Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Rockwoll - Klikni zde pro originální téma
Marigator
Uf tak ted mam akorat pekne nafouklou hlavu informacema o rockwollu protoze sem hledal kde ho koupit ale nak sem to nenasel....
proto se chci zeptat kde to splasit sem prolez snad vsechny bauhausi a baumaxi a bauvsecko a nic...max ten stavebni ale to je hnus
kde teda sehnat ten pro pesteni...staci i nakej web si to vobjednam postou diiikec moc
Marigu
Marigator
Jo jo jo to je ten web na kterej sem si nemoh zaboha vzpomenout diky diky diky:)
kralicek
http://www.greenhome.cz/ nebo http://www.growing.cz/ a jeste http://www.growshop.cz
Marigator
Jo jo diky za vycerpavajici informace sem ani nevedel ze takovy weby existujou to si este vobjednam hnojivka a stinitko:)
to si budou kyti mlaskat:)
Diiikes
viridis
Procpak je stavebni RW hnus ? Protoze je oznacen jako stavebni ? Delam jen s nim a jsem spokojen (kytky taky). Ma znacnou vyhodu v cene a mnozstvi, ovsem pozor - existuje jej vicero druhu ! - podle me je docela dobrej tmavo-spinave-hnedo-zlutej, docela slisovany, pri krajeni (nozem) se chova podobne jako polystyren.
Marigator
No ja toho vo rockwolu moc nevim jenom jak sem hledal kde ho splasit tak sem si zaroven cet vsecky mozny prispevky vo nem a kazdej nebo aspon vetsina ten stavebni kritizovali ze to napoustej chemkama a ze to neni mineralni ze sou v tom skelny vlakna a tak....
No a ja ho automaticky zavrhnul ale mas pravdu co clovek nevyzkousel nemel by kritizovat...
Kazdopadne chci rozjet svuj prvni bubler zatim sem jel jenom hlinu tak radsi koupim osvedcenej pestebni ale kdo vi az to vsecko vychytam treba se nakonec taky rozhodnu pro stavebni:)
xmalcolm
For viridis
Bingo příteli máš naprostou pravdu, konečně někdo šáhl
na doslova maniakální představy některých o rozdílu mezi stavební a pěstební minerální vatou nebo vlnou chcete li.
Samozřejmě že existuje celá řada druhů nebo typů m.v. Obecně platí čím větší hustota vláken
tím lepší, kvalitnější. Takže k věci u m.v. s velkou hustotou vláken neexistuje věcný rozdíl mezi stavební a pěstební. Teda dva jsou v názvu a ceně. Když budete pořádně hledat najdete i stejnou barvu.

PS: prosím nepouštějte se do diskuse o směru vláken to je opravdu hloupost
nobody4
Mno já mám zkušenosti takové: zkoušel jsem několik stavebních rockwollů, od tepelných izolací střech po izolace komínových vložek a JE V NICH ROZDÍL. A to nejen v hustotě a s ní spojený váze apod. Ale a to je hlavní, ani jeden z oněch stavebních rockwollů nemá takové savé schopnosti jako pěstební vata.
Především tolik nesaje vodu. Spíš bych řekl, že ji mírně odpuzuje. Ne, že by nešel namočit, ale je to obtížnější než u pěstebního. Rozdíl je v době za níž roockwool tu vodu nasaje(některý ani nenasajou). Někdy nasaje jen na povrchu a do hloubky(ke stonku řízku) se voda nedostane. Záleží na jedo hustotě a druhu použitého materiálu.
Myslím, že rockwool je vhodný na řízky jen pokud připravujeme na hydro či aero. Klasika do hlíny si myslim, že je lepší/levnější mix: 1/2 řízkovací substrát A (každý zahradnictví/květinářství) + 1/2 kokosové vlákno(např. lignocel). Dříve jsem byl zastánce pouze rockwollu, ale postupem času jsem přišel na to, že je to zbytečný. Jinak úspěšnost kořenění je stejná jak v hlíně tak ve vatě (kolem 98%). Jo stačil by pouze ten řízkovací substrát, ale kokos tam přidávám pro jeho savé schopnosti a schopnost držet vodu -> vydrží o den až dva dýl bez zalévání.
Jo tady je link pro objednávku pěstebních rohoží a "kostiček". Mno prostě rockwoll výhodněji, než v growshopech. http://web.telecom.cz/bomat/

[Edited by nobody4 on 23-09-2002 at 01:37 AM]


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma