Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
cena dřeva... - Klikni zde pro originální téma
xid00
čau, možná tohle je malinko offtopic ale zajímalo by mě jestli nevíte kolik stojí třeba v obi nebo v hornbachu pár prken na míru - na sešroubování skříně.

Jak bych mohl nejlevnějš koupit 2x prkno v rozměru 52x37 cm a 4x rozměr 57x37 cm? (tloušťka prken 1cm)
Je mi jedno jestli to bude lisovaný z dřevotřísky nebo překližka protože je to předpokládám jedno.
Díky za info
Hanizek
1cm je na dřevotřísku málo.

Jinak www.obi.cz a www.hornbach.cz
xid00
Na ty weby sem se koukal taky ale tam nemaj přesnou cenu.... Budu se hold muset podivat osobne :P ... Jinak kolik se teda dělá nejenčí dřevotříska? mám pocit že sem i 1cm tloušťku viděl, ale co bych maximálně snesl je 1,5 cm víc určitě ne
Hanizek
Tak tenká dřevotříska by ti mohla prasknout, pokud ji budeš dokupy šroubovat vrutama. U čepů to nehrozí - je to ale o dost pracnější.
Pokud chceš skříň sešroubovat, vol tloušťku alespoň 15mm.

Jinak tam jsou telefoní čísla, stačí zavolat.
xid00
Jo tak ;) díky za informace...
No možnost by byla i to dohromady slepit :D koupit pár tubiček vteřinového lepidla a myslim že by to taky workovalo :D
Ale tak prasknou no nvm, kdybych tam nejdřív navrtal díru a pak jen víceméně by si ten šroub vytvořil závit tak by se nic stát nemělo ne?
Hanizek
Jde o dotahování - když je ta dřevotříska moc tenká a vrut dotáhneš příliš silně, praskne (hlava vrutu se zatlačí do dřevotřísky, která prdne).
roboot
nemáš v místě bydliště nějakou truhlárnu,takovejhlema malejma formátama mi na dílně topíme bereme je jako zbytek(odpad) určitě by ti to dali nebo prodali za pár kaček oproti obi a bh.odkud seš kdybys byl z prahy tak by sme se mohli domluvit něco bych na dílně určo našel,jinak dřevotříska se dělá v sudejch rozměrec od 4 mm vejš standartní je 18mm.pic
Sežeň radši nejakou skríňku po babičce :D . Nebo taky si myslím je dobrá OSB deska více jak dřevotříska. Je pevnějsí a více vlhku odolná.A cenově myslím i levnější.

daji sehnat osb desky 12 x625x2500 mm (120 kč/m2) takže asi tak cca 190 kč + -. je to 1,56 m2 když poupravíš svoje naroky (37x50x57) tak ti to vyjde ale doporučuju mít doma elektrickou pilu nebo si to nechat nařezat v obchodě.
minx
ser na obi zajdi na pilu
Artonoror
Stavěl sem skřín na míru z OSB desek a celkem dobrá věc. No poměrně se zadařilo, až na to že sem poškrábal podlahu a dveře jsou trochu nakřivo. Zabralo to celý odpoledne, ale výsleked stojí za to.

Nevýhoda je, že to z venku vypadá dost zvláštně (přitahuje pozornost) takže bych příště koupil bílou dřevotřísku. Nevyjde to o tolik dráž a ta větší odolnost o tolik větší zase nebude. Jo 10mm opradu nesešroubuješ a když jo, tak se ti to při manipulaci pravděpodobně rozpadne. Nejlepší je těch 18mm.

Ale pokud máte možnost doporučuju se domluvit s nějakym truhlářem ať vám to postaví na míru. Protože zasadit správně panty není tak jednoduchý jak se zdá. Už jen dostat ty obrovský desky domů nebyla sranda. Naštěstí má kámoš dodávku. Vozejk by to asi taky vyřešil. Budete potřebovat některé specialní nářadí (například na ty panty sukovník a pořádnou vrtačku, přímočarou pilu trpělivost a aslpon jednoho člověka na pomoc, sami to opravdu nezvládnete.) a když něco pokazíte není cesty zpět.

Je skvělá vec mít skřín na míru, ale neni taková snranad jí postavit. Už jesem takhle stavěl dvě a nikdy to nedopadlo uplně podle představ. (ty dveře dělaj největší problém)
Hanizek
Artonoror: Ono to chce pořádně měřit a dveře jsou pak rovně:-)
bazary se starym nábytkem a inzeraty .


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma