Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Spomaleny rast , málo vzdušná hlína ?? - Klikni zde pro originální téma
Pestovatel
Zdravim growery mam tu maly problem.. Podivne spomaleny rast... Neviem cim to moze byt ... PH drzim medzi 5,5 - 5,7 Kytky su zhruba mesiac na raste ... Pocas rastu boli 2x Pohnojene polovicnou davkou Alga growu ... tiez podivne zltnu a schnu my listy a neviem si s tym rady ... poradte prosim Jedna sa o WW od GHS
Bostik1
To je sila, ale do jaky hliny si je zasadil a cim na ne svitis ? Muj nazor je takovej, ze sou mozna přehnojeny nebo přelity mozna puda s nedostatkem vzduchu
Pestovatel
No to medium je Plagron Grow mix , a svietim nane 2x20w usporkou ..... Na kvet chcem nasadit 150w HPS.. Predchadzajuci grow som siel cisto usporky a ziadne podobne komplikacije som nemal ... Pricinou moze byt aj to ze su natesnane v tych malych nadobkach ... Ale rad by som bol keby ze sa k tomu vyjadry dakto skusenejsi
EricCartman
ale prd, ph! nechápu kde všichni berou že ph v hlíně má být stejný jako v hydru.
dej tomu párkrát čistou vodu na 6,7-6,5 a pak to pomalu stahuj k 6,3
semenáče se hodně dlouho nehnojí!
Bostik1
Jo pravda prehlid sem ph ma bejt 5,8-6,5
Pestovatel
Aha takze pricinou je spatne PH a prehnojenie ...Myslis ze bude stacit ak PH upravim na rovnych 6 ? Lenze problem je taky ze na meranie PH mam len PH test do akvarija a ten nieje velmy presny .... Myslis ze by uz tieto chudinky dokazali zacat kvitnut ?
Bostik1
Myslim ze idealni to bude jak rika chlapec s analni sondou. A ph proste budes muset zmerit co nejpresnejc to pujde ;)
EricCartman
Hlína na začátku má hodně nízký ph, proto se zezačátku musí tlačit nahoru.
Tobě to padlo dolů, takže zalívej vodou na 6,7 - 6,5 a tlač to nahoru.
To co je v hlíně (uvnitř) můžeš jen odhadovat, navíc když nemáš možnost to řádně měřit. Prostě tlačit nahoru kdykoli je kytka v čerstvé hlíně. Až prokoření a rozjede se začni lehce stahovat. Květ u semenáčků nejdřív za jeden a půl až dva měsíce jinak to nedopadá dobře.
Pestovatel
Ok toto som potreboval dakujem.
To je ze semínka co? Ony vypadaj takle divně ze semínka kort když nemají dost světla a špatnou zem. Z těch štamprdlí se taky budou špatně přesazovat. Vezmi si z toho co chceš.
Ještě neni nic ztraceno. Rostlinky si poradí.Když najednou budou mít vhodný podmínky tak najednou začnou růst jak o život.
Moje rada zní: Přesadit do většího, novej substrát, zalívat až když je třeba, víc světla a hlavně! Štamprdle nemají odtokové otvory!
Furt řešíte PH jak idioti! A problem s PH v substrátu je tak 1 ze 100.
Ph substrátu jen tak neovlivníš. Zaleješ to vodou s jinym Ph a ono se to během chvíle zase vrátí zpátky. Na substrát bys musel mít nějakej purf a ne vodičkun s trochou kyselinky. Naprostá většina problemů v hlíně je z důvodu špatnýho poměru a množství živin! (pokud teda nepočítam škůdce ale to je jiná kapitola)
Top
Sem na tom stejně taky to mám šíleně spomalený. Do výšky do te jak sviňa ale na listy a na patra se tomu vůbec nechce. Mám to od vyklíčení zhruba 3 týdny a mám 4 lísty a stějně takle skleslí. Ale já to budu mít jespíš přelitý ,protže to mám bez zalitý 6dní a furt je to hodně vlhký ( nejspíš špatně smíchanej substrát i když sem se snažil aby byl vzdušnej ) a už vím do příště že k tomu nikdy nebudu míchat kravskej hnuj z JZD .. z te hliny leze samí svinstvo a včera sem to postříkal proti parazitum a hned ráno sem našel chciplího červa


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma