Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Risk z nefem. semen, Blackberry, indoormix 400W - Klikni zde pro originální téma
Apartman
Zdravím příznivce Marie a Jany,
chci vám představit svuj 1. zdokumentovanej vnitřní pěst, celkem druhý v živoťe (první byl Shiva Skunk z řezů). Hádám tak, že už v únoru nezbyde žádný kouřo z venků protože zahrádka byla sic rozmanitá ale nikterak výnosná.

Řízky jsou super věc, když chcete pěstovat na jistotu, uchovat nějakou vyjímečnou genetiku ale mne moc nebaví-mám radši semínka-jsou to takoví kinder surprise:D-nikdy nevíte, co vám vyleze. :smoker: Nejde mi ani tak o výnos, jako o rozmanitost a testování nových kytek :)
I 6 samic bych považoval za úspěch.

Základ měly tvořit sice5 x Blackberries od Nectar seeds+hlavně fem. semena od DP-Mix 4, aly ty mi zklamaly, jelikož za stejných podmínek jako měly ostatní semínka vylezl pouze jeden zakrslej, opožděnej Orange bud,:( takže je nahradily o 8 dní zpožděné bonusové 6 x Indoormixy od Nectar seeds + 2 další Blackberries


Prostor: Homebox light, nijak zvlášť vytuňenej, vylepen od 30 cm nad zemí do cca poloviny výšky stříbrnou páskou používanou na klimatizace, na dno dokoupena podložka s prohlubněmi

Ventilace:PŘÍTAH: pasivní
ODTAH:Koupelnovej větrák (cca175m3/h) spínanej přes den každý 2 h na 5min, v záloze čeká Vents VK-125(365m3/h), kterej montuju externě na střechu boxu se speciální podomácku vyrobenou podpěrou z dřevěných laťek aby střecha nebyla prohnuta pod jeho vahou, regulátor otáček bohužel nemám, tak řeším jejich vysoký výkon, který vytáhne veškerou vlhkost potřebnou v období růstu spínacími hodinami.

Ofuky: 2 x klipsňák VK-6, v růstu používám jen jeden

Zvlhčovačka:Ultrazvuková, 24V, výkon cca 3l/den, maximální improvizace..viz foto

Světlo:První měsíc 2 x 18W (bílá+fluora)
poté HPS 400W Philips SON-T PIA Plus
stínidlo: obyč-viz. foto

PH metr:Zatím nemám, jen akvarijní test, ale nepoužívám

Květníky:10 x 6.5L, v záloze další 2, u 9 z nich provedena drenáž-na dně keramzit, textilie a pak až samotný substrát

Substrát:Normálně nechávám klíčit v Plagron light-mixu(cca40%) s kokosem z cihly(cca40%) a žížalím trusem(cca20%)-pod cca centimetrovou vrstvou. Jinak jsem zkusil vzít do 6.5L květníků Plagron Grow mix

Hnojiva:
Plagron:Terra Grow, Bloom, PK, Enzymes, Roots, GS, Alga Bloom, Rybí emulze
Biobizz: Alga-mic

Na růst bych chtěl použít, krom Roots a Enzymes jen Rybí em., Alga-mic, na květ Alga-bloom+GS

Osazenstvo tedy tvoří:1 x Orange Bud(zakrslík) DP
7 x Blackberry (z toho jeden zakrslej mutantík)
6 x Indoormix (Nectar seeds)
Jelikož mám 10 v akci+ 2 v záloze 6.5L květináče, tak je jasné, že 2 kytky půjdou z kola ven: váhám mezi Blackberry Mutantíkem a dvěma Indoormix, který jsou vytáhlejší a mají osttřejší zuby na listech, což by možná poukazovalo na sativy, kvuli kterejm nebudu svítit na květ o 3 týdny déle, no uvidíme, zatím maj šanci všechny se předvést. :)
OB si z principu necham,zatim je v kelímku.
Apartman
2. den na růstu pod 400W

Teplota: den: 26-30, vlhkost 60-70%
noc: okolo 20, vlhkost 60-70%

Pozdější Blackberry a pár Indoormixů mi zežloutly po přihrnutí Grow mixem(když jsem už neměl nic mírnějšího), mám asi prolévat hodně enzymy, co myslíte?-viz 2.foto

Na třetí fotografii je vidět OB(uprostřed), přitom je stejně starý jak původní Blackberries. Vlevo nad ní je mutant, zbytek indoormix.
Ty granule, to je kravský hnůj jen tak dostaly jich pár na rozjezd.

Já vim, zatím je to průser:(, snad se to vše zlepší.... :)
Bostik1
Ahoj, ma dotaz kdyz poustis vetraky pres spiancky nelita ti tam ta vlhkost nahoru a dolu ? Napadlo me, ze kdyby si trosku prikryl vetrak, ze se jeho saci vykon zmensi a tudiz ti tam zustane vetsi vlhkost bez vykyvu, je to jen napad jinak preju at ti to frci ;)
Apartman
Máš pravdu-lítá, mohl bych, ještě musím vymyslet čím-asi nějakou páskou, snad se tím ten větrák nezničí a nepřehřeje. Ale teď mám dvířka boxu napůl otevřený a nastevřený okno v místnosti, protože jinak by šla vlhkost přes 70% a teplota přes 30

Když zapnu větrák a zavřu box, tak je tam během pár minut 40%vlhkost a 28stupňů, což se bude hodit spíš na quět

díky za postřeh
Bostik1
No ja sem to prave ted taky resil, zkousel sem ucpavat odtah i pritah a vsemozny kombinace a nakonec sem pretahnul pres trubku co jde k odtahu normalni frote rucnik a bylo to akorat s tim ze mam odtah 190m3/h a vlhkost byla cca mezi 60% a 70% a jedu tak urcite uz 14 dni postupne zvetsuju diru na odtah a zaitm se mi zda ze to dal v pohode nejak se nehreje, nebo jeste levna varianta je stavebnice regulatoru otacek co si spajis stoji to urcite do 2stovek
Apartman
tak až dnes se mi daří sem dát fotky...
Pěkně to roste až na drobné křivení listů u 3 rostlin.-zkusím vysadit rybí emulzi-je až moc silná. Dnes jsem cca 4 největší rostliny zaštípl FIM, všem větším jsem ořezal spodní listy a větve.

Do zálivky přidávám enzymy, Terra grow, Alga mic

Orange bud se už konečně trochu rozjel , tak byl přesazen do většího 6.5l




Řekl jsem si, že bych opravdu měl nějak nahradit ty podojené feminizované semena-sehnal jsem si 4řízky Big bud/Super skunk, tak se snad chytnou, sice mají oproti ostatním zpožďení ale takových 14dní se svezou s ostatními na růstové vlně, tak snad něco předvedou, i když je to na úkor uniformity.
Naopak ubyli 2 indoormixy z kelímku-šli na okno,-udělal jsem si z nich takovej windoor mix.
Mutantní maličkou Blackberry si zatím nechávám ze zvědavosti.

fotky:
1.ořezané větve a listy
2.přesazování Orange budu
3.Blackberry po prostřihání spodků a zaštípnutá FIM
4.řízky Big bud/Super skunk
5.celek
Apartman
První objevený samec při 18/6....
-zemřel, první oběť režimu... :bravo::whip:

-přesadil jsem zmutovanou Blackberry do většího, klony nejsou nejvitálnější-rozrůstaj se dost pomaličku

-jinak jsem musel dát výš zvlhčovačku-posloužil květináč

-první kolínka zaštípnutý indoormix-podle tvaru listů by to měla být zajímavá kytka-snad samice....
:::Apartman::: gratuluji a přeju co nejmíň samců :) taky jedu 400W a z 12kiti jsem našel už 3samce :( tak uvidíme ... Jinak by mě zajimalo jak to necháš vysoký ??? potáhneš to do výšky nebo hodíš pletivo?? :) jestli to tu máš a já to nenašel tak se omlouvám... :)
Apartman
bubush-do výšky, -pletivo v tak nehomogoení zahradě by bylo dost odvážný.

až budou mít alespoň 40čísel, tak to přepnu-5-7dní to určo nechám, jinak to nemá cenu přepínat-málo výhonků, zítra to trochu protrhám a oholím spodní větvičky, a snad přesadim klony do většího ale jelikož mi došel substrát a jsou to chcípáčci, tak je dam asi společně do jednoho 6,5l květináče.
Apartman
Tak provar-našel jsem celkem 5 samců-škoda-docela hnusnej pocit, když se o kytičku staráte, zaštipujete a ona ukáže kule.
Tak jsem ze dvou samic BB a jedný indiky z indoormixu nařezal pár větví a nechám je zakořenit v jiffy válečkách pod zářivkama-takže nakonec taková z nouze minirychlo selekce. Zbytek samic jsem dal nakvést na okno-bohužel nejsou prostory, sám jsem zvědavej, jak to dopadne, až zakoření, tak udělám fotky.
Apartman
Breaking Up....


-už prokořenily:heart: (použita jedna unknown Indica, 1 dobře kořenící BB, druhá o něco hůře-z té mám asi 2 vzorky)
-některý klony jsem uřízl moc malý a asi i blbě(viz. obr 4)-že kořínky prorostly jen z jedný strany a je to vidět i zezhora(jedna strana-líst je větší, než druhá)-tak to snad tolik nevadí a můžu je použít, poradí si s tím, co myslíte.,..?
-z 12 vyberu 10 pěknejch a půjdou co nevidět pod Hps
Apartman
14 dní růstu pod HPS úplně postačilo, už měly za sebou nějakou dobu pod zářivkami a byly větší, zaštípl jsem je normální technikou až nad 5 patrem a pak už jenom ohýbal a natáčel-vždy když větev, která se nejvíc blížila světlu se nejvíc vytáhla, tak jsem květináč pootočil o 180stupňů tak, aby směřovala od světla. Podle vytažení po přepnutí bych to tipnul na hybrid sativa/indica-mají cca 50-60cm.
S mými klony se ještě pár dní vezou 3 zakrslejší kytky ve dvou květináčích Big bud/Super Skunk, aby bylo co koštovat-už jsou cca ve 35dni a voní pěkně :love:


Dokoupil jsem Cannazym, Ph-metr a nějaká kolínka


Do zálivky jsem přidal a přidávám v různých kombinacích: Plagron Terra Grow na růst a Bloom na prvních 10dnů po přepnutí, Plagron Alga Bloom, Biobizz Fish-mix, Alga-mic(průběžně v kombinacích s Terra concept), Cannayzym...

A vidím to, že ve 20-30 dnu jednou, max 2x přidám Plagron PK 13-14, A od 3.týdne Green Sensation, jinak už jen Alga Bloom a Cannazym

Na 2-3 kytkách začínají vznikat takové světle zelené fleky-Ph by to asi být nemělo, když je v půdě okolo 6, pozná někdo problém?-přehnojení, špatné Ph, deficit, přelití?
-Zkusil bych to nechat pár dnů úplně vyschnout a pak prolít vodou s Cannazymem nebo čistou vodou s Ph 6.6-6.9 ale nevim, zda se to zlepší...

1. moje teorie-Špatné Ph-nezaléval jsem dost plošně celý povrch hlíny v květináči, a tak se mohly na okrajích utvořit soli z minerálních hnojiv, díky kterým je místně Ph až 5,6, a u sotnku, kde aplikuji zálivku nejčastěji je okolo 6.0.
2. přehnojení (středně pravděpodobné, možná hnojivy obsahujícími mořské řasy)
3. deficit nějaké látky (nwm ale dostávaly Alga mic a Terra Grow-tak se mi to jeví jako nepravděpodobné)
4. nemoc (snad jedině díky vyšší vlhkosti přez noc ale pochybuju)


Ph zálivky: 5.9-6.2
Teplota den: do 27C, 30-40%vlhkost
noc: 15C, vlhkost 60-70%- s tim musim něco udělat:rolleyes:
Apartman
Nějaký fotky z 25. dne(dnes maj 32.den)

Blackberry má hrozně chabej nákvět :(
Objevili se hermáči, nějaký samčí květy, který byly na spodních palicích jsem otrhal-teď už i nějaký semena

Ten druhej model vypadá obsypaností daleko lépe, zajímavě voní ale taky jsem na něm našel samčí kvítky-holt potentní sativy-na ně to chce asi daleko přísnější selekci

Jediné, co mi dělá trochu radost jsou 3 mikrokytičky Super Skunk/Big bud (poslední foto), které byly v růstové fázi v boxu, pak jsem je dal na měsíc pod okno, kde nakvetly a nakonec do boxu, kde nabobtnaly a obsypaly se pryskyřicí.
Apartman
Tak konečně nabírá Blackberry trochu objem, i když je to brutální sativa-zatim má všechny pestíky bílý :rolleyes:-to bude ještě na dlouho :( 14dní to necham určitě, ale chcelo by to asi 20, možná víc...

Ten druhej unknown model od Nectar seeds voní jako vanilka :drools: -možná by se nechal už za deset dní seknout

včera dostaly poslední chemický hnojivo Plagron PK13/14+GS+Cannayzm

Příští týden už jen Alga bloom+Cannazym

Posledních 7dní budou mít každopádně 2násobnou dávku Cannayzmu+možná ještě nějkej den na čisté vodě.
Jo a plánuju je pár předposledních dnů trochu řízeně stresnout vysokou teplotou okolo 33st. u vrcholků palic (vypnu na pár hodin odtah a mírně otevřu box) a pak 2dny definitvní tma. :)
Apartman
Tak včera šly pod kosu 4 vanilkově vonící kytky od Nectar seeds
Už byly možná docela o pár dní přetažený ale takhle to prostě vyšlo a nechtělo se mi ochuzovat týdenní flushing.








Kytky se ohýbaly pod váhou palic a už nechtěly pít....












































...Je vidět hermafroditismus





.
Apartman
Blackberry chce ještě pár dní...
čau
ser na to co píše seedbanka jako dobu kvetení - stejně je to o podmínkách, takže ti to může zrát déle klidně. proto si přičítám dva tejdny když chci něco na ven ...
zralost kytky sleduj sám, nejlíp mikroskopem :wink: ale to určitě víš...
blackberry vypadá ještě na víc než pár dní imho. vanilka má nádherný chlupy :punk:
Apartman
...a těch dní bylo skoro 30 (26)-takže jsem to fiknul ve 83.dni (skoro 12týdnů)-uff!

-9dní na čisté vodě, z toho poslední 4dny úplně bez vody :)

-poslední 2 dny tma

pustíme si hudbu:
http://www.youtube.com/watch?v=5hSW...feature=related

Co mi neni jasný-že po přepnutí vytáhly skoro stejně, přitom rozdíl skoro 30.dnů-podle toho by někdo řekl, že jedno je indika, druhý sativa,-je dost-nějak se v tom přestávam orientovat :confused:
Moje
zdárec pane,pěkný pěkný ...v příspěvku č.12 píšeš o nějakým problému s listy,jak to nakonec dopadlo?
Apartman
citace:
Původní příspěvek od Moje
zdárec pane,pěkný pěkný ...v příspěvku č.12 píšeš o nějakým problému s listy,jak to nakonec dopadlo?

Ahoj, byla to jen nějaká anomálie, kterou si některé řízky nesly na některejch větvích až do konce ale nemělo to naštěstí nějaké negativní důsledky na nic.-Ph to pravděpodobně nebylo, nemoc taky ne.
Apartman
Chuť-Je trochu sladká(hašišově borovicová) i trochu kyselejší, příjemný.
(zřejmě jeden předek bude Lebanese-to by odpovídalo i době květu-50dní).

Účinek je docela silný -víc do stoned
Apartman
Chuť je ovocná-opravdu do ostružin nebo něčeho podobného

Účinek neni tak silný ale je příjemný.

Prostě spíš na chuť a pro radost ze života-žádný uzemění, znásilnění ledničky a následný usnutí ve zlomku sekundy se obvykle nekoná :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma