Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Kulate stinidlo - Klikni zde pro originální téma
cosmicgirl
Zdarec co si myslite o tomhle stinitku? neni to lepsi nez hranate? http://www.svitidla-osvetleni-elekt...p65/cz/d-75023/ mam ted vlatovku ale rozptyl svetla neni moc rovnomerny. Zvlast na koncích vybojky jsou hlucha mista.
Dolfa
Zdar, tohle stínidlo je dobrý akorát tam, kde bude vysoko nad zemí (nějaká hala). To asi ne. Já zas pošilhávám po vlaštovce :-)
cosmicgirl
Tak urcite bych to musel zavesit vys.Mam 2m vysoky pestebni prostor a myslim ze musi stacit. ...je v tom i predradnik takze je to hodne kompaktni. Nevim nema s tim nekdo primou zkusenost?
Aahz
nevím, jak tohle konkrétní stínidlo (a nakolik to platí i pro HPS/MH), ale na jednom francouzském fóru bylo porovnání různých CFL úsporek a různých reflektorů a parabolické reflektory tam vycházely nejlépe...
ja s nim pestuju jakou dobu,a spokojenost.akorat sem ho poladil k danemu ucelu.viz ma galerie.
cosmicgirl
citace:
Původní příspěvek od Karelsem
ja s nim pestuju jakou dobu,a spokojenost.akorat sem ho poladil k danemu ucelu.viz ma galerie.


To stinidlo jsi koupil i se zabudovanym predradnikem?
citace:
Původní příspěvek od Karelsem
ja s nim pestuju jakou dobu,a spokojenost.akorat sem ho poladil k danemu ucelu.viz ma galerie.


osvítí to prostor jakej je potřeba? jak vysoko máš nad kytkama aby to osvítilo požadovanej prostor (60x60)? / jaký máš ventilaci a teploty venku . tak orientačně protože sakum prásk by mohlo za stejný prachy s vlaštovkou vyjít trochu líp to druhý ... (mě osobně osvítí kvalitně ještě tak 80x70cm)
to " cosmicgirl ! v tvem prispevku je cela lampa cca12kg tezka,spatna manipulace,sklo proti hmizu,hrejici predradnik primo nad parabolou,vyskovy rozmer,cena atd.vytahl sem z kontejneru na zelezo tenhle vnitrni lesteny hlinikovy reflektor a prdnul tam 400w metlu.u hran sem nameril 30 .C.vyhoda vertikalniho zaveseni s odtokem tepla vzhuru.se400w osviti 1x1m 20cm nad vrskem.
cosmicgirl
taky bych si to radeji vyrobil jak rikas ale nevim kde sehnat takovou parabolu...
primo na strankach co odkazujes v 1 prispevku,firma MODUS.cz stoji 520kc. jejich stranky ....http://www.modus.cz/cze/index.php?s...029901#51029901
cosmicgirl
Tak koupil jsem kulate stinidlo a musim rict ze podle meho nazoru je jednoznacne lepsi nez "klasicke" stinidla hranate, vlastovky a pod. Zkratka ma mnohem rovnomernejsi rozptyl svetla o tom neni pochyb. Umisteni vybojky vertikalne jevi se mnohem vyhodnejsi, ve skrini neni tolik "svetelne hluchych" mist. Clovek si jen musi rozmyslet jak vysoko ve stinidle umisti vybojku kvuli optimalnimu rozptylu. Ani vlatne nevim proc jsou ty vlastovky tak popularni. Ja za vlastovku dal 1000kc a za to kulate 400 i s objimkou. Staci zajit do nejakeho velkoobchodu s elektrem kde jsou ceny preci jen lepsi. Vsem muzu jen doporucit.
Teahead
Kulatý stínítka jsou na prd. jedine s CFL na růst. Blbě rozptylujou světlo.
WatováWíla
Tohle by mě taky zajimalo.Jinak mam jak obdelnikovy V,kulaty O čtvercovy U...ale je to na dlouhy lokty to nějak přibližně porovnat.... možná by to šlo i jen změřit(expozimetrem)
Teahead
Jestli nemáš kulatej box, tak je podle mě kulatý stínítko špatná varianta. Do boxu s hranama (jako má 99,99% lidí) je nejlepší a-wing, kterej to světlo rozprostře rovnoměrně po celym boxu.
WatováWíla
T:To je podle mě zavádějící..záležá na uhlu svitu aby byl větší a dosahoval do kraju,vím jak to myslíš ...ale to by platilo pokud by uhel svitu nedosahoval do kraje pěstebniho prostoru.
Teahead
S kulatym prostě bude v krajích míň světla než s wingem, a za tim si stojim.
WatováWíla
Ano ale mluviš o situaci kdy obrys čtverce boxu bude větší než obrys světelného toku kulatého stinidla.Představ si to naopak.Chápu co myslíš a dle měho mame pravdu oba jen každy berem jinou situaci.Spíš je otázka odrazu světla. Pokud se milím tak sory a smáznu jen mě to zajímá co je vlastně nejlepší
Teahead
V obou případech. S kulatym stínítkem budeš mít VŽDY v rozích míň světla (viz obr).
WatováWíla
A to si udělal jak toto(viz tvuj obr)?Mysliš že s hranatym stinidlem to bude lepší.Tohle mě nepřesvědčilo jen jsi nám ukázal jakym stylem to myslím.Myslim že až bude čas,možnost změřit expometrem tak to změřím a hodim to sem.Takhle by to byli jen spekulace.
cosmicgirl
Neni to pravda kluci...kulate rozptyluje lip. Problem u wingu je v tom ze na koncich vybojky jsou svetelne hlucha mista to u kulateho neplati a intenzíta svetla je po celem boxu srovnatelna. Mam moznost primeho srovnani a vysledek je jasny.
Teahead
Komu není rady, tomu není pomoci.
cosmicgirl
Takhle tam kde bylo s vlastovkou vice svetla je ted sice o neco mene ale i naopak kde bylo svetla mene je ted vice. Lze to dobre pozorovat i na kytkach. Mam ted v boxu 1x1 m 9 kytek a vsechny jsou stejne vysoke tzn. dostava se vsem stejneho osvetleni. S vlastovkou mi kytky ktere byly v rozich nebo byly umistene u koncu vybojky klidne i 20-30cm prerustaly ty co byly umistene lepe. Ale je to logicke zkratka se tahly za svetlem...tohle ti odpadne kdyz das vybojku vertikalne...Kolem dokola je se intezita prakticky nemeni coz se u vlastovek rict rozhodne neda. Intezita se u nich meni kolem dokola hodne vyrazne a je velky rozdil mezi silnymi a slabymi misty...Prakticky mam ted vsechny kytky stejne osvetlene vsechny jsou stejne vysoke a maji stejne podminky pro rust.
Teahead
Wing:
1) rozptyluje světlo rovnoměrněji, než kulatý stínítko.
2) má určitě lepší odrazivost.
3) s heatshieldem ho dáš blíž k holkám.

Podívej se na nějaký video z velkopěstírny. Ty lidi vědi co dělaj. Zkust treba ultimate grow 1 a 2 (jorge cervantes)
cosmicgirl
Klidne se necham presvedcit ze nemam pravdu ale zatim zadny poradny argument proti...jak vis ze rozptyluje svetlo rovnomerneji? meril jsi to? nebo jsi provedl nejake pozorovani?
cosmicgirl
Napadl me zpusob jak bez luxmetru zmerit rozdily v intenzite osvetleni. Ze stare klakulacky jsem vybral fotovoltaicky clanek, ten jsem pripojil k volmetru a jednoduse jsem meril rozdily v mnozstvi vyrobene elektricke energie. U kulateho stinidla, ktere momentalne pouzivam byly minimalni po cele skrini maximalne 0,2 voltu u vrcholku.U wingu nevim, ale mam v planu to zmerit. Napadlo me jeste ze pokud bych mel luxmetr muzu vyrobit tabulku ze ktere bych pak mohl odecitat luxy pomoci zmerenych voltu. Takze mozna navod na sestaveni velmi lacineho luxmetru :-)
Jediny problem by mohl byt v tom ze napeti na clanku neporoste primo umerne s mnostvim dopadajiciho svetla.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma