Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
...CHEMOTERAPIE - potlačení vedlejších účinků - Klikni zde pro originální téma
Kadrolinka
...sháním radu - nebo spíš pomoc.....
Moje tchýně, nutno dotat SKVĚLÁ tchýně, spíš mamina má rakovinu. Bohužel už je to ve stadiu, kdy chemoterapie nazabírají, spíše dráždí organismus a ten chrlí jednu metastázi za druhou.....
Zhubla za poslední čtvrt roku snad o třetinu svý váhy, a to jen tím, že neustále zvrací, nemá chuť se ani najíst, špatně spí a vůbec všechno je na hovno:-( ..... omlouvám se za vulgarismus - ale rakovina je svinstvo.
Sama navrhla zkusit trávu, i když celej život nekouří a nikdy pro "hulení" neměla pochopení......ale člověk míní, čas mění.....
A JSME U TOHO - Nevím, jakým způsobem požívat THC, aby to mělo nějaký účinek - myslím správný účinek na potlačení vedlejších účinků po chemo.... především na zvracení a navrácení alespoň částečné chuti k jídlu. Nehledám lék,vím , že bych nenašla........hledám radu a zkušenosti........
Jestli máte možnost pomoct konkrétním přípravkem........pošlete mi PM, určitě se domluvíme...
Díky Karolína
top47
Zahraniční i české nemocnice (úplný seznam viz zde: http://www.clinicaltrials.gov/ct2/s...how_locs=Y#locn) rekrutují pacienty s pokročilou rakovinou ke klinické studii marihuanového preparátu Sativex, jejíž cílem je určit jeho efektivní dávkování k potlačení bolesti. Sativex mají i naše nemocnice. Jinak si přečtěte http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=38778 Zdravím.
IcanLearnUgRow
zkusil bych "fenixovy slzy" je to extrakt....víc, stačí zagooglit.... nebo tady..
Pozdrav
Onkologové (i v Česku) znají velmi dobře Marinol (=dronabinol) , což je syntetický THC rozpuštěný v sezamovém oleji v kapslích 2.5 mg, 5 mg a 10 mg. Informace o léku jsou zde: www.solvaypharmaceuticals-us.com/pr...2413-2-0,00.htm
Dronabinol není v Česku ani schválený ani kategorizovaný, t.j. k pacientům se nedostane. Teoreticky přichází do úvahy individuální dovoz přes zdravotnické zařízení, nevím ale zda v praxi funguje, a je nutno počítat s tím, že cena léku je velmi vysoká.
Například lékárna v Německu zaplatí autorizovanému výrobci firmě THC Pharma za 1gram delta-9-THC (s čistotou ≥ 98%) 350 Euro. Z něj pak namíchá kapky.
V Českém lékopisu – kuchařce lékárníků - je na žádost Ministerstva zdravotnictví od tohoto roku dronabinol zařazen, ale cesta od zařazení do lékopisu až k pacientovi je velmi dlouhá.
Pro pacienty s rakovinou (ke zmírnění bolestí, potlačení zvracení, zvýšení chuti k jídlu a zlepšení spánku) se podává THC rozpuštěný v oleji v poměru 50/50 přes žaludek, což je složení Marinolu.
Lepší biologické dostupnosti (t.j. hospodárnějšího přenosu účinných látek až do krve) se dosáhne aplikací kapek pod jazyk. Složení kapek je 50% kanabidoidy + 25% čistý alkohol + 25% propylenglykol, což se složení Sativexu.
Pokud se ještě necítíš na takovou alchymii, nejlepším způsobem bude příprava “másla” s dochucením vanilkou, čokoládou a pod. Receptů je zde poměrně dost.
Kadrolinka,

http://www.konopijelek.cz/Útěk před lékem doporučuji shlédnout.

Poté přečíst http://konoptikum.eu a v archívu článek v čísle #04.09 ; #06.09 od Ricka Simpsona

Informace ohledně výtažku bych řešil pomocí PM.
Kadrolinka
...zatím moc všem děkuju:-).......K.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma