Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

Stránky: 1 [2] 
Muj 1st indoor 125W GROW A 200W BLOOM - Klikni zde pro originální téma
Green ROX
rozhodne dej 400W sodu
undergroundman
určitě 400 ,když dáš dvě dvoukila bude intenzita bude stajná jako když dáš jednu,akorát tím osvítíš větší prostor.400 rozhodně.
gravedigger
citace:
Původní příspěvek od undergroundman
určitě 400 ,když dáš dvě dvoukila bude intenzita bude stajná jako když dáš jednu,akorát tím osvítíš větší prostor.400 rozhodně.

ted sem to moc nepochopil, 200w uspora cca 13tis lumenu pokud si to dobre pamatuju...2x200w 26tis lumenu tak nevim jak intenzita muze bejt stejna ? 400soda má světelnej tok cca 55tis lumenu
undergroundman
nene,tak to není,když dáš dvě stejné lampy bude to pořád jako jedna,prostě to tak je,jestli chceš tak dej 2 dvoukila ale uvidíš že to bude to samé hulení:)intenzita je stejná na lumeny se vyser.
gravedigger
četl sem něco jiného a nevím čím bych se měl víc orientovat než složením světla a jeho intezitě svícení...spíš bych to chtěl od tebe nějak detailněji vysvětlit :)

př: jeden člen tady se rozhodoval jestli má dát 3x400w sodík a nebo 2x 600w sodík a převážna většina 90% radila druho možnost...a byla tam pře právě o to že 600w nemá jenom o 200w víc ale hlavně víc lumenu...tudíž watáž bude zachována jako v prvním případě akorát s íce lumeny...PS. nevím jestli registruješ že se tady bavíme o dvou různých světlech...2x200w uspora nebo 1x 400w soda
McHrib
chapes 200W ti stale presvieti len urcitu hlbku takze ked das dve tak sice ti bude dopadat viac lumenou a sisky budes mat vacsie ako pod jednou ale presvit do hlbky sa nezmeni zatial co 400w ti da viac lumenov a presvieti ti to do vacsej hlbky takze teoreticky je lepsie si tam dat sodik ked ti ide o velke sisky a co najvacsi vynos ale zas budes muset viac odvetravat teplo... ale newiem ja osobne nejsom posadnuty vynosmi ja som zastanca CFL takze tak... hmm a tak ma napada ces aj zvacsit plochu alebo len pridat dalsie svetlo?
Kokeš
Zdravím grower prominte ze nic nepisi ale jsem zaneprazdnem stavbou nove skrine rozmery 80x80x160 již brzy rozjedu novy thrend v galerii mikropestovaní a po par radach jak od vas tak od kamosa tak dam ten sodik ale400kilo ae 250 tu4bych zatim neuchladil nemam ufo ani jiny vykonejsi vetrak na odvetravani tak tam dat tu 250w sodik to snad zvladnu :-)
Jinak jsem taky toho nazoru ze400sod. bude lepsi jak ty 2x200CFL co jsem mel puvodne v planu
Kokeš
Zkusim prvne tu 250sod a aspon poznam jaky v tom bude rozdil od te 200w CFL jsem na to celkem zvedavy.
Jinak na rust necham tu 125 CFl co mam
gravedigger
[QUOTE]Původní příspěvek od McHrib
chapes 200W ti stale presvieti len urcitu hlbku takze ked das dve tak sice ti bude dopadat viac lumenou a sisky budes mat vacsie ako pod jednou ale presvit do hlbky sa nezmeni zatial co 400w ti da viac lumenov a presvieti ti to do vacsej hlbky takze teoreticky je lepsie si tam dat sodik ked ti ide o velke sisky a co najvacsi vynos ale zas budes muset viac odvetravat teplo... ale newiem ja osobne nejsom posadnuty vynosmi ja som zastanca CFL takze tak... hmm a tak ma napada ces aj zvacsit plochu alebo len pridat dalsie svetlo? [/QUOTE

Přesně jak píšeš...
gravedigger
citace:
Původní příspěvek od Kokeš
Zkusim prvne tu 250sod a aspon poznam jaky v tom bude rozdil od te 200w CFL jsem na to celkem zvedavy.
Jinak na rust necham tu 125 CFl co mam

nad tim se taky uvazoval...ale tak cfl 200w ti zere cca 160w +odtah,vetrak atd...cca 220w a lidi pod tim delaji 100-120g

soda 250w ti zere komplet s celym balastem cca380w-400w (vyčteno, nepodpořeno praxí) a vynos prumernej je cca 160g )samo ze se sem videl v dripu treba 220g ale to uz je skoro 0,9g/w)...tak si rikam jestli to ma cenu menit...k tomu musí každej dojít sám...jinak ti fandím a těším se na novej dred :) PS. ja bych musel predimenzovat odtah, pachac dalsi investice navic tak se me do toho moc nece...
McHrib
fuha tak aby 250 zrala z balastom 400W tak to by ten balast musel spravit zo spinky a pepermintovej zuvacky ala Mc Gyver
Kokeš
Tk toe trosku kravina nemyslis aby 250 s prislusenstvym(odtah,pritah a klipsnak) zrala 380-400W
McHrib
pise s balastom nie aj s ventilaciou
gravedigger
Psal že to nemám ověřený praxí ale vyčtený...

zlatý hřeb večera - Philips 250W HPI-T, tlumivka .. Příspěvek č. 7

Jakožto poslední, a nejvíce dech beroucí, tu máme 250W HPI-T komplet sestávající se ze

Výbojka : Philips 250W HPI-T (19000lm)
Tlumivka : Vossloh Schwabe NaHJ 250
Startér : "Zapalovač pro sodíkové a halogenidové výbojky" made in Czechoslovakia
Reálný příkon při startu: 125W

Reálný příkon při plném výkonu: 323W !!! , to mi vyrazilo dech

Výbojka : GE Lucalox 250W HPS
Tlumivka : Vossloh Schwabe NaHJ 250
Startér : Vossloh Schwabe Z 250
Příkon: 316W

+ ten odtah, vetrak , zvlhčovačka a jste tam kde jsem psal....
Kokeš
a 400Wsod zere kolik kdyz samotna 250w sod zere pres 300w
gravedigger
nevim hledej :) mě se tomu taky moc nechce věřit, nejlepší je si to změřit sám :) třeba se ta diskuze trošku rozjede a bude někomu užitečná :) samo že já se taky rád něco přiučím, tak ysem začátečník s in pěstováním...
Kokeš
tak to je vostry budu to muset jeste nejak promyslet a domyslet co tam na ten kvet dat
gravedigger
tady je o tom nejakje dred tak si to muzete procist, ja to cely necetl...

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=33630
gravedigger
vybojka - 150W Lucalox High Output 17500lm
tlumivka - Vossloh Schwabe
starter - 55-250W
kondik 20uF

spotreba 181W, bez kondiku 198W
gravedigger
ybojka:Nurturelite 400w HPS
predradnik:GIB 400W PROV
po 4 hodinach 438w

a toto iste ale este + TD250 na prvom vykone-----470w
sirHerry
jestli to je ze stejnyho threadu co jsem četl taky tak tam na druhou stranu jsou měření úsporek co kdyz byli chlazený větračkem tak meli menší spotřebu nez by měli mit, a to nektery fakt o dost ;-)
gravedigger
Ja jsem videl na meraku cfl 250w a ustalena spotreba 200w, 220w nlite pry 144w za dobryho odvetrani, pag200w cca 160w.
McHrib
elektronicke predradniky nezeru tolko vidis pri tom gibe
gravedigger
Jj, to máš pravdu, takže by to mohlo žrát vše +- 330w
Kokeš
Tak sem to tu prohlizel a nedal jsem sem tuhle fotku pokus o makro a jinak v galerii Idoor pestovani mam thrend tk kouknite pro co jsem se nakonec rozhodl

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma