nobody4 |
Po usušení se vkládají paldy do vzduchotěsných nádob a potom třeba do mrazáku. Jenže z vlastní zkušenosti vim, že se ne vždy povede, aby byli dokonale suché. Nehledě na to, že přesušení není taky zrovna ideální.
Potom dochází (teda pokud to nezplesniví) k fermentaci. Ta má vliv na přeměnu "neaktivních látek" na "látky aktivní". Model se většinou stává znatelně silnější. Jenže má to háček a to vliv na chuť, barvu i celkový vzhled. Což je většinou OK. Ale co je podle mně nejdůležitější konečné HIGH. To se vlivem přeměny "funkčních" látek mění (dle mého k horšímu, ale to záleží na jednotlivém jedinci co mu vyhovuje. Většinou je stav mnohem těžší a línější než původní energické high. Všichi určitě ten stávek znají.
Takže pokud chcete být zmaštěný, líný a celkově pomalý. Je fermentace OK. Ale pokud máte rádi energické-high (tzv. nakopáváky) tak ji nedoporučuju. N4
Co ty na to Carlosi, nemyslíš, že tam takovýhle věci chybí? V případě zájmu není problém lépe formulovat či ještě doplnit o různé způsoby fermentace.
[Edited by nobody4 on 03-09-2002 at 08:39 PM] |
|
|
Bruce |
Nobody každopádně máš pravdu já fermentuju asi polovinu úrody a ta bývá standartně silnější ale je tam cítit ůbytek THC na úkor CBD(nebo jak se to jmenuje), které způsobuje hlubší farání , delší špičku a je o poznaní lenivější a snovější.
Nejlepší je podle mě pomalu dosušená a půl roku uložená tráva v mražáku, jestli to ovšem psychicky pěstítel vydrží.
|
|
|
tim180 |
no jasne ale nejlepsi je to podle me ususeni na slunicku kdis sme s kamosem sklidili tak sme to na chlupje susili na strese sme palički dali za stonki za tasky a asi za dva dni bili poradne prosli a ta priskirice no panejo to byla pochoutka
______________________
cduz mejte se |
|
|
koles |
s tim sluníčkem bych to moc nepřeháněl, pokud se tedy bavíme o sušení
jsem zastánce tmavého, chladného a dobře větraného /vlhkost/ místa
a ještě k fermentaci: rozhodně by nebylo od věci se o ní trochu a na úrovni rozpsat a sdělit tak své zkušenosti ostatním |
|
|
evevulka |
Jo a kde mám teda travku skladovat aby nedošlo k fermentaci?Dík |
|
|
jumpp |
diky nobody4 to sem tady nekde hledal a nemohl sem to najit |
|
|
e]osama |
nobody asi maš pravdu |
|
|
Strampl |
Je to tak. Když se řekne plesnivka hodně kámošů je z toho nadšených já teda ne protože tě to nespolečensky uzemní. Osobně mam radši "up high" konopí jako třeba Thai nebo Mauwi Waui:jumper: |
|
|
Mesias |
Lidi no koukám sušení je věda. Mám celkem klepky z toho, že až toho někdy budu mít víc, že si s tím nebudu vědět rady. Je nějakej způsob jak poznat suchost? Měl jsem letos od kámoše surovou travku a tak jsem jí sušil. Dal jsem to do krabice od bot udělal do ní pár děr a dal na tmavé větratelné místo. Nevím, prostě jsem nevěděl kdy to má dost (nebo to bylo tím že to bylo nekvalitní hulčo?) a když jsem to vyzvedával ze skříně bylo to jak seno. Drobilo se to. Na joint to byla výhoda, prostě se to promnulo mezi prsty a nemuselo se stříhat, ale třeba na sklo to bylo nepoužitelný... |
|
|
MUZsRANAMI |
to Mesias: a ako dlho si to v tej krabici nechcal? ... ale kvalitne to fakt nemuselo byt. |
|
|
|