Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Poměr optimálního výkonu na plochu - Klikni zde pro originální téma
Joffre
Vážení pěstitelé,

nejdříve všechny zdravím a přeji fajnovou sklizeň, jejíž období se právě začíná pomalu přiblyžovat.

Chtěl bych sklízet nejednou do roka a nebát se, že někdo sklidí za mě, tak jsem se rozhodl postavit si vlastní skříň.

Stavím skříň o velikosti 110 x 54 x 180 cm. Největší problém mám s výběrem výkonu výbojky. Celková plocha skříně je tedy a si půl metru čtverečního. Můj návrh je, aby se umístila jedna 400 W výbojka, eventuelně použít dvě 250 W. Není to málo? Nebyla by lepší jedna 600 W?

Hned dlaším problémem je forma pěstování. Nevím, jestli by nebylo lepší pěstovat formou hydropónie, tedy mám v úmyslu umístit do skříně dva bublery o čtvercovém půdorysu a do každého umístit čtyřy kytky, tedy celkem na skříň osm kytiček. Větrání, chlazení, hnojiva atd mám vyřešeno. jen nevím zda jsou mé úvahy správné.

Ptřebuji radu a budu Vám za ni velmi vděčný.

Mejte se fajn

Joffre
kralicek
http://grower.cz/faq/index.php?question=21 to ti pomuze jo a nejdriv to vypocitej s 400W a pak s 600kile a nakonec s tema dvouma 250W a co ti pride nejrozumejsi...Taky je neco tady http://grower.cz/faq/index.php?question=50

[Edited by kralicek on 08-09-2002 at 06:47 PM]
kralicek
jsem si uvedolmil ze ten prvni threader ti nepomuze :( tak aspon ten druhej
jo spusob pestby taky na FAQ http://grower.cz/faq/ primo tam mas napsani hydr. nebo hlina ..... http://grower.cz/faq/index.php?question=14

[Edited by kralicek on 08-09-2002 at 06:51 PM]
chobot
Nevim jesli ti vyse uvedene linky pomohly, ale stejne pridam svuj nazor. Podle me je do tve skrine idealni ta 400w. 600w je na danou plochu plytvani energii a navic se ti v tak malem prostoru bude tezko chladit. Naopak 2x250 ma oproti 400 nevyhodu kratsiho dosvitu - takze bez scrogu ti to osviti jen horni palice. (Sam mam v podobne velke skrini 400w a naprosta spokojenost az na mirne problemy s teplotou )

Hydro nebo hlina je vecny problem diskutovany tady 1000x. Stavba bubbleru je pracnejsi a nakladnejsi, navic musis merit ph a ec - na druhou stranu mas system pod lepsi kontrolou, takze muzes konzistentne dosahovat lepsich vysledku. Hlina je vyhodna predvsim nizsimi porizovacimi naklady.

Mimochodem myslim, ze 8 kytek na plochu 54x110cm je trochu moc, budes z toho mit slusnou jungli. Ja mel na skoro stejny plose (50x90) ctyri kytky a bylo jich plna skrin. Ale jesli je nenechas moc vyrust a prepnes vcas na qet, muze to bejt ok.

At ti to roste.
chobot



Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma