Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
VENTILACE NARUBY prosím o rady??? - Klikni zde pro originální téma
behulinek
Zdravím všechny growery.
Mám problém koupil jsem si box 120x120x200. A mám ho v místnosti ktera má 2 metry takže se tam tak tak vejde a to je můj problém nemám tam jak dát odtah nahoru a potrubí s pacháčem. Chci se zeptat jestli bych to mohl obrátit a udělat odtah dole? a na hoře přítah? nebude to vadit? a bude to fungovat? Předem díky za rady...
Machoman
No koupit si 2m Homebox a narvat ho do místnosti s výškou 2m je opravdu řešení na prd.Vzhledem k tomu jak je stavenej bych se pohlídnul po jinym fleku.Další možnot koupit stan 1,8m bo si to pokutit sám...

Přítah nahoře opravdu nevím jak by jsi řešil když tam nemáš volnej ani jeden cm.
chuck53
A navíc bys proháněl ohřátý vzduch od lampy kolem kytek.Správně je to spíš naopak.To bys asi moc neuchladil..
Hlava
Udelej si do nej dalsi diru z boku nahore :p: http://homebox.net/dhtml/product_family_flange.php
Šlajs
Pokud Ti v homeboxu bude dostatečně cirkulovat vzduch(např. vlevo bude větroň foukat dolů a vpravo nahoru) a ten "horní" vzduch bude dostatečně promíchán se "spodním", tak klíďo saj zespod. Akorát nevím, jak je to u boxů s příčkama pro uchycení lampy atd.
Můžeš si také natáhnout flexorouru ze spodu nahoru, ta trubka o průměru 125-150mm Ti zas tak moc místa neužere a pro ufíčko jsou takové tlak. ztráty zkousne. Beztak spousta lidí nedodržuje při pravoúhlém ohybu onen doporučený poloměr oblouku 1,5D(D...průměr roury), doporučovaný v datasheetech a tím si působí daleko větší tlakové ztráty, než rovné, zhruba dva metry dlouhé potrubí.
Hanyz
citace:
Původní příspěvek od Hlava
Udelej si do nej dalsi diru z boku nahore :p: http://homebox.net/dhtml/product_family_flange.php

Jasně, nač tahat trubky, míchat vzduch, komplikovat si život. Díra z boku je rychlé, jednoduhé a účinné řešení
behulinek
Tak vám děkuju za rady a nahoře mám asi dva cm tak to teda asi vyřeším tak že to potrubí dám dovnitř už jsem to zkoušel a fouká to vzduch v pohodě, ale stejně tam mám dcla zimu takže odtah teplýho vzduchu moc neřešim právě že potřebuju aby mi to ta lampa vytopila. Ale přez noc tam asi stejně bude tak 10-15 stupňů. Snad to nebude vadit co myslíte?
Ono
Ahoj behulinek. Teplý vzduch od výbojky stúpa hore, čiže je lepšie tam mať aj odťah. Opačný smer nie je nijako tragický, iba bude ťahať teplý vzduch okolo rastlín, čo nie je úplne fajn, pretože prísun čerstvého vzduchu k rastlinám je dôležitý - aj počas rastu, aj počas kvetu. Ale to iba na okraj, keďže riešenie už asi máš.:)

K tej teplote - píše sa, že pod 10 °C dochádza k spomaľovaniu metabolizmu rastliny a blokovaniu prísunu živín. Tých 15 °C by sa ešte ako-tak dalo, ale menej by som nešiel. Pri indoore sa stretávam najčastejšie s "nočnými teplotami" od 17 °C do 20 °C. Za ideál považujem 19 °C. Ešte sa dá riadiť pravidlom, že teplota v noci má byť o 10 °C nižšia, ako cez deň.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma