Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
groow room idea - Klikni zde pro originální téma
pajkapajka
Zdravim :) rozhodnul jsem se, ze si postavim "skrin" na pestovani...ale potreboval bych par rad od zkusenejsich, zabehlych pestitelu tady...nejde zcela o skrin ale...o uz nepouzivajici sprchu o rozmerech 90x90x180...prikladam foto...ale chci se zeptat...bude lepsi aby lampa vysela primo od stropu nebo tam prdnout jakoby desku (znazorneno na obrazku) aby tvorila strop ta deska, a tím se zmensili prostory...? chtěl bych zkusit scrog, takže by ta deska byla tak ve 120cm výšky? odtah bych řešil ventilátorem z groowshopu 183m3/hod což by mělo být dostačující. šel zdí ven na půdu...Díra naznacena na obrazku...popripade kdybych tam nemel davat desku, udelal bych ji az nahore., pritah: nejspíše udělám nějakou mřížku do dveři, popř s nějakým větrákem...světlo by zařídila sodíkovka 400W, nebo by dostačovala na ten maly prostor 250W? jo...prostor bych vyplnil bílou folíí z groowshopu...jeste si musim promerit vlhkost, a teplotu, ale jelikoz bude pritah z teple chodby tak by zima budoucim kytickam byt snad nemela...prosím pripominky, vsechno co vás napadne vítáno. děkuji moc
medulda
Člověče, parádní místo na nějakej hydro systém - přítok i odtok vody po ruce, nulový riziko přetečení či jiných problémů. Zapřemýšlej nad tím.
Co se umístění desky týče, určitě ti o něco zvedne efektivitu světla. Spíš než ale napevno uchycenou desku bych ji upevnil pomocí soustavy nějakých kladek, aby se dala regulovat výška.
Odtah by se víc hodil ke stropu - teplý vzduch stoupá nahoru, tak bude táhnout snáz. Nesmí mu ale příliš vadit ta deska, takže buď dostatek ventilačních mřížek nebo místo okolo ní.
No a na svícení by se hodila víc ta 400W. Ale všechno je samozřejmě otázka peněz, které chceš do elektřiny investovat...
pajkapajka
no na hydro jsem taky premyslel...ale je to podle me moc chemie, a obavam se ze bych tomu nerozumel :) tak se chci nejdrive zabehnout v klasice kvetinace, a pak teprve muzu zkusit neco pokrocilejsiho...hlavne....pritok vody...no nevim...musel bych promerit vytekajici vodu...hlavne ji moc neverim...takze nejspis kohoutek zrusim...
Antitalent
Ja si myslím, že doska bude naprd, zbytočná komponenta naviac a ešte keď bude z dreva, budú sa v nej usadzovat nečistoty. Navŕtať diery do stropu, našróbovať do nich háčky a reťazov zavesiť reflektor mi príde ako lepšie riešenie. Výšku vďaka reťazi ľahko zreguluješ do polohy, v akej by to viselo i na doske.
A za 400W by som hlasoval tiež:).
tornado12
Ahoj máš perfektní místo na pěstování. tak do 10 kytek luxus.
Desku bych tam nedával jenom na strom navrtej nějaké držáky nebo tyčky nebo něco aby se za to dalo pověsit světlo, pacháč, ventilator atd.
Světlo 250W dostačující na růstovou fázy.
Ale pokud možu poradit. pokud chceš hodně kvalitního hulení tak běž určitě do 400w.
Ten ventilátro bude stačit. je to objem cca 1,45m3 takže stačí podle mě luxusně.
Jo a ještě pokud tam bude mět 250w tak si troufám tvrdit že nemusíš mít ani ventilaci že teplota v pěstírně nepujde nad 30 stupňu. 400w tak už budeš musem sem tam zapnout ventilaci. třeba přes spinací hodiny.
pajkapajka
asi jo...nakonec půjdu do 400W...pacháč nebude potřeba...vzduch půjde na půdu, takže si kytičky můžou vonět jak chtějí. Jinak ventilaci bych tam chtěl dát spíš ne přímo kvůli teplotě, ale ať kytičky můžou dýchat...jinak jsem přemýšlel, tak o 4 až 5ti kytkách na scrog? nebo myslíš i víc?
tornado12
no to je na tobě. buď málo kytek ale musí dél rust a mít hodně palic aby si zaplnil efektivně mříž.
a nebo tak dej tak 8 kytek a myslím že 8 kytek na 400w a místnost 90x90 je akorát. ale jak to pujde tobě. já mám 6 kytek na 80x80.
pajkapajka
jj jeste uvidim :) nejdrive si to vsechno musim zaridit, pak rozhodnu o poctu...ale kdyz tak nad tim premyslim, tak 8 kytek je vlastne krasne realne mnozstvi... :)
worrapS
Watáž je jasná - 250 ti 90x90 rovnoměrně nepokryje ani omylem...možná s nějakým adjust-a-wingem za hafo moc peněz a to už máš stejně levnější to 4kilo. K tomu pěstebnímu prostoru - máš jedinečnou možnost si velikost přizpůsobit na míru, tak toho využij. Dej tam světlo a testuj teplotu ve dne i v noci. Když tam bude zima, tak to zmenšíš a lampa ti to vytopí...to samé s vlhkostí, když ji nebudeš shopen zvýšit dostatečně, zmenšíš prostor a půjde to.
(2 antitalent - proč by se měly v desce usazovat nečistoty?? trochu mimo...)
pajkapajka
Jeste mam takovou amaterskou otazku...kdyz si koupim z g shopu nejaky komplet muzu rovnou strcit do 220V a svitit nebo jeste k tomu neco dokupovat?
tornado12
Já sem si objednal komplet a došlo mě všechno.
Akorát sem musel koupit kable v elektru a bylo to.
Došel sem tam, donesl sem předřadník a řekt že chcu na to kabely a on mě dal i pomohl na místě zapojit. došel sem dom dal do zasuvky a svítil.
pajkapajka
Chtěl bych ještě poradit...když tam budu chtít mít těch 9 kytek, jaké jim dát velké květináče? Dííky :)
xid00
na tehle prostor určitě minimálně 8 litrů spíš 10+
i když s tou watáží by ti stačilo klidně 5 na slušnej výnos, ale proč když je možnost a substrát dneska stojí pár korun kvetinám nedát dost místa? :)
Jinak je to předčasná rada ale určitě tam pak rvi kokos, nejlíp směsici s bat guanem
protože pak se nemusíš až tolik štvát s phčkem a klíčit pokud pojedeš ze semen na nějakých ubrouscích, prostě přímo do kokosu a za 2 dny sou venku ;) (ozoušeno)
pajkapajka
jeste mam takovou blbou otazku...nebo spis prosbu o radu...jake vlastne koupit hnojiva?? mam procteny vsechny indoor fora, ale nijak jsem nedospel k vysledku jaky vlastne koupit...
pajkapajka
a je lepsi Plagron Light mix s perlitem, nebo Plagron Bat mix?
Rasta_pasta
No Plagron Light mix je pouze decentně předhnojený substrát, vhodný pro řízky, či malé sazenice, kde jim stačí hnojivo v tomto substrátu obsažené tak na cca4 týdny...
Jinými slovy Light mix nemusíš první měsíc hnojit, ale pak už jo...
u toho Bat mixu to bude asi prohnojený více (nemám s ním zkušenost), takže bys něco mohl " ušetřit " na hnojkách, na druhou stranu je lehčí kytky v tomto mixu přehnojit...

Co se týká hnojiv, tak bych bral bio (lepší výsledná chuť), ale asi se ze začátku vyhni třeba třísložkovým AH a podobnejm pro začátek složitějším hnojícím schématům.

Na celkem rozumné kačky vyjde B´Cuzzz a je to s ním easy (nemění moc ph a pod.)

K počtu kytek:
Buďto tam pošli 9 na bushstyle (zaplatíš víc za řezy), nebo nebo tak 4-6 na Scrog (déle budeš na růstu, víc práce) a bude to v kllidu...
Velikost qvětináčů ber ty největší, co se ti tam vejdou na požadovaný počet rostlin a nic neskazíš...
pajkapajka
Takze kdyz pojedu z rizku, tak nezkazim nic tim, kdyz je hodim do Plagronu light mixu, a k tomu dokoupim hnojima Plagron Alga Grow 1 L, a Plagron Alga Bloom 1L? nebo dokoupit jeste neco jinyho?
Zedy
citace:
Původní příspěvek od pajkapajka
Takze kdyz pojedu z rizku, tak nezkazim nic tim, kdyz je hodim do Plagronu light mixu, a k tomu dokoupim hnojima Plagron Alga Grow 1 L, a Plagron Alga Bloom 1L? nebo dokoupit jeste neco jinyho?


Ne, určitě tím nezkazíš nic. Nech je cca 10dní zabydlet se v novým substrátu a pak začni s pomalu se zvyšujicíma dávkama Growu.
Pokud máš zájem o další hnojky, můžeš zkusit PK 13-14, nebo nějaké dokončovadlo jako Rippen, hnojiv je na trhu opravdu dostatek, můžeš si vybrat sám.
darxtar
Takze nakoniec moj 400w set z prveho kola posluzi pajkapajkovi. Urcite zaujimave umiestnenie, budem to tu sledovat. :)

Ku hnojkam ti doporucim kvalitny a levny BioBizz. Ako zaklad Bio-Grow a Bio-Bloom, najnizsiu cenu na BioBizz maju tu: http://e-shop.hydroponic.cz/c/biobizz/

na prve kolo si vystacis aj s 0.5l balenim. Ja som si dokupil este kvetovy aktivator TopMax a do druheho kola aj Root Juice, vyborne s nim rastlinky korenia, mozem vrelo doporucit! Ten ti vydrzi dlho, pridava sa do zalivky iba prvy/prve tyzdne. Ak by si chcel bohatsie krmivo, tak doporucim este PKcko od canny/bcuzz, enzymy Enzymes+/Atazyme na obcasny preplach, Final Solution/Ripen na zaverecnu fazu a phyt-amin na postrek.

Substrat vezmi jednoznacne BioBizz LightMix, ako pre semienka, tak pre rezivo je menej sokujuci. Mal som v prvom kole drahy Plagron Royalty Mix a s tym lightmixom od biobizzu som spokojnejsi. V oboch pripadoch ide o kvalitne namiesanu zmes, allmix staci zo zaciatku menej hnojit, ale zasa je to vacsi humac a hrozi skor, ze sa ti z neho spravi hniezdo pre hmyz alebo plesen (zvysene mnozstvo organiky). lightmix je v tomto bezpecnejsi.

BioBizz znizuje mierne pH, co je len vyhoda, o to menej kyseliny do toho musis pridavat (opak plagronu).

Ja som bol v prvom mojom kole rozhodnuty pre plagron, ale nakoniec ma presvedcil predavac o kvalite biobizzu a usetrenych prachov a dnes som mu zato vdacny. Chut vyborna, cena nizka a vysledok za to stal.

btw: ked budes riesit ventilaciu, mas uz nieco vyhliadnute? ja mam jeden vzduchosystem- 125mm potrubie Combiflex, uplne novy pachac Ecolite 240m3/hod (blocek z minuleho tyzdna) a Axialny vetron 200m3/hod. Chcel som ho do matkarne, ale zmenil som svoje plany nakoniec, takze ak by bol zaujem napis..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma