázně svědily. Od té doby stačí nadrolit na brčko, smotnout. A třeba za 10 minut se podrbat na tváři a během chvilky tam je flíček dost často doprovázený se silným pálením oka a slzových váčků...
Samozřejmě že to závisí na kvalitě konopí, intenzitě zasrání od MJ atd. Ale projevuhe se to u mě, jako klasická alergická reakce.

Věc druhá, že na mě se to drželo vždy pouze v řádu několika hodin, max. však 2 dní...

Skuz tu alergologii,
Rasta
tak dvacátýho jdu na alergologii tak uvidím co vymyslí tam. Už mi z toho fakt hrabe. Drbu se jak malej kluk. A co ti na to pomohlo . Mazal jsi to něčim?
tak už nehulím asi tejden a vyrážka je furt. Začínám pochybovat o tom zda je to vůbec z banga. Nevíte někdo jak dlouho se drží bango v krvi? A nevíte kde se dá sehnat "dobře udělaná mast z konopí"? Díky za odpověď
Kambu
citace:
Původní příspěvek od Pavelec9
tak už nehulím asi tejden a vyrážka je furt. Začínám pochybovat o tom zda je to vůbec z banga. Nevíte někdo jak dlouho se drží bango v krvi? A nevíte kde se dá sehnat "dobře udělaná mast z konopí"? Díky za odpověď


Mě se na zádech uběvili taky nějaké červené pupínky..tak sem si řek jestli to není akné a tak sem si koupil konopnou mast Cannaderm Aknea ošetřující krém proti akné..každý den si tímto natírám záda už asi měsíc a půl a můžu říct že se pupínky pomalu ztrácej..vyzkoušej a uvidíš ale mě osobně to velice pomáhá

Kambu
Díky za reakce, každopádně vyzkouším. Už jsem si objednal ostropestřec mariánský na tu játru tak uvidíme. Co se týče životního stylu nevím nevím jestli je ještě možné moc co zlepšovat. Protože závodím na kole dá se říci že jsem velmi aktivní sportovec - každý den výšlapy v náročném terénu na kole + 2-3x týdně posilovna a co se týče jídla a diety krom toho že má žena vaří velmi dietně tak už jsem vyzkoušel být i cca čtrnáct dní na rohlíkách a vodě a stejně nic. Co se týče alkoholu to bohužel nemohu soudit protože jsem abstinent. Dostanu do sebe tak dvě skleničky vína za měsíc. Jinak ani kapku.Každopádně děkuji za zájem a uvidíme...
tak dnes mi se opět osypal celý obličej i krk a to nehulím. Nevím jestli je možné aby se mi to do krve dostávalo jako flashback nebo je to prostě z něčeho jiného. Prošel jsem už všechna možná vyšetření počínaje kožařem až po kompletní vyšetření celého vnitřního ústrojí a nikde nikdy nic žádnej doktor nenašel. Od každého slyším jen: s tímto jsem se ještě nikdy nesetkal. Nevíte jak dlouho vydrži bango v krvi? Někdo psal že celkem dlouho ale to znamená jak dlouho? Týden, měsíc, rok?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma