Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Stavba prvni pestirny - HELP - Klikni zde pro originální téma
JAHman
Zdravim vsechny Growery ...

Po nejakem case pestovani OutDooru a sbirani zkusenosti, sem se konecne rozhodl hecnout se do InDoor pestovani.

Rozmery pro budouci pestirnu jsou : 2,6 delka 1~2,6m šířka ( variabilni, rozhodnu se podle vasich rad ) a 2,31m vyska.

Zatim mam pouze jednu sodikovku ( s prislusenstvim, starter a stinitko) od Philips 600W ( nevim jak dlouho byla pouzivana ).Uvazuju o dokoupeni dalsich 600W nebo o prodani me 600stovky a zakoupeni 2 400W lamp. Lampz budou zavesene na strop tak aby se s nimi dalo vertikalne hybat.

K pestirne nemam privod vody.. takze sem se chtel zeptat jestli zavlazovat rucne nebo jestli je nejakej automatizovanej system s nadobkou na vodu.

Poradte jake lampy ( i typ ) a jakou plochu mam zvolit, popripade kolik kytek mi pod to vleze ... ( nikde sem nenasel efektivni radius pro 600W nebo pro 400W ) Jestli to tu nekde je tak se omlouvam.

Budu rad za vesktere rady a pripominky,. budete mit moznost ovlivnit vybavu a a osazenstvo moji pestirny ( byl bych rad kdybych se vlezl s celkovou cenou do 10 tis. kc ) ... tento topic se bude vyvyjet ... postupne budou pribyvat fotky az do prvni sklizne.


PREDEM DIK ZA RADY !
Seky
koukam ze nejsi zadnej troskar. Ja bych to videl tak minimalne na 4*600w a vodu bys mohl o nekud cerpat ne?ale nech si poradit od skušenych.
JAHman
No 4x 600 W je trosku moc ... sem ochotny jit do tech 2x 600W max (prozatim) ... precejenom tu elektrinu nekradem ;-) vodu cerpat fakt nejde ... v zime by mi to zamrzlo ... a nechce se mi kvuli toho kopat. Spis sem premyslel o nejakem zasobniku na vodu nebo tak neco.
rastajohn
Chces jet hydro nebo hlinu? Teplotu mas poresenou v te pestebni mistnosti??Aby tam v zime nebylo 10°C treba... Jak casto tam budes mit pristup? Automaticka zavlaha je samozrejmosti...jen zalezi jak si ji prejes :)

edit: Doporucuju ti pro tvoji lepsi predstavu o forme automatizace zavlahy shlednout tato schemata a dat do vyhledavani tady na groweru treba DRIP a NFT. Prostubuj to a co se ti bude libit do toho se pustis...
JAHman
Chcu hlinu ... teplotu v pestebni mystnosti si pohlidam ( sem stavar ) takze vyresim TI na steny a do podlahy, pak promerim teplotu se zapnutyma svetlama a bez svetel ... ted v zime a v lete to budu regulovat vetrakama... Pristup tam mam denodenne. Dik za info o zavlazovani .. prostuduju a rozhodnu se ;) ted spis resim svetla... at se muzu pustit koncem tydne do nakupu a stavby pestirny.
rastajohn
Svetla 2x600W + velky stinitka by byla idealni kombinace. No a jestli chces hlinu tak automatizace bude velice jednoducha. Rozvody udelas z prvku od Gardeny, cerpadlo nejake poridis, sezenes si nadrz (treba maltovnik z obi). No a na tvoje spinani cerpadla v urcitych intervalech bodou stacit obycejne digitalni spinacky. Automatizace je vyresena :)
JAHman
Parada zavlazovani je napul vyresene ( ocekuju to a napisu tady jak sem se s tim popral ) ... no svetla, asi pujdu do tech 2x600w (sodik). Akorat nevim jak dlouho svitila ta lampa co mam doma ... mam ji po znamosti a nemam k tomu presnejsi informace. Takze bych ji na prvni grow nechal a doplnil dalsi lampou 600w. Koukal sem na G-shop, stacilo by neco takoveho popripade toto ? Ma cenu tam mit i odtah ? Jinak doporucte klidne nejakou jinou lampu, rad si necham poradit. A koupit zezacatku lampu ciste na kvet ? A casem investovat i do rustove ?

Prosim poradte jaky ma svetelny radius 600W sodikovka, at si muzu presne stanovit rozmery pestirny.

Jinak dik za help patri RastaJohnovy ;)
rastajohn
Vidim ze se ctenim FAQu ses nenamahal moc.... Vse na co se ptas najdes ve FAQ!!! Krome toho co te momentalne zajima se dovis spoustu dulezitych veci, ktere budes potrebovat pozdejc... jeste jednou CHECK FAQ!

S tou automatizaci ti helpnu az bude potreba.
JAHman
Tak sem si stanovil rozmery pestirny na 1,5x2,6x2,3 ( d*š*v). Svetlo tam bude 2x 600w Sodik, po precteni FAQ a zohledneni 1,2m2 pro jednu lampu. Ostatni plocha bude ponechana pro manupulaci. Na steny sem se rozhod pro reflexni follii Mylar ( ma cenu ji dat i na podlahu ? )( Prvni lampa bude NoName od kamose - Philips, presnejsi udeje dodam az budu doma + druha lampa 600w s velkym stinitkem - a tady nastava problem jestli ma pro me cenu resit odtah abych to moh dat v kvetove fazi bliz nad kytky ? nebo todle zatim neresit ... ? a casem se rozhodnout pro chlazeni sklem nebo tak neco ? )

Jinak vzduchotechniku atd. budu resit az budu doma ... pachovej filtr si myslim nebude prozatim potreba ... pestirna je izolovana od civilniho prostredi :)
rastajohn
ODTAH JE NUTNY AJ DYBY TRAKARE MELY PADAT!!! pritah nutny neni. A folii na zem nedavej. Jestli nebydlis na samote tak pachac urcite bude potreba, kor kdyz budes mit 2 lampy. Vykon odtahu bych tipl tak na 1000m3/min. Ale ve FAQ je navod jak to spocitat...
burk
čaute lidi nemam moc rad taky teprva začinam a chtel bych se zeptat co si myslite o alobalu je dobry jako odrazovi materyal na stěny???
JAHman
To TastaJohn: No myslel sem odtah primo na lampu ( jak se daj koupit na groweru ... moc to nechapu ) ... samozdrejme pestirna bude mit odtahovej vetrak, propocitam to a poridim podle FAQ je to tam pekne rozepsany ...

To Burk: nevim proc mi to pises do mojeho topicu ... ale rekl bych ze alobal nema tak dobre odrazove vlastnosti, a navic se diky alobalu zvysi teplota bych rek.
darxtar
burk: nie (teplo, slaba odrazivost, oxidacia)
burk
jop promin sem chtel jen trochu poradit..oki tak ja to natřu na bilo dokud nebude na folii z groweru dik čau
D..omino
ten odtah bude urco minimalne tech 1000m3 jak pise ,,rastajohn,, a jak budes resit zvlhcovacku????budes potrebovat dost silnou abys v mistnosti udrzel konstantne 70-80 procent ze zacatku potom 50-60procent v rustu.. a stim pachacem...jestli jsi si jisty ze v okruhu 20-30m kolem vyusteni odtahu neni nikdo tak OK....ale rikam ti uz ted !!!TO BUDE VUUUUNE!!! :-D

drzim palec at to roste :-D
JAHman
No zvlhcovacka co sem se zatim dival ... myslite ze mi bude stacit ?

Ventilatory co sem se zatim dival a mohly by stacit
http://www.growplanet.cz/index.php?...on&idv=62&idk=6 , ale jsou dost drahy bych a nechce se mi za to davat tolik.

jinak sme si pocital odevtrani podle Majklovce ( ve FAQ ) a na mojji vel. pestirny pripada 270 m3/h + ty svetla ... takze si myslim ze by mohlo stacit i tech 500-750M3/h co myslite ?
rastajohn
ja mam 700m3/h a v lete je to na 1x600W v prostoru 1,2x1,2x2m akorat... V zime samo ze jede na polovicni vykon...
sanko01
zdravim lidi abych prispel svou troskou do mlina mel sem room ve sklepe odtah sem mel vyvedenej do kominu dvou patroviho baraku svitilo se 2x400 a kdyz zafoukal spatnej vitr tak to bylo citit po cele vesnici takze jestli nepěstiš na samotě u lesa nebo u sklatky toxických odpadu tak je otázka pacháče bezpředmetná a hlavně povolili jenom 5 kytek na osobu pestu zdar
JAHman
No u nas bydli bracha tata mama ... takze teoreticky 15 kytek, ted je otazka jestli to risknout a dat jich tam vice? No kolik bych jich moh dat pod tech 2x 600w ? a nebo nechat jen 1x 600w ? nebo dat 2x 400w ? help ... sem zas na zacatku -.- jinak ten pachac ... no mel bych to v mistnosti s vyvodem prez zed asi 40 M od sousedniho baraku(jedineho v okoli, a sousedi nevi co to travka je ) ... jinak to je na samote u lesa ... btw koukli ste na tu zvlhcovacku co se rikal ? co si o ni myslite stacila by ?
sanko01
jestli te nesežere čez tak 2x600w je na tenhle prostor pohoda kitek bych tam ja osobne bych jich tam vic jak 15 nedal kdyz dobre zastípneš a porádne vyvážeš a roztaháš tak tak de jenom o to zaplnit plochu bud delších kytek s jedním mikrofonem nebo min menších rozvetvenejch takže je jenom na tobe co chceš zkoukni serialky a zjistíš všechno
JAHman
Nj, s tim Cezem to bude tez otazka ... ale tak mame barak na el. tzn i levnejsi kilovathodunu ( cca 1,2kc ) takze to snad nejak pujde ukecat jako zapojeni dalsiho el. spotrebice ( akorat me nenapada jakej spotrebyc by ficel tak dlouho a mel odber 1,2 kw ) No tech 15 kytek by se mi vlezlo aj pod 2x 400w ne ?
Patreees
čus - JAHman

Hale tak nevím jestli ti poradím ale podle mě bych se na tu zvlhčovačku vysral ptž si myslim že je docela malá na ten tvůj prostor pořídil bych SPS 808 aspon dvě na tak velkej prostor

Pak bych ventilátor pořídil 750m3/h ten si myslím že by mohl stačit :) nevím no ale na začátek ti bude v klidu stačit pouze můj názor měj se a at roste pěstírna a pěstu zdááár Patreees :) :D
Patreees
Jo a ještě myslím že pod 2x 400W ti vyroste i 20 ks myslím že máš dobrej prostor aby to prosvítilo nevím říkám zase můj nazor měj se :) Patreees :D
D..omino
To: JAHman

Nojo ono 1,2KW by byl odber dvou 6tikouli ale musis pocitat odtah,zvlhcovacku,nejaky ofuk...v tvem pripade poradny na takovou plochu....jestli chces automatizovat zavlahu zak pocitej ze cerpadlo taky potrebuje elktrinu.... ja jel auroponii pod 850W svetlo....cela skrin brala cca1,3-1,5 KW a to neni kec....a jak pise ,,sanko01,, ono to jde doopravdy citit.... ??A PODCENOVAT ZVEDAVE SOUSEDY....SE NEKDY NEMUSI VYPLATIT!!!

JESTLI chces zacit na prvni grow s tak velkou skrini ,,roomem,, tak bych tam prdnul 15-20 kytek povesil bych nad ne 400W na rust 600W na zacatek kvetu a na posledni mesic bych tam povesil aspon 400+600W....nebo 1200W ale to je jen na tobe...
sanko01
lidi ja nevim ale co furt mate s tema zvlhcovačema nikdy sem zadny nepotreboval bud v mistnosti(sklep) bylo vlhko az moc tak ve skříních mi stačily misky s vodou a do nich položený ubrousky na ty se namiřily ofuky a vlhkosti je až až a jakmile sou holky v kvetu a mas je spravne narostli a správně zalíváš tak si holky udělaji klima jaky potřebujou takže si myslím že vyhazovat peníze za zvlhčovačky když je stejně používáš 3 tejdny a pak už je ti vlkost spíš pro zlost a plísen
JAHman
No koupim 2x 400W ( rust / kvet ) a k tomu velke stinitka takze pestebni plocha bude 1,2m2 na lampu doufam... K tomu svetlu jeste, slo by koupit 600W prehradnik a hodit tam na kvet trebas 600W sodik ? ( casem bych dokoupil ). Prvni round bych jel s tema 4 kilama ... a ma pro me vetsi vyznam koupit cooltube s odvetravanim ? Abych moh dat svetlo bliz ke kytkam ? Nebo jen to velke stinitko a odtahovou rouru do vetraku umistit pobliz lampy ? vetrak sem se dival na http://anonymouse.cz/anonymizer/ind...
RrPTY%3D
mel by bohate stacit. ( jestli mate nekdo napad na nejakej levnejsi ? ) pachac na prvni kolo resit nebudu ( casem urco dokoupim ) zvlhcovacku uvidim, mozna pojedu prvni round s rozprasovacema a nadobkama na vodu ( prirozene odparovani ) pokud vyjdou penizky koupim primo zvlhcovacku. To by sme meli vyresene svetlo a vetrani ( pritah bude v podobe 2 otvoru s mrizkama umistenych nekde dole ) na stenu fili ... zavlazovani v prvnim kole budu muset stihat rucne :-/

Abych to zhrnul: Poradte s tim svetlem, jakej typ te vybojky a jestli koupit 600W prehradnik ( do budoucna na ty sestikila ) ? A jestli cooltube nebo velke stinitko ?

Dik, jutro mam posledni zkousku a o vykendu bych se do toho konecne moh pustit ! :-)
sanko01
podle me zkušenosti cooltube je na piču musíš tokaždou chvilku leštit a tu teplotu to taky moc nesrazí me se osvečilo vzít jeden ofukoví ventilátor s pořádným fukem namířit ho tak 10cm pod lampu a při svetle non stop a nikdy sem nemel problém a hlavně základ je mít pořádnej odtah aby ti to ve skříni dělalo podtlak


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma