Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
První indoor - Plug and Grow 200w - Klikni zde pro originální téma
Roluk
Zdravím všechny!

Po loňské sklizni ( asi 1,5 kg uplnýho hnusu plnýho jemen ) jsem se rozhodl pro pěstěni ve skříni. v 145, š 100, h 60 pod úsporkou Plug and Grow 200w na růst, na květ se uvidí, v shopu jsem viděl nejakou 250w tak asi tu. Hlína Plagron Bat-mix, hnojení od HESI, na ofuk mám malej klipsňák, přítah/odtah 2x PC ventilátor, na vlhkost jsem si koupil Sencor, nějakou za 790Kč ale nedoporučuju, jede na max a ve skříni je 50%, uz mám obědnanou jinou. Jako tapetu jsem volil diamantovou folii.

No a teď k rostlinkám, jsou to řezy od chlapíka tady z Groweru

2x Buble Gum
2x Jack Herrer
2x Mountain Jam
1x G-13 Skunk

( sorry jestli jsem to napsal špatně, na škole sem byl němčinář : )
Hrnek
Ahoj mas to pekny sem zvedav jake budes mit pod usporkou vysledky.. a prosimte jen tak pro zajímavost jakou tam máš teplotu??dik a at ti to slape chlape..a ještě otázka .jak jsi spokojenej s Hesi?
Roluk
čus, taky sem zvedavej co z toho bude, jinak teplota kdyz svitim je 25 a par kolisajicich desetinek :) kdyz maj tmu pada to tak na 20.
čau, kytky vypadaj zdravě, jen ty květináče mi přijdou malý(po špeku možná blbě vidim:D), kolika litrový sou, budeš je přesazovat? volil bych spíš hranatý, víc místa na kořeny, budu sledovat ať se daří, pic natur
Roluk
čau, jasný, květináče jsou 2.8 l už mám koupený 6.5 a hranatý : ) v těchto to je jen že jsem to nechtěl dávat hned do velkých aby byly kořeny i uprostřed a ne jen kolem stěn květníku. Přesazovat budu tak za 10 dní
Roluk
nechtěl jsem zvlhčovačku ve skříni protože když byla zaplá, tak svítila. nevim jestli by tak slabý světlo vadilo kytce při spánku, ale jelikož zvlhčuju i v noci, šla ven. Poladil sem si tam potrubíčko, a vypadá to docela fajnově, nevim jestli to k něčemu je z praktic. hlediska, ale už to tam je. Jsou to zpečeny plastovy trubky zkombinovany se zahradní hadicí. Pro vývod ze skříně sem zneužil otvor na el. : )
Roluk
Až teď jsem si všiml že na začátku padla ještě otázka, jak jsem spokojenej s Hesinou, zatim jsem s ní měl zkušenosti jen při outdooru, a tam to šlapalo, určite nejsou zapotřebí všechny ale ty květový Bloom complex a Fosfor plus ty sou fajn, hlavně to tim nemůžeš spálit a můžeš hnojit při každý zálivce.
WERD
hmm...tu zvlhčovačku máš vymazlenou:Djinak to máš dost pestrý...jel sem MJ a mám i matku-to je v pohodě model bez většího ohýbání dělá keřík...zato BG docela ráda přeroste tak potřeba dost ohýbat....ale je možný že budeš mít uplně jinačí pheno který se bude chovat uplně jinak...jinak držím palice a budu sledovat


EDIT:ale popravdě ani jedna kytka nevypadá jako moje MJ řezy:D
Roluk
Asi máš pravdu že kytí roste podle druhu, četl jsem to tu u víc lidí, ale stejnáč myslim že pár častějších zástřihů to poladí. Každopádně dík za info kolínka mám koupený.
worrapS
Kvůli sedmi kytkám kupovat růstovku...nevím no =O Na květ kup čtyřkilo, nevyjde tě to o moc dráž než P&G :D Jestli máš kvítňáky hranaté nebo trojúhelníkové je fakt jedno :D Osobně bych preferoval šestiúhelníkové :) Novou zvlhčovačku bych taky nehrotil, pokud ti řezy už dostatečně zakořenily, nějak výrazně jim to nepomůže. Se zástřihama bych taky byl opatrnější. Jinak GL a ať to roste ;)
Roluk
no, nevím čím bych měl svítit jinym než růstovkou když člověk chce aby kytky rostly, jestli máš na mysli sodík, tak jsem si prostě řekl že zkusím usporky, nemusíš hrotit chlazeni, ale jinak co ja vim tak u úsporek se na růst svítí už zmíněnou růstovkou a na květ zase úsporkou na květ ( červené spektrum) a 400w úsporka se snad ani nedělá ne ??? Ke květníkům, rešili jsme kapacitu, tvar květináče hraje docela velikou roli, kdyz srovnáš dva květníky, stejně veliký, jeden kulatej jeden hranatej tak zjistiš ze rozdíl je docela velikej. U zvlhčovačky ti dávám zcela za pravdu, na tu novou seru, a ty moje hračičky s potrubím jsou taky k hovnu, para za tu dlouhou cestu,( stoupání klesání stoupání ) zkondenzovala a přez noc se to naplnilo a para si našla cestičku jinde. K záštipům, jak bys to ty řešil, je pár možností - nechat kytky tak jak jsou, a lampu posouvat podle nejvyšší což jak mi dáš asi za pravdu není u usporky nejlepší nápad, páč ostatní kytky by se vytahovaly jak rákos, druhá možnost, mít skříň plnou jednoho modýlku - to jsem prostě nechtěl - takhle třeba naberu víc zkušeností a nebudu do hlavy rvát pořád to samí, Třetí řešení - podkládat menší jedince - třeba vybrakovat knihovnu : ) no a to jsem asi vyčerpal to málo co jsem mohl vymyslet, tak si prostě říkám že jí víckrát štípnu, bude košatější. Máš li jiné řešení sem s nim, ale dík za koment sorry za tu slohovku : ) Mír
worrapS
Jasná věc, úsporky mají své výhody. To čtyřkilo jsem myslel sodík samo. Na to, že tvar kvetináče má nějaký dopad na kytky se naše názory různí, neudem kvůli tomu tady rozvádět OT. Podkládání květináčů je samozrejmě řešení. S tím zastřihováním jsem to myslel tak, že asi není ok tím regulovat růstový spurt po přepnutí. Na růstu jim záštipky určo neuškodí, akorát je trochu zbrzdí...Univerzální řešení nerovnoměrného vytahování asi není, to je cena za různé modely v jedné skříni. GL a ať to roste ;)
Roluk
Zdravim všechny

Je to přesně týden co mám kytičky u sebe, zatím rostou celkem v klidu, teplota a vlhkost jak jde vidět na fotce jsou v normách, ofuk a odtah jede nonstop a kýti vypadaj že jim zatim nic nechybí.jediny co mě trochu šokovalo je že po probíhajícim měření bylo Ph vody kterou zalévám mezi 7.5 a 8 což je dost hnus. na zahradě mám dešťovku ale zmrzlou tak sem vzal pár kýblů narval je sněhem a nechal roztát, po změření vylezlo krásných 5,5. Tak jsem aspoň uvědomělej co mi teče ze studny. Tady jsou dnešní fotky, taky přibyla nová zářivka na bok, pod objímkou bylo málo světla, ale nic ta svině nevyřešila.
Roluk
sorry, nepovedlo se mi to dát k tomu textu
Roluk
Tak jsem si řekl že zkusím SCROG, koukal jsem tady na lidí co to jedou, a dost jich nadávalo že se s nima potom špatně manipuluje, a že se k nim blbě dostává, viděl jsem fotky jak si nějakej typ udělal výplet na nožičkách a to celý na vozíku, aby se dostal i ke kytkám vzadu, dobrej nápad, tak sem ho zkopčil, snad se nebude zlobit. Ještě jsem si navíc udělál tu síť jen na dvou nohách a výškově nastavitelnou až do 1m. jsou to části na regály. Jinak rám je z 3x3cm latě a výplet je 0,4mm rybářskej vlasec, a aby to drželo sjel jsem to dvojmo. Zatim dám tu síť ještě pryč a nechám holky v klidu růst. Taky jsem chtěl poprosit někoho, kdo má zkušenost se SCROG o radu. Tu síť tam mám narvat a nechat kytí prorůst skrz ještě v růstový fázi ( 18/6 ) jestli jo tak na květ mám přepnout až budou kolik cm skrz síť??? Nebo se to na růstový fázi nechá jen k síti a pak přepnout na 12/12 - to se logicky můzou dotáhnout. Nějak jsem tady tohle info nezaregistroval, tak sorry jestli se ptám na něco už víckrát zmíněnýho.
Roluk
14. den růstu, už jsem je přesadil do větších květináčů, kořeny byly nádherně prorostlé. na výšku se taky drží při sobě, ale MJ už je dvakrát stříhanej. Nerad bych to přeháněl, tak doufám ze se furt nepotáhne víc jak ostatní.
morning smoker
cau, kyticky krasne, ale mam dotaz:
taky zacinam prvni indoor a mam stejnou lampu CFL plug n grow, jen mam 125W, "teplota" svetla je pres 6000K cili na rust. delaji se i na kvet, ta ma neco pres 2000K - ALE ve FAQ je psano ze tyhle CFL jsou proste na kvet na pytel. tak jak je to? to je i ta primo "kvetova" lampa na nic? nejlevnejsi jsem nasel za 790.
predem dik za odpoved
Roluk
Cau, jelikož jedu první indoor, tak tu květovku nemám ozkoušenou, každopadně si myslim ze na květ je 125 málo, ja mam tuhle plug and grow na květ 250w ( píšou že to má bejt jak 400 - 600w sodik ) jinak co sem koukal, jsou v klídku, jen je s nima menší sklizeň ( cca -15% ), ale na kvalitě by to ubrat nemělo. Lidi na to nadávaj páč je to něco tak trochu novýho, všichni jsou zvyklí na sodík. Jinak mimo téma, přikládám aktuální foto po týdnu, podle mého jsem to přehnal s dusíkem, listy se kroutí dolů a dovnitř, některé jsou i dost tmavé. dělá to jen J Herrer a jen horní listy, jelikož hnojim Hesinou, vynechám na nějakou chvíly TNT Complex ( na dusík expert ). Včera dostali jen čistou vodu. Jestli se pletu a je to něčim jiným, budu rád, když mě někdo vyvede z omylu. Jinak vše v normálu, PH zálivky 5,5 ofuk odtah i zvlhčovačka jedou nonstop, vlhkost 55 - 70, teplota 24 - 27.
ZivyKvet
zdarec: no moze to byt prehnojene aj ked sa mi zda ze keby boli prehnojene dusikom tak by boli hooodne zltsie takto mi to skor pripada ako keby im bola zima ale ked pises ze teplota je 24, 27 tak by to malo byt v cajku.... na malo fosforu to tiez nevyzera este ma napada ze malo zalievas a JH vela pije..... treba poskusat vsetko..... mozno ze sa jedna len o problem ktory zmizne aj sam..... ale kazdpadne to tu budem sledovat kedze idem stejnu wataz tak at sa dari a jedno kacko pre stastie:)
Roluk
Zdravím všechny !

Tak už je to měsíc co jsou kytičky u mě a stále na 18/6, čekal jsem že touhle dobou už budu přepínat, ale ještě jsem tam nenarval ani tu síť, hoky bych chtěl ještě trochu košatější a vyšší abych tu síť aspoň trochu zaplnil. K té vadě na JH z minulého příspěvku - podle mě to byl opravdu dusík, holky dostali 2x čistou vodu a pak klasickou zálivku jen s poloviční dávkou Hesi TNT, ohlé listy se sice nijak extra nevzpamatovali, ale nové přírůstky už jsou OK. Zatím rostou celkem pěkně, jsou pevné a košaté, až na G 13 ( to je pěknej zmrdek ) je vytáhlejší a má měkoučkej stoneček chudinka, myslím, že sotva nakvete tak se ohne jak cínovej vojáček na sahaře. Uvidíme. Jinak klasika, teplota 20 - 27, vlhkost podle toho jak je zanešená zvlhčovačka, aspoň tak si vysvětluju to že odtah a ofuk jede pořád stejně, zvlhčovačka pořád na max a někdy je tam 80, ale jindy taky 42 jako je na fotce, PH zálivky ( konečně mám PHmetr - ty kapičky byly pěkně na hovno, ukazovali docela nepřesně) takže PH 6, s hnojkama uberu asi na půlky dávek, aspoň než si koupim ECmetr. Přikládám aktualní fotky a všem moc dík za K-čka, jinač ohledně toho výpletu jak jsem prosil o radu( příspěvek 15) sem nikdo nic nenapsal, tak až tam dám tu síť, tak holky nechám, a jen co prolezou první špičky skrz tak to přepnu, snad to bude OK. Mějte se všichni fajn a přesně za týden se tu holky zas předvedou( snad uz pod jinou žárovkou : ))
Roluk
Peace !

Tak po 35. růstu konečně přepínám na květ, bohužel bez výpletu : (
Síť byla dělaná před přidáním postranní zářivky, tudíž se už nevešla, moje blbost, tak třeba příští grow. Jinak svítim teda 250 úsporkou. Teplota i vlhkost je pořád stejná. No a taky mám nechtěné hosty, přebývají u mě svilušky, myslim, že jsem si jich všiml včas, koupil jsem na ně Omite 30w a kdyby nezmizeli do doby kdy holky pokvetou tak mám netoxickej bio-ol. jinak mě taky napadá, mám už kytí hnojit květovejma doplňkama, nebo mám čekat až třeba za 10 dní začnou nakvítat ??? U venku jsem vždy začal až po bliznatění. Vlhkost zatím snižovat nebudu, to až bude znatelnej květ.
Roluk
A ještě dotaz, myslíte že k něčemu bude když budu svítit i těma postraníma zářivkama? jsou to 18 w denní světýlka pro matky a klony. Někde jsem četl něco o doplňkovým spektru. hem ???
ZivyKvet
Zdar doplnkové spektrum k úsporke mi príde ako blbosť keďže tie lampy majú presne take spektrum ako kvetina potrebuje... Nedávať tam trubice príde mi to ako zbytočnosť
Roluk
Hm, to máš asi pravdu že maj ideální spektrum, na druhou stranu, viděl jsem tu típka co dopěstil kyti jenom pod těmahle zářivkama, no on měl teda 32w, ale to je jedno, vyrostlo mu to docela pěkné, myslíš že by tomu nic nepřidali ??? Určitě si nechám poradit, jsem zvědav co napíšou ostatní.
Genestealer
Čau chlape,
máš to pěkné;), co se týče těch zářivek, tak si myslím, že každý lumen se počíta. Takže pokud Ti nevadí, že se ti zvýší o něco spotřeba, tak to zapni(ke všemu ty postraní rostlinky už toho moc nepochytají z té 250W). Toť má rada;).

Ať to roste :)
Roluk
Tak už 6. den na květu, svilušky pomalu mizí, a na MJ už jdou vidět první blizničky, bohužel foťák nemá makro režim tak to na fotkách není vidět. Teplota kolem 25, vlhkost max 50 páč zvlhčovačku jsem stáhl na půlku. Taky už začnu hnojit tou hesi bloom c. kytí jsou něco málo nad 40 cm vysoký, prostřední fotka je bez blesku, tak jde krásně vidět kam jen to je prosvícený, ale většina spodních větví dojela skoro vršky tak je to celkem jedno. tenhle grow dojedu na tuhle žárovku, a příští zkusím 400w sodík od gib už to mám objednaný. Tak zas za tejden ... Páčko
Roluk
Tak malá změna, ten sodík už jsem tam fouk teď, je to teda od gib 400w xtreme. na odtah sem pořídil ufo rk 125. na úsporku si udělám menší skříň. Takže tak.
Sn00z
zdravim, chci se zeptat jestli pouzivas na konci odtahu z CT páchač ? a stinidlo mas primo v CT nebo to neni videt z toho uhlu na fotce a obcas prihod nejake foto z vetsi blizkosti. dik
Roluk
Pozdrav panbuch..

Ne pachac nepouzivam, nejak to moc cejtit neni a navic v mistnosti kde mam skrin vice mene nic neni, tak tam nikdo ani nechodi. Uvidim jak budou smrdet pozdeji. A stinidlo je uvnitr CT, tak jsem to koupil.
Roluk
Jinak tady jsou dnesni fotky, nevim co je s holkama ale jeden MJ dela to sami co G13. Zloutnou jim listy uplne kdekoliv od spoda i novy listky. zalivam vsechny zhruba stejne, podle potreby, vzdy necham hlinu vyschnout, prehnojeny si myslim ze to taky byt nemuze, PH si hlidam ( 5,7 - 6), tak teda nevim... Ostatni vypadaj ze jsou cajkovy. Jsem nadsenej z BG roste bezproblemove a je krasne kosatej, a to je stiplej jen 1x. Odpoledne sem hodim nejaky makro
Roluk
Tak tady mam nejaky dnesni fotecky, je to hruza des, zacinam si myslet ze to holky ani do sklizne nevydrzej. vsem jim divne svetlaj a zloutnou listy, od ted jim budu davat chvilku jen cistou vodu, taky se mi vratily svilusky, v nich ale hlavni problem nevidim. Poradi nekdo ??? jeste je zvlastni, ze okolo palicek je to zeleny, a patra hned pod nima takhle zloutnou, ale listy jeste niz, co jsou ve stinu jsou ok. Je to 20. den kvetu, CT mam 30 cm od kytek, PH 6, teplota 23 - 27, vlhkost kolem 40
Ajeste me tak napada, nemuzou bejt moc prorostli koreny ?? trosku mi lezou korinky dirama v kvetniku, co to presadit do vetsiho ??
Genestealer
Zdravím chlape,

no podle mě je to nedostatek dusíku, či hnojek jako takových, něco podobného mi dělal Hash Plant na balkoně, moc sem je nehnojil, tak si stěžovali žloutnutím listů viz zde:

http://grower.cz/forum/image.php?at...31619&size=full

Jinak foto z FAQ u nedostatku dusíku:

http://grower.cz/photos/013683/0002.jpg

Když se podíváš na ty listy u Tebe a na tomhle fotu je to uplně stejný.

Prostě kytka se teď soustředí na květ a když nemá prostředky od kořenů, bere si je z listů. Normální stav, dej jim napapat:)
Jak je vůbec hnojíš, kolik ml/l?

Měj se...

PS: Určitě nepřesazovat, tím bys kytí vystresoval už tak dost, na květu co nejmíň stresu;). Nějaký vyčouhlí kořeny nevadí:).
Roluk
Cus, hnojil jsem tak jak pisou na obalu hnojek, a to asi kazdy druhy zalejvani, ted pri kazdy zalivce a prijde mi ze uz to nedela, ale ani se to nelepsi, bledsi listy zustavaj bledsi.
Roluk
Jinak tady mam nejaky novy fotecky
Pure
ahoy a v kterem jsi tydnu kvetu? 6.2. jsi psal ze to je sesty den na 12/12... a foto ze vcerejska?
Roluk
dneska je to 28. den, ze prepinam na 12/12 jsem psal 15.2, a ta fotka je z 26. dne
Genestealer
Čus chlape,
vypadá to dobře, ty žlutější listy už Ti plně nezezelenají, pokud budou mít stále světle žlutou barvu, tak je fikni, už by tam byly stejně k ničemu a jen by stínily nižším paličkám. Rostlinka pokud bude potřebovat nasadí nové listy.

Dokonce jsou tu i názory, že se kytky mají od listů ostřihávat systematicky, na květu...já jsem toho názoru, že vždy nějaký list zůstat musí. Přece jenom má kytka v listech továrnu na energii...:).
Jednoduše tedy: prostřihávat, ale s mírou:).

Ale to je jen můj názor, ostatní ať mě nekamenují:).

Ať to roste;)

G.
Pure
...taky jsem toho nazoru ze vseho s mirou..., kdysi jsem je taky v kvetu uplne oholil a tyden to rozdychavaly...udelal jsem to jen jednou:)...je to velky zasah a stres pro kytku
Roluk
prave chci aby jim neco zustalo, jsou v klidku az na jednoho MJ, ale ten uz je skoro oholenej, ma viditelneji mensi palice, davam to za vinu prave tomu. tak tam ty zbyly listy radeji necham, teda ty co maj v sobe alespon trochu zelene : ) ty uplne zluty striham hned jak je vidim. Dik za rady
ZivyKvet
zdar chlape, ja som toho nazoru ze je dobre osmikat v polke kvetu alebo az tak k 38. dnu kvetu vsetky velke listy ktore idu s hlavnej stonky.... taky tie co maju plochu aj 10x10 cm a ani sa ti potom vyvinu tie mensie a tie clonia menej.. ja mam 250W HPS a musim to stukat takto aby bol max uspech (vid foto, durban, 38.den 12/12) a poznanie viac sa zacal nafukovat ako som ho prwestrihal takze jed do toho vela uspechov :)
Roluk
aktualni fotky, 36.den kvetu, vse OK.
1. fotka BG
2. fotka JH
3. fotka MJ
Roluk
Jeste celek...
Roluk
42. den 12/12
vlhkost kolem 30
teplota 21-28
Roluk
55.den 12/12
5.den co holky přestaly brát hnojky : )
už to vypadá pěkně, šíši jsou tvrdý a krásně voněj, něco to asi váží, když holky vyschnou tak se některým ohýbaj paličky. blizny jsou tak z 50ti procent hnědý. Nechám tomu ještě 8 dní, pak 2 dny tmu a jdou... Rovnou se chci zeptat jestli mi někdo poví proč se jim poslední dva dny nesvítí, udělám to jen protože sem to tu u ostatních viděl. Taky je to 5. den co sem k nim přidal 1 NYCD, byl sem varován, že se hrozně vytáhne, tak chci zjistit jak ty ostatní z druhý skříně mužu nechat vyrůst.

Rád bych aspoň 100g, co myslíte ??
Roluk
Zdraíčko

Tak holky jsou už pár dní po kose, sklizený byly bohužel už v 58,5 dnu, páč mi to na poslední chvilku zaneřádily svilušky, kundy hnusný maličký. Úplně jsem čuměl co stihly za 24 hodin co sem holky nevidel. asi 3 palice úplně pokryly těma pavučinkama, tak jsem to vzal štětečkem, šlo to dobře dolů, ale nechtěl sem to nechat náhodě. Tak bude asi znát na chuti že jsou proplachovaný jen 8,5 dne, uvidíme. Zatim nejlíp vypadá MJ, taky nejlíp voní, naopak nejhorší odér a vzhled má jednoznačně G 13, kdyby to vypěstoval někdo jinej a řekl že to je indoor - 400w tak bych se mu asi vysmál a nevěřil ze to není obyčejnej průměrnej venek.
Roluk
Nardárek, tak toho nakonec bylo 121g - slabotka, ale než vyrostou další, vystačím.

JH - sice menší, ale krásně tvrdý paličky. Příjde mi náchylnější na všechno, pije jak vzteklej. zhuluje parádně ale spiš k televizi, sem po něm zlenivělej.

MJ - můj nejoblíbenější. krásný hnědý dlouhý blizny, celkem tvrdý palice, ideální zhul pro každou činnost. Při pěstu bez komplikací, s vodou taky vydržel dýl, parádka. Někdy ho zopáknu.

BG - vzdušnější palice, ale velkej výnos, aspoň oproti těm ostatním, zhul průměrnej, rust taky bez problému

G 13 - nepovedená kytka, mrzák od začátku, NO COMENT

- Při sušení neměly nejlepší podmínky, je to znát na chuti, tak k té jsem se nevyjadřoval.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma