Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

Stránky: [1] 2 
Konopí je velmi nebezpečná droga. - Klikni zde pro originální téma
!!!Konopí je velmi nebezpečná droga!!!

Mohu to s klidným svědomím konstatovat, jelikož s ním mám následující zkušenost:

V době nedávno minulé jsem po rituálu rozlepování víček vyvalil bulvy na pravděpodobně neexistující svět. Svět prorostlý drogovou kriminalitou, lidskou hloupostí a mainstreamové masáže mozků. Vzhledem k tomu, že večer před tímto incidentem jsem s přáteli plnými doušky inhaloval produkty hoření květů indického konopí, připisoval jsem zprvu to co jsem viděl kolem sebe přílišné intoxikaci cannabinoidy. Nyní žiji v podivném CannabiLibriu, ze kterého není cesty ven . . . . .

Sním ve světě, ve kterém již malé děti zneužívají drogy. Jsou jim pravidelně servírovány v limonádách, čokoládě, čaji, léčivech atd. Děti nejvíce přijímají drogu kofein, vysoce návykovou a rozšířenou látku. POZOR!!! Zcela legálně!!! Například konzumace nápojů obsahující tuto látku dětmi je společností široce tolerována. Společenství, do kterého jsem se probudil takto spotřebuje podle seriózních odhadů kolem 120.000 tun kofeinu ročně. V poslední době se dokonce na trhu objevují tablety se zvýšeným obsahem kofeinu určené speciálně pro řidiče těžkých vozidel jako jsou kamiony a autobusy!!! Tito lidé pak řídí tyto kolosy s mnohdy nemalým počtem cestujících pod vlivem návykové látky, což je v normální společnosti běžně považováno za zločin.

Je to, ale dobrý business a vlády si přijdou na slušný daňový výnos.

Sním ve světě, ve kterém je normální kouřit rostliný produkt obsahující nejnávykovější drogu, kterou lidstvo zná. Jedná se o tabák/nikotin. Většině místních je známo, že tabákový kouř obsahuje více než 100 lidských karcinogenů. Jen málo z nich to však odradí, ani mě ne, což přiznávám, abych nebyl za pokrytce. Vznik závislosti na nikotinu je téměř totožný se vznikem závislosti na heroinu. Že by lidi hnala touha po utrpení? Těžko říct, ale lidé vyrobí okolo 3,3 milionu tun tabáku ročně. S místními zákony by mělo být neslučitelné, ale nikotinový toxikoman směl řídit auto, či dokonce získat a nosit střelnou zbraň. Nosit zbraň zjednodušeně znamená mít zbraň fyzicky u sebe připravenou k okamžitému použití, tedy ostře nabitou.

Je to, ale dobrý business a vlády si přijdou na slušný daňový výnos.

Sním ve světě, ve kterém alespoň s alkoholem, metlou lidstva, nemá to toxikoman tak jednoduché. Jenže jak praví klasik: „Alkohol je sice metla lidstva, ale zametat se musí“. Společnost se může utěšovat klesající tolerancí alkoholu u mladistvích a řidičů, stále je však touto drogou hluboce zasažena. Alkohol totiž jak je známo ovlivňuje psychiku toxikomana. Pro porovnání: Jeden toxikoman vykouří 10 tabákových cigaret a druhý vypije 10 desetistupňových piv. Oba za stejný čas. Kuřák na sobě změny související s kouřením tabáku pozorovat pravděpodobně nebude, kdežto pijan pravděpodobně ano. Přestože alkohol přímo ovlivňuje vnímání okolí, času a mění osobnostní charakteristiku konzumentů spotřebuje ho tato společnost více než 400 mil.hl. ročně. Čistého.

Je to, ale dobrý business a vlády si přijdou na slušný daňový výnos.





Děti se cpou čokoládou, kterou zapíjí Coca-Colou a dospělci si k odpolední kávičce vychutnávají cigaretku, kterou případně vylepší panáčkem domácího moku ovocného původu. Tak si říkám jaké mám štěstí, že to co chutná mě nevykazuje známky tvorby fyzické závislosti a na duši působí asi tak jako alkohol. Ale co už. Je to přece jen hloupý sen.

Tak jak sedím na lavičce a sahám do kapsy pro známou sestavu. Kvítek konopí s tabáčkem vlivem rozbití jejich buněčných struktur krásně zavoní. Kousek vizitky se rázem mění ve filtr a papírek je z roličky odtržen již nějak samozřejmě. Odtrhávám přebytečný papírek a zapaluji ten snový joint, když náhle staví auto se zlověstným nápisem Policie. Než mi dojde, že jdou pro mě ještě se v duchu usměju: „No jo, buzerovat a prudit J“. Najednou je něco špatně. Cela předběžného zadržení, domovní prohlídka, odhalení pěstírny. Sakra co je tohle za sen? Soudce bez zbytečné iniciativy vynáší rozsudek: „ . . . . . a v něm nalezené větší než malé množství marihuany připravené k prodeji . . . . . . . . se prokazuje vysoká míra společenské nebezpečnosti . . . . . a odsuzuje se k trestu odnětí svobody v celkové výši. . . . propadnutí věci . . . . . . . .“. Snad i věří, že koná spravedlnost.

Ze sna jsem se nakonec probudil. Realita je však ještě horší. Jediný důvod ke kriminalizaci konopí totiž spočívá ve zdanění. Daně, daně, daně . . . . .

Lobby, ta nečestná kávová, čajová, čokoládová, limonádová a v neposlední řadě farmaceutická. Úplatní politici hádající se o zlomenou pětku. Ti všichni by přišli o veškerý vliv okamžikem prezidentova podpisu zákona legalizující konopí. Konopí, které tu bylo dříve než lidé a nemaje jinou možnost než růst prostě rostoucí. Každý by si tak mohl konopí vypěstovat a spotřeba zdaněných drog by mohla rapidně klesnout. To je to čeho se bojí !!! Z konopných produktů lze vyrábět i palivo. Uvažte konopná nafta !!! Jak se to asi líbí šejkům? A chamtivý politik se radši nechá uplatit něž by dal té zázračné rostlině šanci. Nemusel by na ní totiž tak snadno vydělat a toho se jak jinak než opět bojí !!! Z tohoto důvodu je konopí opravdu velmi nebezpečnou drogou, kterou se moc jak zákonodárná, tak výkonná snaží tváří v tvář veřejnosti prezentovat jako společensky neúnosnou branou k drogám syntetickým a lidé uvězněni v mainstreamu tomu věří. Tomu je potřeba učinit přítrž. . . . .

Podle posledních statistik 60% mladých lidí ve věku 18 až 30 let plně toleruje konopí ve většině jeho forem i užití. Je těch 60% lidí současně i schopných spolupracovat na společném zájmu? Je těch 60% mladých víc než 5% voličů? To nejsem schopen posoudit, ale myslím si, že je to mnohem víc. Tak když můžou mít stranu a program autorští piráti, tak si ji konečně založme taky. A napišme si zákon který to dovolí :-D
Dan.Bass
Možná to někomu může přijít jako příliš radikální postoj, ale já s tím plně sympatizuju. Hezky napsané... P.S: kuř jointy bez tabáku. ;-) P.P.S: nevím, na koho narážíš těmi autorskými piráty, ale moudří třeba už tuší...
TO Dan.Brass: Díky :-) Jestli to necháme dojít moc daleko, tak bude za pár let nelegální koupit si i kapra na Vánoce protože má kosti, kterýma se čas od času někdo udusí.
snuk1
Sice nerad čtu, ale taky to vidím podobně... je to jen o penězích... je potřeba pár generací aby se toto otočilo. Jinak podoná myšlenka jako v tom jednom dokumentu... ! Nezapomeňme, že všechno je předem daný... je jasný, že auta na elektriku byly před X lety, ale kdo by pak prodal ty na naftu? Kdyby se neposunovala doba, měl bys celej život jednu televizu a nikdo by nevydělal... je to boj no
snippers
Vždy to bylo a bude o penězích...to si piš!
snuk1
A o politice... tam to vězí
krast
Ve všem jsou peníze a pokuď žiješ v určitém státě, musíš respektovat i jeho pravidla.
Problém je v tom, že pravidla se vždycky dělají taková, aby se tomu či onomu více či méně hodila do krámu. Nepřu se o tom, že třeba vražda je zcela nepřípustný čin. Přu se o to, že pokud "to" nikoho nijak zvlášť neohrožuje a neomezuje má být umožněno "to" provozovat a pokud to volení zástupci nechápou mají mít lidi možnost si "to" vydupat i proti jejich vůli, protože ti lidé odvádí státu daně. Navíc pokud by ti volení zástupci používali mozek, což asi chci po nich mnoho, tak by věděli jak výnosnej kšeft by to pro ně byl . . . . .

Prostě: Kráva se telí a politik volí :-D
ono to v podstatě bude jenom horší vid :D jestli jsi prodával tak čemu se divíš? nebo si neprodával :eek: ?
každopádně to co tu popisuješ už tu nějakej ten pátek je. já osobně taky občas tlačim svýmu okolí do hlavy něco jakože mám zadarmo medicínku z přírody /mluvím o léčivkách a vesměs hodně jednoduchejch věcech , jen to chce mít čas a ochotu se svýmu zdraví věnovat) ...ale lidi bývají velice často zparchantělí - vezmou si prášek - to je jistota , to znám. bůhví co mi ty tvoje bylinky udělaj ty fetáku jeden :D

každopádně je tu možnost do tohoto systému nezasahovat a šířit osvětu lidem s kterýma se dá bavit ;) je to nejtěžší úkol :frog:
ne ne neprodával, původně jsem to zamýšlel jako takový pokus o povídku a nakonec se to zvrtlo někam úplně jinam :-D

Miluju bublinky :-) totiž bylinky :-D
jestedman
možná hledáš něco podobnýho http://grower.cz/forum/showthread....ck%E1+%2Bstrana

tak hodně štěstí v boji
Apartman
Jj, dřív brzdila vývoj církev a cca posledních 100let globální lobbysti, lékařské důvody proti MJ jsou směšné, když je tvrdý alkohol legální.

The Hemp Revolution#Part1#
http://www.youtube.com/watch?v=5KYyYC5zaQI

Timeless Gandhi Speech, Needs to be Heard More Than Ever, Global Non-Compliance against NWO Mafia
http://www.youtube.com/watch?v=QT1v2FJrqmk
OptieX
eee, řídit pod vlivem kofeinu a nikotinu můžeš, jako s čímkoliv jiným co neovlivňuje negativně tvoje řidičské schopnosti.
Má tenhle článek nějakou pointu?
OptieX
Legalizace konopí a uvalení daně na něj by ekonomice prospělo. A nezpůsobilo by to žádný velký snížení spotřeby ostatních drog. Možná alkohol by se postupně snižoval.
snippers
Přesně tak, a snížení spotřeby alkoholu se stát bojí.
OptieX
Já nevím no jenom odhaduju......a co že se sníží spotřeba alkoholu? Komu to kromě pivovarů bude vadit? Stát v tu chvíli už bude vydělávat na marihuaně, nehledě na to, že už nebude muset dávat tolik peněz na zdravotní péči o alkoholiky.
crackonos
Tuto problematiku celkem dobře vystihuje kniha od Jacka Herrera: The emperor wears no clothes, doporučuju.
krast
no, tu se pokoušim docela marně sehnat v češtině...
No možná by to vadilo malým pivovarům, ale jejich příznivům asi ne. Velké pivovary to trápit nemusí vůbec, část u nás uvařeného piva jde na export, zbytek vysosáme sami a za další si nemyslím, že by po případné legalizaci nějak radikálně stoupl počet konzumentu konopí. Ten kdo ho užívat chce ho konzumuje už nyní. Teoreticky by naopak mohl klesnout jelikož pro určitou skupinu uživatelů je zajímavé právě proto, že je zakázané a berou jeho užívání jako rebelii proti systému.
crackonos
citace:
Původní příspěvek od krast
no, tu se pokoušim docela marně sehnat v češtině...

V češtině nevim nevim, já ji mám v angličtině v PC...je to hodně zajímavá kniha, o celkový historii a konopný politice v USA, dobrý čtení.
citace:
Původní příspěvek od Jesterator
ne ne neprodával, původně jsem to zamýšlel jako takový pokus o povídku a nakonec se to zvrtlo někam úplně jinam :-D


cože??? !!! to mi vysvětli jak
Jednoduše, dal jsem čouda a začal psát, následně mě napadlo kolik se čeho asi vyrobí a spotřebuje a jaká by byla absurdita například zakázat kávu, protože prokazatelně obsahuje návykovou látku. No a tak to pokračovalo uhýbáním od tématu až vziklo to co prezentuji. Na druhou stranu si myslím, že z určitého pohledu je to prostě pravda.
snuk1
Pivovary vy nepoznamenaly zásadní změnu... jen jde podle mě spíš o to, že pivovar uvaří daný počet piva a prakticky to musí podléhat ekonomickýmu řádu pro tohle nastavenýmu, ale jak by uhlídaly kdo má doma bednu nebo kdo má halu... možná by se tím situace taky nezlepšila... spíš si myslím, že by si začal každej growit sám a ekonomika by se tím nepodepřela. To by zase muselo fungovat na bázi legálního užívání, ale výroby už trestné!
acheron
ale aj tak tu ostava pomerne dost velky pocet ludi ktori by nepestovali ale kupovaly v Coffeshopoch + ten enormny prisun turistov baziacich po "legalnom" jointe ... aj tak by to bol porjadny prisun do pokladnice z DPH, ktore by mohlo byt aj pomerne dost vysoke , lebo vyrobna cena gramu je pomerne nizka takze aj s vysokou danou by boli ceny v obchodoch prijatelne
Výroba by musela být kontrolovaná. Osobně nemám problém dát za každých vypěstovaných a hlavně usušených 100g státu daň například 500Kč (dneska 2g, že?). V případě zjištěné nezaplacené daně by se jednalo o nedovolenou výrobu a dál už to známe . . . . A těch 500,- za 100g bych fakt klidně dal.
snippers
Pivovary by to moc nepoznaly,spíše lihovary,skus si zjistit jaká je výrobní cena 1L 50%alkoholu. Myslím,že to nepřekročí 20kč,zbytek bere stát. Nikdy nebude mít na konopí stát takový zisk,oni taky nejsou hloupí a umí si to mooc dobře spočítat.
snippers
daň 500kč ze 100g,to nemyslíš vážně. Přirovnej si to k alkoholu,15000 ze 100g,to je realita.
Spíš je pravděpodobný, že by stát vydělával na obojím. Chlastat lidi jen tak nepřestanou a většina huličů si k brčku/fajce dá ráda i to pivko :-D
TO Snippers:

Cituji agrární web "Dosud je pro velké likérky spotřební daň korun 265 korun za litr absolutního alkoholu, od ledna 2010 bude 285 korun, ale minipalírny budou platit jen 144 korun. Výrobky jsou díky tomu pro lidi dostupnější, z alkoholu se odvede alespoň nějaká daň a hlavně je lihovina pod kontrolou".

1litr alkoholu je asi 700g . . . .

Pro ověření zdroj: http://www.google.cz/search?hl=cs&q...hu&lr=&aq=f&oq=

Jak jsi teda přišel na těch 15000Kč/100g ???
Omlouvám se, nějak se mi tam přimotal špatný web. Správný je: http://www.agris.cz/detail.php?id=165405&iSub=518
snuk1
Přesně tak... zas nemůžeme říct hulte a na nidko nepijte.. to by asi neklaplo
snuk1
Snippers.. to porovnání 15000 ze 100 je omyl ne?
snippers
jestli budeš alkohol přepočítavat na g,tak se nemame o čem bavit. Ber to teda tak jestliže má nějaká láhev cenu 250 a je na ní daň 144kč ta kolik teda bude z jednoho géčka když stojí stejně?
snuk1
Tak to jo... je jasný, že by na to nasadili Daň jako prase!
No já s tím přepočítáváním nezačal, ale ok :-) Kolik myslíš, že stojí výroba 1g skunku za předpokladu, že nepočítáš cenu pěstírny? když draho tak jsem se dopočítal na cca 80Kč, ale v reálu vlastně jen cena elektřiny, hnojiv, případně řízků a jednou za čas nějaká ta výměna filtrů. Pod 400W elektrika cca 4000Kč, hnojky 1000Kč a řízek nepočítám. V profi podmínkách to dá 400g. No myslím, že s cenou legálního skunku kolem 300Kč s DPH (v "trafice") je to OK.
snippers
Ale teď zas řešíš uplně něco jiného...sorry,ale divná debata. Jestli se bude v trafice prodávat skero a za kolik neřeším.
Já to myslel jako ve smyslu, že z mého pohledu (nikomu ho nevnucuju) budu rád, když zaplatím spotřební daň 5000Kč za kilo sušiny (použitelé) a státní moc mě nebude nijak prudit, než se schovávat jako kdybych pašoval heroin. A kdo si neumí vypěstovat ten ať si zaplatí v trafice. Taky si mluvil o tom kolik stojí flaška na krámě, tak jen pro porovnání. Ještě bych rozlišoval spotřební daň při výrobě konopí svépomocí a průmyslově. Tam ať si stát na konopných turistech vydělá kolik uzná za vhodné ne?
snuk1
To sou je nspekualce jak by to mohlo a hlavně nemuselo vůbec být!!! Ovládl by to jeden dva lidi obří fabrikou a ostatním by to zůstalo při stejným ! ! ! Myslíš, že kdyby ses těď začal srat do tabákovýho průmyslu uspěl bys? Myslím, že řešíme nesmysl... V Holandu už se jim to taky vymyká kontrole... a proč? Protože to tam jezdilo z velkovýroben od nás a tak dále... ovládli by to vietnamci a mafie...
Hele vůbec rozumíš tomu co chci říct? Je mi úplně jedno kdo to ovládne!!!!! Zajímá mě to, aby z growerů, kteří si pěstují doma a pro svoji spotřebu nikdo nedělal zločince. Velké firmy a neschopáci ať s klidem platí daně jak mourovatý. To nás totiž nemusí trápit.
snippers
Ty si pěstuješ doma 4x do roka 400g pro vlastní spotřebu? Hmmm,a pak ta tvoje druhá věta !

-Velké firmy a neschopáci ať s klidem platí daně jak mourovatý. To nás totiž nemusí trápit.-

ty si protiřečíš,
Netvrdím, že pěstuju 4*400g, mám mrazák a vakuovačku :-) 1g/1w přece není nic nemožnýho, ne?
snuk1
Jojo kemo.. moýná tě nechápeme, ale nejsem sám kdo to vidí podobně... ! To y takto nešlo jak to myslíš ty... ty velký mafiáni co by to obládli by tě jen tak nenechali si dělat 400 co tři měsíce :D to by zase byl daňovej únik a kriminál... přemýšlej... a pokud bys měl investovat do growu čas a peníze jak to opravdu je plus daně, tak už bys si pak mohl radši koupit od toho velikána...
Ale jo, chápeme. Akorát jsem ve svých 27 letech asi nepoučitelnej naivka :-D
snippers
Pokud se nesmíříš s tím jak to v čr funguje,tak se z toho zblázníš. Ser na to,ty to nezměníš,ani já,ani politici.Zbytečně se dojebáváš.
snuk1
Jo člověk je nepoučitelnej tvor, tak už to je. Ale vem si ja kto je i v něčem jiným.. malý obchody drtí supermarkety... a dokonce i ty supermarkety skupujou hypermarkety... student agency má konkuenci, tak dá linky za korunu, konkurence zkrachuje a nasadí si pálku... tak to je všude.
No jo, ale to je právě to co mě tak (a dávám si opravdu pozor abych nepoužil hodně jadrný výraz) štve.

Hrajeme si na tolerantní demokracii, ale v podstatě se chováme (jako společnost) téměř jako rudý odpad. Jak má někdo jiné přesvědčení a přijde se mu na to, tak šup s ním do lágru. Není to v ničem jiné. Političtí vězni dneška nejsou duchovní, vzdělaní a majetní, ale groweři. A pak se dozvíš z nejmenované komerční televize, že kdo hulí je odpad společnosti a nutně musí být natolik dementní, že nedovede rozpoznat rizika, která mu tato, stejně jako heroin či crack, nebezpečná feťařina přináší.

Nikde už se nepíše o tom kolik pojmutých znalostí a dovedností grower kvalitní úrodou prokazuje, že nad tím stráví hodiny a hodiny studia a pečlivé práce. Z kolika oborů a jak podrobné musí jeho znalosti být a tak bych mohl pokračovat.

:-(
citace:
Původní příspěvek od snuk1
Jo člověk je nepoučitelnej tvor, tak už to je. Ale vem si ja kto je i v něčem jiným.. malý obchody drtí supermarkety... a dokonce i ty supermarkety skupujou hypermarkety... student agency má konkuenci, tak dá linky za korunu, konkurence zkrachuje a nasadí si pálku... tak to je všude.


jaja souhlas
zákony atd jsou vlna které já říkám TEORIE
potom je tu PRAXE :D
asi tak
my si budem kouřit, žvejkat co chcem, no ne :wink: jen to chce dávat trochu víc pozor - i když občas je to docela prdel schovávat se s kytkou když jdu přesazovat ven apod. :frog: ber to z toho lepšího hlediska


btw když jsi u těch škodlivin v jídle - mrkněte na tenhle dokumentek .)
http://video.google.com/videoplay?d...27507115298324#
No dokoukám to až doma, ale po cca 15-ti minutách se mi zhusta navaluje. Hnustajbl :-D
snuk1
Jak číkáš, ale na to nkdo nebere ohled, že tohle musíš mít nastudovaný a né každý umí growit. To by se musel medializovat grow třeba v REFLEXU a pak nějakým Žena a život časáku aby si to někdo přečetl o čem to je... je to otázka dezinformace a nezájem vstřebávat informace...
Grow uz v reflexu medializuje JXD. Jde hlavne o to ze vetsinova spolecnost je tupy stado, ktery nasloucha hlasu shora, kterej je papouskovanej nasimi medii. Pokud bude v mediich sireno ze marihuana je spatna, bude vetsinovou spolecnosti vnimana jako spatna. A opacne. Ke zmene dojde az situace bude neudrzitelnou a statni moc nebude schopna provadet represi. Stejne jak to bylo pri prohibici v USA.
snuk1
Jo vím, že JXD publikuje, ale myslel sem víc... prostě i celej grow jak je tady... aby si každej nemyslel, že to je lehký a vyroste ti toho kamión... potom ty lidi taky neví...tak sem to myslel ! Dle mýho někteří neví vůbec...
No ti co nevědí vůbec, tak těm je to většinou buřt. Daleko horší jsou ti co "vědí" . . . . .
v kolika nickách tu byl? :D
Nevim, jsem tu asi týden a nikoho moc neznám . . . . A hlavně tvůj příspěvek nějak nechápu.
Prostě jsem doufal, že lidi vyburcuju k tomu aby mi řekli, jak by si představovali legalizaci, tak abych to mohl nějak efektivně zpracovat. No a diskuse se nám malinko zvrhla.
Mr. Knorr
Ja myslim ze tvuj prispevek je jen vykrik do tmy - nic ve zlim, ale my si tady na gecku muzem myslet co chcem ale stejne se nic nemeni. A tobe situace jaka je dneska moc nevyhovuje? Travu koupis na kazdym rohu, za poslednich deset let klesla cena gramu o tretinu mozna i vic, huli skoro kazdej a kdyz te policajt vidi s jointem tak ti rekne: kuci, bezte to hulit za krovi at duhodci nepyskujou... Nedavno schvaleno 5kytek pro osobni potrebu, nemyslim legalizovano, ale presunuto do prestupkove roviny, takze jen za pokutu. A za co dneska neni pokuta, minulej tejdem se platil pokutu za prejiti mimo prechod - puvodne 100kc, dnes po nekolika letech zapomeni a jednom dopisu od exekutora sem zaplatil prez sedum tisic.

Nesmis pestovat ve velkym - to ti vadi?
nesmis prodavat - to ti vadi?
nesmis to davat detem - to ti vadi?

dnesni situace v nasem state je docela pohoda a zeptej se nasich bratru ze slovenska jak by se jim libila situace kterou tady mame my, nebo treba polaku, nebo slovincu, nebo chorvatu, nebo nemcu, nebo francouzu. Uz vubec nemluvim o zemich jako je cina apod, kde za trochu drog dostanes trest smrti kdyz ses mistni, jinak dozivoti zpravidla, coz znamena vlastne totez.


Neber muj prispevek jako prudu, ale myslim ze resis sracky. Zatim je situace dobra a za deset let az nase generace (myslim ty co je jim ted 20 - 30 let) dospeje do politicky aktivniho veku tak bude jeste lepsi. Dej tomu trochu casu a zatim bud rad, ze z travy neplatis dane jako treba z cigaret a alkoholu. Vis o kolik by stoupla cena travy kdyby ji zatizili DPHckem a spotrebni dani???


Dej si brcko a bud rad ze to mame tak, jak to mame a neres pitchoviny...
Pestovatel
Velmy dobre a pravdivo napisane .... za vsetkym su iba peniaze
snuk1
Je to fakt... otázka je, že se ještě uvidí jak se to bude řešit podle nového! Nikomu to samozřejmě nepřeju, ale taky to může být jen taktika toho aby se lidi míň báli a byli více otevření o svým koníčku a ptoto lehce zmonitorovatelní.

Jinak taky myslím, že pokud nezakládáš stranu co by se chytla, tak to nemá cenu řešit... a o straně už tady thread je.
Dan.Bass
citace:
Původní příspěvek od RespectFlowers
v kolika nickách tu byl? :D

citace:
Původní příspěvek od Jesterator
Nevim, jsem tu asi týden a nikoho moc neznám . . . . A hlavně tvůj příspěvek nějak nechápu.


To neřeš, ta otázka byla směřována na JXD. Ale já občas bývám taky takhle vztahovačnej, takže don't worry.. :)
ribo
Mr. Knorr ma pravdu, Vy v CR to mate este vynikajuce (urcite naj z Europy). My na Slovensku mame skor opacnu situaciu, prenasledovanie drog a drogova politika, navyse v policajnom state...
Ale inak suhlasim aj s autorom threadu, vsetko je to o prachoch a moci.


//Jesterator Ten odkaz..to bola komedia :D Na tom liste som sa strasne smial :)
Ribo: nepočítaje Holandsko sice asi máme aktuálně nejpohodovější přístup v evropě, jenže pak přijde "nějaký pošuk" a rozešle lidem vysloveně lživý dopis, jehož obsah hraničí s naplněním skutkové podstaty trestného činu "Šíření poplašné zprávy", neboť naše neznalé občany informuje mino jiné o tom, že kdokoli pěstuje konopí je jim přímo nebezpečný na zdraví a životě. Nakonec podle NPC: "Naším cílem je, aby se informace Policie ČR dostala do co největšího počtu domácností ve vytipovaném regionu". Tedy néééé kontrola nelegálních pěstíren, ale toho co tak asi mají lidé doma. To nedělalo snad ani GeStaPo!!! I když ti asi ano.

Svá tvrzení oprírám o másledující webměsta Plzně: http://www.bezpecnemesto.eu/protidr...-marihuany.aspx
je tam i mnou zmiňovaný dopis ve formátu PDF. Názor si utvoř sám

Snuk1: stranu nezakládám, jelikož se bojím, že bych byl po prvním veřejném vystoupení šikanovám PČR, respektive NPC. Ano je to znak srabství, nejdřív hecovat a pak nic nedělat. Bojím se, že to je přesně to o co našim politikům jde. Oni vědí, že se nebudeme příliš angažovat, protože bychom tak na sebe ukázali . . . . :-(

Dan.Brass: chlape, teď už je to jasný :-D
snuk1
Já už sem to někde psal... dle mýho to má záměr ten aby si lidi mysleli, že těch 5 je pohoda a líp se jim to monitorovalo... je to taková fligna... a kdoví esi to zase nezrušijou ... to ukáže následující rok
lolecnakonec
lidi proberte se marihuana se nezlegalizuje. proc? protoze nuti lidi myslet!!! Pro ty kteri chteji pochopit tenhle system tak se podivejte na dokumenty: Zeitgeist 1 a 2, Endgame, Peníze jako dluh a The bussines behind getting high. Kdyby mel nekdo zajem tak poslu linky..
ganja-steve
nechapu proc to tady jeste vubec resite...to uz musi bejt snad jasny uplne vsem,ze za vsim jsou prachy. tyhle temata jsou tady na G uz jen bezcenny plejtvanim mistem
Nemyslím si, že by to by lo bezcený plýtvání místem. To, že všichni víme, že je to jen o penězích a udržení moci některých lidí je totiž sice fajn, ale dokud se omezíme jen na pouhé konstatování, že se o to jedná pak nikdy ničeho nedosáhneme.
Bárt
Toto zkouněte, je to ohromě zajímavé. http://www.mustwatch.cz/film/union-...hign-marihuana/
Dr.Grow
Jo pěkně napsané, taky nad tím nekdy takto přemýšlám, ale tím že si založíme stranu a nebo to budeme psat sem tak tomu asi moc nepomožem. Pokaždé kdžy slyším někoho říkat nesmysly okolo naší zlaté rostlinky tak du za ním a řeknu mu jak to dopravdy je, ale nenutím mu to jen mu to řeknu a at si stím dělá co chce. Musíme to mezi lidi dostat, říct jim jaká je pravda a dodat důkazy. A hlavně to musíme dělat s láskou. Klidně at je konopí ilegální, ale at se k lidem dostane více informací o této rostlince.
breb
Naprosto souhlasím!!
Je potřeba mezi lidem šířit povědomí ne o hulení, ale olečebných vlastnostech trávy.Osobně pokud si někdo stěžuje na bolístka a podobně,což v našem věku je běžná věc odkazuji na stránky konopijelek stím aby si dotyčný něco o trávě nastudoval.
Kazda sebemensi reakce(mylsenka,chovani) zpusobi prenos energie a nasledne reakci, at positivni,tak negativni............jen v tomhle threadu:koli positivnich uvah a kolik negativnich tady je?a kam by se teda mel svet ubirat,kdyz mysleni lidi smeruje spise .......?tak kam by mel tenhle svet smerovat?
No já sám za sebe říkám, že doufám, že postupem času dojdou věci tak daleko, že dospělý člověk bude mít právo se jako dospělý chovat a přijmout tak odpovědnost za svá rozhodnutí. Z mého pohledu to znamená rozhodovat se zcela svobodně, podle vlastního uvážení tak, abych svým rozhodnutím neobtěžoval a neohrožoval statní. Zkráceně rozhodovat se podle systému: "Moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda ostatních". Taky nikomu nezakazuju kvasit švestky na slivovici, ale sám ji nevyhledávám. Ze stejného důvodu nebudu nikomu čoudit jointa pod nos, když mu to vadí, ale půjdu s tím kus dál. Myslím, že pokud by tento princip byl společností vníman jako axiom, byl by svět o poznání lepší . . . . .
ganja-steve
souhlasim s tim, ze je treba sirit jakysi pozitivnejsi povedomi ohledne konopi.. ale jak? zakladat stranu nema smysl.to by bylo snad lepsi rozdavat letaky:D
gejza35
hele dneska!!!http://www.ceskenoviny.cz/svet/zpra...arihuany/413611
snuk1
Chtělo by to více lidí co makaj v novinách a maj v hlavě...! JXD to sám nezachrání a ostatní bulvár o nás nenapíše nic dobrýho! To víme všichni! Ale šířit mezi známé, rodinu a podobně informace je taky dobrej krůček. Chtělo by to prostě prezentovat tam, kde se to čte a lidi, kteří se v práci nudí, tak sedijou na IDNESU aby na to klikly! Přijde mi, že většina na to klikne jen když to je v záporným souladu! Nikdo z nich podle mýho ani netuší jak na tom grower maká pro radost... shrnou to jako deal a hodí vše do jednoho pytle!
citace:
Původní příspěvek od gejza35
hele dneska!!!http://www.ceskenoviny.cz/svet/zpra...arihuany/413611


Nechci aby to vypadalo, že si protiřečím, ale s nelegálním pašováním čehokoliv jde jen těžko souhlasit. A je asi jedno jestli je to oblečení, cd, dvd, nebo konopí . . . . . Je fakt, že kulka je za to celkem drsný trest. Nedovedu si představit, že by stejný trest dostal někdo, kdo pašuje 8tun padělaných jeansů . . . . .
BTW jeansů. které v otrockých podmínkách ušili malé děti za 3 dolary týdně. Ten by si podle mě tu kulku zasloužil . . . . .
peppe
Ahoj,
myslím, že k tomuto tématu mám co říct:
Pokud jde o ty děti- takové děti pravděpodobně žijí někde v rozvojové zemi a aby měli co jíst, musí sehnat peníze. Mají několik možností. Krádeže, prostituce, práce, žebrání, nebo smrt. Víc možností není. Pokud jim zakážeš pracovat za 3 dolary týdně (nic lepšího v jejich situaci asi nemají), pouze je připravíš o (pro ně z jejich pohledu nejlepší) možnost...

Pokud jde o pašování- něco pašuješ, pokud je to nelegální komodita, nebo pokud za tu komoditu neplatíš cla.

Jesterator: Tvůj pohled na věc je trochu pokrytecký. Na jednu stranu jsi pro dejme tomu svobodné užívání marihuany (která se někde musí vyrobit), na straně druhé ti vadí její převážení (pašování) z jednoho státu do druhého. Jde o to, že vyrobit 1kg trávy v kanadě tě vyjde na X dolarů, ale vyrobit ho např v Thajsku a pak ho převést do Kanady je mnohem levnější. Co je přesně špatného na cestě té trávy z bodu A do bodu B? Není to o nic horší z nějakého morálního hlediska, jako když tu samou trávu vyrobíš v Kanadě (z hlediska práva porušíš zákony ve více státech tedy).

Pokud jde o legální komoditu (cd, oblečení, elektronika) dopustíš se zločinu, kdyz nezaplatíš cla. Říkám, že cla jsou špatná vždy. Vysvětlím na příkladu:
Chci koupit pc. V Čr za toto pc zaplatím 30 000kč. Pokud bych ho koupil v USA (a neplatil clo), stálo by 5000kč. Co je lepší?
Jakým právem se stát chce přiživit na jednoduché transakci mezi mnou a tím Amíkem? Já chci pc, on chce peníze. Pro nás oba je to výhodný obchod. Proč mám platit někomu dalšímu? Ale tohle už asi přesahuje rozsah naší diskuze... Za délku svého příspěvku se omlouvám.
No já jsem se možná dost nešťastně vyjádřil. Chtěl jsem tím říct, že podle mého názoru by kulku zasloužil ten, kdo sprostě využívá dětské práce a neumí za ni ani zaplatit. Ty děti by měli být ve škole, což je podle mě jejich jediná šance na slušnou budoucnost a je smutné, že do školy nemohou, protože by nebylo co do pusy . . . . .

No a jsem pro svobodné užívání marihuany, jelikož potom by jí bylo možno taky legálně převážet. Otázka druhá jak nemravné clo by na ni bylo, ale to je stejný problém jako s daní.

A za další se nemáš důvod omlouvat za délku příspěvku, protože existuje právo na svobodný názor a u inteligentního člověka se předpokládá, že své úvahy i rozvede, aby bylo jasné jaké pohnutky ho k danému přesvědčení vedou :-)
peppe
Ahoj,
naprosto tě chápu. Já se jen snažil ukázat, že snadná a rychlá řešení tady těch problémů prostě neexistují...
No mám sám na sobě otestováno, že snadná a rychlá rozhodnutí vedou jen k ještě horšímu průseru. QA jak to tak sleduju, tak musím vyslovit svou obavu, že tolik očekávaná legalizace by bez průseru asi taky nebyla. Lidi jsou holt pořát jen lidi . . . .:-(
peppe
Jakej průser máš na mysli??
ale no byl jsem šulin a naivně věřil pár lidem, borci mě podtrhli a já pro ně ještě svědčil a nakonec mě obrali úplně o všechno. to bylo před deseti lety, bylo mi čerstvě 18 a byl jsem chytrej, ještě dneska to splácim a oba pánové se mi vyhýbají, protože vědí, že jakmile by došlo na konfrontaci, tak by si tu díru, do který bych hodil jejich těla sami vykopou. Se zeleným tématem to nemělo co do činění . . . . . Jasně, že ne, ale chuť by byla :-( A jaké z toho plyne ponaučení? Naivita je drahá!!! :-D
Moltres
No kluci v podstate s vami souhlasim se vsemi. Ale legalizace je dnes cista utopie. Ceska republika podepsala mezinarodni umluvu OSN, kde se mimo jine zavazuje ke kriminalizovani marihuany. A pokud by se cesi chteli z teto smlouvy vyvazat, hodilo by to na CR velky stin ve svete, z cehoz by plynuly ruzne sankce. Vzdyt si to vemte, od ledna muzete mit 5 kytek a v okolnich statech (hlavne v hodne ujetem slovensku) to byla hlavni napln vecernich zprav. Maji strach, aby se to k nim nevozilo. Ale kdyby si to spocitali, zjistili by, ze tech pet kytek nepokryje ani rocni mnozstvi obcasneho kuraka.. Ano, v mediich je protikonopna kampan dost citit, vsichni jenom vidi, ze zas zavrali nejakeho vietkonga a deckam tlaci do hlavy, ze trava je prestupni droga.. Ale je to problem celosvetovy a Ceska Republika je na to ted po tolika smlouvach co podepsala hodne maly pan.. Tak jak pise knorr, budme radi, ze mame nejtolerantnejsi postoj statu vuci konopi v Evrope (krom holandu) a ze pokud nemas picuse sousedy a fetaky kamarady, jsi relativne v poho. Jak nase generace doroste do politicke schopnosti, zacnou se hybat ledy.
Koloušek
citace:
Původní příspěvek od Moltres
Jak nase generace doroste do politicke schopnosti, zacnou se hybat ledy.


Kluci tohle je zatím jedna z nejdůležitější myšlenek v tomto threadu!

Naprosto souhlasím. Nemůžeme se spoléhat na to, že nějakej dědouš v poslanecký sněmovně udělá tu práci za nás. A to neplatí jen pro legalizaci ale všeobecně. Politici nejsou naši páni ale naopak, MY je platíme z daní, jen jsme se zatím nenaučili po 40 letech socialismu (vemte si kolik je to ovlivněných generací), jak nasadit politikům otěže.
Měnit politiku třeba na komunální úrovni není zas tak obtížný úkol jak se může zdát.
Dle mého bychom měli založit polit. stranu. Nejdříve se zaměřit na legalizaci konopí pro léčebné účely, ostatní by přišlo s časem.
Ale jak bylo už řečeno, buďme rádi aspoň za to jak to je teď, Slováci musí jen tiše závidět:)

Ad legalizace užívání a pěstování MJ. Nemaluju si to zas tak růžově. Jasně bylo by to super, jsou tu ALE. Pokud by nastala, určitě na tom stát bude chtít vydělat, takže různé poplatky (nad jejich výší radši neuvažuju) za pěstování by byly nasnadě. A pokud jde o peníze, tak nikdo nezná bratra co si budem povídat. Pokud by na vás přišli (a neplatili by jste poplatky samozřejmě) tak okrádáte stát a ten si na vás náležitě došlápne. Nevím přesně kolik je za daňový podvody, ale tuším že kolem 2-5 let . Jak to funguje teď pokud někoho chytnou ? Dostane maximálně podmínku. Jasně nic příjemnýho, ale pořád lepší než +-3 roky natvrdo.
Berte to jako pohled z jiný strany. Sám jsem alespoň pro dekriminilizaci pěstování...
Naše snaha se může lehce zvrtnout pokud nebude dána jasná a konkrétní podoba legalizace na to nezapomínat.

Uff zas takovej román, radši to tady utnu.

K.
peppe
Řekl bych, že pol. strana s jediným bodem v programu by asi neměla moc šanci na úspěch. Krom toho bych takovou stranu s čistým svědomím nemohl volit.

Chce to dostat do společnosti ty starý myšlenky liberalismu- tolerance, svoboda. Pokud si například přečtete "Liberalismus" od Ludwiga von Misese, budete překvapení, jaké názory nejen na drogy tam naleznete... Píšu to sem, protože mám pocit, že velká spousta z "naší" generace sdílí přesně tento styl myšlení. A je zbytečné znovuobjevovat něco, co už je 100 let objeveno.
A máš to v pdf?
peppe
http://libinst.cz/etexts/mises_liberalismus_ocr.pdf

Str. 51: 11. kapitola- Meze činnosti vlády (to se týká této diskuze)

Perfektní knížka.
Díky, alespoň nějaké čtení. Třeba "Císař nemá šaty" je všude jen v angličtině a to si netroufám, tak alespoň budu mít co číst :-D
Apartman
citace:
Původní příspěvek od Moltres
Ceska republika podepsala mezinarodni umluvu OSN, kde se mimo jine zavazuje ke kriminalizovani marihuany. A pokud by se cesi chteli z teto smlouvy vyvazat, hodilo by to na CR velky stin ve svete, z cehoz by plynuly ruzne sankce.


Ja bych řekl, že legalizace je mezinárodně potlačována kvuli lobbysmu, kdo jste si prohlédl ten dokument, na nějž dal link Bárt dokud ještě šel server MUSTWATCH, nebo přečetl Velkou knihu o konopí, tak zjistíte, že se z MJ udělal strašák kvůli tomu, že se z ní pramenilo 50% světové rostlinné produkce, což se nějakýmu papalášovi jako patrně Rockefelerovi a spol nelíbilo, tak udělal tlak na poslance a senátory, rozdal nějakou obálku a bylo vymalováno. Proto museli příjt s tvrzeními, že MJ je vrah mládeže, způsobuje rakovinu a podobný nesmysly.
Moltres
citace:
Původní příspěvek od Apartman


Ja bych řekl, že legalizace je mezinárodně potlačována kvuli lobbysmu, kdo jste si prohlédl ten dokument, na nějž dal link Bárt dokud ještě šel server MUSTWATCH, nebo přečetl Velkou knihu o konopí, tak zjistíte, že se z MJ udělal strašák kvůli tomu, že se z ní pramenilo 50% světové rostlinné produkce, což se nějakýmu papalášovi jako patrně Rockefelerovi a spol nelíbilo, tak udělal tlak na poslance a senátory, rozdal nějakou obálku a bylo vymalováno. Proto museli příjt s tvrzeními, že MJ je vrah mládeže, způsobuje rakovinu a podobný nesmysly.




jj, to je taky jedna z teorii. Sice mi to prijde uz jako moc konspiracni, ale tu knihu jsem necetl, takze nemuzu posoudit. Kazdopadne to nemeni nic na situaci, ze to je problem globalni a podle me jsou tady politici takove trasoritky, ze ten navrh na legalizaci ani neprijde. Jedine ze by ho navrhoval Klaus, ten si dokaze vydupat i vyjimku v lisabonske smlouve :D:D
Hmmm, už vidim jak "Václav" na hradě dýmku šlukuje a v opojení hlásí : "Sakra, to je ale ródeo. A co to hulim za model? A, že bych konečně přestal plácat nesmysly o oteplování planety a registroval se na grower?". :-D
dokktor
citace:
Původní příspěvek od Apartman
Jo, to by klidně mohl:einstein::D tady je stroze moderní historie marihuany a postoje společnosti a politiků k ní.
http://www.youtube.com/watch?v=pe6pllN15Dc

EDIT: Tak vidíte, jak se pravdivá videa mažou-děs


jak se to menuje? ty sis to nestáhl? děs
Apartman
Dobrý :wink:...už jsem to našel od jinýho zdroje s trochu jinou muzikou ale je to ono. ;)

Marijuana- Through the Course of Time
http://www.youtube.com/watch?v=LCgn4dDfQgc

potom ještě alší
Hemp can save planet Earth
http://www.youtube.com/watch?v=luoU...feature=related

já nevim hoši... přijde mi to trošku jako tlachání na prázdno. je zde povolen alkohol? ano a společnost je k němu daleko tolerantnější než třeba v nizozemí...
métě proto každej doma malej pivovar či palírnu? ne nemáte a pokud jo odvádíte z alkoholu daně? prostě pokud v tom nepodnikáte, stejně to děláte nelegálně... a čeho vy se tady chcete více dořezet?? aby jste jeli ty svoje šestikule a z každého gesa dávali nemalý obnos státu? proč to lidé, kteří pálej slívku na chalupě taky nedělaj? nebo snad chcete aby vaše pěstírna podléhala směrnicím EU, hygieně atd.?
tak se srovnejte, uvědomte si, že i v holandsku jsou tvrdé zákony (jen jinak posazené). a pokud chcete anarchii zahodte auta, mobily počítače a běžte do pralesa... a pokud vám jde o to pěstit pod těma šestikilama a každý tři měsíce produkovat třeba půl kila trávy (pokud se jedná o vl. spotřebu dopadnete stejně jako ty alkoholici na který stát ročně dává miliony) tak se nad sebou zamyslete a zjistíte že bojujete sami proti sobě...
P.S. první příspěvek je zajímavý, ale ruku na srdce neni to stejné jako nařknutí politika před volbama, že zneužil dítě, což je po volbách vyvráceno? dal jsem si brko na lavičce a ten spád -> prohledání -> domovní prohlídka -> kriminál... to jsou lži. Moje zkušenost - brko - policie - byl jsem upozorněn na to, že s tim na ulici nemám co dělat tot vše... příkaz k domovní prohlídce neni taková legrace, tak nestartujte závažnou dikuzi zhulenejma kecama a nebo to na konci příspěvku uvedte na pravou míru at každej ví že je to fantazie...(na tohle totiš jednou dojedeme)
DVORKA

Kluk jako BUK
Myslím si že všichni lidičky už od mala nebo velicí jistým způsobem fetujou.Vždycky se něco najde co bude pro společnost fet a co látka k pobavení.Ale my s tím nic nezměníme.
Dr.Crabakles
Máš uplnou pravdu! Kdyby se dal něják efektivně zdanit heroin nebo kokain, tak jsem přesvědčenej, že si ho buem moct koupit v každý trafice nebo sámošce! To si pište... :(
Bárt
Doporučuji přečíst http://bryndova.blog.denik.cz/c/136...rdych-drog.html
Oomega
necetl jsem to cely, proto sry pokud odpoved je vyse

otazka:
budete skutecne volit a hlavne pracovat pro stranu, ktera bude mit jako jeden z hlavnich bodu programu odstraneni demonizace konopi a jeho propagaci na vsech urovnich (energeticka, lekarska, osobni, prumyslova..)?
Zatim se jedna v podstate o pruzkum. Do pristich voleb bych rad zalozil stranu, ktera bude postavena na moralni cistote jejich reprezentantu, zkratka na tom, ze nikdo z nich nebyl (protoze vekem nemohl byt) komunista, neni mozne jej ani obvinit z zadne uplatkarske kauzy. Stranu, jejimz hlavnim poslanim bude ocista politiky a poukazovani na to "kde to hnije" a jejimz jednim z mala realne prosaditelnych cilu bude KOMPLETNI PROMYSLENA LEGALIZACE. Zahrnujici zarazeni marihuany do spolecnosti nejlepe na ukor alkoholu a tabaku, zmapovani jejiho byznys cyklu a jeho legislativizaci a zdaneni.

Vzhledem k tomu, ze samozrejme nedisponuji miliony ani medii, bude takova strana muset vzniknout a zit jen a pouze svymi volici a cleny a to prevazne na internetu. Proto se ptam a proto odpoved "volil bych" neni dostatecna. Jste ochotni pro to SKUTECNE VY OSOBNE NECO UDELAT?
Kaslu na billboardy, kaslu na reklamu v TV. Nejsou potreba, pokud VY jakozto hlavni "tvrde" jadro budete aktivni a budete kolem sebe sirit nazory, reklamu at uz po netu, ci formou samolepek, grafitti, kulturnich akci....TO mne zajima

diky za odpovedi
btw az prijde ten cas (pokud nebudou predcasne volby tak cca za 2,5roku) rad bych navazal spolupraci s provozovateli serveru
V případě, že se bude jednat o smysluplnou práci, jsem ochoten se na ní aktivně podílet. Kdyžtak se klidně ozvy :-D
Kryshpeen
To co tu rozohněně popisuješ je sice z kontextu vytržený, naivně napsaný, ale tak nějak je z toho cejtit jak si to myslel.

Celý to stojí na naprosto přirozený touze člověka používat látky který vedou ke změně stavu a vědomí.
A divit tomu že cesty který k tomu v dnešní době vedou sou pěkně nečistý, je dost... úsměvný :).

Jdi do politiky - věříš-li v demokracii, bojuj za revoluci - nevěříš li - jinak se chovej tak aby si ten biznys živil co nejmíň, chovej se slušně k přírodě, a dobře vychovej svoje děti :)))
zajonc
:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma