Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Napoleonův první pokus o INDOOR - Klikni zde pro originální téma
Zdravím grower,

jakožto už dlouhodobý pěstitel "venků" jsem se konečně dokopal nato abych sestavil doma vlastní skříň a cosi do ní zasadil.
Moje skříňka má rozměry v=150 cm,š=85 cm (nastavitelná až do 110 cm) a h=55 cm
Odraz bíločerná folie (nedostatek financí v grow shopu)
Stínítko hammer.

Osvětlení:250w radium vysokotlaká sodíková výbojka,tlumivka,startér a pojistka
Ventilace:Odtah od lampy je ventilátor do potrubí o průměru 10 cm a průtoku 107 m3/h
Odtah ze skříně: axiální ventilátor o průměru 12,5 cm a průtoku vzduchu 180 m3/h.
Pro ofuk kytiček je klipňák průměr vrtule 15 cm dvourychlostní.
Přitah je pasivní ve spodní části skříně a to 3 otvory s průměrem 10 cm.

Substrát je COCOS od kokofiny (dehydrovaná lisovaná kostka)
Hnojivo: CANNA A+B,PK 13/14,RHIZOTONIC,CANAZYM pro kokos

Plán byl zasadit 8 kytiček v květináčich 6,5 l (20x20x23 cm)

Zasazeno 10 semínek C99xNL od nectar seeds od jednoho člena z G.

vyklíčilo všech 10 semínek ale jednu kytičku jsem omylem při neopatrném přesazování zabil :-(.

Dokoupená zvlhčovačka a ve dne 18/6 se vlhkost pohybuje kolem 70% a teplota 25-28 stupnů.


A teď moje trápení :-(.
Původní plán na zasklení stínítka a uzavrění lampy (odtah a pasivní přítah) se jevilo nerealizovatelné borosilikátové sklo není jen tak k sehnání a tudíž ho nahradilo obyč sklo o průměru 5 mm které však teplotu neustálo a prasklo.
Tudíž sem potřeboval schladit jinak a docela mě spadl kámen ze srdce že s přikoupením ultrazvukové zvlhčovačky klesla teplota asi o 4 stupně.
Další chyba byla že oběm zvlhčovačky jsem nějak předem neodhadl a s mým 2 litrovým zásobníkem musím měnit 2x denně abych udržel vlhkost na 70+ %.

Taky jsem si teď vědom že kokos jako pro mě uplného začátečníka nebyla zdaleka dobrá volba jelikož bez EC metru a s obyčejným lakmusem moc hodnot nenaměřím.

kytky teď rostou cca 10 dní z toho prošly hnojením jen jednou ale předepsanou dávkou od canna (což sem asi zvoral měl bych začít s poloviční) do 2 dnů mě přešel úsměv na rtech a zpozoroval jsem na listech jedné rostlinky pár hnědých flíčků a na listech se shora jemné bílé žilkování a dnes mírné pokroucení lístečku směrem dolů a načervenalý stonek (zdá se že i malinko popraskaný).
Takže dle mého laického názoru se domnívám málo živin
takže je třeba hnojit každý den ? Popřípadě nebude lepší automatické zavlažování ?

fotky mám zatím jen 2 a druhá je přesazení před 3 dny.
Parapa
No stress..... Co se týče EC tak pokud jedeš podle návodu výrobce tak bys neměl mít strach. A to že jsi zalil plnou dávkou by taky neměl být problém Holky nevypadají nijak spáleně..... holky v kokosu potřebují hnůj jinak nemají z čeho žrát.
Jsou sice malé, ale i tak chtějí papat. Hnojiva bys měl dávat do každé zálivky ...., ale bacha na koncentraci.......Začni klidně někde pod třetinou předepsané dávky a během růstu pomalu koncentaci zvyšuj až na předepsanou dávku. Ňezapomeň zednou za čas prolívat čistou vodou (+ enzimy pokud je používáš )

Jen rada!
Skus někde sehnat love a zainvestuj do PH metru. Tady na G ho v bazaru koupíš za 500 starší...a myslím, že už jdou sehnat i za 600 novoty. Bude to sice nějaká levná alternativa, ale poslouží dobře. Ph je pro kytky moc důležité a voda teče na většině míst v ČR okolo 7,2 a to je kurva moc.
Hodně štěstí....budu sledovat.
Tákže dnes sem nelenil a koupil si aspoň ph test pro akvarijní rybičky :D.
Samo že přesnost je diskutabilní ale na nový ph metr ani těch 500 nemám (v momentálním stavu vymetené peněženky) ten test mě stál asi 100 Kč ale přesnost stupnice je velmi orientační (5.0,6.0,6.5,7.0,7.5,8.0,8.5,9.0,10.0)
Tak jsem aspoň otestoval ph odstáté vody a vyšlo mi něco mezi 7-7,5
poté namíchané hnojivo canna B+rhizotonic a vyšlo mě něco mezi 5-6
canna A vyšla na 7-7,5 což mě udivilo :).
(možná sem poplet AxB ale kontroloval sem to asi 3x a už sem to zapomněl :-P)
Po smíchaní obou dokupy mě vyšlo něco kolem 6,5 je to jen orientační .
Doporučené ph na groweru je okolo 6 (5,8-6,5). Snad to kytí nějak přežijou do doby než seženu pořádný měřič.

Mimoto opravdu měly málo živin po zalití poloviční doporučené dávky hnojiva bylo dnes znát že jim to prospělo snad se dalších chyb nedopustím.

PS:Děkuji všem i do budoucna za příspěvek radu či karmu ať kladnou či zápornou(chybami se člověk učí)
A omluva za kvalitu fotky je to foceno telefonem a jeho blesk není regulovatelný takže foceno přes zoom :-(.
Jsou tam vidět načervenalé stonky ale špatně (to druhé je podpěrná špejle). Kytičky bylz slabější ale jejich vitálnost se začína zlepšovat. papání jim asi chutná.
Ták dnes je to 11. den co jsem zasadil vyklíčené rostlinky do kokosu
hnojím teď poloviční dávkou každý den a vypadá že jim to svědčí.
Do skříně se mi nastěhoval pavouk a čeká až se tam objeví nějaké breberky a zatím nic (ještě že tak).
Napadá mě otázka zda to zastřihnout či nechat jak jě ať se oto postará příroda (myslím fim techniku)
Můj nazor na stříhání out door nebyl moc kladný páč se kytky nachvíli zastavilu v růstu a v konečné fázi měly palice jen při vrcholcích zato když sem je nechal růst s dostatkem živin kytky byly mnohem větší a košatější= více paliček :).
Zajímalo by mě tedy váš názor k mým kytkám v podtaz beru že výbojka je v celku slabá (250W) ale prostor skříně (výška 150 cm) .
Jestli nechat kytky trochu přerůst ale bojím se že potom budou mít nedostaek světla, nebo je zastřihávat pomocí zmiňované FIM techniky.

A dám sem 2 fotečky focené asi před 20 minutami
Čau všem jsem tu zas.
Takže kytky přežily zatím 17 dní růstu.
Knojím denně předepsanou dávkou canna.

Co jsem se dočet o canna coco proč se používají A+B na období růstu a zároveň květu. To proto že kokos dokáže udržet živiny v sobě a tudíž si kytka vezme jen to co potřebuje.

Jen mě zpočátku štvaly červené řapíky listů a byl jsem z toho špatný ale jsou červené jen shora listy deformované nejsou a stonek je čím dál hrubší a čistě zelený. Takže s tím nic nedělám a uvidím zda je to chyba nedostatku určitých látek či jen genetická proporce rostliny.

No co dál povídat mrkněte sami a kdyžtak rozeberte co zlepšit či co

PS:pohlaví neznáme zatím :/
A taky že lampa je necelých 30 cm nad rostlinkami ale výška rostlinek kolem 20 cm a to už roste 5 patro pomalu :/ teď nevím zda to bude plus nebo mínus.
Uvažuju to nechat tak 30 dní růstu potom na květ
mooc peknej grow.14dnu je moc,ikdyz vyndas samce (10dni rustu pri 12/12).a samo zavlazovani asi jo,preci v kvetu nebudes zalivat 3x denne po 60dnu.
Parapa
citace:
Původní příspěvek od Rasta_pasta
Zdarec,
ano jedu úplně čistý kokos ..
Ec neměřím, ale držím se doporučených dávek na obalech od hnojiv, takže by to mělo bejt v pořádku. Ale taky by mě zajímaly hodnoty vstupního i výstupního Ec.
PH měřím pouze na vstupu a držím ho od 5,7 na růstu a pomalu zvyšuju. Teď ho dávám kolem 6 a půjdu asi až na 6,2 v plném qvětu. Na výstupu ho neměřím, protože žádnej výstup není :D
Zalévám tak jednou za 2-3 dny, podle toho jak mi to vyjde 5 litry vody, takže to vychází cca 0,4l na kytku. Ale asi by to vydrželo i déle, v tomhle je kokos fakt príma, parádně drží vlhkost...
Třeba přeminulé kolo co jsem jel ten Scrog, tak jsem měl substrát Canna profesional mix a ten jednak strašně rychle vysychal a jednak stačilo dát třeba 0,5 litrů vody na qvětník a už vytejkal. Kokos můžeš prolejt klidně litrem a nepočůrá se...
Asi je v něm taky obtížnější kytky přehnojit, než v hlíně.
Já ho můžu jen doporučit.
Rasta


Zatím Kokos nejedu, ale chystám se na něj. Automatické zavlažování je určitě plus, ale kokos podle různých členů drží vlhkost hezky. Takže myslím, že nemusíš mít strach zalívat ručně. Viz příspěvek Rasta_pasta z jeho threadu.
Já jsem ho prolít zkusil snižoval sem PH kyselinou citronovou (asi až moc :()
A na mých 8x6,5 l jsem musel dolít 10L upravené vody vody abych dosáhl těch 15% výstupu. což je 1l na 5,2 l zeminy.
Hlavně se mi líbí že kořenům nic nebrání v růstu půda není težká a i když moje kytky byly malinké kořeny mi čouhaly z drenážních děr ve spod květníku takže s tím prorůstáním kokosu to beru jako plus nedusí se a jsou krásně bílé.
Teď už jen pár dní počítam 10 a jde se na květ jen se bojím kolik tam bude chlapů co jsem snižoval ph tak výstupní bylo 5,5 (dle akvarijního testu) a nejsem si jist zda kokos nějak ph udržuje nebo po prolití zase normálním 6 to nabyde opět 6. V tomhle si nejsem jistý . Rada by se šikla zda tam cpát trochu dolomityckého vápence či to nechat a zalívat zase 6.
čaute jsem tu opět a přináším nějaké nove info co se kytiček týče.
Dnes tzv ve 22 dni na růst jsem se rozhodl přepnout na květ.
Kytky jsou mezi 25-28 cm vysoké držel jsem je co nejníže a nejblíže lampě (cca 20-25 cm od lampy ) níže to nešlo páč by mě to nedosvitlo na všechny :-D.
Foto bohužel dodám nejspíše zítra protože svítím přes noc abych "ušetřil" a nestíhám holky těsně po vypnutí a tudíž by fotky nebyly to pravé ořechové.
Kytky jsem trošku prostříhal od nějvětších listů které mi tam dělaly bordel a spodních ještě trojcípých . (vím že kytka listy k životu nutně potřebuje ale 3 listy velké jako dlaň které se navzájem překrývají si myslím nedelají dobrotu nedosvitne na ně světlo a "zavázejí" menším v plném rozpuku.

Teď zdělím nějaké dojmy z toho mého prvního in zatím jen počáteční jelikož snad bůh dá ať je vetšina samičích rostlinek a nic mi je nesežere .
Zprvu jsem se bál o ty načervenalé řapíky ale teď jak jsem mohl prozkoumat listy z blízka tak vidím že ta barva je jen na vrchní straně, listy jsou šťavnaté a k mému ůdivu i vcelku pevné ( zvlhčovačka dělá divy).
Kokos se jeví jako super věc i když mi pravdu chybí srovnání s jiným typem ale jak vzpomenu na tu těžkou hlínu co je venku při out dooru tak se divím že moje kyti vyrostly do takových rozměrů.
Při srovnání se moje kytky jeví jako větší v podzemí než nad ní :D kořeny prorostly bytelně až do drenážních děr dole a v hojném počtu.

No co dál napsat pomalu štrykuju SCROG ale nechci ho tam cpát dokud nevykopu samce takže si ještě počkám a tak džte palce.

Přidám fotku listu ale je pocuchaný páč sem je ostříkal zmačkal a vyhodil :/ a pak sem si vzpomněl na fotky.
Čaute,
Takže kytky jsou 4 dny v květu a zatu dobu se vytáhly o 10 cm takže výška mezi 35-38 cm. Ostříhal jsem z každé kytky 2 spodní velké listy (byly skryté pod menšíma takže naně nedosvítila lampa.
A přináším další 2 fotky pořízene asi před 5 minutami.
Vytáhl jsem je nachvíli ven abych vyčistil skříň a pořádně prohlídl kytky jestli na nich nejsou známky nemocí nebo nějakých potvůrek. Zatím to vypadá pěkně musím zaklepat.
Taky jsem chtěl prohlídnout preflowers ale pořád nic co by jasně naznačovalo pohlaví. Takže ještě čekat a doufat.

No a z listů co jsem stříhl jsem si udělal malou květinu na vánoční stůl :D.
Zdravím,
photo update bude co nevidět až se dostanu k trochu více času ,jelikož před vánoci je shon jako blázen.
Po přepnutí netrpělivě očekávám co se z toho vyklube a zatím mám asi 4 samice jisté a dnes jsem sekl jednoho hermáče :-(.
Přidám fotku prorostlých kořenů když sem pitval ten truhlík aspoň jsem se dozvěděl něco o mé kořenové soustavě.

tak hodím fotku ve vnitř kostky bylo kořenů dost alé mohl jsem s přesazením chvíli počkat jinak tady máte fotku toho truhlíku a žluté kořeny jsou ve spod kudy protéká hnojivo a roztok a na vzduchu to udělalo tu hnusnou žlutou barvu s plísní bych to nesrovnával ani s napadením.
Ještě sem si tak z nudy udělal 3 minuty čas a splácal samec x samice v malování :D tak mě nesežerte

Obrázek 1 je samice jdou vidět malé chloupky vyrustajíci z boku

Obrázek 2 je samec začínají se tvořit pylníky a tvoří to takové malé kuličky

Obrázek 3 je hermáč spočátku se tvářil jako samice ale sami vidíte že jsou zde i pylníky nakže nasere :(.
Zdravím,
Bohužel další příspěvek bez fotodokumentace :( moc velký shon o vánocích.
Moji malou pěstírnu opustila další kytka takže jsem zatím na 6 z toho na 100% vím že je 5 samic a na 6 ještě čekám.
V celku mě ale zarazilo to že jedu už 12 den květu a kytky pořád rostou jako z vody :-( což není optimální než sem přepl měly 25 cm a teď mají 60 cm což na mých 250w není zrovna dobré. I když dospělost kytky se datuje na cca měsíc a potom dvojnásobek výšky je nějak podobně :(.
Zkusil jsem fim zastřihávaní a nějak jsem to zeslonil a tak jsem bez střihnutí a teď v počátku květu to stříhat nebudu . (tma je tak 99% možná lomem jde světlo přes pasivní přítak ale nemyslím že v takové míře že by ovlivnilo nějak kytky.) No uvidím jestli se konečně růst zastaví nebo ne .
tripmag
zdarek
to je u niektorych modeloch normalne ze po prepnuti idu strasne hore
C99 je skorej sativa a NL indika ale ani srnka netusi aky tam mas pomer ale zjavne prevlada sativa
mal som podobny problem s AK47 prepol som na nejakych 15cm a koncil som na 60 uz mi to na konci trochu opalovalo palice a rast sa zastavil tak po tretom tyzdni (mal som len 100W cim menej svetla tym viac sa to potom taha)
keby to uz malo byt take zle zober nejaky drot alebo spagat a zacni to ohybat
toto som musel robit pri druhom pokuse ked som to zasa presvihol a musim povedat ze sa to aj oplatilo bol som dost prekvapeny ze ake nove palky vystrelili zboku a celkovo mozno aj o 15-20% vyssi vynos
po tychto skusenostiach a nejakom tom pokuse zastavam nazor ze najlepsi sposob pri majej watazi (do 250W) je SCroG

a pozor na to svetlo cez vetrak!! to som si aj ja volakedy myslel ze sak je tam dost tma a podarilo sa mi zhermit par klonov....
Čauves jo scrog mám akorád mě kytky vypekly svoji výškou která se u některých liší jedna kdytka má už 75 cm mrcha :( ohnuji pod Scrog a vrcholovku vystrčim ven ale bojím se bych nezlomil stonek.
A světlo přes větráky jsem není šance mám z venku trubku co je několikrát ohlé a zamezuje přístupu světla. jediné co teď uvnitř svítí je možno tak zvlhčovačka (1dioda :))
tripmag
tak potom fajt treba len postupne pritahovat a aj keby si zlomil tak cannabis je taka burina ze sa tam spravi kolienko a ide dalej :)

a sup sup nejake fotky som zvedavy
tie posledne su celkom pekne ja som sa s prvym grovom trapil viac ... :)
Hh foto dodam hned akorad zapasim s tou výškou .
Původní fim byl nacvičený na outdoor ale v indoor nevysel strihl jsem vysoko a par dní potom jsem přepínal a výsledak je znatelný alias nezastrihnuté kyti :(. snad příště bude ruka přesnější.
No převládá si ta sativa jelikož pořád rostou do výšky což při 250w není žádoucí. Zkoušel jsem je dnes pozohýbat a stonek je pružný a docílil jsem max zlomení jedné kyti.
Dnes to je 16 dní na květ a tudíž počkám už ty 3 týdny a snad se růst zastaví a konečně se kyti začnou věnovat květenství.
A samo přiložím nějaké foto .
Takže dnes jsem udělal provizorní změnu pěstírny,
Možnosti byly asi 2 jak mi poradil jeden výborný grower a to.
-ohnutí pod SCROG
-vertikální zavěšení lampy

No vybral jsem si to zavěšení ale jelikož samostatnou objímku nemám tak jsem musil trošku poškodit zanýtované stínidlo (ustřih sem ho nůžkama na plech :-p)

No a tohle je moje dnešní provizorium:
6 hrané pletivo (já tomu říkam pletivo na kury) aby mi kytky nelezly moc blízko lampy .
A vespod je větrák který doufám odfoukne teplo z lampy
Později musím udělat pevnou konstrukci na pletivo i na zavěšení lampy .
Jo ještě ten sodík co svítí je těsne po nastartování proto tak slaby kdyby někdo měl nato nějaký názor (musel sem zkusit jestli lampa funguje jak má)
heh snad ještě někdo sleduje můj grow.
Paličaté kytky začínají paličatět ,růst se zastavil na konečných 87 cm nejvyšší kytky což v mém plánu do 50 cm nevyšlo :D.
No co už nečekal jsem modré z nebe ale todle jsem "pos..l.
Do příště aspoň zkušenost .
Mimoto jsem se seznámil s jedním growerem na silvestra tak do nového roku budou snad nějaké povedené řízky (sice me zdupal že při 250 neudělám lepší palice než venku ale co chtěl jsem to zkusit a mít co pálit přes zimu a snad to tedy doklepu do finálu)
Takže dále už se snad udržím a budu přispívat jen sem tam páč mě připadá že sem tu furt.
Jen mě to pěstování nějak moc baví a ne jen konopí či tabák na léto mám v plánu pořídit pár láčkovek a už se naně teším.

Mno tak vše nej do nového roku sice docela pozdě ale až dneska jsem vyspal kocovinu. Tak snad bude tento rok lepší ve výpěstcích i v nějaké té dekriminalizaci.
Menší foto update.
A omluva za kvalitu fotek hold si telefon neporadí.
Rasta_pasta
Zdravím Tě,
tak jsem koukal, jak si to vyřešil a nevypadá to zle. Minimálně jsou všechny palice blíž k výbojce, než při tom rádoby Scrogu.
Ale všiml jsem si v příspěvku č.20 hned na první fotce, že ta palice vlevo je výš, než výbojka. To znamená, že je v jakémsi mrtvém úhlu a bude dostávat méně světla, než by si zasloužila. Takže doporučuju tu výbojku vytáhnout výše, aby svítila především na vrcholky palic, pač to je to o co nám jde, nikoliv o spodky...

citace:
Původní příspěvek od Napoleon

Mimoto jsem se seznámil s jedním growerem na silvestra tak do nového roku budou snad nějaké povedené řízky (sice me zdupal že při 250 neudělám lepší palice než venku...


S tímto tvrzením si dovoluji rezolutně nesouhlasit. Už jsem vypěstoval a viděl u jiných lidí pod 250W trávu takové kvality, že by se za ní nemuseli stydět ani šestikoulaři, ale prostě pod tím neuděláš šišku jak lahev od pepsi... Nicméně to není otázka kvality, ale kvantity :rejp:
(kvalita x kvantita) Rád se nechám poučit já předávám to co mi jiní poradili nebo řekli sám jak je vidět moc v in zkušeností mít nemohu. Jen sem si prostě pokecal s mírně arogantním "growerem" co mi tohle vpálil do tváře opravdu netuším jakou svítivost má slunce a přesný rozbor jeho světla ale beru tvůj příspěvek k srdci páč u tebe vidím výsledky.

Mimoto jedna kytka hraje hru na vysokou hůl a pořád zlobí a vcelku s tím teď zápasím :D.i od pohledu je trošku jinak stavěná nevím čím to v puvodním stadiu jsme měřil střed k zavešení lampy aby byla ve středu později jsem to musel udělat znova když sem dostal stínidlo :).
A jak byly kytky menší jsem jejich pozici v pěstírně párkrát vystřídal. Přesto ta mrška ve vnějším levém rohu roste jak chce. Před chvílí jsem ji zlomil při pokusus srovnat výšku jemným ohnutím na pozici ostatních kyti a samozřejmě lampu sem zvedal .

Príště rězy a střihat a stříhat . Opravdu ta nejvyšší ma metr 110 :( a pořád roste netuším však proč vnik světla dovnitř je nulový (větráky jsou přes koleno aby nesvítilo dovnitř) režim od 17-5 hod. doba květu (přepnutí) 25 dní.
Až uzrajou pujdou na košt a dlouhou dobu se asi další várka konat nebude. Co v mých příspěvcích na začátku aktivního působení na fóru bylo dáno že sháním co možná nejlevnější elektroniku atd bylo z ekonomických důvodů jelikož není peněz na zbyt a jelikož nehulím moc často jen párkrát do měsíce jsem spoléhal nato že i s trochochou této ambrózie vydržím do léta :). Tudíž tohle byl první a plánovaný poslední pokus všeho všudy 30 gramů mi vynahradí celou cenu i s elektrikou . Než bych utrácel peníze a kupoval tady přes zimu G od místních profitujícich individuí.

K tomu že hulím jednou začas mám jediný vcelku hloupý důvod ale jak jsem sklidil 1kilo suchého z jedné kytky při out tak si nepomatuju co jsem dělal od září do jara :D a mí kamarádi taky ne .
Tož sem se nějak rozepsal zrovna je jeden s těch veselých dnů :D.
Out mám rád jelikož se člověk projde když jde sčekovat políčko hezky v létě do přírody kouká jak mu to hesky roste a pak příde srnka nebo čórka a je to fuč.
Takže sem vegetoval na balkóně znáte to pár kyblů donich hlína ze záhonu a nějaké pochybné semínko co vypadlo z 5 gramového sáčku z nějaké te češtinky. V té době jsem pomalu nevěděl jak marihuana jako rostlina vypadá. A od toho dne se každým rokem opakovalo to samé než se sešla parta kamarádů a začalo se dělat políčko někde na slunném místě v divočině. To bylo shonu pro pár semínek něčeho lepšího a pak sek sek a čorka vysmátá.
Takže stabilně balkón těch pár G z těch kytiček postačilo.
Až jednou jsem si řek a co nikdo to nezná tak to bouchnu do rohu zahrady žejo zasadil jsem 3 kytky to hlíny (která byla kvalitně vyrobená žížalou hnojní). znáte dvou komorový kompost ne ? v jedné je organická hmota a až se naplní tak se přikreje a hazí se do druhé a do pár měsíců máte hlínu strašně bohatou na dusík atd.
no nedej bože že vyrostla obrovitá kytka né stonek a kolem listy ale prostě 50x stonek a kolem listy :D. a z toho bylo potom kilo suchého a radost na zbytek roku.
Dalšim rokem to samé říkám si ještě mě nechytli a jelikož v hospodě popíjím s některýma policajtama a tykám si s něma tak lehkým náznakem co kdybych to tam měl se namě udiveně podívali s otázkou ty pěstuješ konopí ? a já že né jen co kdyby.
Tak druhý rok sem sehnal semínka chroniku a kytka parádní jen z ní byl hermáč :( a další rok to samé.
A tento rok zase balkón + ještě s tabáčkem ale už to došlo a jsem jak se říká prvním rokem "bez konopí" balkón se moc nepoved jelikož je na severozápadní straně a toto léto nebylo nic moc slunce. Tak došlo na nápad sestavit doma menší pokusnou skříň a koukání na G a shánění infa. Až sem si řek že všechno vím a znám tak jsem se dotoho dal a výsledek ještě není u konce ale průběh sledovat můžete , jisté je jedno ta chyba v zastřihnutí je celkem triviální problém jinak jde vše jak má no uvidíme za měsíc a něco :).
Děkuji všem kdo tohle sledují a čtou a poděkuji rád za každou radu či kárání od ostatních kteří mají zkušeností na rozdávání. A nemusíte se bát napsat cokoli k tématu o spam se nebojím páč si ho obstarávám sám.
Peace Napoleon
Dnes = 30 dní květu. C99xNL od nectarseeds má v popisu 8-9 týdnů. Takže v tom pátém přihodím týdenní PK 13/14 snad už to neporoste ani o píď jinak me mrdne :D. jináč přikládám foto mých obřic jak jim říkám .
33 dní
tripmag
to PK si mohol pridat uz davno z PK ti to rast do vysky urcite nebude...
to PK 13/14 pridám dle canna navodu zatím se osvedšilo ho odoržovat takže asi ví proč to udávají. Takže do nastolím 3 týdny před sklizní. O výšku se nebojím kroutím to kolem už jsem v maximu takže tak. Jen se divím že ty kytky začínají mohutnět v tom květu za ty 3 dny to jde znát. PK je vlastně 13% fosfor a 14% draslíku což by mělo vyplnit květy které budou v té fázi nejspíše stagnovat a dozrávat tak to přispěje jejich růstu.
1.fotka :-P
opět jedna fotka s upgradem :D
Jinak od pondělí papají navíc PK 13/14 planuju to nechat těch 7-10 dní a poté čekat na dozrání (samo sebou poslední 2 týdny přestanu hnojit jen canazym nechám a pak flush a pár dní potmě.) A pak zkusím opařit kořeny až to bude venku.

Jinak taky dotaz zda to nechat do doby mléčných krystalů a nebo taky do žloutnutí listů ? Někdo psal že pokud začnou kyti brát živiny z listů tak se pročistí od dusíku atd. Ale zase na druhou stranu faktor nejvyššího množství THC je jiný. :(
Rasta_pasta
Zdarec Napoleone,
ty tady pleteš jablka s hruškami.
To že ti začne žloutnout listí, značí pouze "pročištění" kytky, nikoliv její zralost a naopak.To že se ti zakalí pryskyřice je znak toho, že už je kytka zralá, ale není nikde psáno, že musí být pročištěná...

Při načasování sklizně se drž zakalení pestíků, nicméně v tomto období by ti už taky měli žloutnout listy, pokud sis dobře načasoval flahing (7-14 dní před sklizní, podle toho, jestli jedeš hlínu, kokos, hydro atd.)
já měl namysli jako ukazatel konečného stádia rostliny že pokud už "vadnou" listy tak tak :D. No samo že se držím stále zabervaní jen mě todle zajímalo jelikož i při out jsem sklízel když byla rostlina stále zelená ale palice dozrálé.
No sem tu skoro pořád a pořád fárám s foťákem :D.
no co už mám z toho hold radost.
Jinak kytky prošly menší ekonomickou změnou a to že byly odstranšny nškteré listy a spodní větve které nejevily zájem pořádně kvést (malo světla) a kytky točeny kolem pletiva aby vyplnily prostor a nekřížily se a taky srovnána výška na maximální využití lampy.

45 dní
zdravím přidám dnešní foto se zaplým sodíkem kvalita nic moc páč muj telefon není uplně super na focení :D. a ještě ktomu rušení toho sodíku
48 dní květu

sry za ty dvojfotky netusim jak se to stalo :(
Dnes sem kytky rozvazal a poklidil pestirnu jak se jen dalo a taky sem si fotnul asi nejvetsi paldu co tam mam.
Tak přikládám fotky které jsem chtěl dát včera ale vypli mi elektriku mrchy :D.
52 den květu kytičky jsem trochu oddálil od lampy páč mě vyhodila ventilace a pár palic jsem ožehl :(. Takže už nechci riskovat podobnou chybu.

jinak kytky prošly 10 denním PK 13/14 a teď papaji už jen canna coco +canazym. Doba světla regulovaná na 10 hodin a tma 14 hodin.
planované sklidit bylo v 63 dni což je na valentýna :D. Ale nečekám že by dozrály tak rychle .
Rasta_pasta
No vidíš to, tak nakonec žádná tragédie...
Mohl bys prosím vyfotit makro těch pálek s nějakým měřítkem (zapik, nebo něco) ?

Jinakl od mě Ti letí K+, že ses nebál experimentovat a šel jsi do toho vertu
Bohužel disponuji jen fotoaparátem z telefonu který má 3,2 megapixel ale blesk nejde dobře zaostřit musel bych kyti vytáhnout ven a vyfotit snad pod lepším osvětlením. Jinak ještě jim chybí tak 14 dní do finálu dle mého. Blizny jsou z 90% bílé a trichomy průhledné .

Ke konci seženu pořádný foťák a můžete se nato podívat z blízka .
Tak sem hodím nějaké to srovnání .
no tak pomalu se to blíží ke konci ale teď mě trápí dojem kdy přesně sklidit. Sehnal jsem si mikroskop ale asi k ničemu :(.
ještě přidám rádoby "macro" :D je to zvetšenina focená mobilem a jedná se o okrajovou paličku která šla vyfotit s asi nejnižším možným rušením toho sodíku ale holky mají i tak dost času než půjdou pod nůž.

josip222
zdár kámo tak to je fakt slušné páči sa mi ako si si s tým poradil je jasné že ti to prerástlo ale hla kua použil si hlavu :D a celkoví výsledok bude asi slušný a naň som aj zvedavý takže všetky povinné údaje po kose sem s nimi :jumper:... držím palce :)
Growu zdár:sun:
Palice
Fotka která sem sice nepatří ale upravoval jsem ji že si ji dám na avatara ale nedomyslel jsem 50x50 pix
Tak přidám dalšich pár fotek v šíleně špatné kvalitě :(. Snad mě neukamenujete.

Kytky se co se týče zbarvení chloupků liší, jedna je tak 40% hnědých druhá jen 20%. Vídím to že to nechám do 14.2 s hnojivem pak 7-10 dní flushing a kosa :).
Připojuju fotky jedné male paličky co jsem uštípl pro kontrolu. kolik dní tomu ještě dát ?
tripmag
mnam mnam pekne makro :)
podla mna tak akurat
vecsina je uz hneda ja by som to dal dole
niekedy sa to ozaj neoplati nechat prezriet potom to je taky kamenak...
Palice seklá dnes v 1 dni flushingu na porovnání chuti před a po.
Tak už se to blíží kdy kytky položí život za mé plíce a kebuli .
Jelikož jsem musel vyčistit jejich výběh abych zamezil možné plísni tak sem je vytáhl ven a trochu prostříhal . (Dělám to vždycky i při outu to se třeba zaseknu 3 hodinky u jedné kytky) a tudíž docela dobře prohlíd a vypadá to velmi mňam ani ruce od klavesnice neodlepím.

A omluva za kvalitu fotek jak už je u mne asi známo
hmm
G.M.O.
hmm:D luxus K+
krasty1985
to bude aspoň 1/2 lika hustééé


Ps: Ubal z toho 2 brka:drools:
No omluva jak cip za kvalitu fotek nejak sem nestihl sehnat fotak a ktomu jsem to pekne loupal na igelitovem pytli v zlute barve jak jsem videl fotky tak me to zhrozilo ale jsou jedine kdy je uroda v cerstvem stavu focena pohromade. Snad jen obrazne viditelne. Jinak nechci tvrdit ze palice jsou tvrde jako sutr ale ty vrcholovky se opravdu povedly za to bych se nestydel ani pri outu.
Na takove 2 speky bych si netroufl :D.
Jinak omluva vsem co sledovali grow ze jsem nejak nefotil v dobe sklizne . Mám jednu fotku celku ale je to foceno vga fotakem z telefonu takze uplne hnus . Jak to uschne dam info co to umi a kolik toho je zatim peace.
Tady jsou ty hnusne fotky ale jedine :(.

Toť zatím vše o naší popelce 99 v polarní záři
hele todle si udělal pod 250 w? tý we to čumim to bude víc než g/w ,jaký sou palice tvrdý? nebo řidký?podle mě to bude tak 350g ?
Ether
Krasny, taky verim ve vertikal potencial.
Tip na suche 308 g
Tyjo no zas tak moc bych to nevidel. Palice jsou jak ktere vrcholovky vcelku hutne a doufam ze budou tvrde :). Je to prvni in takze to v oku nemam necham se prekvapit . Myslim ze pomyslnou hranici G/W neprekrocim ani omylem. I tak se tesim ze si konecne sednu a vychutnam domaci brko se vsim vsudy. Strasne jsem zvedav na chut a zhul :-) o kvantitu nejde.
ween
napoleone, to jsou palice jako krava. blahoprani a snaha o podobne :) K+ leti
Zdravím tak tady mám dalších pár posklizňových fotek celku. teď prosichá a připravuje se na finální uskladnění. Akorád by mě teda zajímalo kolik G jsem nakonec vytvořil tak musím splašit váhu .

Tímto rozjíždím typovačku !!!


Edit: No ještě připíšu nějaké dojmy a pojmy z toho celku.
Byl to můj první IN a jelikož na G jsem sem od 2007 tak jsem ty 2 roky jen tak sem tam pročítal fórum . Až sem to musel zkusit na vlastní pěst.
Co bych povídal zas tak jednoduché to nebylo ,překážky se našly jako např
Nízká vlhkost vzduchu v počátku 30-40% takže okamžitá koupě zvlhčovačky (mokrý hadr namočený jako knot do hrnku vody moc nepomohl).
Velká teplota ve skříni (postavil jsem ji v pokoji a musel sem držet teplotu v pokoji pod 15 stupňů)
Špatný zástřih (nepovedený FIM) a malé prkotiny.

Ale stálo to zatoooooooo !
Ta krásná vůně co se line po pokoji,ta chuť i vzhled. Tohle mi při neohrabaném outu chybí a hlavně se pokochat krásně kvetoucími a voňavými květy v Zimě ,kdo to může říci ?

Ještě bych chtěl poděkovat jednomu členovi za semínka ! A celému groweru za dobré rady i malé kárání.

Pěstu zdar a při dalším growu jenom s váma !
(gramáž dodám až to zvážím :) jinak bych to nevážil ,radši nevědět kolik toho člověk zhulí)
LemonJelly
Tipnem si celkom krasnych 208,5g, ale prajem rozhodne viac.
Hlavne aby ti to prinieslo co najviac potesenia :wink: :smoker:
miguelx
..já zkusím 198 gé a na to jak to ze začátku vypadalo, tak konec byl epesní :-)....
tripmag
no ja budem optimista a dam ze 228g :)

inak ked pozeram na tie palky co sa ti podarili tak keby som mal tohtorocny out aspon polovicne tak odpadnem od radosti :)
este ze som si 5 seeds nechal kto by to bol povedal ze taka lacna genetika robi az take zazraky :D
zkusim 175g...preju vic :)
citace:
Původní příspěvek od tripmag
no ja budem optimista a dam ze 228g :)

inak ked pozeram na tie palky co sa ti podarili tak keby som mal tohtorocny out aspon polovicne tak odpadnem od radosti :)
este ze som si 5 seeds nechal kto by to bol povedal ze taka lacna genetika robi az take zazraky :D


No voní teda parádně po usušení a při květu sem to přežil i bez pacháče (ikdyž to cítit bylo) ale né tak dominantně. A síla to asi neposoudím ,já měl delší marihuanový půst a tudíž mě to zruší celkem fejst uvidíme co za pár měsíců :) až se to uleží.
Rasta_pasta
Tuším tam hezkých 178 vertikálních gramů :teef:
Povedlo se ti to, na to jak to vypadalo ze začátku...
Chirurg
200g pálky jak me nohy!! k+
Takže sem tu a mám zváženo :-D a i docela dost odzkoušeno.
Konečný verdikt v gramech je 171,2.

takže Ticisac a Rasta byli úplně nejblíže ale žádnou cenu nemám no :( možná pozvat na špeka :-).

Teď holky poputují ve sklenicích do chladna a tmy ale jsou docela přesušené než sem sehnal váhu byli v teple .

Zatím naschle všem a uvidíme se při outu :-).
ticisac : Z podpisu sto vyndal,ale teď si o to říkáš přímo v příspěvku..za dobrej odhad..no tomu říkám pokrok,myslíš někdy taky na něco jinýho,než na k+ ??? nemyslíš že darovanýmu koni,pokud nějakej bude, se na zuby nečumí..!!??



Napoleon :
Sorry,dyžtak to smáznu.. Jinak moc pěknej vertikálek !
Meccman
chci se zeptat na ten vertikal..Jaktoze se nespali ty kytky?Prece ten sodik musi zhnout jak prase a kdyz sou u toho tak blizko tak to musi palit jak prase..:(jaky je ten chytak aby to dobre fungovalo?pokud to sem nepatri tak srry ale jinde sem to nenasel..
No určitě dobrá ventilace :).
Já musel mít v místnosti asi tak 15 stupňů abych to uchladil.
No jinak jsem udělal ochranu kolem lampy z pletiva aby mi kytky nelezly příliš blízko lampy, a ke konci mi to vytvořilo takový biotunel a tudíž klipsňák stíhal odhánět teplý vzduch.
humus flusus
Nadherny report.....a vysledek taky...jde videt,ze se pestovalo ze seminek krasne rostliny.......K+


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma